Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

Kusursuz Sonuç Veren Makarna Nasıl Pişirilir?

Hem pratik, hem lezzetli bir makarnaya kim hayır diyebilir ki? Sofralarımızın vazgeçilmez kurtarıcısı makarna bizler için az zamanda keyifli bir lezzet yolculuğu sunuyor olsa da aslında ufak ipuçları ile daha kıvamlı ve daha lezzetli makarnalar hazırlamak mümkün. Özellikle kısa zamanda ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız; ancak aynı zamanda bu yemekten daha fazla keyif almak istiyorsanız küçük dokunuşlarla şenlendireceğiniz makarna tarifleri tam size göre!

Makarna Nasıl Yapılır?

  • Uygun Büyüklükte Tencere Seçmelisiniz
  • Tuzu Su Kaynadıktan Sonra İlave Edin
  • Haşlama Suyuna Yağ Koymayın
  • Kapağı Açık Tencerede Yüksek Ateşte Pişirin
  • Makarnaları Sudan Geçirmeyin

Tarif için: Fırında Soslu Makarna Tarifi

Zaman zaman kolay ve hızlı olması nedeniyle tercih edilen makarna da tıpkı diğer yemeklerde olduğu gibi bazı püf noktalar içermektedir. Her ne kadar makarna nasıl haşlanır ya da makarna nasıl pişirilir gibi soruların cevabını biliyor olsak da, kolay görünen; ancak az bilinen yöntemler sayesinde farklı makarna tarifleri de uygulamak mümkün.

makarna nasıl yapılır

Haşlamasından soslanışına makarna nasıl yapılır sorusunun cevabında pek çok püf noktası gizli! Haşlarken tuzu ne zaman eklenmeli, haşlama suyuna yağ konur mu, makarna suda süzdürülür mü, kısık ateşte mi pişirilmeli gibi gibi pek çok detayı tek yazıda sizler için inceledik.

Eğer siz de makarna konusunda iddialı olduğunuzu düşünüyorsanız; ancak yine de en güzel makarna nasıl yapılır diyorsanız gelin hep birlikte bu ufak dokunuşları inceleyelim! Şimdi sıra geldi, en iyi makarna nasıl yapılır sorusunun yanıtını bulmaya!

Tarif için: Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

1) Uygun Büyüklükte Tencere Seçmelisiniz

Günlük hayatta yoğun iş temposu, okul ya da ev hayatındaki hız nedeniyle yemek yapmak için zamanımız kalmayabilir. Böyle zamanlarda hem doyurucu hem de kolay pişen bir yemek arayışında oluruz. Tıpkı makarna gibi!

Siz de yemek için ayıracak vakit bulamıyorsanız ve kısa zamanda güzel ve lezzetli bir makarna nasıl yapılır diyorsanız öncelikle uygun büyüklükte ve genişlikte bir tencere seçmelisiniz.

Bu sayede makarnanız pişerken hem daha fazla hamur olmayacak hem de birbirine yapışmadan eşit derecede yumuşayacaktır. Evde makarna nasıl yapılır, en leziz sonuç nasıl alınır diyorsanız çok derin olmayan ve geniş bir tencere en büyük yardımcınız olacaktır.

makarna nasıl pişirilir

2) Tuzu Su Kaynadıktan Sonra İlave Edin

Mükemmel makarna nasıl yapılır adım adım ilerleme listemizde ikinci sırada çoğu yemeğin lezzetini belirleyen tuz oranının ayarlanması var. Leziz makarna nasıl yapılır basit ama en önemli bilgiyi bana verin diyenler için tuz konusunu masaya yatırıyoruz.

Makarna yapılırken belki de dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi tuzun ne zaman ve nasıl ekleneceği meselesidir. Her ne kadar sonucu çok fazla etkilemeyeceği düşünülse de doğru zamanda ilave edeceğiniz tuz sayesinde makarnanız daha güzel bir kıvam alacaktır.

Damak tadınıza göre belirleyeceğiniz tuz miktarını, tencereye koyduğunuz su kaynadıktan sonra ilave edebilirsiniz. Makarnayı yeteri miktarda tuz ile haşlamanın lezzeti arttıracağı da unutulmamalıdır.

Özetle, makarnanın tuzunu haşlanırken eklerseniz tuzun aroması makarna hamuruna daha kuvvetli işleyecektir.

makarna nasıl pişirilir

3) Haşlama Suyuna Yağ Koymayın

Makarna nasıl yapılır ayrıntılı öğrenmeliyim, tüm püf noktaları bilmeliyim diyen mükemmelliyetçiler için yağ konusu maddesi ayrıcalıklı bir bilgi sunacak. Makarna tüketmeyi çok seviyor, sıklıkla makarna yapıyor; ancak hayalinizdeki lezzete bir türlü ulaşamıyorsanız muhtemelen yanlış uyguladığınız yöntemler vardır.

Doğru ve lezzetli bir makarnayı makarna yapan en önemli şey, kıvamındaki dengedir. Makarna haşlanırken ara sıra karıştırarak makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Farklı yöntemler denediğiniz halde makarnalarınız her defasında yapışıyorsa bunu önlemek için son çare olarak çok az bir miktar yağ ekleyebilirsiniz.

Makarna haşlarken eğer suya gereğinden fazla yağ ilave ederseniz; sonrasında ekleyeceğiniz sos makarna yüzeyinden kayıp gideceği için lezzetin bütünleşmesini engellemiş olacaksınız; yağ ile birlikte artan kalorisi de cabası.

makarna haşlama

4) Kapağı Açık Tencerede Yüksek Ateşte Pişirin

Her yemeğin pişme zamanlaması birbiriyle eşit olmayabilir. Bu nedenle bazı yemekler kısık ateşi severken, bazıları da harlı ateşte pişmektedir.

Makarna da olabildiğince yoğun ateş derecesinde pişmesi gereken bir yemektir. Bu sayede makarnalar kendi formunu kaybetmeden hızlı bir şekilde pişecektir.

Makarnaları pişirirken ateşin düşük ayarda olması ve aynı zamanda tencerenin kapağının kapatılması, doğru bilinenin aksine daha iyi bir pişme sağlamak yerine makarnanızın hamurlaşmasına ve tadını kaybetmesine neden olacaktır. Makarnalarınızı tencereye eklediğiniz anda suyun kaynıyor olmasına özen gösterin.

makarna nasıl yapılır

5) Makarnaları Sudan Geçirmeyin

Makarna nasıl yapılır evde bu işe giriştim ve kolay olacağını düşündüm ama bir sürü inceliği varmış dediğinizi duyar gibiyiz ama merak etmeyin anlatımımız detaylı olsa da uygulama kısımları oldukça kolay ve pratik. Hızlı ve pratik bir yemek olması nedeniyle tercih edilen makarna için yapılan en büyük yanlış, suyunu süzme aşaması olabilir.

Eğer bol soslu bir makarna hazırlamak istiyorsanız makarnanızın suyunu boşa harcamadan sos için değerlendirebilirsiniz. Ancak makarnanızı ayrı bir yerde hazırlamak istiyorsanız, haşlanan makarnaların suyunu bir süzgeç yardımı ile süzdükten sonra ekstra suyun altına tutmaktan kaçınmalısınız.

Makarna piştikten sonra üzerinde halen bir miktar nişasta barındırır ve bu nişasta sayesinde sos ile daha kolay bir şekilde bütünleşir. Süzüldükten sonra suya tutulan makarnaların nişasta oranında kaybolacağı gibi tadında da yavanlık meydana gelecektir. Makarnaların suyunun süzüldükten sonra tekrar sudan geçirme işlemi makarna salatalarında tavsiye edilen bir yöntemdir.

makarna pişirme süresi

Makarna Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Yumuşak Poğaça Yapmanın Kabarma Garantili 10 Püf Noktası

Tavuk Nasıl Haşlanır? En Lezzetli Püf Noktaları, Yumuşacık 7 Tarif

Kuru Fasulye Püf Noktaları – Her Pişirmede Nefis Sonuçlar! 8 İpucu

Patates Nasıl Haşlanır? Kaç Dakikada Haşlanır? Hızlı, Pratik Bilgiler

Pirinç Pilavı Püf Noktaları – Lezzeti Uçuracak Tam Kıvamında 10 İpucu

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Acur Oymanın Püf Noktası Tarifi

Acur Oymanın Püf Noktası

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Nane Kurutma ( Püf Noktası İle) Tarifi

Nane Kurutma ( Püf Noktası İle)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Nane Kurutma (Püf Noktası İle) Tarifi

Nane Kurutma (Püf Noktası İle)

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Gobit Baloncuklarım (Püf Noktası İle) Tarifi

Gobit Baloncuklarım (Püf Noktası İle)

4-6 kişilik, 1 saat Hazırlık, 10dk Pişirme
Mücver Yapımı Ve Püf Noktası Tarifi

Mücver Yapımı Ve Püf Noktası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kabak Yemeği ( Püf Noktası İle) Tarifi

Kabak Yemeği ( Püf Noktası İle)

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Püf Noktası İle Pastane Islak Keki Tarifi

Püf Noktası İle Pastane Islak Keki

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Enfes Makarna (Püf Noktasıyla) Tarifi

Enfes Makarna (Püf Noktasıyla)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri