Her Yıl Tekrarlanan Kurban Bayramı Klişeleri

Her Yıl Tekrarlanan Kurban Bayramı Klişeleri Tarifi

Kurban Bayramı Gelince Herkesin Yaşadığı Durumlar

Et kokuları, kesilen kurbanlıkların ardından ağlayan çocuklar, et ve baklavadan bir tabak daha yemeniz konusunda ısrarcı olan akrabalar ve daha fazlası bu yazıda. Hepsi size ve bize çok tanıdık. Ne dersiniz bu tatlı anıları bir daha hatırlayalım mı?

Her Yıl Tekrarlanan Kurban Bayramı Klişeleri

1) Vejetaryenlere Et Yedirmeye Çalışmak

Kurban Bayramı geldiğinde, eğer bir ortamda vejetaryen varsa bu bayram inatlarından vazgeçilmesi ısrarla vurgulanır. Hatta kimi zaman biraz mahalle baskısı yapılır ve “Bak rengin solmuş, yesene biraz.” gibi damardan giren teyzeler bir anda belirir. Bu bayram da bu sahnelere alışmak gerekli bizce. Siz siz olun et yemeyenlere bu bayram da baskı yapmayın ve bayramın en güzel günleri tatlı tatlı birlikte geçirin.

vejetaryen

2) Her Öğünde Kavurma Yemek

Kurban eti kesildikten sonra tavuk etine hasret duyan kişiler, bu bayramda popüler olacak galiba. Mutfağa girdiğinizde “Anne yemekte ne var?” diye sormayın aman ha!  Tabii ki kavurma sizi mutfakta bekliyor olacak. Kurban Bayramı günlerinde bolca etle beslendiğiniz için bayram sonunda kan değerlerinize yükselme yaşanabilir.

Tarif için: Et Kavurma Tarifi

3) Buzdolabı mı Et Dolabı mı?

Kurban kesilen evlerin buzdolabında bir süre yığınla et görebilirsiniz. Şu domates neredeydi? Yoğurdu neden göremiyorum? diye telaşa düşebilirsiniz. Aradığınız her neyse muhakkak et tepsilerinin ardında kalmıştır. Biraz arkalara bakmanızı tavsiye ederiz… Eğer buzdolabına etleri sığdırmakta zorlanıyorsanız derin dondurucuyu gözden geçirip yeni bir düzenleme yapmanızı öneririz.

et dolabı

4) Çay Sohbetlerinde Kurban Kıyaslamaları

Akrabalar ve eş dost bir araya geldiyse, konu tabii ki de kesilen kurbanlıklar olacaktır. Hangi kurbanlık kaç kilo et vermiş hepsi hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bu tatlı sohbetler, bir süre zihninizi meşgul edebilir. Keyfini çıkarın. Bir bayram bir daha yaşanmıyor. Sevdiklerinizle geçireceğiniz Kurban Bayramının tadını doya doya almaya çalışın.

çay

5) Kasap mı Ev mi?

Kesilen kurban etleri eve geldiyse, birkaç saat et doğrama ve poşetleme işlemi ile meşgul olabilirsiniz. En eski kıyafeti giydikten sonra belki onlarca buzdolabı poşetini hazırlamış olmanız gerekli.

Eh etleri saklamaya hazır hale getirirken kapı cam ne varsa açın deriz. Yoksa eve sinen et kokusunu hiçbir lavanta kokusu geçiremeyecek! Etin kokusuna gelen sinekleri evden uzak tutmak için olabildiğince hızlı düzenleme ve paketleme yapmanız önerilir.

kasap

6) El Öpenleriniz Çok Olsun…

Önce Kurban Bayramı namaz saatleri belli oldu mu, ne zamanmış telaşesi başlar, sonra bayram günleri gelip çatar ve namaza durulur… Bayram namazı kılındıktan sonra başlayan bayramlaşma merasimi, kalabalık ailelerde neredeyse saatlerce sürüyor. Büyüklerin eli öpüldüğünde dikkat kesilen eller, cüzdana doğru gidiyor mu diye de ufaktan bir heyecan olmuyor değil.

Bayram harçlığı geldi gelecek diye yapılan bu heyecanlar, genelde çok ufak çocukları mutlu ediyor. Bayram ne zaman başlıyor, bayram ne zaman bitiyor derken bir bakılır ki heyecanla günler gelip geçivermiştir… Üniversiteli dostlarımızda yine hüsran, yine hüsran…

el öpmek

7) Trafiği Paylaşan Kaçaklar

Kurban Bayramında sokaklarda tur atan kaçak kurbanlıklar da bayramın en çok dikkat çeken konusudur yıllardır. Kesim alanına doğru giderken sahibinin elinden kaçması ile mahalle değiştirmesi saniyeler alabilir. Bu gibi durumlarda panik yapmamanız ve kaçağı korkutmamanız tavsiye edilir. Şayet, kaçak kurbanlıklar etrafı korkutmaya devam ediyorsa saklanacak yer aramalısınız.

kurban

8) Kurbanlıkların Ardından Dökülen Gözyaşları

Kurbanlık hayvanlara alışan minikler, bayramın ilk günü evcil hayvan olarak benimsedikleri koyunları veya koçları ortalıkta göremediğinde evde ufak çaplı bir kriz yaşanabilir. Bu krizleri önlemek adına çocuklara kurban ibadeti hakkında bilgi verilmesi daha doğru olacaktır. Aksi halde ağlayan çocukları sakinleştirmek epey zaman alıyor.

kuzu

9) Bu Bayramda Vizyondakiler: Kurban Kesimi

Kurban Bayramı geldiğinde kesim anını izleyenler ve izlemekten korkanlar diye bir takım oluşsa hangi tarafta yer alırdınız? Evet her bayram olduğu gibi kesim alanından çocuklar korkmasın diye alınır. Büyükler ise merakla kesim anını izler. Bu bir gelenektir!

kurban kesimi

10) Bayram Samimiyeti

Büyükbaş kurban kesimi için ortak olunan aileler ile yapılan keyifli bir sohbet, olmazsa olmazdır. Memleket, iş rutini, çocukların eğitimi derken çoktan kurban kesilmiştir hatta paylar bile dağıtılmıştır. Bayram demek samimiyet demektir.

kurban bayramı

11) Aman Dikkat! Gün 112 Acilde Bitmesin

Kurban kesimi sonrasında deriyi yüzenler, etleri parçalayanlar telaş yapmasın. Heyecanlı ve bereketli başlayan gün, ufak ihmaller yüzünden hastane koridorunda bitebilir. Tedbirli olmakta fayda var…

kurban kazaları

12) Bu Sene Bayram Ne Zamana Denk Geliyor?

Bu soru hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı için en büyük klişelerden biridir. Kurban Bayramı ne zaman bu sene, Kurban Bayramı hangi ayda ve Kurban Bayramı ayın kaçında soruları mutlaka sorulur ve bunun üstüne bayramda yapılacaklar üstüne de sohbet edilir.

kurban bayramı

13) Kurban Bayramı Kutlama Sözleri

Bayramdan bahsedip de Kurban Bayramı kutlama mesajları ile ilgili de bir şeyler yazmadan olmaz. Herkese aynı mesajın toplu olarak gönderilmesi kimileri için samimi bulunmasa da kimileri için hatırlanmak her türlü yeterli oluyor. Eğer farklı bir şekilde kutlama yapmak isterseniz Kurban Bayramı akrostiş şiir kutlaması da yapabilirsiniz. Yani baş harflerine bakınca KURBAN yazacak bir şiir. İşte size orijinal bir öneri:

  • Kısmetse buluşuruz,
  • Uzun uzun konuşuruz,
  • Ruhumuz doyar en çok
  • Bayramlar ne güzel ne hoş
  • Affedelim kusurları, barışalım
  • Nurlu günlerde bolca yardımlaşalım.
kurban bayramı mesajları

14) Akrabaların İsmini Hatırlamaya Çalışmak

Özellikle günümüzde artık pek çoğumuz kendi memleketimizde yaşamadığımız için doğal olarak akrabalarımızın çoğuyla da bayramdan bayrama görüşmek durumunda kalabiliyoruz. Araya zaman girince de özellikle biraz uzak olan akrabaların isimlerini hatırlamak ve kim kimin nesi oluyordu kestirmek zor olabiliyor.

Böyle durumlarda hemen annenin kulağına eğilip “Karşıdaki teyzenin ismi neydi ve benim neyim oluyordu?” gibi sorular sormak da Kurban Bayramı komik anıları kategorisinde iyi bir yeri olan durumlar arasındadır.

kurban bayramı

15) Sırayla Selamlaşma ve Sessizlik

Kurban Bayramı komik anlar dediğimiz zaman aklımıza herkesin birbirine nasılsın sorusunu sormasıyla başlayan ve bitmeyen bir döngünün yaşandığı zaman dilimi aklınıza gelecektir…

Eğer çok kalabalık bir ortam varsa bir yerden sonra kime soruyu sorup sormadığınızı karıştırabilirsiniz ve aynı kişinin size 2 kere nasılsın diye sormasıyla karşı karşıya kalabilir ve nezaketen tekrar cevap vermek durumunda kalırsınız ve bir yandan da gülmemek için kendinizi tutarsınız. Bu uzun ritüelden sonra ise bir sessizlik çöker ortama.

kurban bayramı

16) Tanımadığı Kişilerin Hayat Hikayesini Dinlemek

Kurban Bayramı komik ve ilginç anıların biriktiği de bir dönemdir. Akraba ziyaretlerine gidildiği zaman hiç tanımadığınız kişiler de gittiğiniz yerde olabilir. Kendinizi bir anda daha önce hiç görmediğiniz bir teyzenin hayat hikayesini dinliyorken bulabilirsiniz… Bayram anıları içine tonton dedelerin askerlik anılarının dahil olması da bayram klişeleri arasındadır.

kurban bayramı

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır? Güvenilir 9 Vakıf

Kurban Eti Yıkanır Mı? Sağlıklı mı, Zararlı mı?

Kurban Bayramını Kilo Almadan Nasıl Geçirebiliriz?

Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Buzdolabında, Dondurucuda Çözümler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kurban Kavurması Tarifi

Kurban Kavurması

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kurban Eti Kavurma Tarifi

Kurban Eti Kavurma

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 4 saat Pişirme
Kurban Köftesi (Satır Kıymadan) Tarifi

Kurban Köftesi (Satır Kıymadan)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kurban Etinden Et Yemeği Tarifi

Kurban Etinden Et Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kurban Yağlarını Değerlendirme Tarifi

Kurban Yağlarını Değerlendirme

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Bayram Yuvalaması Tarifi

Bayram Yuvalaması

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri Tarifi
Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri

Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Kahve çekirdeklerinin farklı büyüklüklerde öğütülmesi ve değişik tekniklerle hazırlanmasıyla birçok kahve…

Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur? Tarifi
Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur?

Derin Dondurucuda Besin Saklama: Neler Konur? Derin dondurucular, uzun süre saklanması gereken gıdaların muhafazası için…

Tarifler Geri
Videolar Geri