Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi

Nar Suyu İçmenin Faydaları

Nar suyu, sağlıklı bir yaşam için önemli birçok fayda sağlayan besleyici bir içecektir. Antioksidan içeriği, kalp sağlığını destekleme, kanserle mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi pek çok olumlu etkisi vardır. Ayrıca nar suyu faydaları arasında; kötü kolesterolü, kan şekerini ve kan basıncını düşürdüğü yönünde bilimsel çalışmalar bulunmaktadır. A, B, C ve E vitamini yönünden zengin nar suyunun düzenli tüketimi, sağlıklı bir diyetin parçası olarak önerilebilir. Tüketim öncesi sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

Nar Suyunun Faydaları

  • Kansere karşı koruyucudur.
  • Yüksek tansiyonu dengeler.
  • Antioksidan içeriği detoks görevi görür.
  • Kan akışını hızlandırır.
  • Böbrek taşı oluşumunu önler.
  • Stres ve yorgunluğu azaltır, sakinleştirir.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Bilişsel sağlığı güçlendirir; Alzheimer riskini önler.
  • Sindirim sistemini rahatlatır.
  • Karaciğeri temizler.
  • Cinsel performansı artırır.
  • Sivilce ve akne oluşumunu önler.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Kansere Karşı Koruyucudur

Nar suyu, kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını önleyebilir. Özellikle erkeklerde prostat kanserine, kadınlarda ise meme kanserine karşı koruyucu etkileri olduğu hakkında bilimsel çalışmalar mevcuttur.

Prostat Kanseri

Çalışma: Malik, A., Afaq, F., Sarfaraz, S., Adhami, V. M., Syed, D. N., & Mukhtar, H. (2005). Pomegranate fruit juice for chemoprevention and chemotherapy of prostate cancer.

Bulgular: Bu çalışmada prostat kanserinin kemoprevansiyonu ve kemoterapisi için nar suyunun kullanımı, nar suyunun prostat kanserine etkisi incelenmiştir.

Kaynak: Proceedings of the National Academy of Sciences, 102(41), 14813-14818.

Meme Kanseri

Çalışma: Rocha, A., Wang, L., Penichet, M., & Martins-Green, M. (2012). Pomegranate juice and specific components inhibit cell and molecular processes critical for metastasis of breast cancer.

Bulgular: Bu çalışmada nar suyunun içindeki spesifik bileşenlerin, meme kanserinin metastazı için kritik olan hücre ve moleküler süreçleri engellediği ortaya koyulmuştur.

Kaynak: Breast cancer research and treatment, 136, 647-658.

Yüksek Tansiyonu Dengeler

Nar suyu, içeriğindeki potasyum ve antioksidanlar sayesinde kan damarlarını genişletici ve tansiyon düşürücü etki gösterir.

Clinical Nutrition (2011): Bu çalışmada, düzenli nar suyu tüketiminin sistolik ve diyastolik kan basıncını önemli ölçüde düşürdüğü belirtilmiştir.

Kaynak: Clinical Nutrition

Pharmacological Research (2013): Nar suyunun kan basıncını düşürücü etkileri, narın polifenol içeriğine atfedilmiştir.

Kaynak: Pharmacological Research

Antioksidan İçeriği Detoks Görevi Görür

Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki bakterilerden arınmaya yardımcı olabilir. Karaciğerde oluşan yağlanmalara karşı etkili olduğu, çalışmalar neticesinde bilinmektedir.

Çalışma: Okumuș, G., Yıldız, E., & Akpınar-Bayİzİt, A. (2015). Natural antioxidant compounds: potential use of pomegranate by-products as antioxidants.

Bulgular: Bu çalışmada doğal antioksidan bileşiklerden biri olan nar yan ürünlerinin antioksidan olarak potansiyel kullanımı işlenmiştir.

Kaynak: Ziraat Fakültesi Dergisi, Uludağ Üniversitesi, 2015, Vol. 29, No. 2, 203-214 ref. many

Kan Akışını Hızlandırır

Kan akışınızı hızlandırdığı gibi kanınızda dolaşan zararlı maddelerin de dışarı atılmasını sağlayabilir.

Çalışma: Nge, S. T., Martosupono, M., & Karwur, F. F. (2015). The polyphenolics and health effects of pomegranate.

Bulgular: Bu çalışmada narın polifenolikleri ve sağlığa etkileri incelenmiştir. Kan akışına olan pozitif etkileri ortaya çıkmıştır.

Kaynak: Sains Medika, 6(1), 30-37.

Böbrek Taşı Oluşumunu Önler

Nar suyu, yüksek antioksidan içeriği ve idrarın pH seviyesini düzenleyici etkisi sayesinde böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir.

Journal of Endourology (2008): Bu çalışmada, nar suyunun içerdiği antioksidanların, oksalat ve kalsiyum kristallerinin böbreklerde birikmesini engelleyerek böbrek taşı oluşumunu azaltabileceği bulunmuştur.

Kaynak: Journal of Endourology

Phytotherapy Research (2014): Bu çalışmada nar özütünün, böbrek taşı oluşumunu önleme ve tedavi etme potansiyeli olduğu belirtilmiştir.

Kaynak: Phytotherapy Research

Stres ve Yorgunluğu Azaltır, Sakinleştirir

Nar suyu düzenli olarak tüketildiğinde oksidatif stres ve uyku düzenin bozulduğu durumlarda iyi gelebilir.

Çalışma: Shadmanfard, A., Nemati, A., Naghizadeh Baghi, A., & Mazani, M. (2012). The effect of pomegranate juice supplementation on oxidative stress in young healthy males.

Bulgular: Bu çalışma genç sağlıklı erkeklerde nar suyu takviyesinin oksidatif stres üzerine pozitif etkisi ortaya koyulmaktadır.

Kaynak: University of Medical Sciences, 12(5), 77-86.

Kalp ve Damar Sağlığını Korur

Kalp ve damar sağlığınızı koruyabilir. Damar tıkanıklığının önüne geçmek için günde 1 bardak nar suyu içilebilir.

Çalışma: Basu, A., & Penugonda, K. (2009). Pomegranate juice: a heart-healthy fruit juice.

Bulgular: Bu çalışma, nar suyunun kalp sağlına ve inflamasyona olan pozitif etkisini göstermektedir.

Kaynak: Nutrition reviews, 67(1), 49-56.

Bilişsel Sağlığı Güçlendirir, Alzheimer Riskini Önler

Nar, diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında çok yüksek düzeyde antioksidan polifenolik maddeler içerir. Çalışmalar bu özellikleri sayesinde nar suyunun Alzheimer gibi hastalıkları önleyebileceğini göstermektedir. Öte yandan nar suyu, beyin fonksiyonlarının daha verimli işleyişine katkıda bulunur. Bu özelliği ile konsantrasyonu artırabilir ve hafızayı güçlendirebilir.

Çalışma: Hartman, R. E., Shah, A., Fagan, A. M., Schwetye, K. E., Parsadanian, M., Schulman, R. N., … & Holtzman, D. M. (2006). Pomegranate juice decreases amyloid load and improves behavior in a mouse model of Alzheimer’s disease. Neurobiology of disease, 24(3), 506-515.

Bulgular: Alzheimer hastalığının (AD) başlangıcını geciktirmenin veya ilerlemesini yavaşlatmanın kanıtlanmış bir yolu yoktur ama diyetin riski etkileyebileceğini göstermektedir. Bu çalışmada transgenik bir fare modelinde nar suyu (PJ) içeren diyet takviyesinin davranışı ve AD benzeri patolojiyi etkileyip etkilemeyeceği incelenerek tedavi edilen farelerin, su labirenti görevlerini daha hızlı öğrendiği görülmüştür.

Kaynak: Neurobiology of disease, 24(3), 506-515.

Sindirim Sistemini Rahatlatır

Nar suyu, sindirim sistemi sağlığını destekler ve sindirimi kolaylaştırır. Karın ağrısı ve kusma gibi durumlarda midenizi rahatlatabilir. Aynı zamanda ishal halinde de etkili olabilir.

Çalışma: Xie, Z., Li, X., Tang, R., Wang, G., Lu, Y., Li, X., … & He, Q. (2019). Reactions of polyphenols in pomegranate peel with nitrite under simulated stomach conditions.

Bulgular: Bu çalışmada nar kabuğundaki polifenollerin simüle edilmiş mide koşulları altında nitrit ile reaksiyonlarına faydalı olduğu gösterilmiştir.

Kaynak: Food science & nutrition, 7(9), 3103-3109.

Karaciğeri Temizler

Nar suyu, karaciğerin detoksifikasyon süreçlerini destekleyen yüksek antioksidan içeriği ile bilinir.

Journal of Medicinal Food (2010): Nar suyu tüketiminin karaciğerin serbest radikal hasarını azaltmada etkili olduğu ve karaciğer enzimlerinin dengelenmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Kaynak: Journal of Medicinal Food

Nutrition and Cancer (2015): Nar suyu ve nar ekstresinin karaciğerdeki oksidatif stresi azaltarak karaciğer sağlığını iyileştirdiği bulunmuştur.

Kaynak: Nutrition and Cancer

Cinsel Performansı Artırır

Afrodizyak özellikleri barındırdığı için kadın ve erkeklerde cinsel duyguları harekete geçirebilir. Narın sperm kalitesini ve sayısını artırdığı, doğurganlığa katkı sağladığı bilinmektedir. Ayrıca nar, çeşitli kültürlerde doğurganlık, üreme, bolluk ve bereketin sembolüdür. Nar, rahim duvarı kalınlaşmasına destek olabileceği gibi kadınların rahim ağzı kanserine yakalanma riskini de düşürebilir.

Çalışma: Katana, L. K., Maina, C. I., & Orenge, C. O. (2020). Aphrodisiac activity of pomegranate (Punica granatum L.) fruit extract on the sexual function in rats.

Bulgular: Bu çalışmada nar (Punica granatum L.) meyve ekstraktının sıçanlarda cinsel fonksiyon üzerindeki afrodizyak etkisinin yüksek olduğu saptanmıştır.

Kaynak: Discovery Phytomedicine, 7(2), 65-71.

Sivilce ve Akne Oluşumunu Önler

Nar suyu yararları arasında aknelere karşı mücadele etmesi de bulunur. Sivilce oluşumunu ve siyah nokta oluşumunu önleyebilir.

Çalışma: Kasai, K., Yoshimura, M., Koga, T., Arii, M., & Kawasaki, S. (2006). Effects of oral administration of ellagic acid-rich pomegranate extract on ultraviolet-induced pigmentation in the human skin.

Bulgular: Bu çalışmada Elagik asit bakımından zengin nar ekstraktının oral uygulamasının insan derisinde ultraviyole kaynaklı pigmentasyon üzerine etkilerinin faydalı olduğu görülmüştür.

Kaynak: Journal of nutritional science and vitaminology, 52(5), 383-388.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Nar Suyu Kalori ve Besin Değerleri

1 bardak nar suyu kaç kalori? 200 ml ölçüdeki 1 bardak nar suyu 106 kaloridir. Aynı zamanda nar suyu besin değeri açısından yüksek bir içecektir. 1 bardak nar suyu 14 (iu) A vitamini, 0,8 mg C vitamini, 28 mg kalsiyum, 612 mg potasyum içerir. Nar suyu, B, C, A ve E vitamini ayrıca koenzim Q10 bakımından besleyici değerlere sahiptir.

İlginizi çekebilir: Nar Kaç Kalori? Zayıflatır Mı, Diyette Yenir Mi?

Nar Suyu Zayıflatır Mı?

Fazla kilolardan arınmak için antioksidan besinler faydalı olabilir. Kontrollü beslenme düzenine takviye olarak yağ yakımını hızlandıran içecekler tüketilebilir. Nar suyu antioksidan içeriği sebebiyle öncelikle vücuttaki ödemlerden arınmayı sağlayabilir.

Tarif için: Taze Sıkılmış Nar Suyu ve Faydaları

Taze Sıkılmış Nar Suyu ve Faydaları

Nar Suyu Tansiyon Düşürür Mü?

Yüksek tansiyon hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tansiyon hastalarına 1 hafta boyunca düzenli olarak nar suyu verildikten sonra hastaların sistolik kan basınçlarında bir düşüş olduğu gözlemlenmiştir. Yaklaşık %5 bir düşüş yaşanması sonucunda, doktorlar nar suyunun tansiyon düşürücü özelliğini kayıtlara geçirmiştir.

Çalışma: Ghaemi, F., Emadzadeh, M., Atkin, S. L., Jamialahmadi, T., Zengin, G., & Sahebkar, A. (2023). Impact of pomegranate juice on blood pressure: A systematic review and meta‐analysis.

Bulgular: Bu çalışma nar suyunun kan basıncına etkisini sistematik bir şekilde inceleme ve meta-analiz yöntemi ile incelemektedir.

Kaynak: Phytotherapy Research, 37(10), 4429-4441.

Nar Suyu Zararları ve Yan Etkileri

  • Alerjik Reaksiyonlar: Nar veya nar suyuna alerjisi olan kişilerde cilt döküntüleri, kaşıntı, nefes darlığı gibi alerjik reaksiyonlar gelişebilir.
  • Kan Şekerine Etkisi: Diyabet hastaları nar suyu tüketiminde dikkatli olmalıdır, çünkü nar suyu doğal şeker içerir ve kan şekerini yükseltebilir.
  • İlaç Etkileşimleri: Nar suyu, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Özellikle tansiyon ilaçları ve kolesterol düşürücü statinler ile birlikte tüketilmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Nar Suyu Nasıl Yapılır?

Nar suyu yapmak için izlenebilecek adımlar şunlardır:

  • Narları Hazırlayın: Narın üst kısmını kesin ve kabuğunu soyun. Nar tanelerini çıkarın.
  • Sıkma İşlemi: Nar tanelerini bir blendıra koyun ve iyice karıştırın. Nar tanelerini bir narenciye sıkacağı ile de sıkabilirsiniz.
  • Süzme: Karışımı ince bir süzgeçten geçirerek posasından ayırın.
  • Servis: Nar suyunu bardaklara dökün ve taze olarak tüketin.

Nar Suyu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Nar Suyu Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Nar suyu, damar sertliğini önleyerek kan basıncını düşürebilir. Ayrıca prostat kanserine karşı iyi gelebilir. İnflamasyonun azalması, kronik hastalıkların (örneğin diyabet ve kalp hastalıkları) riskini düşürür.

Narın Kan Sulandırıcı Etkisi Var Mı?

Nar suyunun kan sulandırıcı etkileri hakkında yapılan araştırmalar, nar suyunun bazı bileşiklerinin hafif antikoagülan (kan sulandırıcı) etkileri olabileceğini göstermiştir. Örneğin, yapılan bir çalışma, nar suyu tüketen bireylerde kanama süresinin uzadığını belirtmiştir​.

Nar Kabuğunu Kaynatıp Suyunu İçmek Ne İşe Yarar?

Nar kabuğunun kaynatılıp suyunun içilmesi çeşitli sağlık yararları sunabilir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sağlığını destekler. Lif, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu teşvik eder ve kabızlığı önler​. Ayrıca nar kabuğunun antioksidanları, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Nar Suyu Nasıl İçilmelidir?

Nar suyu, katkı maddesi ve şeker ilavesiz en doğal haliyle tüketildiğinde fayda sağlayabilir. Dilerseniz nar suyunu su ile seyreltip daha hafif bir içecek haline getirebilirsiniz. Ayrıca nar suyu, smoothie ve çeşitli içecek karışımlarında da kullanılabilir. Diğer meyve suları, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler ve protein tozları ile karıştırarak sağlıklı ve lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz.

Nar Suyu Kolesterole İyi Gelir Mi?

Nar suyunun kolesterol üzerindeki etkileri üzerine yapılan araştırmalarda, nar suyunun özellikle LDL kolesterolü (kötü kolesterol) azaltmada yardımcı olabileceğini göstermektedir.

University Health News tarafından vurgulanan bir çalışmada, düzenli nar suyu tüketiminin sistolik kan basıncını önemli ölçüde azalttığı ve okside LDL kolesterolü (ateroskleroz veya arterlerde plak birikimine katkıda bulunan zararlı LDL formu) düşürdüğü bulunmuştur​.

Çalışma: Pomegranate Juice Benefits: May Lower Blood Pressure and Improve Your Heart Health

Bulgular: Nar suyu içen ve içmeyen iki grupta yapılan araştırmalarda nar suyu içen grupta ortalama sistolik kan basıncı 174 mmHg’den 153 mmHg’ye düşerken, plasebo grubunda herhangi bir düşüş görülmemiştir.

Kaynak: Universityhealthnews.

Çalışma: Aviram, M., & Dornfeld, L. (2001). Pomegranate juice consumption inhibits serum angiotensin converting enzyme activity and reduces systolic blood pressure.

Bulgular: Bu çalışmada nar suyu tüketimi serum anjiyotensin dönüştürücü enzim aktivitesini inhibe eder ve sistolik kan basıncını azalttığı ortaya çıkarılmıştır.

Kaynak: Atherosclerosis, 158(1), 195-198.

Nar Suyu Damarları Temizler Mi?

Nar suyunun damarları temizlediği konusundaki bilimsel kanıtlar oldukça sınırlıdır. Fakat kalp ve damar sağlığına genel anlamıyla katkıda bulunmaktadır.

Nar Suyu Haftada Kaç Kez İçilir?

Nar suyunun tüketimi kişinin genel sağlık durumu ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, günlük olarak 1 bardak (yaklaşık 200 ml) nar suyu içmek, antioksidan alımını artırıp sağlığa faydalı olabilir. Size uygun miktarı belirlemek için sağlık profesyoneline danışınız.

Nar Suyu Ne Zaman İçilir?

Nar suyunu gün içinde soğuk içecek tüketmek istediğinizde içebilirsiniz. Ayrıca:

  • Regl döneminde nar suyu adet söktürücü olarak tüketilebilir.
  • Spor öncesinde enerji vermesi amacıyla içilebilir.
  • Kansızlık yaşayan kişilerde kan hücrelerinin çoğalması için tercih edilebilir.
  • Diyet yaparken öğünlere eklenebilir.

Narın Faydaları: Nar Yemek Neye İyi Gelir?

Nar Çiçeğinin Faydaları, Çayı Neye İyi Gelir?

Nar Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

Nar Çekirdeğinin Daha Önce Duymadığınız Faydaları ve Kullanımı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri