Malatya’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı, Yöresel Yemekler

Malatya’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı, Yöresel Yemekler Tarifi

Kayısı ve Bulgur Cenneti! Malatya Yemek Rehberi

Malatya, M.Ö 4000 yıllarından günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, önemli geçiş yolları üzerinde bulunan bir medeniyet şehridir. Şehrin isim hikayesine bakıldığında birçok kaynakta Malatya’nın bal şehri olduğu yer alır. Kültepe’de yer alan kalıntılarda Melita olarak geçer ve Hitit kalıntılarında da Maldia olarak yer alır. Bu kelimeler bal anlamını taşımaktadır. Günümüze de dilden dile Malatya olarak yansımıştır. Kayısı ile ön plana çıkan bu şehirde, kayısı festivalini yaşamak için her yıl temmuz ayında Malatya’da bulunabilirsiniz.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş ili olarak bilinen Malatya, kuru yemişleri ile meşhurdur. Bulunduğu coğrafi konum, kuru yemiş ve pekmez sektöründe Malatya’yı ön plana çıkarmıştır. Malatya mutfağı da kendine has lezzetler ile meşhur olan bir mutfaktır. Bulgur ve et ile şekillenen bu yöre, medeniyetler sofrasının bir timsalidir. Bulgur ile neredeyse yapılmayan yemek yoktur. Söylenen o ki; 70 türden fazla bulgurlu köfte yemeği yapılmaktadır.

Böylesine zengin bir mutfağı daha iyi anlamaya ne dersiniz? Malatya yemekleri için açılan bu kapıdan siz de gelir misiniz? Yanıtlar evet ise; başlayalım!

malatya gezilecek yerler
www.etstur.com

Malatya’da Nerede Yemek Yenir? 10 Meşhur Mekanda Harika Malatya Lezzetleri

Malatya’ya ilk defa gidenler ya da daha iyi tanımak isteyenler için lezzet duraklarını keşfettik. Siz de bu mekanlara giderek dillere destan Malatya yemeklerini tatma fırsatını bulabilirsiniz.

1) Çamlıca Restoran

Malatya’da yemek yemek için bir mekan arıyorsanız, kime sorsanız size Çamlıca Restoran’ı gösterecektir. Malatya’nın yöresel yemeklerini ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan bu mekanda, bol meze ve salataya doyacaksınız. Analı kızlı çorbadan içli köfteye kadar birçok tadı bulabileceğiniz Çamlıca Restoran’da aynı zamanda dilediğiniz an kahvaltı da yapabilirsiniz. Çeşitleri ile dikkat çeken serpme kahvaltı, sabahlarınıza lezzet ve enerji katacak.

Adres: İnönü Mahallesi, Sanat Sokağı No: 1 Yeşilyurt, Malatya

İletişim: 0422 843 44 44

çamlıca restoran malatya

2) Ahmet Bey Yöresel Ev Yemekleri

Malatya’da yöresel yemekler kültürünü severek ve en güzel şekilde yaşatan mekanlardan biri de Ahmet Bey Yöresel Ev Yemekleri Salonu’dur. Buraya geldiğinizde adeta kendi evinizde olduğunuzu hissedeceksiniz. Samimiyet ve rahatlık içinde olan bu yemek noktasında bulgurla yapılan köfteler ve analı kızlı yemeğini tatmadan aman dönmeyin. Dilerseniz Malatya tabağı alıp tüm yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Kernek Mahallesi Merkez Beşkonaklar Caddesi, Eczacılar Odası karşısı No: 41/A, Battalgazi

İletişim: 0422 321 20 00

ahmet bey ev yemekleri

3) Beytepe Et Lokantası

Beytepe Restoran size Malatya manzarasını en keyifli şekilde sunan mekanlardan biri. Davet sofralarında, kalabalık toplantılarda ve acıktığınız her anda hizmet veren bu mekanda aç kalmanız mümkün değil. Pide türleri, ızgara etler ve yöresel yemekler Beytepe mutfağında hazırlanıyor. En uygun fiyatlarla lezzetli bir sofra kurmak için Beytepe Et Lokantası’nı listenize ekleyebilirsiniz.

Adres: Toki Diş Hastanesi Yanında Toki İş Merkezi Merkez, Malatya

İletişim: 0422 221 80 00

beytepe et lokantası

4) Ali Dayının Yeri

Ali Dayının Yeri, nefis balık yemek istediğiniz zamanlarda muhakkak gitmeniz gereken bir mekan oluyor. Burada balık ile yapılan birçok lezzeti tadabilirsiniz. Eğer daha önce balıklı pizza yemediyseniz, artık adresin Ali Dayının Yeri olduğunu biliyorsunuz. Doğa ile iç içe bir mekanda taze balık yemenin keyfini siz de yaşamak isterseniz, Malatya’da Ali Dayının Yeri’nde kiremitte kaşarlı balık en çok tercih edilenler arasında.

Adres: Sürgü Mahallesi, Kahramanmaraş Malatya Yolu No: 114/B Doğanşehir, Malatya

İletişim: 0422 521 61 97

ali dayının yeri

5) Öz Çakı Kebap Salonu

Malatya’da yemelere doyamayacağınız yemeklerin hazırlandığı bir mekan daha sizinle. Öz Çakı Kebap Salonu’na gelenler etin lezzetini öve öve bitiremiyor. En az yağ ile hazırlanan kebap çeşitleri tadanların damağında uzun süre iz bırakıyor. Malatya’da kebap dediğinizde, gözleriniz Öz Çakı Kebap Salonu’nu arayacak!

Adres: Ferhadiye Mahallesi, A. Kadir Eriş Sokak No: 9, Malatya Merkez, Malatya

İletişim: 0422 323 12 46

öz çakı kebap

6) Hasbihal Et

Hasbihal Et, Malatya’da ete sihirli dokunuşlar katan bir mekan. Şık ve nezih ortamında tadacağınız etlerin tadını unutamayacağınıza inanıyoruz. Salatanın sosundan tatlının fıstığına kadar tam puan vereceğiniz Hasbihal Et, sizleri otantik mekanında tüm samimiyeti ile ağırlamak istiyor. Malatya’da lokum gibi et yemek için bir adresiniz de burası!

Adres: İzzetiye Mahallesi Atmalı Sokak 10/A Battalgazi, Malatya

İletişim: 0422 326 14 44

hasbihal et malatya

7) Eymen Lahmacun

Lahmacun ile aranız nasıl? Eğer kaliteli ve lezzetli bir lahmacunu Malatya’da arıyorsanız size Eymen Lahmacun’dan söz edeceğiz. Çıtır çıtır hamuru size nefis bir lahmacun ziyafeti yaşatacak. Yumuşacık ciğer yemek isteyenler de burada midesini ödüllendiriyor. Eymen Lahmacun, Anadolu lezzetlerini tadabileceğiniz samimi bir mekan!

Adres: Saray Mahallesi Beşkonaklar Caddesi No: 1 Gazi İlkokulu Karşısı Malatya

İletişim: 0422 321 16 21

eymen lahmacun

8) Uğra Lokantası

Uğra Lokantası, salaş ve samimi bir mekan olarak Malatya sokaklarında yer alıyor. Gerçekten et döner yemek isteyenlerin buluştuğu bu mekanda aynı zamanda şifa dağıtan hastalık yok eden leziz çorbalar da sunuluyor. Uğra Lokantası, döner yemek isteyen tüm misafirlerine kapılarını açıyor! Esnaf lokantası lezzetlerini mutlaka denemelisiniz!

Adres: Kışla Caddesi İstanbul Pasajı No 36, Malatya, Türkiye

İletişim: 0422 323 46 39

uğra lokantası

9) Malatya Kaburga Sofrası

Malatya’da kaburga dolmasının meşhur bir adresini önerelim size. Malatya Kaburga Sofrası, bu işi ustalıkla yapan adreslerden biri. Yöresel sunumu ile farklılığına farklılık katan bu lezzet durağı, kaburga lezzetini deneyimlemek isteyen konuklarını 2 şubesinde de bekliyor. Malatya yemeklerini yerinde tatmak için süper seçim.

Adres: Eski Buğday Pazarı 2. Şire Pazarı Sokak S.O.S. Binası Altı No : 17/C

İletişim: 0422 325 17 26

kaburga sofrası malatya

10) Hacıbaba Et Lokantası

1940 yılından günümüze kadar kapılarını açık tutmayı başarmış Hacıbaba Sinan Et Lokantası, etin hakkını veren yerlerden biri. Tandır, kaburga, kağıt kebabı, irmik tatlısı ve daha da ötesi tam puan alacak servislerden oluyor. Vedat Milor’dan de olumlu yorumlar alan Hacıbaba Et Lokantası’nı keşfetme sırası sizde.

Adres: Halfettin Mahallesi, Halfettin Sokak 19/B, Merkez/Battalgazi, Malatya

İletişim: 0422 321 39 41

hacıbaba et lokantası

Malatya Yemekleri – Nesi Meşhur?

Bulgur ve etin ön plana çıktığı Malatya mutfağında hangi yemekler sıkça pişirilir merak ediyor musunuz? Asırlardır yapılan ve geleneksel lezzetlerden kabul edilen o yemeklerin isimlerini sizler için araştırdık:

  • Gırık (Sulu köfte)
  • Banık (Bulgurlu köfte)
  • Kara Çorba
  • Nahna Kuftesi (Lahana köftesi)
  • Malatya Kömbesi
  • Malatya Kayısısı ile Hazırlanan Kayısı Tatlısı
  • Pimpirim Çorbası
  • Kayısılı Kavurma
  • Analı Kızlı
  • İçli Köfte
  • Acılı Ayran
  • Ayranlı Kiraz Yaprağı Köftesi
  • Geleli Kebabı
  • Kabaklı Şam Kebabı
  • Sümüt Pilavı
  • İrinti Çorbası
  • Malatya Lahmacunu
  • Kayısı Dolması
  • Ispanaklı Ekşili Köfte
  • Arapgir Pişisi
  • Malatya Peyniri
  • Tiritli Köfte
  • Kakırdaklı Bilik
  • Sıcak Çiğleme
  • Çökelek Salatası

Tarif için: Nefis Geleli Kebabı

Tarif: Nefis Geleli Kebabı

Malatya Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Doğu Anadolu Bölgesi’nin samimi kentlerinden biri olan Malatya, ülke gezinizde yer alacaksa şimdi size sunacağımız Malatya gezilecek yerler listesini de rotanıza ekleyebilirsiniz. Zamanı iyi kullanmak ve doya doya Malatya’yı gezmek için, bu noktaları muhakkak göreceğiniz adreslere eklemelisiniz.

  • Malatya Müzesi
  • Beşkonaklar Etnografya Müzesi
  • Tohma Kanyonu
  • Günpınar Şelalesi (Bknz: Görsel)
  • Levent Vadisi
  • Hacı Yusuf Camii
  • Arslantepe Höyüğü
  • Battalgazi Ulu Camii
  • Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
  • Eski Malatya Şehir Surları
  • Melik Sunullah Camii
  • Kara Kaya Baraj Gölü
  • Somuncu Baba Türbesi
  • Orduzu
  • Arapgir Kalesi
malatya gezilecek yerler
www.gezilesiyer.com

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Antakya’da Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Meşhur Restoran

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Adana’da Ne Yenir? Nereye Gidilir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Malatyanın Meşhur Yağlı Pidesi Tarifi

Malatyanın Meşhur Yağlı Pidesi

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Malatya’nın Meşhur Acılı Ayranı Tarifi

Malatya’nın Meşhur Acılı Ayranı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yöresel Lezzet Göbü Tarifi

Yöresel Lezzet Göbü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yöresel Lezzet Velibah Tarifi

Yöresel Lezzet Velibah

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi

Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri