Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

Kusursuz Sonuç Veren Makarna Nasıl Pişirilir?

Hem pratik, hem lezzetli bir makarnaya kim hayır diyebilir ki? Sofralarımızın vazgeçilmez kurtarıcısı makarna bizler için az zamanda keyifli bir lezzet yolculuğu sunuyor olsa da aslında ufak ipuçları ile daha kıvamlı ve daha lezzetli makarnalar hazırlamak mümkün. Özellikle kısa zamanda ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız; ancak aynı zamanda bu yemekten daha fazla keyif almak istiyorsanız küçük dokunuşlarla şenlendireceğiniz makarna tarifleri tam size göre!

Makarna Nasıl Yapılır?

  • Uygun Büyüklükte Tencere Seçmelisiniz
  • Tuzu Su Kaynadıktan Sonra İlave Edin
  • Haşlama Suyuna Yağ Koymayın
  • Kapağı Açık Tencerede Yüksek Ateşte Pişirin
  • Makarnaları Sudan Geçirmeyin

Tarif için: Fırında Soslu Makarna Tarifi

Zaman zaman kolay ve hızlı olması nedeniyle tercih edilen makarna da tıpkı diğer yemeklerde olduğu gibi bazı püf noktalar içermektedir. Her ne kadar makarna nasıl haşlanır ya da makarna nasıl pişirilir gibi soruların cevabını biliyor olsak da, kolay görünen; ancak az bilinen yöntemler sayesinde farklı makarna tarifleri de uygulamak mümkün.

makarna nasıl yapılır

Haşlamasından soslanışına makarna nasıl yapılır sorusunun cevabında pek çok püf noktası gizli! Haşlarken tuzu ne zaman eklenmeli, haşlama suyuna yağ konur mu, makarna suda süzdürülür mü, kısık ateşte mi pişirilmeli gibi gibi pek çok detayı tek yazıda sizler için inceledik.

Eğer siz de makarna konusunda iddialı olduğunuzu düşünüyorsanız; ancak yine de en güzel makarna nasıl yapılır diyorsanız gelin hep birlikte bu ufak dokunuşları inceleyelim! Şimdi sıra geldi, en iyi makarna nasıl yapılır sorusunun yanıtını bulmaya!

Tarif için: Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

1) Uygun Büyüklükte Tencere Seçmelisiniz

Günlük hayatta yoğun iş temposu, okul ya da ev hayatındaki hız nedeniyle yemek yapmak için zamanımız kalmayabilir. Böyle zamanlarda hem doyurucu hem de kolay pişen bir yemek arayışında oluruz. Tıpkı makarna gibi!

Siz de yemek için ayıracak vakit bulamıyorsanız ve kısa zamanda güzel ve lezzetli bir makarna nasıl yapılır diyorsanız öncelikle uygun büyüklükte ve genişlikte bir tencere seçmelisiniz.

Bu sayede makarnanız pişerken hem daha fazla hamur olmayacak hem de birbirine yapışmadan eşit derecede yumuşayacaktır. Evde makarna nasıl yapılır, en leziz sonuç nasıl alınır diyorsanız çok derin olmayan ve geniş bir tencere en büyük yardımcınız olacaktır.

makarna nasıl pişirilir

2) Tuzu Su Kaynadıktan Sonra İlave Edin

Mükemmel makarna nasıl yapılır adım adım ilerleme listemizde ikinci sırada çoğu yemeğin lezzetini belirleyen tuz oranının ayarlanması var. Leziz makarna nasıl yapılır basit ama en önemli bilgiyi bana verin diyenler için tuz konusunu masaya yatırıyoruz.

Makarna yapılırken belki de dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi tuzun ne zaman ve nasıl ekleneceği meselesidir. Her ne kadar sonucu çok fazla etkilemeyeceği düşünülse de doğru zamanda ilave edeceğiniz tuz sayesinde makarnanız daha güzel bir kıvam alacaktır.

Damak tadınıza göre belirleyeceğiniz tuz miktarını, tencereye koyduğunuz su kaynadıktan sonra ilave edebilirsiniz. Makarnayı yeteri miktarda tuz ile haşlamanın lezzeti arttıracağı da unutulmamalıdır.

Özetle, makarnanın tuzunu haşlanırken eklerseniz tuzun aroması makarna hamuruna daha kuvvetli işleyecektir.

makarna nasıl pişirilir

3) Haşlama Suyuna Yağ Koymayın

Makarna nasıl yapılır ayrıntılı öğrenmeliyim, tüm püf noktaları bilmeliyim diyen mükemmelliyetçiler için yağ konusu maddesi ayrıcalıklı bir bilgi sunacak. Makarna tüketmeyi çok seviyor, sıklıkla makarna yapıyor; ancak hayalinizdeki lezzete bir türlü ulaşamıyorsanız muhtemelen yanlış uyguladığınız yöntemler vardır.

Doğru ve lezzetli bir makarnayı makarna yapan en önemli şey, kıvamındaki dengedir. Makarna haşlanırken ara sıra karıştırarak makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Farklı yöntemler denediğiniz halde makarnalarınız her defasında yapışıyorsa bunu önlemek için son çare olarak çok az bir miktar yağ ekleyebilirsiniz.

Makarna haşlarken eğer suya gereğinden fazla yağ ilave ederseniz; sonrasında ekleyeceğiniz sos makarna yüzeyinden kayıp gideceği için lezzetin bütünleşmesini engellemiş olacaksınız; yağ ile birlikte artan kalorisi de cabası.

makarna haşlama

4) Kapağı Açık Tencerede Yüksek Ateşte Pişirin

Her yemeğin pişme zamanlaması birbiriyle eşit olmayabilir. Bu nedenle bazı yemekler kısık ateşi severken, bazıları da harlı ateşte pişmektedir.

Makarna da olabildiğince yoğun ateş derecesinde pişmesi gereken bir yemektir. Bu sayede makarnalar kendi formunu kaybetmeden hızlı bir şekilde pişecektir.

Makarnaları pişirirken ateşin düşük ayarda olması ve aynı zamanda tencerenin kapağının kapatılması, doğru bilinenin aksine daha iyi bir pişme sağlamak yerine makarnanızın hamurlaşmasına ve tadını kaybetmesine neden olacaktır. Makarnalarınızı tencereye eklediğiniz anda suyun kaynıyor olmasına özen gösterin.

makarna nasıl yapılır

5) Makarnaları Sudan Geçirmeyin

Makarna nasıl yapılır evde bu işe giriştim ve kolay olacağını düşündüm ama bir sürü inceliği varmış dediğinizi duyar gibiyiz ama merak etmeyin anlatımımız detaylı olsa da uygulama kısımları oldukça kolay ve pratik. Hızlı ve pratik bir yemek olması nedeniyle tercih edilen makarna için yapılan en büyük yanlış, suyunu süzme aşaması olabilir.

Eğer bol soslu bir makarna hazırlamak istiyorsanız makarnanızın suyunu boşa harcamadan sos için değerlendirebilirsiniz. Ancak makarnanızı ayrı bir yerde hazırlamak istiyorsanız, haşlanan makarnaların suyunu bir süzgeç yardımı ile süzdükten sonra ekstra suyun altına tutmaktan kaçınmalısınız.

Makarna piştikten sonra üzerinde halen bir miktar nişasta barındırır ve bu nişasta sayesinde sos ile daha kolay bir şekilde bütünleşir. Süzüldükten sonra suya tutulan makarnaların nişasta oranında kaybolacağı gibi tadında da yavanlık meydana gelecektir. Makarnaların suyunun süzüldükten sonra tekrar sudan geçirme işlemi makarna salatalarında tavsiye edilen bir yöntemdir.

makarna pişirme süresi

Makarna Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Yumuşak Poğaça Yapmanın Kabarma Garantili 10 Püf Noktası

Tavuk Nasıl Haşlanır? En Lezzetli Püf Noktaları, Yumuşacık 7 Tarif

Kuru Fasulye Püf Noktaları – Her Pişirmede Nefis Sonuçlar! 8 İpucu

Patates Nasıl Haşlanır? Kaç Dakikada Haşlanır? Hızlı, Pratik Bilgiler

Pirinç Pilavı Püf Noktaları – Lezzeti Uçuracak Tam Kıvamında 10 İpucu

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Ejder Meyvesi (Pitaya) ile Sağlığınıza Renk Katın! Ejder meyvesi, bir başka bilinen ismiyle "Dragon Fruit"…

Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Dut Yaprağı: Sağlıklı Yaşamın Doğal Şifresi! Dut yaprağı, dut ağacının (Morus) yapraklarıdır. Dut ağacı, çoğunlukla…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Yüksek Protein ve Lif Kaynağı Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Cennet Hurması: C Vitamini Deposu Doğal Tatlı! Türkiye’de Trabzon hurması adıyla bilinen cennet hurması, botanik…

Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli: Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak Lif Deposu! Turpgiller (Brassicaceae) familyasının en gözde sebzelerinden biri olan brokoli,…

Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Biberiye Çayı: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Birebir! Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan biberiye hem taze…

2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi
2023 Eylül Ayının 30 Popüler Tarifi

Havaların tatlı bir esintiyle sonbaharı karşıladığı eylül ayının son günü. Ayın son günü demek ise…

Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Ejder Meyvesi Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Ejder Meyvesi (Pitaya) ile Sağlığınıza Renk Katın! Ejder meyvesi, bir başka bilinen ismiyle "Dragon Fruit"…

Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Dut Yaprağının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Dut Yaprağı: Sağlıklı Yaşamın Doğal Şifresi! Dut yaprağı, dut ağacının (Morus) yapraklarıdır. Dut ağacı, çoğunlukla…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Yüksek Protein ve Lif Kaynağı Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Cennet Hurmasının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Cennet Hurması: C Vitamini Deposu Doğal Tatlı! Türkiye’de Trabzon hurması adıyla bilinen cennet hurması, botanik…

Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli: Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak Lif Deposu! Turpgiller (Brassicaceae) familyasının en gözde sebzelerinden biri olan brokoli,…

Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Biberiye Çayının Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Biberiye Çayı: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Birebir! Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan biberiye hem taze…

Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Ayvanın Faydaları: Ayva Yemek Neye İyi Gelir?

Ayva: C Vitamini ve Lif Zengini, Antioksidan! Ayva, Rosaceae ailesine ait bir ağacın meyvesidir ve…

Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir?

Avokado: Besleyici, Lif ve Vitamin Zengini! Avokado, Persea americana adlı ağaçtan gelen meyve olarak bilinir.…

Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir? Tarifi
Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?

Yeşil Çay: 5000 Yıllık Antioksidan Kaynağı Yeşil çay, Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir…

Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Propolisin Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Antioksidan Propolis: Güçlü Bağışıklığın Anahtarı! Propolis Yunanca bir kelimedir. "Korunan bölge, şehir" anlamını taşır. Arılar…

Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir? Tarifi
Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir?

Nar: Antioksidan Zengini Süper Meyve! Nar, Punica granatum adı verilen bir ağaç türünün meyvesidir ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri