Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur?

Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur? Tarifi

Derin Dondurucuda Besin Saklama: Neler Konur?

Derin dondurucular, uzun süre saklanması gereken gıdaların muhafazası için idealdir. Derin dondurucuya konabilecek gıdalar, ilerleyen günlerde mutfakta size zaman kazandırır. Peki, derin dondurucu besinler nasıl saklanır, derin dondurucuya neler konur, bu içeriğimizde alt başlıklar halinde derledik.

Derin Dondurucu Özellikleri Nelerdir?

  • Derin dondurucular, genellikle -18°C ve altındaki sıcaklıklarda çalışır.
  • Depolama kapasitesi 100 litreden 500 litreye kadar değişebilir.
  • Enerji sınıfları A+++’dan D’ye kadar değişir.
  • No frost teknolojisi sayesinde buzlanma önlenir ve yiyeceklerin üzerine buz tutmaz.
  • Taze gıdaların hızla dondurulmasını sağlar.

Sebze, meyve, et ve balık gibi besinleri mevsimi dışında da tüketmek istediğimizde bize yardımcı olan derin dondurucular artık her evde yerini almış bulunmaktadır. Geniş ailelerin, çalışan annelerin ve kalabalık misafirlere eşlik eden mutfakların olmazsa olmazıdır. Çat kapı gelen misafirlere daha hızlı menü çıkarmada, gıdaları ucuz dönemde alıp muhafaza etmede, fazla yapılmış yiyecekleri daha sonra da tüketmede imdadımıza yetişen işlevsel bir beyaz eşyadır.

Eskiden kullanılan buzdolaplarında yaygın olan buzluk kısmındaki buz ve kar olayının, gelişen teknoloji ile önlenmesini sağlayan sisteme derin dondurucuda no frost özelliği adı verilmektedir. Bu sistem sayesinde dolabın iç duvarında kar oluşumu ve buzlanma engellenmektedir. Dondurucunun daha rahat kullanılmasını ve daha hızlı soğutma işleminin yapılmasını sağlamaktadır. No frost sistemi, günümüz alışverişlerinin derin dondurucuda aranan özellikler listesinde yer almaktadır.

Tarif için: Dondurucuda Kışlık Taze Fasulye (Videolu)

Dondurucuda Kışlık Taze Fasulye (Videolu)

Derin Dondurucuya Ne Konur? Derin Dondurucuda Hangi Yiyecekler Saklanır?

Yazın lezzetli sebze ve meyvelerini kışın da tatmak isteyenler şimdiden kış hazırlığını planlamaya başladı. Peki, derin dondurucuda her yiyeceği saklamak mümkün mü, derin dondurucuya ne konulur? İçeriğimizin bu bölümünde işte bu sorunun yanıtını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Et ve Balık

  • Kırmızı Et: “Derin dondurucuya ne konur” sorusunun ilk yanıtı elbette kırmızı ettir. Dana, kuzu veya koyun eti gibi kırmızı etleri porsiyonlara ayırın ve hava almayacak şekilde paketleyin. Hazırladığını bu etleri uzun süre derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Beyaz Et: Tavuk, hindi ve balık gibi beyaz etleri de aylarca derin dondurucuda güvenli bir şekilde saklamak mümkün. Beyaz etleri fileto, kuşbaşı veya bütün şekilde dondurabilirsiniz. Balıkları dondurmadan önce temizleyip kurutmanızı öneririz. Böylelikle üzerinde buz kristalleri oluşmasını önlemiş olursunuz.

Sebzeler ve Meyveler

  • Sebzeler: Sebzeler, mevsiminde taze olarak alınıp dondurulduğunda yıl boyunca kullanılabilir. Brokoli, karnabahar, bezelye, biber, havuç gibi sebzeleri şoklayarak (kısa süre kaynar suda bekletip soğuk suya daldırma işlemi) dondurmak gerekir.
  • Meyveler: Çilek, böğürtlen, şeftali, üzüm gibi yaz meyvelerini yıkayıp kuruttuktan sonra porsiyonlara ayırın ve tek tek poşetleyerek dondurun. Bu şekilde hazırladığınız meyveleri tüm kış boyunca afiyetle tüketebilirsiniz.

Hamur İşleri ve Ekmek

  • Hamur İşleri: “Derin dondurucuya neler konulabilir” sorusuna yanıt aramaya devam ediyoruz. Börek, poğaça, kek gibi hamur işleri, pişirmeden veya pişirdikten sonra dondurabilirsiniz. Hamur işlerini tek tek paketleyerek veya bir tepsi üzerinde dondurup ardından poşetleyerek saklayabilirsiniz. Kurabiye hamuru, pizza hamuru gibi unlu mamulleri önceden hazırlayıp dondurursanız ihtiyaç anında hızlıca pişirebilirsiniz.
  • Ekmek: Ekmekleri dilimleyerek dondurursanız ihtiyaç duyduğunuzda hızlı bir şekilde çözdürerek tüketebilirsiniz. Böylelikle ekmek israfının da önüne geçebilirsiniz.

Hazır Yemekler ve Çorbalar

  • Hazır Yemekler: Evde hazırladığınız yemekleri porsiyonlayarak dondurabilirsiniz. Lazanya, güveç, karnıyarık gibi yemekler, dondurucuda saklanmaya uygun yemeklerdir.
  • Çorbalar: Mercimek, ezogelin, domates gibi çorbaları, pişirip soğuttuktan sonra uygun kaplarda veya poşetlerde dondurabilirsiniz. Çorba yaparken su oranını az tutup çözdürme esnasında su eklemek, lezzeti korumanıza yardımcı olur. Ayrıca et ve kemik suları da dondurucuda saklanabilir.

Süt ve Süt Ürünleri

  • Peynir: Özellikle sert peynirler derin dondurucuda saklanmaya uygundur. Peynirleri rendeleyerek veya dilimleyerek dondurabilirsiniz.
  • Tereyağı ve Margarin: Tereyağı ve margarini orijinal ambalajında veya hava geçirmeyen kaplarda dondurarak uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Süt: Pastörize sütleri, küçük porsiyonlar halinde dondurabilirsiniz. Sütü kullanmadan önce buzdolabında yavaşça çözdürmek, homojen bir yapıya kavuşmasını sağlar.

Tatlılar

Pasta, kurabiye, kek gibi tatlıları dilimleyerek tek porsiyonluk kaplarda dondurabilirsiniz.

Tarif için: Dondurucu Pizza Nasıl Yapılır? 10 Dakikada Efsane Pizzalar (Videolu)

Dondurucu Pizza Nasıl Yapılır? 10 Dakikada Efsane Pizzalar (Videolu)

Derin Dondurucuda Şoklama Nasıl Yapılır?

Derin dondurucumuzda saklayacağımız gıdamızı hazırladıktan sonra ona uygun bir saklama kabını seçerek şoklama işlemini yapabiliriz. Bunun için dondurucuya uygun saklama kutuları ve poşetleri tercihimiz olacaktır. Cam şişe ve kutuları kullanmamanızı öneririz. Bunun sebebi ise donan sıvının hacminin genişlemesi ve camın patlamasına yol açmasıdır. Alüminyum folyoların insan vücuduna olan zararlarından dolayı şeffaf buzdolabı poşetleri kullanmanız, sağlığınız ve gıdaların ömrü için daha faydalı olacaktır.

Derin dondurucuda şoklama yapabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Gıda ürünlerini uygun porsiyonlar halinde doğrayın veya dilimleyin.
  • Büyük parçaları küçük parçalara ayırmak şoklamayı hızlandırır.
  • Gıdaları hava geçirmez dondurucu kaplarına veya dondurucu poşetlerine koyun ve hava almasını önleyin.
  • Hızlı dondurma fonksiyonu olan bir derin dondurucu kullanıyorsanız, gıdaları hızlı dondurma bölmesine yerleştirin.
  • Dondurucu sıcaklığını -18°C veya daha düşük bir seviyeye ayarlayın.
  • Gıdaların tamamen donması için gerekli süre genellikle 2-4 saat arasındadır. Ancak et gibi kalın ve yoğun gıdaların donması daha uzun sürebilir.

Tarif için: Dondurucuda Islak Kek (Videolu)

Dondurucuda Islak Kek (Videolu)

Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır?

Sebze ve meyve fiyatlarının yazın daha uygun olduğunu hepimiz biliriz. Peki kışın da bol sebze ve meyve tüketmek istediğimizde ne yapmalıyız?

Yazın bol bol alıp uygun saklama koşullarında dondurucuda saklamak daha ekonomik bir karar olacaktır. Etin en uyumlu arkadaşı olan patlıcan da mevsimsel olarak piyasadan etkilenir. Kış akşamlarında karnıyarık veya patlıcan kebabı yapmak istediğimizde derin dondurucuda saklanan yemekler olarak patlıcan imdadımıza koşacaktır.

Kısa bir kızartma, kavurma ve dinlendirme işleminden sonra patlıcanı da derin dondurucuda diğer sebzeleri sakladığımız gibi muhafaza edebiliriz. Közleme yaptıktan sonra patlıcanlar köz halde saklanabilir veya dilerseniz çiğ halde dilimleyip veya küp küp doğrayıp da dondurabilirsiniz.

Tarif için: Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama

Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama

Derin Dondurucuda Yaprak Sarması Nasıl Saklanır?

Misafir ve özel davet masalarının olmazsa olmazı, kimsenin hayır diyemeyeceği zeytinyağlılardan yaprak sarmasını biliriz ki herkes çok sever. Biraz zahmetli ve zaman istemesinden dolayı yaprak sarması derin dondurucuda hazır yemek ihtiyacını karşılayan iyi bir tercih olabilmektedir.

İsterseniz sarma harcını saklayın, dilerseniz yaprak sarmasını sarıp çiğ olacak şekilde kutularda veya saklama poşetlerinde saklayın. Her şekilde size yemek hazırlığında yardımcı olacaktır.

Tarif için: Dondurucuya Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Videolu)

Dondurucuya Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Videolu)

Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır?

Mevsiminde yenilmesi gereken bir sebze diye düşündüğünüz bamyayı da derin dondurucu sayesinde her mevsimde dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise çok pratik: bamyayı güzelce temizleyip limonlu suda beklettikten sonra taze domateslerle beraber kavurmak ve buzdolabı poşetinde muhafaza etmektir.

Bamyayı aşağıdaki adımları takip ederek derin dondurucuda güvenle saklayabilirsiniz.

  • Bamyalar iyice yıkayın ve kurulayın.
  • Bamyaları, kaynar suya 2-3 dakika batırın, ardından hemen soğuk suya alın.
  • Şokladığınız bamyaları porsiyonlara ayırın, hava almayan buzdolabı poşetleriyle paketleyerek derin dondurucuya koyun.

Tarif için: Dondurucuda Kışlık Bamya (Videolu)

Dondurucuda Kışlık Bamya (Videolu)

Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Dayanır?

Kurban Bayramı telaşlarının en zahmetli işidir etleri doğrayıp derin dondurucuda saklama işleri. Kıymalar çekilir, yemeklikler paketlenir ve hemen derin dondurucuda saklananlar arasında yerini alır. Peki saklanan etleri ne kadar sürede tüketiyorsunuz?

Derin dondurucuda et saklama süresi hakkında doğru bildiğimiz yanlışların da olduğunu biliyor musunuz?

Etlerin derin dondurucuda saklama süreleri uzun değildir. 6 aylık bir süre sağlıklı zaman dilimidir. Sakatat ve kıyma gibi daha ufak etleri ise en fazla 3-4 ay derin dondurucuda muhafaza etmenizi öneririz. Açık paketli ve işlenmiş ürünlerin ise (sosis-salam vs) dondurma süresi en fazla 2 ay olarak tavsiye edilir.

Yağların dondurucudaki ömrünün kısa olmasından dolayı da etleri yağlarından ayırıp muhafaza etmenizi öneririz. Böylece etli yemekleriniz lezzetinden ödün vermeyecektir.

Tarif için: Derin Dondurucuda Farklı Şekillerde Köfte Saklama

Derin Dondurucuda Balık Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda neler saklayabilirim sorusuna bir diğer yanıt ise balık! Balıkların tazeliğini kaybetmeden dondurucuda saklanması için öncelikle çabuk bozulan organlarının temizlenmesi önerilir. Temizlenen tüm balık türlerini kısa bir tuzlama işleminden geçirdikten sonra dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Tuzlama işlemi balığın daha diri kalmasını sağlar.

Hamsi gibi küçük balık türlerini en fazla 3 ay, palamut gibi biraz daha büyük balıkları ise en fazla 6 ay saklamanızı öneririz. Dondurucudan çıkan yemeklerinizi ise buzdolabında buzu çözüldükten sonra hemen tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Tarif için: Derin Dondurucuda Köfte (Videolu)

Derin Dondurucuda Köfte (Videolu)

Derin Dondurucuda Saklananlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kışlık Derin Dondurucuda Neler Saklanır?

Derin dondurucuya neler konur? Kışlık hazırlıklar için derin dondurucuda saklayabileceğiniz gıdalar şunlardır:

  • Et ve Balık: Kırmızı et, tavuk, hindi ve balıklar.
  • Sebzeler: Brokoli, karnabahar, ıspanak, pırasa, dolmalık biber, patlıcan, kabak, bamya ve yeşil fasulye.
  • Meyveler: Çilek, böğürtlen, şeftali, kayısı, erik ve vişne.
  • Hamur İşleri: Börek, poğaça, kek, kurabiye hamuru.
  • Hazır Yemekler: Çorba, lazanya, güveç, karnıyarık gibi yemekler.
  • Süt Ürünleri: Peynir, tereyağı ve margarin.
  • Ekmek ve Unlu Mamuller: Ekmek, pizza hamuru.

Hangi Gıdalar Derin Dondurucuda Saklanmaz?

İşte derin dondurucuda saklanmaya uygun olmayan gıdalar:

  • Yüksek Su İçerikli Sebzeler: Salatalık, marul, kereviz gibi sebzeler dondurulduğunda yapıları bozulur.
  • Pişirilmiş Yumurta: Pişmiş yumurtanın dokusu dondurulduktan sonra değişir ve lezzeti kaybolur.
  • Mayonez ve Krema: Yüksek yağ içeriği nedeniyle bu ürünler dondurulduğunda ayrışabilir.

Derin Dondurucuya Hangi Meyveler Konur?

Derin dondurucuda saklanabilecek bazı meyveler şunlardır:

  • Çilek, Böğürtlen ve Ahududu: Yıkanıp kurutulduktan sonra tek tek dondurulup poşetlenebilir.
  • Şeftali ve Kayısı: Dilimlenip çekirdekleri çıkarıldıktan sonra dondurulabilir.
  • Erik ve Vişne: Çekirdekleri çıkarılarak dondurulabilir.
  • Muz: Soyulup dilimlenerek dondurulabilir.

Cam Şişe Derin Dondurucuya Konur mu?

Cam şişeler derin dondurucu için uygun kaplar değillerdir. Çünkü sıvılar donarken genleşir. Bu durum cam şişesinin çatlamasına veya patlamasına sebep olur. Bunun yerine, dondurucuya uygun plastik kaplar veya dondurucu poşetleri kullanılmalıdır.

Derin Dondurucuya Çiğ Sebze Konur mu?

Evet, birçok çiğ sebze derin dondurucuda saklanabilir. Ancak, sebzelerin şoklanması (kısa süre kaynar suda bekletilip soğuk suya alınması) önerilir.

Bezelye Buzluğa Çiğ Konur mu?

Evet, bezelyeler çiğ olarak dondurulabilir. Bezelyeyi aşağıdaki adımları takip ederek derin dondurucuda güvenle saklayabilirsiniz.

  • Bezelyeleri yıkayın.
  • Yıkadığınız bezelyeleri kaynar suda 1-2 dakika bekleyin, ardından hemen soğuk suya koyun.
  • Şokladığınız bezelyeleri porsiyonlara ayırarak paketleyin ve derin dondurucunuza yerleştirin.

Tarif için: Derin Dondurucuda Domates

Derin Dondurucuda Domates

Derin Dondurucuda Tazeliğini Koruyan Tarifler

Derin Dondurucuda Kışlık Bamya Saklama

Sağlıklı beslenmenin yolu sebze yemekten geçer. Sebze yemek ise vücudun dirençli yapısını korur ve saçımızdan tırnağımıza kadar bize artılar kazandırır. Pek nadir sevilen bamyayı nasıl yiyeceğiz peki? İşte pratik yapımıyla domatesli bamya: Derin Dondurucuda Kışlık Bamya

Derin Dondurucuda Kışlık Bamya

Derin Dondurucuda Taze Fasulye Saklama

Domates, kuru sebzeler, etler derken en iyisi mi biz fasulye de saklayalım derin dondurucuda. Doğru saklama koşullarında ilk gün tazeliğini koruyacaktır. Derin Dondurucuda Taze Fasulye

Derin Dondurucuda Taze Fasulye

Derin Dondurucuda Semizotu Saklama

Semizotu yüksek miktarda Omega 3 yağı içerir. Bu yağ türü balıklarda mevcuttur. Eğer ki balık sevmiyorum diyorsanız semizotuyla tanışın deriz. Üstelik semizotu da derin dondurucuda saklanan yemekler arasında yerini alıyor. Semizotu Saklama

Semizotu Saklama

Derin Dondurucuda Lahana Sarması Saklama

Lahana; vücudun ihtiyaç duyduğu klor ve kükürt açısından zengin bir sebzedir. Lahanayı da yaprak sarması sakladığınız gibi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin Dondurucuda Lahana Sarması

Derin Dondurucuda Lahana Sarması

Derin Dondurucuda Mısır Saklama

Mevsiminde alıp derin dondurucuda sakladığınız mısırlar ile pizzalarınıza renk katabilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz salata malzemesinde mısır kullanıp salatanızı zenginleştirebilirsiniz. Derin Dondurucuda Mısır

Derin Dondurucuda Mısır

Derin Dondurucuda Saklananlar, Dondurulmuş Yemekler ve Kış Hazırlıkları kategorilerinden dilediğiniz tarife tek tıkla ulaşabilirsiniz!

Videolu Resimli: Bamya Nasıl Temizlenir, Saklanır?

Hangi Besin Derin Dondurucuda Ne Kadar Saklanır?

Evde Kışlık Patlıcan Nasıl Kurutulur? 8 Nefis Tarif Eşliğinde

Biber Nasıl Kurutulur? Püf Noktalı Anlatım, Resimli Tarifler

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Buzdolabında, Dondurucuda Çözümler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dondurucuda Kavurma Nasıl Saklanır Tarifi

Dondurucuda Kavurma Nasıl Saklanır

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi

Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İşkembe Nasıl Kaldırılır (Derin Dondurucuda) Tarifi

İşkembe Nasıl Kaldırılır (Derin Dondurucuda)

12-14 kişilik, 2 saat 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Nohut Nasıl Saklanır Tarifi

Nohut Nasıl Saklanır

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Mevsimindeki Lezzeti ile Bamya Dondurucuda Nasıl Saklanır? Tarifi

Mevsimindeki Lezzeti ile Bamya Dondurucuda Nasıl Saklanır?

16 Kişi ve üstü kişilik, 2 saat Hazırlık, 15dk Pişirme
Derin Dondurucuya Patlıcan Tarifi

Derin Dondurucuya Patlıcan

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri