- 6-8 Kişilik
- 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ağlayan kek tarifi her dönem popülerliği sürdürmüş bir kek tarifi. Pratik kek tarifi arayanlar için hem kek hem pasta tadında olması ile gönülleri fethetmiş harika bir kek diyebiliriz onun için :) Özellikle çay saatleri için hazırlanır ve sevmeyeni yoktur, misafirlerinize rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Küçük büyük herkesin çok beğeneceği ve her tarif defterinde mutlaka olması gereken garanti bir tarif.
Ağlayan kek tarifi her dönem popülerliği sürdürmüş bir kek tarifi. Pratik kek tarifi arayanlar için hem kek hem pasta tadında olması ile gönülleri fethetmiş harika bir kek diyebiliriz onun için :) Özellikle çay saatleri için hazırlanır ve sevmeyeni yoktur, misafirlerinize rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Küçük büyük herkesin çok beğeneceği ve her tarif defterinde mutlaka olması gereken garanti bir tarif.
https://www.nefisyemektarifleri.com/video/pratik-aglayan-kek-tarifi-videosu/
Pratik Ağlayan Kek Tarifi Videosu İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1, 5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Sosu İçin;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
bu tarifi çok severek yapıyorum hafif oluşu ile daha bir cazip geliyor. benim fırınım kaynaklı olsa gerek 30 dk içinde pişiyor( kontrollü ilerliyorum) keki ıslatırken 2 bardak yerine 1,5 bardak daha bir ideal gibi her ne kadar dinlense de sanki kek sütü tam olarak emmiyor ve tabanda süt kalıntısı pek hoşuma gitmiyor (elbette ki zevkler tartışılmaz;) üstüne gelen krem şantide yeterince ıslatıyor. evet kabul adı üstünde ağlayan kek ama cıvıklaşmaması için çizgi ince ;)
Favori pastam diyebilirim :) üstüne çikolata sosu yerine krema ve çikolatadan ganaj yapıyorum ve çokk güzel oluyo. Kekini de biraz fazla ıslatmayı tercih ediyorum çünkü tarifteki ölçü ile ilk yaptığımda kuru olmuştu. Dikdörtgen borcamda yaptım sıkıntı olmadı tam tuttu. Teşekkürler NYT
ellerinize sağlık, beğenmenize çok sevindim :)
Kakao yerine çikolata sosu kullansak nasıl olur 🙈
birkaç kez yaptım bu tarifi, bir seferinde çok sert oldu kabarmadı düzgün. son yapmamda çok güzel yumuşacık kek oldu. yumurta ve şekeri iyice çırpıp köpük köpük yapın ve pişirme süresini tarifteki gibi ayarlayın.
Kek hamuruna koyulan Süt sadece 2 kaşık değil mi yanlış okumadım? Akşam yapacağım da emin olmak istiyorum
Çok özenerek ve tarife uyarak yaptım ama maalesef olmadı. Zaten kek malzemelerini karıştırırken o kadar katı oldu ki olmayacağını hissedersiniz ya o an , öyle de oldu. Dikdörtgen borcama zar zor döktüm , kabarması iyiydi ama kek hamuru çok sertti. Kürdanla bile zor deldim. Sütü zor içine çekti. Çikolata sosu ve krem şanti soğuk olmasına rağmen birbirine karıştı, sürülmedi. En son şans verdik , yemeyi denedik ama bugüne kadar yaptığım belki de en kötü kekti. Sütü zar zor çekmişti ama kek hamuru hala çok sertti, neresine çekti onu da anlamadım. Tüm emekler ve o kadar malzeme boşuna gitti. Bir daha en azından yakın zamanda tekrar deneyeceğim bir tarif olmayacak maalesef.
eline emeğine sağlık çok güzel 😍❤️ çok
Vanilya kullanmıyor musunuz bu tarifte ?
bu ikili borcamlar varya onun içindeki mi dışındaki bircaminiz boyutu
yarım akşam misafirlerime servis etmek istiyorum. bu akşamdan yapıp dolaba koysam olur mu
Merhaba, bir gün önceden yapılabilir :)
kekim çok katı oldu normal mi akışkan olmadı
hiç beğenmedim kekini. tatlıyı çok seven oğlum bile yemedi. daha yapmam
4 yumurta yerine 3 yumurta yapsam nasil olur küçük degil yumurtalarım
ben hep öyle yapıyorum yumurta kokmasini da istemediğim için
üzerine ganaj yapsak nasıl olur acaba ?
yağ az gelmiyor mu
Büyük borcama aynı ölçülerle yaptım. Çok güzel kabardı. Üstünün malzemeleriyle ancak sığdı hatta 😋 İnanılmaz kolay ve lezzetli bir tarif. Elif hanımın tariflerini çok beğeniyorum. Emeğinize sağlık.😊
Borcunu yağlamadım umarım yapışmaz
Yaptım çok güZel oldu. Üzerine bıçakla hep deldim o şekilde sosladım. Ganaj öncesi kesılmez diye. Fakat üst tabiki ıslak yan ve altlarıda aynı şekılde. Ama içine tam olarak işlemedi normal mi acaba?? İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 1-2 dakıka sonra ıslatıyorum
Merhaba,kremşanti soğumadan çikolata sosu döktüm :( Sizce ne olur?
Krem şantin erir :)
Kusursuz bir tarif müq oluyor
Misafirlerime yaptım hepsi bitti tereddütsüz yapabilirsiniz neyse nasılsa öyle yapın çok güzel oldu👍🏻
yanlışlıkla kakao tozu yola yapmışım sorun olirmu o çikolata sosu yerine
mis gibi olmuş bayıldım
❤️❤️❤️❤️❤️❤️