Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası

Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası Tarifi

En Lezzetli Kurban Kavurması Nasıl Yapılır?

Kurban Bayramı denildiğinde akıllarda, sohbetlerde, planlarda ve tüm telaşlarda kurban eti kavurması yer alır. Yumuşacık pişmesi planlanan kavurmalar, yanlış pişirme tekniği ile sert bir ete dönüşebilir. Bu durum da kilolarca etin ziyan olmasına neden olur. Peki, kurban kavurması nasıl yumuşak olur?

  • Etin Sırt Bölümünü Kullanmalısınız.
  • Eti Dinlendirmelisiniz.
  • İç Yağları Kullanmalısınız.
  • İçi Sulu Etler İçin Mühürleme Şart.
  • Baharat İlave Edebilirsiniz.
kurban kavurması nasıl yumuşak olur

Aileniz, misafirleriniz ve çocuklarınız için kurban kavurması nasıl yumuşak olur? Lokum gibi pişen kurban kavurması nasıl yapılır? Ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan yumuşacık kurban kavurması püf noktalarını bu yazıda derledik. Birkaç noktaya dikkat ettikten sonra bu bayram, diğer tüm bayramlardan daha yumuşacık bir et yemenizin garantisini veriyoruz.

Lezzetli salata ve pilavlara eşlik edecek kurban kavurması tarifi listemiz ile, bu sene kurban etlerinizi en iyi şekilde pişirebilirsiniz. Mutfaktan nefis kokular gelmesini istiyorsanız, sizler için hazırladığımız kurban kavurması lezzet sırlarını bir köşeye not alınız. Bu bayram size büyük kolaylık sağlayacak yazımız, işte tam da burada!

İlginizi çekebilir: Kurban Eti Nasıl Pişirilir? En İyi 7 Püf Noktası

Tarif için: Kurban Bayramına Özel Et Kavurması (Videolu)

Kurban Bayramına Özel Et Kavurması (Videolu)

Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası

1) Etin Sırt Bölümünü Kullanmalısınız

Bilirsiniz ki büyükbaş veya küçükbaş hayvanların her bölgesinden farklı yemekler elde edilir. Kavurma için uygun olan kurban etinin en lezzetli yeri sırt kısmıdır. Kurbanın en lezzetli eti kontrfile, antrikot, T-Bone, pirzola olarak sıralanabilir.

Unutulmaz tatta bir kavurma yemek için de koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından et almalısınız. Etleri ise kuşbaşı büyüklüğünde doğramanız daha iyi olacaktır.

kurban kavurması nasıl yumuşak olur

2) Eti Dinlendirmelisiniz

Kurban etinden kavurma yapacaksanız, etin bir gün süre ile dinlenmesi gereklidir. Tabii kurban telaşından etleri dinlendirmek ne mümkün? Siz yine de etinizi en az 3 saat dinlendirmeye bırakın. Daha lezzetli kavurmalar için etin dinlenmesi önemlidir.

Kesimden sonra en az 3 saat dinlenen etin tadı daha lezzetli gelir. Kolayca kavrulur ve yerken damağı yormaz. Eğer kurban eti sabahtan kesildiyse, akşama kadar serin bir yerde dinlendirip akşam yemeğinde lezzetli kavurma hazırlayabilirsiniz. Kurban etinden yumuşak kavurma nasıl yapılır diye merak ediyorsanız etin dinlendirilmesi lokum kıvamı için destekleyici bir unsurdur.

kurban kavurması nasıl yumuşak olur

3) İç Yağları Kullanmalısınız

Lezzetli kavurmalarda kullanacağınız yağ tercihi, etin iç yağından olmalıdır. Yağı tava veya tencerede bir süre erittikten sonra, ete vereceği lezzeti tahmin edemezsiniz. İç yağ, ölçülü tüketildiğinde sağlıklı bir et olacaktır. Yemeklerinize lezzet verirken etin de yumuşacık kıvama gelmesine yardım eder. Kurban eti yumuşatma ile ilgili püf noktalarından biri iç yağın kullanılmasıdır.

kurban kavurması nasıl yumuşak olur

4) İçi Sulu Etler İçin Mühürleme Şart

İç yağı erittikten sonra, kavurma için hazırladığınız etleri yüksek ateşte mühürlemenizi öneririz. Mühürleme işleminden geçen etler, daha yumuşak ve lezzetli bir tat alacaktır. Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Kurban eti pişirme tarifleri içinde bir tüyo da doğru zamanda tereyağı kullanılmasıdır. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.

kurban kavurması

5) Baharat İlave Edebilirsiniz

Uzun süre kavurma işleminden geçen etlere baharat eklemek istiyorsanız, ocaktan almadan baharatları eklemelisiniz. Eğer kuru baharat kullanacaksanız servisten birkaç dakika önce ilave etmek yeterli olabilir. Taze baharatlar eklenecek ise yine servisten 10 dakika önce etle beraber kavrulması uygundur. Tuz ise en son atılacak baharattır. Tuz, etin asit oranını etkileyeceği için pişme süresini uzatır.

kurban kavurması nasıl yumuşak olur

Kurban Kavurması Nasıl Yapılır? Ağızda Dağılan 7 Tarif

Bu sene Kurban Bayramı’nda kesilen etler, listede yer alan tarifler ile daha da lezzetlenecek. Kurban kavurması nasıl yapılır? diyenler için işte birbirinden güzel ve pratik tarifler. Kurban eti nasıl hazırlanır sorusuna en leziz cevapları birbirinden güzel kavurma seçenekleri arasında bulabilirsiniz.

1) Favoriniz Olacak! Ağızda Dağılan Et Kavurma

Kurban Bayramı demek buram buram kokan kavurma demektir. Sevenlere soğan ile, zenginleştirmek isteyenlere pilav ve salata ile daha lezzetli gelir. İnce bir lavaş olsa da arasına koyup güzel bir kavurma yesek diyenler için harika bir tarif: Et Kavurma (Videolu)

Et Kavurma (Videolu)

2) En Kolay Şekli ile Dana Kavurma Nasıl Yapılır?

Kurban etinin kavurması da pek güzel olur, tadını bilenler bilir. Peki yumuşacık dana kavurmanın sırrı nedir? Bayram sofralarınızı lezzetlendirecek dana kavurmanın püf noktalarının yer aldığı tarif, sizler için burada. Kurban eti hazırlama sürecinde dana kesmiş olanların işi biraz daha meşakkatli oluyor ama sonuçta ulaşılan lezzete değiyor! Kavurma Nasıl Yapılır?

3) Damaklarınıza Layık Çoban Kavurma

Kurban eti tarifleri arasında Türk mutfağının özgün ve geleneksel yemekleri arasında olan çoban kavurma da tabii ki vardır. Çoban kavurma bu bayramda sofranızın yıldızı olmaya şimdiden aday! Tadına doyum olmayan, yiyenlerde yedikçe bir daha yeme isteği uyandıran pamuk gibi yumuşak kıvamdaki çoban kavurma lezzetinin sırrı bu tarifte. Çoban Kavurma Tarifi (Videolu)

Çoban Kavurma Tarifi (Videolu)

4) 2 Kilo Et ile Lokum Gibi Sade Kavurma

Kurban eti nasıl pişer dendiği zaman öyle gösterişli, terbiyeli tarifler değil en doğal pişirme yöntemini arıyorsanız sade kavurma tarifimizi seveceksiniz. 2 kg et ile tam tadında sade kavurma hazırlamaya ne dersiniz? Resimli yapılış aşamaları ve videolu anlatımı sayesinde tereddütsüz lezzet garantili sonuçlar alabileceğiniz kavurma tarifinin sırrı iç yağında! İşte sizi bekleyen diğer detaylar: Sade Kavurma Tarifi

Sade Kavurma Tarifi

5) Et Kavurma – Kurban Kavurması Nasıl Saklanır?

Kurban etlerinin ilk gün bitmesi gerekmez değil mi? Uzun süre tüketin diye ne de güzel dondurucular yapılmış. Eh kurban etleri hazırsa, size de bu dondurucuları kullanmak düşer. Peki kurbanlık etler dondurucuda nasıl saklanır dediğinizde, tarifimiz burada olacak. Kurban eti saklama yöntemleri ile ilgili aklında soru işaretleri olanları buraya alalım. Et Kavurma (Videolu)

Et Kavurma (Videolu)

6) En Pratiğinden Sacda Nefis Et Sote

Sac tavanız varsa bugün menüde şölen var demektir! Kurban Bayramı sofralarını şenlendirecek, aile boyu bir ziyafet için tercih edebileceğiniz sacda et sote ile kurbanlık kavurmanızı nefis şekilde değerlendirebilirsiniz. Videolu anlatımı sayesinde hazırlamak çok kolay olacak! Kurban etinden saç kavurma nasıl yapılır, haydi hemen öğrenelim! Et Sote (Sacda)

Et Sote (Sacda)

7) Şık Sunumlu Fırında Porsiyonluk Kaşarlı Et Sote

Kurbanlık kavurma etlerinizi şöyle şık sunumlu, porsiyonluk bir akşam yemeğine dönüştürmek harika fikir! Yanında çoban salata ve pilavla şahane gidecek fırında kaşarlı et sote ile klasik bayram kavurmalarına fark atabilirsiniz. Kurban eti yemekleri arasında farklı bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte ihtiyacınız olan detaylı tarif: Fırında Kaşarlı Et Sote

Fırında Kaşarlı Et Sote

Et Yemekleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Kuzu Pirzolalı Tarifler: Lokum Tadında 11 Tarif

Dana Etinin Bölümleri: Tariflerle Resimli Anlatım

Kurban Eti Nasıl, Kaç Saat Dinlendirilir? Neden Kokar?

Dana Kuşbaşı Et Yemekleri: Lokum Kıvamında 40 Tarif

Hangi Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirmenin Ustası Siz Olacaksınız!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kurban Kavurması Tarifi

Kurban Kavurması

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kurban Eti Kavurması Tarifi

Kurban Eti Kavurması

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yumuşacık Kurban Kavurması Tarifi

Yumuşacık Kurban Kavurması

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
İki Çeşit Kurban Kavurması Tarifi

İki Çeşit Kurban Kavurması

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Arpacık Soğanlı Kuzu Etli Kurban Kavurması Tarifi

Arpacık Soğanlı Kuzu Etli Kurban Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması Tarifi

Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kurban Etinden Et Yemeği Tarifi

Kurban Etinden Et Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

Ciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri