Her Yıl Tekrarlanan Kurban Bayramı Klişeleri

Her Yıl Tekrarlanan Kurban Bayramı Klişeleri Tarifi

Kurban Bayramı Gelince Herkesin Yaşadığı Durumlar

Et kokuları, kesilen kurbanlıkların ardından ağlayan çocuklar, et ve baklavadan bir tabak daha yemeniz konusunda ısrarcı olan akrabalar ve daha fazlası bu yazıda. Hepsi size ve bize çok tanıdık. Ne dersiniz bu tatlı anıları bir daha hatırlayalım mı?

Her Yıl Tekrarlanan Kurban Bayramı Klişeleri

1) Vejetaryenlere Et Yedirmeye Çalışmak

Kurban Bayramı geldiğinde, eğer bir ortamda vejetaryen varsa bu bayram inatlarından vazgeçilmesi ısrarla vurgulanır. Hatta kimi zaman biraz mahalle baskısı yapılır ve “Bak rengin solmuş, yesene biraz.” gibi damardan giren teyzeler bir anda belirir. Bu bayram da bu sahnelere alışmak gerekli bizce. Siz siz olun et yemeyenlere bu bayram da baskı yapmayın ve bayramın en güzel günleri tatlı tatlı birlikte geçirin.

vejetaryen

2) Her Öğünde Kavurma Yemek

Kurban eti kesildikten sonra tavuk etine hasret duyan kişiler, bu bayramda popüler olacak galiba. Mutfağa girdiğinizde “Anne yemekte ne var?” diye sormayın aman ha!  Tabii ki kavurma sizi mutfakta bekliyor olacak. Kurban Bayramı günlerinde bolca etle beslendiğiniz için bayram sonunda kan değerlerinize yükselme yaşanabilir.

Tarif için: Et Kavurma Tarifi

3) Buzdolabı mı Et Dolabı mı?

Kurban kesilen evlerin buzdolabında bir süre yığınla et görebilirsiniz. Şu domates neredeydi? Yoğurdu neden göremiyorum? diye telaşa düşebilirsiniz. Aradığınız her neyse muhakkak et tepsilerinin ardında kalmıştır. Biraz arkalara bakmanızı tavsiye ederiz… Eğer buzdolabına etleri sığdırmakta zorlanıyorsanız derin dondurucuyu gözden geçirip yeni bir düzenleme yapmanızı öneririz.

et dolabı

4) Çay Sohbetlerinde Kurban Kıyaslamaları

Akrabalar ve eş dost bir araya geldiyse, konu tabii ki de kesilen kurbanlıklar olacaktır. Hangi kurbanlık kaç kilo et vermiş hepsi hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bu tatlı sohbetler, bir süre zihninizi meşgul edebilir. Keyfini çıkarın. Bir bayram bir daha yaşanmıyor. Sevdiklerinizle geçireceğiniz Kurban Bayramının tadını doya doya almaya çalışın.

çay

5) Kasap mı Ev mi?

Kesilen kurban etleri eve geldiyse, birkaç saat et doğrama ve poşetleme işlemi ile meşgul olabilirsiniz. En eski kıyafeti giydikten sonra belki onlarca buzdolabı poşetini hazırlamış olmanız gerekli.

Eh etleri saklamaya hazır hale getirirken kapı cam ne varsa açın deriz. Yoksa eve sinen et kokusunu hiçbir lavanta kokusu geçiremeyecek! Etin kokusuna gelen sinekleri evden uzak tutmak için olabildiğince hızlı düzenleme ve paketleme yapmanız önerilir.

kasap

6) El Öpenleriniz Çok Olsun…

Önce Kurban Bayramı namaz saatleri belli oldu mu, ne zamanmış telaşesi başlar, sonra bayram günleri gelip çatar ve namaza durulur… Bayram namazı kılındıktan sonra başlayan bayramlaşma merasimi, kalabalık ailelerde neredeyse saatlerce sürüyor. Büyüklerin eli öpüldüğünde dikkat kesilen eller, cüzdana doğru gidiyor mu diye de ufaktan bir heyecan olmuyor değil.

Bayram harçlığı geldi gelecek diye yapılan bu heyecanlar, genelde çok ufak çocukları mutlu ediyor. Bayram ne zaman başlıyor, bayram ne zaman bitiyor derken bir bakılır ki heyecanla günler gelip geçivermiştir… Üniversiteli dostlarımızda yine hüsran, yine hüsran…

el öpmek

7) Trafiği Paylaşan Kaçaklar

Kurban Bayramında sokaklarda tur atan kaçak kurbanlıklar da bayramın en çok dikkat çeken konusudur yıllardır. Kesim alanına doğru giderken sahibinin elinden kaçması ile mahalle değiştirmesi saniyeler alabilir. Bu gibi durumlarda panik yapmamanız ve kaçağı korkutmamanız tavsiye edilir. Şayet, kaçak kurbanlıklar etrafı korkutmaya devam ediyorsa saklanacak yer aramalısınız.

kurban

8) Kurbanlıkların Ardından Dökülen Gözyaşları

Kurbanlık hayvanlara alışan minikler, bayramın ilk günü evcil hayvan olarak benimsedikleri koyunları veya koçları ortalıkta göremediğinde evde ufak çaplı bir kriz yaşanabilir. Bu krizleri önlemek adına çocuklara kurban ibadeti hakkında bilgi verilmesi daha doğru olacaktır. Aksi halde ağlayan çocukları sakinleştirmek epey zaman alıyor.

kuzu

9) Bu Bayramda Vizyondakiler: Kurban Kesimi

Kurban Bayramı geldiğinde kesim anını izleyenler ve izlemekten korkanlar diye bir takım oluşsa hangi tarafta yer alırdınız? Evet her bayram olduğu gibi kesim alanından çocuklar korkmasın diye alınır. Büyükler ise merakla kesim anını izler. Bu bir gelenektir!

kurban kesimi

10) Bayram Samimiyeti

Büyükbaş kurban kesimi için ortak olunan aileler ile yapılan keyifli bir sohbet, olmazsa olmazdır. Memleket, iş rutini, çocukların eğitimi derken çoktan kurban kesilmiştir hatta paylar bile dağıtılmıştır. Bayram demek samimiyet demektir.

kurban bayramı

11) Aman Dikkat! Gün 112 Acilde Bitmesin

Kurban kesimi sonrasında deriyi yüzenler, etleri parçalayanlar telaş yapmasın. Heyecanlı ve bereketli başlayan gün, ufak ihmaller yüzünden hastane koridorunda bitebilir. Tedbirli olmakta fayda var…

kurban kazaları

12) Bu Sene Bayram Ne Zamana Denk Geliyor?

Bu soru hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı için en büyük klişelerden biridir. Kurban Bayramı ne zaman bu sene, Kurban Bayramı hangi ayda ve Kurban Bayramı ayın kaçında soruları mutlaka sorulur ve bunun üstüne bayramda yapılacaklar üstüne de sohbet edilir.

kurban bayramı

13) Kurban Bayramı Kutlama Sözleri

Bayramdan bahsedip de Kurban Bayramı kutlama mesajları ile ilgili de bir şeyler yazmadan olmaz. Herkese aynı mesajın toplu olarak gönderilmesi kimileri için samimi bulunmasa da kimileri için hatırlanmak her türlü yeterli oluyor. Eğer farklı bir şekilde kutlama yapmak isterseniz Kurban Bayramı akrostiş şiir kutlaması da yapabilirsiniz. Yani baş harflerine bakınca KURBAN yazacak bir şiir. İşte size orijinal bir öneri:

  • Kısmetse buluşuruz,
  • Uzun uzun konuşuruz,
  • Ruhumuz doyar en çok
  • Bayramlar ne güzel ne hoş
  • Affedelim kusurları, barışalım
  • Nurlu günlerde bolca yardımlaşalım.
kurban bayramı mesajları

14) Akrabaların İsmini Hatırlamaya Çalışmak

Özellikle günümüzde artık pek çoğumuz kendi memleketimizde yaşamadığımız için doğal olarak akrabalarımızın çoğuyla da bayramdan bayrama görüşmek durumunda kalabiliyoruz. Araya zaman girince de özellikle biraz uzak olan akrabaların isimlerini hatırlamak ve kim kimin nesi oluyordu kestirmek zor olabiliyor.

Böyle durumlarda hemen annenin kulağına eğilip “Karşıdaki teyzenin ismi neydi ve benim neyim oluyordu?” gibi sorular sormak da Kurban Bayramı komik anıları kategorisinde iyi bir yeri olan durumlar arasındadır.

kurban bayramı

15) Sırayla Selamlaşma ve Sessizlik

Kurban Bayramı komik anlar dediğimiz zaman aklımıza herkesin birbirine nasılsın sorusunu sormasıyla başlayan ve bitmeyen bir döngünün yaşandığı zaman dilimi aklınıza gelecektir…

Eğer çok kalabalık bir ortam varsa bir yerden sonra kime soruyu sorup sormadığınızı karıştırabilirsiniz ve aynı kişinin size 2 kere nasılsın diye sormasıyla karşı karşıya kalabilir ve nezaketen tekrar cevap vermek durumunda kalırsınız ve bir yandan da gülmemek için kendinizi tutarsınız. Bu uzun ritüelden sonra ise bir sessizlik çöker ortama.

kurban bayramı

16) Tanımadığı Kişilerin Hayat Hikayesini Dinlemek

Kurban Bayramı komik ve ilginç anıların biriktiği de bir dönemdir. Akraba ziyaretlerine gidildiği zaman hiç tanımadığınız kişiler de gittiğiniz yerde olabilir. Kendinizi bir anda daha önce hiç görmediğiniz bir teyzenin hayat hikayesini dinliyorken bulabilirsiniz… Bayram anıları içine tonton dedelerin askerlik anılarının dahil olması da bayram klişeleri arasındadır.

kurban bayramı

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır? Güvenilir 9 Vakıf

Kurban Eti Yıkanır Mı? Sağlıklı mı, Zararlı mı?

Kurban Bayramını Kilo Almadan Nasıl Geçirebiliriz?

Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Buzdolabında, Dondurucuda Çözümler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kurban Kavurması Tarifi

Kurban Kavurması

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kurban Eti Kavurması Tarifi

Kurban Eti Kavurması

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yumuşacık Kurban Kavurması Tarifi

Yumuşacık Kurban Kavurması

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Herse Tarifi

Herse

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Herse Tarifi

Herse

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri