Mutfakta Vakit Kazandıran Pratik Bilgiler

Mutfakta Vakit Kazandıran Pratik Bilgiler Tarifi

Mutfakla Barışık Olmanızı Sağlayacak
Pratik Çözümler

Zeki insanların aynı zamanda tembel oldukları söylenir. Bunun ana nedeni zaman kaybı yaşamamak için yapılan işlerin en kısa zamanda bitirilmesini sağlamak amacıyla buldukları pratik çözümler olabilir. Hatta mucit insanlar da tembel insanlar arasından çıkıyor olmalı. İcatlara bakıldığında hayatı kolaylaştırmaları ortak noktası.

Geçmişten Günümüze Pratik Mutfak Bilgileri

Mutfaklarımızda kullanılan öyle bilgiler var ki geçmişi 100 yıla dayanır. Tarihi geçmişe sahip pratik bilgi çözümlerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istedik.

  • Kırıldığı an milyonlarca parçaya bölünen cam kırıklarının tam temizlenmesi önemlidir. Islak bir bez yardımıyla kırılan cam kırıklarını silerek tamamen kurtulabilirsiniz.
  • Sıcacık bir taze ekmeği kim sevmez ki? Taze ekmeği dağılmadan dilimlemek için yakınında kaynayan su dolu bir çaydanlık bulundurmalısınız.
  • Çaydanlıktan gelen buhar ekmeği yumuşatarak istediğiniz kalınlıkta dilimler kesmenize yardımcı olur.
  • İç içe koyarak raflara yerleştirdiğiniz bardakların birbirine yapışması defalarca başınıza gelmiştir. Bu problemi ortadan kaldırmak için üstteki bardağa soğuk su doldurup iki bardağı da sıcak su dolu bir kaba yerleştirdiğinizde bardaklar kolayca birbirinden ayrılır.
  • Bir kovanın içerisine tuz ve buz ekleyip içeceklerinizi bu suda bekletirseniz, daha hızlı soğuduklarını ve soğukluklarını uzun süre muhafaza ettiklerini görebilirsiniz.
  • Salça kabının üzerine 2 parmak zeytinyağı ekleyerek kullanırsanız, salça hava ile temasını tamamen keser ve böylece küflenmeden uzun süre kullanılabilir.
Pilav

Lezzete Lezzet Katan Pratik Bilgiler

Bazen pratik lezzetler tesadüf eseri bulunmuş da olabilir. İşte size herkese söylemediğimiz gizli saklı, her biri ayrı zekâ parıltısı taşıyan pratik bilgiler 2017 mutfak yardımcılarınız…

  • Milföy hamuru ile zamanınızı almayan pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Milföy hamuru yapısı nedeniyle sık sık tepsiye yapışır. Bunu önlemek için tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpmeniz yeterli olur.
  • Patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını istiyorsanız önce düşük ısıda kısa bir süre kızartın ve oda ısısında bir süre bekletin. Yüksek ısı kullanarak tekrar yağda kızarttığınızda patatesleriniz istediğiniz çıtırlıkta olur.
  • Daha lezzetli yemekler için, yemeğe kattığınız baharatları bir tavada kısa bir süre ısıtın. Baharatların aroması damakta mükemmel bir tat bırakır.
  • Pilavlarınızın tane tane ve bembeyaz olması için suyuna 1 küp şeker ve bir iki damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Bayat ekmeklerinizi su ile ıslatıp fırında 5-10 dakika bekletirseniz fırından yeni çıkmış tazelikte ve gevreklikte ekmekler elde edersiniz.
  • Soğan kavururken aniden kahverengileşme yaşarsanız tavaya buz küpü atabilirsiniz.
Ciğer

Hayatı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler

  • Tereyağı buzdolabından çıktığında çok katı bir kıvamda olur. Ekmeğe sürmekte zorlanabilirsiniz. Mikrodalga fırında bir bardak su ısıtıp bardaktaki suyu döktükten sonra tereyağının üzerine kapattığınızda yağınız yumuşar.
  • Pilavı tutturmak her zaman mümkün olmayabilir. Pirinci kavururken yanarsa bir dilim beyaz ekmeği pilavın üzerine yerleştirip 5-10 dakika bekletebilirsiniz Pilavın kavrulmuş kokusunu alır.
  • Bıçağın üzerine serptiğiniz bir tutam tuz yeşilliklerin bıçağa yapışmasını engeller ve kolayca sebze doğrayabilirsiniz.
  • Şeffaf buz küpleri isterseniz, kaynamış su ile buzluğunuzu doldurabilirsiniz.
  • Ciğeri pişirmeden yarım saat önce sütte bekletirseniz lezzetini arttırırsınız.
  • Sütün kesilmesini önlemek için kaynama sırasında 1 çay kaşığı karbonat kullanabilirsiniz.
  • Karnabaharın pişme kokusundan rahatsız oluyorsanız pişirme esnasında içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Böylece daha beyaz ve kokusuz karnabahar elde edersiniz.
  • Karpuzun tadını arttırmak istiyorsanız üzerine tuz dökebilirsiniz.
  • Ekmeklerin küflenmesini önlemek için ekmek kabınıza bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
  • Turşunuzun küflenmesini önlemek için turşu yaparken elma dilimi ya da nohut ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanız tuzlu olduysa içine biraz süt ekleyip karıştırabilirsiniz ya da bir bütün haşlanmış patates atabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra haşlanmış patatesi çıkartabilirsiniz.
Pandispanya

Muhteşem Bir Kek İçin Pratik Bilgiler

  • Daha yumuşak pasta için malzeme karışımınıza mayonez ekleyebilirsiniz.
  • Keklerinizin daha iyi kabarması için yumurta sarısı ve beyazını ayırarak çırpabilirsiniz. En önemlisi yumurtanın beyazı kıvamı yoğunlaşıncaya kadar çırpmalısınız. Çırptığınız yumurta sarıları ile kekin diğer malzemelerini karıştırdıktan sonra yoğunlaşan yumurta akını ekleyebilirsiniz. Harmanlama işleminde de tahta kaşık ya da spatula kullanmalısınız. Ayrıca kekinizin yapımında yoğurt kullanıyorsanız yoğurdun oda sıcaklığında olması kekin kabarması açısından önemli.
  • Kekin pandispanya kıvamında olması için tarifinizde yer alan un miktarından iki yemek kaşığını çalın ve yerine buğday nişastası koyun. Deneyin, farkı anlayabilirsiniz.
  • Pastanızı kestikten sonra hava alan kısımlarına ekmek dilimleri yerleştirip kürdanla sabitlerseniz pastanız tazeliğini korur.
  • Kekinize şekerleme, taze veya kuru meyve ya da kuruyemiş koymak isterseniz, bu malzemelerin dibe çökmemesi için eklemeden önce onları una bulayabilirsiniz.
  • Kekinizde tereyağı ya da margarin kullanıyorsanız onları harca karıştırmadan önce rendelemeyi deneyin. Yağ daha çabuk erir ve böylece daha kolay kek yapabilirsiniz.
Omlet

Yeni Yemek Yapmaya Başlayanlar İçin Pratik Bilgiler

Mutfağa pek alışık değilsiniz ama son zamanlarda biraz zaman geçirmeye karar verdiniz. Mutfakta zorlanmamanız için işte size birkaç pratik bilgi…

  • Acı biber doğradıktan sonra elinizdeki yanma hissini kaybetmek için elinizi limon ile ovalayın. Limon suyu ısıyı nötralize ederek yanmanın yayılmasını önler ve yanma hissini kısa zamanda geçirir.
  • Avokado, elma, patates gibi beyaz renkli besinlerin kararmasını önlemek için limon suyu eklenen su içerisinde bekletin. Limon suyu asidik olduğu için renklerinin kararmasını önler ve su oksijenle temasını engeller.
  • Sarımsağı hızlıca soymak için sarımsakları avucunuzda ezerek dişlerine ayırın ve kap ya da cam bir kavanoz içine koyarak sallayın. Kabuklar sarımsakları bu yolla terk eder ve kısa zamanda soyulmuş sarımsaklara kavuşabilirsiniz.
  • Çırptığınız yumurtayı tavaya ekleyip pişmesinden kısa bir süre önce 1 yemek kaşığı taze krema eklerseniz mükemmel kıvama sahip bir omlet elde edersiniz.

Pratik Yemek Tarifi Arıyorsanız Doğru Adrestesiniz

Normal bir gün içinde kahvaltı için 10 dakika, öğle yemeği ve aradaki atıştırmalıklar için 20 dakika, akşam yemeği içinse yaklaşık olarak 45 dakika zaman gerekir. Bu süreler sadece yemeği tüketmek için gereken süreler, bir de hazırlanmaları için gereken süreyi ekleyin. Matematiksel olarak yemek hazırlamak ve yemek için günlük neredeyse 2 saat vakit ayırmamız gerekir. Her zaman yapabilir miyiz?

Açlığın son dakikalarında eve geliriz. Canımız birbirinden güzel ana yemek çekse de hem açlığın verdiği sabırsızlık hem de ana yemek yapmanın uzun süre alması nedeniyle genelde atıştırmalıkla idare ederiz. Açlığı bastırdıktan sonra yapılan yemekler de tok olmamız nedeniyle boşa gider. Pratik yemekler bu safhada imdada koşar.

Pişirmesi ve hazırlaması en fazla yarım saat süren pratik lezzetler, çalışanların yardımcısı… Ya da tam ayaklarınızı uzattınız, bir telefon, misafir. Aniden gelen misafirler için de hazırlayabileceğiniz pratik çözümler her zaman kurtarıcıdır.

1) Tatlı Krizine Pratik Çözüm Pratik Kek Tarifi İçin:

Siz çayı demleyene kadar hazır olan kekiniz, hem muhteşem lezzeti hem de görünümüyle hazır. Pratik Ağlayan Kek

Tarif: Pratik Ağlayan Kek

2) Bu Kadar Çabuk Yapıldığı Aramızda Kalsın Pratik Baklava Tarifi İçin:

Hazırlaması 15 dakika süren baklavaların en pratiği büzme (gazete) baklavası, cevizi ve fındığı ile kat kat açmaya üşenenlere özel. Pratik Büzme Baklava

Tarif: Pratik Büzme Baklava

3) Kahvaltıya Hazır Bile Pratik Börek Tarifi İçin:

Milföy hamuru ile hazırlanan dumanı üstünde çıtır çıtır simit böreği çay saatlerinizi renklendirir. Pratik Çıtır Simit Böreği

Tarif: Pratik Çıtır Simit Böreği

4) Yarım Saatten Önce Yapamazsanız Biz Ismarlıyoruz Pratik Pizza Tarifi İçin:

Pizza sevenler toplansın. Sadece 10 dakikada hazırlanan mükemmel bir pizza deneyimine var mısınız? Bazlamadan Pratik Pizza

Tarif: Bazlamadan Pratik Pizza

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Waffle (Anne Mutfağında) Tarifi

Waffle (Anne Mutfağında)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mișoriz (Arnavut Mutfağı) Tarifi

Mișoriz (Arnavut Mutfağı)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramen (Asya Mutfağı) Tarifi

Ramen (Asya Mutfağı)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Osmanlı Mutfağı ( Zerde ) Tarifi

Osmanlı Mutfağı ( Zerde )

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Baba (Boşnak Mutfağı) Tarifi

Baba (Boşnak Mutfağı)

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
İtalyan Mutfağından Bruschetta Tarifi

İtalyan Mutfağından Bruschetta

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Samsa Kırgız Mutfağından Tarifi

Samsa Kırgız Mutfağından

4-6 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri