Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır? Tarifi

Pratik Tarifler Eşliğinde Derin Dondurucu Kullanımı İpuçları

Karpuzu yaz sıcağında, portakalı kış akşamlarında yemeyi seven, bize de sevdiren tüm annelerimize ve anne adaylarımıza mutfakta zamandan tasarruf aynı zamanda kolaylık sağlayan kurtarıcımız derin dondurucuya değiniyoruz bu yazımızda.

Mutfakların Kurtarıcısı Derin Dondurucunun Özellikleri Nelerdir?

Sebze, meyve, et ve balık gibi besinleri mevsimi dışında da tüketmek istediğimizde bize yardımcı olan derin dondurucular artık her evde yerini almış bulunmaktadır. Kalabalık ailelerin, çalışan annelerin ve kalabalık misafirlere eşlik eden tüm mutfakların olmazsa olmazıdır.

Çat kapı gelen misafirlere daha hızlı menü çıkarmada, gıdaları ucuz dönemde alıp muhafaza etmede, fazla yapılmış yiyecekleri daha sonra da tüketmede imdadımıza yetişen mucizevi bir beyaz eşyadır derin dondurucular.

Eskiden kullanılan buzdolaplarında yaygın olan buzluk kısmındaki buz ve kar olayının, gelişen teknoloji ile yok olmasını sağlayan sisteme derin dondurucuda no frost özelliği denilmektedir.

Bu sistem sayesinde dolabın iç duvarında kar oluşumu ve buzlanma engellenmektedir. Bu durum da dondurucunun daha rahat kullanılmasını ve daha hızlı soğutma işleminin yapılmasını sağlamaktadır. No frost sistemi, günümüz alışverişlerinin derin dondurucuda aranan özellikler listesinde yer almaktadır.

Derin Dondurucuda Şoklama Nasıl Yapılır?

Derin dondurucumuzda saklayacağımız gıdamızı seçtikten sonra ona uygun bir saklama kabını seçerek şoklama işlemini yapabiliriz. Bunun için dondurucuya uygun saklama kutuları ve poşetleri tercihimiz olacaktır.

Cam şişe ve kutuları kullanmamanızı öneririz. Bunun sebebi ise donan sıvının hacminin genişlemesi ve camın patlamasına yol açmasıdır. Alüminyum folyoların insan vücuduna olan zararlarından dolayı şeffaf buzdolabı poşetleri kullanmanız, sağlığınız ve gıdaların ömrü için daha faydalı olacaktır.

Derin Dondurucuya Ne Konur? Derin Dondurucuda Hangi Yiyecekler Saklanır?

Et yemeyi ve yedirmeyi seven bir kültüre sahip olan ülkemizin her bir şehrinde muhakkak yemeklerde et kullanılır. Çorbalarda et suyu; sebze ve bakliyat yemeklerinde et parçaları, tabaklarımızı şenlendiren leziz detaylardır.

Yaz mevsimi geldiğinde mutfakları bir telaş alır, sabah kahvaltılarına eşlik edecek derin dondurucuda menemen hazırlıkları, pastalarımızı süsleyen derin dondurucuda meyve saklamak için yapılan meyve marmelatları dolabımızı renklendiren bir diğer detaydır.

Yaz sıcağında içimizi ferahlatacak doğal bir içecek istediğimizde ise derin dondurucuda limon bize seslenir: Ben buradayım ve limonatalar için hazırım…

Derin dondurucuda vişne saklama da tatlı krizlerinizin sonunda yapacağınız cheesecakeler için imdadınıza koşacaktır.

Çocuklarınıza yapacağınız ev yapımı pizzalarınız için derin dondurucuda mısır saklama da fast food yiyeceklerden uzak kalmanız için sağlıklı bir sebep olacaktır.

Tarif: Patlıcanı Dondurucuda Saklama

Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır?

Sebze ve meyve fiyatlarının yazın daha uygun olduğunu hepimiz biliriz. Peki kışın da bol sebze ve meyve tüketmek istediğimizde ne yapmalıyız?

Yazın bol bol alıp uygun saklama koşullarında dondurucuda saklamak daha ekonomik bir karar olacaktır. Etin en uyumlu arkadaşı olan patlıcan da mevsimsel olarak piyasadan etkilenir. Kış akşamlarında karnıyarık veya patlıcan kebabı yapmak istediğimizde derin dondurucuda saklanan yemekler olarak patlıcan imdadımıza koşacaktır.

Kısa bir kızartma ve dinlendirme işleminden sonra patlıcanı da derin dondurucuda kabak sakladığımız gibi muhafaza edebiliriz.

Tarif: Derin Dondurucuda Pişmeye Hazır Yaprak Sarma

Derin Dondurucuda Yaprak Sarması Nasıl Saklanır?

Misafir ve özel davet masalarının olmazsa olmazı, kimsenin hayır diyemeyeceği zeytinyağlılardan yaprak sarmasını biliriz ki herkes çok sever.

Biraz zahmetli ve zaman istemesinden dolayı yaprak sarması derin dondurucuda hazır yemek ihtiyacını karşılayan en iyi tercih olabilmektedir.

İsterseniz sarma harcını saklayın, dilerseniz yaprak sarmasını çiğ olacak şekilde kutularda veya saklama poşetlerinde saklayın. Her şekilde size yemek hazırlığında yardımcı olacaktır.

Tarif: Derin Dondurucuda Bamya Saklama

Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır?

Mevsiminde yenilmesi gereken bir sebze diye düşündüğünüz bamyayı da derin dondurucu sayesinde her mevsimde dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken işlem ise çok pratik: bamyayı güzelce temizleyip limonlu suda beklettikten sonra taze domateslerle beraber kavurmak ve buzdolabı poşetinde muhafaza etmektir.

Tarif: Derin Dondurucuda Köfte

Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Dayanır?

Kurban Bayramı telaşlarının en zahmetli işidir etleri doğrayıp derin dondurucuda saklama işleri. Kıymalar çekilir, yemeklikler paketlenir ve hemen derin dondurucuda saklananlar arasında yerini alır. Peki saklanan etleri ne kadar sürede tüketiyorsunuz?

Derin dondurucuda et saklama süresi hakkında doğru bildiğimiz yanlışların da olduğunu biliyor musunuz? Bayramdan bayrama diye bilinen bu süre aslında sağlığımız için bir tehdit niteliğindedir.

Etlerin derin dondurucuda saklama süreleri çok da uzun değildir. 6 aylık bir süre en sağlıklı zaman dilimidir. Sakatat ve kıyma gibi daha ufak etleri ise en fazla 3-4 ay derin dondurucuda muhafaza etmenizi öneririz.

Açık paketli ve işlenmiş ürünlerin ise (sosis-salam vs) dondurma süresi en fazla 2 ay olarak tavsiye edilir. Yağların dondurucudaki ömrünün kısa olmasından dolayı da etleri yağlarından ayırıp muhafaza etmenizi öneririz. Böylece etli yemekleriniz lezzetinden ödün vermeyecektir.

Tarif: Derin Dondurucu İçin Balık

Derin Dondurucuda Balık Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda neler saklayabilirim sorusunun en basit cevabı aslında balık saklamaktır. Balıkların tazeliğini kaybetmeden dondurucuda saklanması için öncelikle çabuk bozulan organlarının temizlenmesi önerilir.

Hatta temizlenen tüm balık türlerini kısa bir tuzlama işleminden geçirdikten sonra dondurucunuzda saklayabilirsiniz.Tuzlama işlemi balığın daha diri kalmasını sağlar.

Hamsi gibi küçük balık türlerini en fazla 3 ay, palamut gibi biraz daha büyük balıkları ise en fazla 6 ay saklamanızı öneririz. Dondurucudan çıkan yemeklerinizi ise buzdolabında buzu çözüldükten sonra tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Derin Dondurucuda Tazeliğini Koruyan Tarifler

Uzun süre dışarıda vakit geçirdikten sonra,haliyle tükenen enerjinin de verdiği yorgunlukla, yemek yapmaya mecaliniz kalmadığında,önceden hazırlamış ve dondurucuda sakladığınız tarifler size kaybettiğiniz enerjiyi geri verecektir.

Çayınız demlenirken atıştırmalık olarak çıkaracağınız derin dondurucuda kurabiye açlık hissinizi bastırırken,yorgunluğunuza ilaç gibi gelecektir.

1) En Sağlıklı Kaçamak: Anne Köftesi

Çocuklarınız hafta sonu fast food kaçamağı yapmak istediğinde; onlara işlenmiş etlerle değil de kendi ellerinizle hazırladığınız doğal ve katkısız aynı zamanda anne eli değen, bol sevgi ve şefkat içeren köftelerle bir menü hazırlayabilirsiniz. Hangi çocuk köfte ve patates ikilisine hayır diyebilir ki? Derin Dondurucuda Köfte

Tarif: Derin Dondurucuda Köfte

2) Bakteri Düşmanı: Her Mevsim Patlıcan

Patlıcan, fenolik bileşim kaynağı açısından zengin bir sebzedir. Bu özelliği sayesinde bakteri ve mikroplara karşı her zaman güçlü duran bir yapıya sahiptir. Demek oluyor ki kışın da sağlığımıza dikkat edeceğiz ve bol bol patlıcan yiyeceğiz. Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama

Tarif: Derin Dondurucuda Patlıcan Saklama

3) Yüksek Lifli Sağlık Taneleri: Bamya

Sağlıklı beslenmenin yolu sebze yemekten geçer. Sebze yemek ise vücudun dirençli yapısını korur ve saçımızdan tırnağımıza kadar bize artılar kazandırır. Pek nadir sevilen bamyayı nasıl yiyeceğiz peki? İşte pratik yapımıyla domatesli bamya: Derin Dondurucuda Kışlık Bamya

Tarif: Derin Dondurucuda Kışlık Bamya

4) Mutfakların En Sevilen Sebzesi Herkesin Gözdesi: Domates

Çorbalardan fırın yemeklerine kadar muhakkak kullanılan bir sebzedir domates.Kış döneminde de domates kullanmak istersek ne yapmalıyız? Sorunun cevabı bir tıklama ile ekranlarda. Derin Dondurucuda Kışlık Domates

Tarif: Derin Dondurucuda Kışlık Domates

5) Doyurucu,Sevilen Bir Zeytinyağlı: Biber Dolması

Ramazan ve davet sofralarının olmazsa olmazıdır biber dolması. Mutfakta zamandan kazanmak ve acil durumlarda masanızı renklendirmek için sizin de derin dondurucunuzda neden biber dolması olmasın? Derin Dondurucuda Biber Dolması

Tarif: Derin Dondurucuda Biber Dolması

6) Köfte ve Patatesin Pratik Uyumu: Sulu Köfte

Akşama ne pişirsem diye düşünürken, derin dondurucunuzdaki önceden hazırladığınız köfteler menü endişenizi yok edecektir. Yanında şehriyeli pirinç pilavı da enfes olur! Derin Dondurucuda Sulu Köfte Saklama

Tarif: Derin Dondurucuda Sulu Köfte Saklama

7) Pazar Kahvaltılarının Kurtarıcı Lezzeti: Dondurucuda Gözleme

Gözlemeyi yalnız yolculuklarda yemeyin, siz de bu tarifi deneyin :) Çayınız demini alana kadar, dondurucudan çıkarmış olduğunuz gözlemeler çoktan pazar kahvaltılarınızı süslemiş olacaktır. Derin Dondurucuda Gözleme

Tarif: Derin Dondurucuda Gözleme

8) Yazın Sebze Telaşı, Kışın Pişirir Aşı: Dondurucuda Taze Fasulye

Domates, kuru sebzeler, etler derken en iyisi mi biz fasulye de saklayalım derin dondurucuda. Doğru saklama koşullarında ilk gün tazeliğini koruyacaktır. Derin Dondurucuda Taze Fasulye

Tarif: Derin Dondurucuda Taze Fasulye

9) Balık Sevmeyenlere Alternatif Tarif: Dondurucuda Semizotu

Semizotu yüksek miktarda Omega 3 yağı içerir. Bu yağ türü balıklarda mevcuttur. Eğer ki balık sevmiyorum diyorsanız semizotuyla tanışın deriz. Üstelik semizotu da derin dondurucuda saklanan yemekler arasında yerini alıyor. Semizotu Saklama

Tarif: Semizotu Saklama

10) Derin Dondurucu Mucizeleri Bitmiyor: Kışlık Yaprak Saklama

Evet, yanlış okumadınız. Derin dondurucunuzda kışlık yaprak saklamak artık mümkün.Yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Doğru koşullarda yaprak saklamak için: Kışlık Yaprak Saklama

Tarif: Kışlık Yaprak Saklama

11) Sağlıklı Bağırsak ve Sindirim Sistemi İçin Her Mevsimde Lahana

Lahana; vücudun ihtiyaç duyduğu klor ve kükürt açısından zengin bir sebzedir. Lahanayı da yaprak sarması sakladığınız gibi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin Dondurucuda Lahana Sarması

Tarif: Derin Dondurucuda Lahana Sarması

12) Salata ve Pizzaların Minik Yıldızı: Derin Dondurucuda Mısır

Mevsiminde alıp derin dondurucuda sakladığınız mısırlar ile pizzalarınıza renk katabilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz salata malzemesinde mısır kullanıp salatanızı zenginleştirebilirsiniz. Derin Dondurucuda Mısır

Tarif: Derin Dondurucuda Mısır

Derin dondurucuda saklananlar kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri Kış Hazırlıkları listesine göz atın!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dondurucuda Kavurma Nasıl Saklanır Tarifi

Dondurucuda Kavurma Nasıl Saklanır

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanır? Tarifi

Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanır?

8-10 kişilik, 35dk Hazırlık, Pişirme yok
Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi

Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İşkembe Nasıl Kaldırılır (Derin Dondurucuda) Tarifi

İşkembe Nasıl Kaldırılır (Derin Dondurucuda)

12-14 kişilik, 2 saat 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Derin Dondurucuya Bamya Tarifi

Derin Dondurucuya Bamya

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Derin Dondurucuya Havuç Tarifi

Derin Dondurucuya Havuç

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri