Kurban Eti Nasıl Dağıtılır? Kimlere Verilir, Verilmez?

Kurban Eti Nasıl Dağıtılır? Kimlere Verilir, Verilmez? Tarifi

Kurban Eti Nasıl Pay Edilir? Diyanet Açıkladı!

Kurban eti dağıtımı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan kaynakta ayrıntılı olarak yer almaktadır. Bu bilgileri hatırlamak adına sizlere, kurban eti dağıtılırken dikkat edilecek konuları sunmak istedik. Kurban eti paylaşımı, saklanması ve tüketimi hakkında merak edilen sorular sizlerle…

kurban eti dağıtımı

Kurban Eti Nasıl Dağıtılır, Pay Edilir?

Kurban etleri kesildikten sonra dağıtılmalıdır. Ne kadar çok kişiye verilirse o kadar çok bereketli bir kurban kesilmiş olur. Kurban eti dağıtımı nasıl olur sorusunun cevabı pay etmekle açıklanır:

  • Kurbanlık etin 3 bölüme ayrılması önerilmiştir.
  • 3 bölümden 2 bölümü evin dışındakiler için (kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine ve yakınlara, tanıdık ve komşulara)
  • Kalan 1 bölümü ise ev halkı için ayrılmalıdır.
Bölüm Kime Ayrılmalı
2/3 Evin dışındakiler için (kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine ve yakınlara, tanıdık ve komşulara)
1/3 Ev halkı için

Aile üyeleri dışında kalan insanlara ayrılan 2 bölümlük kurban payı, ihtiyaç sahibi olan insanlar ve komşular için ayrılmalıdır.

Kurban Bayramı’nın en büyük sevinçlerinden biri kardeşlik ve birlik duygusudur. Her evde et kokusunun olması, tüm insanlık için huzur nedenidir. Kurban etleri dağıtılırken, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine etlerin yenilebilir kısımlarından verilmesi uygundur.

Kurban eti parçalama konusu da kurban ortakları arasında eşit şekilde yapılmalıdır. Her bir kurban ortağına aynı miktarda kurban eti verilmelidir. Hak geçmemesi adına etin her bölümünden aynı büyüklükte et verilmelidir.

Kurban etinin dağıtımı ile ilgili hadisler ve ayetler de kurban etinin bereketini yansıtmaktadır:

“Siz de onların (kesilen kurbanların) etinden hem kendiniz yiyin, hem de yoksula ve fakire yedirin.” Hac Suresi 28. Ayet

Kurban eti dağıtımı Din İşleri Yüksek Kurulu resmi açıklamasında aynen şu şekildedir:

Din İşleri Yüksek Kurulu

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 10).

Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir (Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, IV, 185). Ancak, durumu iyi olan Müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur.

Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz. Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 413).

Din İşleri Yüksek Kurulu 12.07.2017

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr

kurban eti nasıl dağıtılır

Kurban Eti Kaç Kişiye Dağıtılır, Kaça Bölünür?

Kurban etinin dağıtılacağı kişi sayısı kurban kesen kişinin inisiyatifindedir. Kurbanlığı besili ve büyük olan kişiler çok daha fazla kişiye kurban eti dağıtabilir. Kurban eti dağıtılacak kişi sayısı hakkında net bir hüküm yoktur. Ancak kurban etinin üçe taksim edilmesi ve en büyük payın hane dışına dağıtılması bildirilmiştir.

Peki, kurbanın ne kadarı dağıtılır? Kurban eti kaça bölünür Diyanet açıklaması aynen şu şekildedir:

Din İşleri Yüksek Kurulu

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 10).

Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir (Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, IV, 185). Ancak, durumu iyi olan Müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur. Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz. Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 413).

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr

kurban eti dağıtımı

Kurban Eti Kimlere Verilir, Kimlere Verilmez?

Kurban Eti Kimlere Verilir?

1) Yoksul ve İhtiyaç Sahipleri

İslami açıdan kurban etleri öncelikle yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere, kişilere verilmelidir. Yardım derneklerine veya kimsesiz kişilere destek sağlayan kuruluşlara verilebilir. Kurbanlık hayvanın derisi veya kemikleri kişiye gelir kazandıracak ise bu durum caiz değildir. Kurban etinin ve derisi gibi diğer kısımlarının hayır kurumlarına ve ihtiyaç sahiplerine verilmesi dinen uygundur.

İslam’da, kurban ibadeti sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacı taşır. Bu nedenle, kurban eti öncelikli olarak ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılmalıdır. Yoksul insanlar, kurban etinden pay almalıdır. İhtiyaç sahibi olanlar, genellikle toplumda düşük gelirli veya maddi desteklere ihtiyaç duyan kişilerdir.

2) Akraba ve Komşular

Kurban etinin bir kısmı, akrabalara ve komşulara verilir. Bu, İslam’da sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi, sevgi ve dayanışma bağlarının pekiştirilmesi amacıyla yapılması önerilen bir uygulamadır.

3) Aile, Çocuklar ve Ev Halkı

Kurbanın bir bölümü (1/3) kurbanı kesen ailenin kendi ihtiyaçları ve tüketimi için ayrılabilir.

Kurban Eti Kimlere Verilmez?

Kurban eti kimlere verilmez diye soracak olursanız: Kurban etini satıp ticaret yapmak isteyenlere verilmez cevabını alabilirsiniz.

Din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan kurban etinin dağıtılmasının fazileti çoktur. Sadece Kurban Bayramı için değil; akika kurbanı ve adak kurbanı için de dağıtılacak kişiler aynı şekilde ifade edilir.

kurban eti nasıl dağıtılır

Kurban Kesene Kurban Eti Verilir Mi?

Öncelikle yoksul ve yardıma muhtaç kişiler düşünülmelidir. Akika kurbanı ve adak kurbanı, çevredeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmalıdır. Kurban eti Diyanet açıklamalarına göre 3 bölüme ayrılmalıdır. Bir bölümü kurban kesemeyen yoksullara, bir bölümü akraba, komşu ve tanıdıklara kalan bölümün de eve ayrılması uygun görülür.

Kurban kesebilen kişilerin zaten belirli bir maddi gücü olabileceğinden ve kurban eti yiyebileceklerinden kurban eti dağıtımında hiç kurban kesememiş, et tüketememiş ihtiyaç sahiplerine öncelik vermek daha hayırlı olacaktır.

Tarif için: Et Kavurma Tarifi (Videolu)

Kurban Eti Dağıtırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kurban etlerinin kanı, safra kesesi ve koç yumurtası gibi kısımları yenilmediği için bu kısımların paylara eklenmemesi gereklidir. Kurban Bayramının huzur ve birlik içinde geçmesi için ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden paylar verilmelidir.

Kurban etini dağıtırken buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz. Dilediğiniz miktarı koyacağınız buzdolabı poşeti, hem etin hijyenik şekilde dağıtılmasını kolaylaştırır hem de temiz bir poşet olduğu için gidecek kişiyi de rahatsız etmez.

1) Adil Dağıtılmalıdır

Kurban eti, adil bir şekilde dağıtılmalıdır. İhtiyaç sahipleri arasında eşitlik ve adalet prensipleri gözetilmeli, kimseye haksızlık yapılmamalıdır.

2) İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılmalıdır

Kurban eti, gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara ulaştırılmalıdır. Bu, doğru bir tespit ve değerlendirme süreci gerektirir. İhtiyaç sahipleri belirlenirken güvenilir ve yetkili kurumlarla iş birliği yapılabilir.

3) Hijyen ve Sağlık Gözetilmelidir

Kurban etinin dağıtımı sırasında hijyenik koşulların sağlanması önemlidir. Etin temiz ve sağlıklı bir şekilde paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması gerekmektedir.

4) Beslenme İhtiyaçlarına Uygun Şekilde Dağıtılmalıdır

Dağıtılan kurban eti, ihtiyaç sahiplerinin beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dağıtılmalıdır. Uygun porsiyonlarda ve besin değeri yüksek şekilde dağıtım yapılmalıdır.

5) İsrafın Önlenmesi Önemlidir

Kurban eti dağıtımı sırasında israfın önlenmesi büyük önem taşır. Gereksiz yere fazla miktarda et dağıtılmamalı ve etin kullanılmayacağı durumlar önceden tespit edilmelidir.

6) Dürüstlük ve Şeffaflık İçinde Paylaştırılmalıdır

Kurban eti dağıtımı sürecinde dürüstlük ve şeffaflık ilkesi gözetilmelidir. Dağıtımın nasıl yapıldığı, kimlere dağıtıldığı ve miktarların nasıl belirlendiği açık bir şekilde ifade edilmelidir.

İlginizi çekebilir: Kurban Eti ile Yapılan En İyi Yemek Tarifleri

kurban eti pay etmek

Kurban Eti Dağıtmak Zorunlu Mu?

Kurban kesmenin amacı dayanışma ve yardımlaşmadır. Ancak kurban kesilen evde bakılmakla yükümlü kişi sayısı çok ise, aile kalabalık ise dağıtılmaması günah değildir. Eğer ailenin kesilen kurban etine ihtiyacı varsa kurban etinin dağıtılmamasında bir sakınca yoktur.

Fakat bu şartları sağlamayan aileler, varlıklı kimseler kurban etini mutlaka dağıtmak, ihtiyaç sahibi kişilerle paylaşmak durumundadır; zira ibadetin amacı budur. Kurban kesmek bir sosyal yardımlaşmadır.

kurban eti nasıl dağıtılır

Kurban Eti Herkese Verilir Mi?

Kurban eti evvela ihtiyaç sahiplerine verilmelidir. Daha sonra tanıdık, akraba ve komşulara pay edilmelidir. Dileyen kişi kestiği kurbanın tamamını yoksul ailelerle de paylaşabilir. Kurban eti, kesen kişi tarafından tüketilebilir. Kurban etinin 3’te 1’i ancak evde bırakılabilir; 3’te 2’lik pay ihtiyaç sahiplerine ve komşulara, yakınlara dağıtılmalıdır.

kurban eti nasıl dağıtılır

Kurban Eti Dağıtımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kardeşe Kurban Eti Verilir Mi?

Kurban eti; aile içinde anneye, babaya, kardeşe verilebilir. Kurban etinin dinen uygun görülen 3’te 2’lik bölümü hane dışındaki ihtiyaç sahiplerine pay edildikten sonra geriye kalanı ev içindeki aile üyelerine veya kardeşe verilebilir. Akraba, komşu ve yakınlara, tanıdıklara kurban eti dağıtılabilir.

Kurban Etinin Hangi Tarafı Dağıtılır?

Kurban eti eşit olarak, tartılarak paylaşılmalıdır. Kurban etinin yenilebilir her yeri, yağ ve sakatat dahil dağıtılabilir. Kurban etini israf etmeden paylaşıp dağıtmak önemlidir. 7 kişiden dördüne etle birlikte birer bacak, beşinciye etle birlikte derisi, altıncıya etle birlikte başı verilirse, tartmadan paylaşmak caiz olur.

Kurbanda Danaya En Fazla Kaç Kişi Girebilir?

Kurban kesecek her ortak 1 hissede hayvanın en az yedide biri oranında ete sahip olmalıdır. İki büyükbaş kurbanlık hayvan satın alan hissedarların 7 veya daha az sayıda kişide olması caiz olur; 7 kişiden fazlası caiz olmaz. Böylece hisseye giren ortakların her biri hayvanda en az 1 hisse sahibi olmuş olur.

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr / Din İşleri Yüksek Kurulu 12.07.2017

Kurban Eti Dağıtmak Yerine Para Verilir mi?

Yardım kuruluşlarına, derneklere veya bir kuruma kurban bağışı yapılabilir; ancak para yatırmak zekat sayılmaz.

Soru: Bir organizasyonun kurban hesabına, kurbanın eti muhtaçlara dağıtılmak üzere para yatırmakla zekât verilmiş olur mu?

Cevap: Bir kurum veya kuruluşun kurban hesabına, kurbanın eti muhtaçlara dağıtılmak üzere para yatırmakla zekât verilmiş olmaz. Zekâtını et olarak dağıtmak isteyen kişi, bunun bedelini kuruluşların ilgili zekât hesabına yatırmalı ve zekâtının et olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını talep etmelidir.

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr / Din İşleri Yüksek Kurulu 01.02.2023 – No: 11

Bir Evde Karı Kocanın Ayrı Kurban Kesmesi Gerekir Mi?

İslam kurallarına göre aile üyeleri arasında mal ayrıdır. Aile üyelerinden her kişinin kendisine ait bir malı olabilir. İslam dinine göre zengin ve varlıklı sayılan her aile üyesi Hanefi mezhebine göre kurban kesmekle yükümlüdür. Şafii mezhebine göre aileden 1 kişinin kurban kesmesi ile de sünnet yerine getirilmiş olur.

Din İşleri Yüksek Kurulu

Soru: Ailede zengin olan karı-kocadan her birinin ayrı ayrı kurban kesmesi gerekir mi? Evde aile reisinin kurban kesmesi ile zengin olan öteki aile fertlerinden kurban vecibesi düşer mi?

Cevap: İbadetlerde yükümlülük ve bu yükümlülüğün bir neticesi olan ceza ve mükâfat bireyseldir. İslâm’a göre aile fertleri arasında mal ayrılığı esası vardır. Yani ailenin her bir ferdinin kendisine ait malı olabilir. Bu itibarla aile fertlerinden karı, koca ve yetişkin çocuklardan kimin borcu ve temel ihtiyaçları dışında 80.18 gr. (20 miskal) altını veya bu miktar altın değerinde parası veya nâmî (artıcı) olmasa bile nisaba ulaşan fazla malı ve eşyası varsa, o kimse zengin sayılır. Aile fertlerinden bu şartları taşıyanlar, fıtır sadakası vermekle mükellef oldukları gibi Kurban Bayramı’nda da Hanefîler’e göre kurban kesmekle yükümlüdürler (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 6/312-316).

Şâfiî mezhebine göre ise aile için bir kurban kesmek sünnet-i kifâyedir. Dolayısıyla aileden birisinin kurban kesmesi ile hepsi için sünnet yerine gelmiş olur (Nevevî, el-Mecmû‘, 8/384; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, 6/123). Bu görüş asgarî derecede nisâba sahip olan aileler için daha uygundur.

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr / Din İşleri Yüksek Kurulu 12.07.2017

Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır?

Kurban Bayramı Hakkında En Çok Merak Edilen 20 Bilgi

Kurban Bayramı Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı? Anlamı, Önemi

Resimli Kurban Bayramı Mesajları, En Güzel Hayırlı Dilekler

Kurban Kesmek Farz mı Vacip mi Sünnet mi? Şartları, Kime Düşer?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kurban Etinden Et Yemeği Tarifi

Kurban Etinden Et Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kurban Eti Kavurma Tarifi

Kurban Eti Kavurma

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 4 saat Pişirme
Ev Yapımı Et Döner (Kurban Etinden) Tarifi

Ev Yapımı Et Döner (Kurban Etinden)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kurban Kavurması Tarifi

Kurban Kavurması

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kurban Etinden Buzluk İçin Kıyma Kavurma Tarifi

Kurban Etinden Buzluk İçin Kıyma Kavurma

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması Tarifi

Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kurban Etiyle Lokum Kıvamında Kavurma Tarifi Videolu

Kurban Etiyle Lokum Kıvamında Kavurma Tarifi Videolu

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri