Nefis Yemek Tarifleri ailesi olarak en içten Kurban Bayramı dileklerimiz sizlerle! Kesilen kurbanlarınızın kabul olmasını, sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara ulaşmanızı temenni ediyoruz. Ardından günün önemli sorusuna cevap arıyoruz: Kurban eti nasıl saklanır?
Ramazan ayı her ne kadar sabır ibadeti oruçla taçlandırılıyorsa Kurban Bayramı da paylaşmanın ve yardımlaşmanın vücut bulduğu günlerdir diyerek, bu mübarek ayın önemine değinerek söze başlamak istiyoruz. Etler dağıtıldı mı, ihtiyaç sahiplerinin biraz olsun yüzü güldü mü, etli aşı pişti mi?
Peki, geriye kalan kurban etlerini ne yapmalı? Kurban etleri nasıl saklanır? Kurban eti saklama yöntemlerinden en sağlıklısı hiç şüphesiz buzlukta dondurma yöntemi. Böylelikle etlerinizi yemeklik ve porsiyonluk olarak parçalara bölebilir ve havası alınmış buzdolabı poşetlerinde 8 aya kadar uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz.
Bir gece +4 derecede dinlendirip sinirlerini temizlediğiniz kurban etlerini kuşbaşı olarak doğrayıp buzlukta uzun süreler muhafaza edebilirsiniz. Pişireceğiniz yemeğin porsiyonuna uygun olarak eşit paylaştırıp poşetlerseniz işiniz daha da kolaylaşacak.
Kurban eti nasıl saklanmalı? Merakınızı duyar gibiyiz, hiç endişe etmeyin. Bunun için en pratik çözümleri sunduğumuz bu listede kavurmasından top köftesine, sucuğundan kıymasına pek çok çeşit et için saklama yöntemleri bulunuyor. Kaçırmayın!
Kurbanlık eti nasıl saklanır? İşte, mutfakta hayatı kolaylaştıran 12 farklı çözüm!
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Kurban etinin kavurmalık kısmıyla hazırlanan, üzerine iç yağı eritilerek tüm sene taze kalması sağlanmış kavurma, kurban eti saklamanın en lezzetli yöntemlerinden! Hazırlayıp dondurduktan sonra her an kullanılmaya hazır halde buzlukta sizi bekleyecek. Sonrasında gelsin kavurmalı yemekler, tostlar, pizzalar...
Çocuklu evlerde daha çok rağbet görecek bir yöntemle kurban etini hamburger köftesi yaparak da saklayabilirsiniz. İşten kurt gibi aç gelinmiş bir günde, çocukların okuldan eve iştahla geldiği bir anda tavada pişirip hamburgere dönüşmesi dakikalar içinde olur. Yanına elma dilim patatesle de harika yenir.
Dışarıda lezzetine bayılarak yenen et dönerleri, iskenderleri dilerseniz evde kurban etinden çekilmiş kıymayla da hazırlayabilirsiniz. Üstelik hazırlaması ve ihtiyaç anında kesip pişirmesi öyle kolay ki buzluktan et döneri eksik etmeyi hiç istemeyeceksiniz. Evde yapacağınız döner dürümler, pilav üstü dönerler, iskender kebaplar artık daha sağlıklı ve lezzetli olacak.
Kurban etinden kıyma çektirebilirsiniz. Böylece daha sonra pişirebilmek için köfteleriniz buzlukta hazır bekliyor olur. Kıyma, sarımsak ve baharatlarla harmanlanan minik top köfteler çorbalara ya da sebze yemeklerine çok yakışır. İnegöl köfte veya kasap köfte şekli verdiğiniz köfteler buzlukta her daim yemek için hazır olur.
Hazır ve işlem görmüş sucukları satın alırken iki kez düşünüyorsanız çözümü kolay! Kurban etinizle ev yapımı sucuk hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeler robotton geçirilip bir gece dinlendiriliyor, yani çok pratik bir tarif!
Sanki Bursa'da yemişsiniz kadar leziz İnegöl köfte tarifi tam da elinizin altında! Hem yapıp ekmek arası yemeye hem de poşetlerle buzluğa kaldırmak için harika bir et saklama yöntemi. Dondurucuda İnegöl köfte nasıl saklanır? Videosunu mutlaka izlemelisiniz.
Kurban etini daha uzun süre saklamak isterseniz bir diğer yöntem kavurma yaptıktan sonra buzlukta saklamak. Aynen tarif fotoğrafında gördüğünüz gibi yuvarlanan kavurma rulolarını strece sararak buzluğa atabilirsiniz. Gerek duyduğunuz anda sebze, bakliyat veya fırın yemeklerinde kullanacağınız kavrulmuş etiniz hazır!
Buzlukta kurban eti nasıl saklanır? Sorusuna adeta ders niteliğinde bir cevap bu tarif. Kuşbaşı kurban eti, çiğ ya da pişmiş kıyma için saklama yöntemleri fotoğraflı aşamalar ve püf noktalarıyla bu tarifte özel olarak hazırlandı.
Kurban etinden çekilen kıyma ile daha sonra yemeklerinize veya çorbalarınıza hemencecik ekleyebileceğiniz misket köfteler hazırlayabilirsiniz. Bir yemeğe yetecek şekilde paylaştırıp poşetlerseniz yemek yaparken kullanması çok kolay olur.
Kavurmalık kuşbaşı kurban etini iç yağ ile pişirip, pet şişenin içine dilim izleri çıkacak şekilde sıkı sıkı yerleştirirseniz tüketirken işiniz çok kolay olacak. Kahvaltıda diskler halinde porsiyonluk ikram edebilir, tost ya da sandviç hazırlayabilir, omletin içine ekleyebilirsiniz.
Buzluğa atmayı en çok sevdiğimiz tariflerden biri de köfteler. Kurban eti saklama yöntemlerinden de epey başvurduğumuz bir yöntemdir. En kolay nasıl yapılacağının anlatımı ile tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Kurban eti saklamanın tüm püf noktalarına değinen, saat ve santigrat dereceleri veren detaylı bir anlatım ile yazımızın sonuna geldik. Kurban eti eve gelmeden önce bu yazıya mutlaka göz atmalısınız. Sağlık şartlarına uygun, hijyenik bir şekilde kurban eti nasıl saklanır? İşte tüm detaylar!
Kurban eti nasıl saklanır? Sorusuna sucuk ve kavurma yapımı, buzluk köftesi çeşitleri ve buzlukta saklanan döner ile farklı çözümler sunduk. Kurban etini saklamanın en çok tercih edilen yöntemi ise etleri, tek tek yemeklik parçalara ayırarak saklamak. Bu aşamada fırın yemeklerini sevenlere eti, marine edip saklama yöntemi de önerilir. Sevdiğiniz baharatlardan tane karabiber, kekik, biberiye, toz kırmızı biber gibi baharatlar ve bir parça sütle marine ettiğiniz kırmızı eti yemeğe konmak üzere hazır bir şekilde buzluğa kaldırabilirsiniz. Bu sayede hızlıca yemek yapmanız gereken günlerde buzluktaki marine edilmiş eti kullanarak, yemeğin lezzetini garantiye alabilirsiniz. Buzlukta marine et saklamak da kurban eti saklama fikri olarak çok işinize yarayabilir.
Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?
Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman
buradan katabilirsiniz.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.