Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı? Tarifi

Nar Tanelerinden Gelen Mucize

Vitamin Deposu Nar Suyu

Doğada bulunan bütün meyveler, insan sağlığına faydalı olmak için yer alıyor. Her birinde sayılamayan faydalar bulunan bu meyveler arasından bu defa sizler için narı seçtik. Nar tek başına tüketildiğinde eşsiz faydalara sahipken nar suyu olarak tüketildiğinde ne gibi etkiler gösterecek hiç düşündünüz mü? Narı temizleyip yemenin biraz zahmetli olması sizi nardan soğutmasın. Nar suyu ile narda bulunan bütün vitaminleri alabilirsiniz.

Antioksidan özelliği ile ön plana çıkan nar suyu ile ilgili hazırladığımız bu yazıda nar suyu faydaları, nar suyunun zararları, nar suyu besin değeri ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Sizleri çok bekletmeden hemen nar suyunun faydalarına geçiyoruz.

nar suyu

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  • Nar suyu, kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını önler. Özellikle erkeklerde prostat kanserine, kadınlarda ise meme kanserine karşı tüketmeniz gereken en etkili içecektir. Antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzda zararlı maddelere yer vermez.
  • Vücudunuzu her türlü bakteriden arındırır. Karaciğer detoksu yapmak istediğinizde size büyük desteği olacaktır. Karaciğerde oluşan yağlanmalara karşı etkilidir.
  • Kan akışınızı hızlandırdığı gibi kanınızda dolaşan zararlı maddelerin de dışarı atılmasını sağlar.
  • Tansiyon yüksekliğinde ve böbrek taşı şikayetlerinde nar suyu sizi daha sağlıklı hissettirecektir.
  • Vücudunuzdan mikropları attığı gibi, ruhunuzdaki gerginliği de atacaktır. Stres ve uyku düzenin bozulduğu durumlarda nar suyu iyi bir fikir olabilir.
  • Kalp ve damar sağlığınızı korur. Damar tıkanıklığının önüne geçmek için günde 1 bardak nar suyu çok faydalı olacaktır.
  • Nar suyu nitrik oksit içermektedir. Bu özelliği ile kaslarınızı rahatlatarak yorgunluğunuzu ortadan kaldırır.
  • Düzenli olarak nar suyu içildiğinde beyin sağlığı da korunmuş olur. Alzheimer gibi hastalıkları önlemek adına nar suyu tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Karın ağrısı ve kusma gibi durumlarda midenizi rahatlatır. Aynı zamanda ishal halinde de etkili olacaktır.
  • Afrodizyak özellikleri barındırdığı için kadın ve erkeklerde cinsel duyguları harekete geçirir.
  • Nar suyunun cilde faydaları da oldukça sevindirici. Cildinizin her zaman genç kalmasını istiyorsanız, nar suyu tüketimine önem vermelisiniz.
  • Vücudunuzda zararlı maddelere yer vermediği için sivilce oluşumunu ve siyah nokta oluşumunu önleyecektir.

nar suyu

Nar Suyu Kalori ve Besin Değeri

Faydalarını saydığımız nar suyu kalori açısından çok yüksek rakamlarda değildir. “1 bardak nar suyu kaç kalori?” diye soracak olursanız; 200 ml ölçüdeki 1 bardak nar suyunun 106 kalori olduğunu ifade edebiliriz. Aynı zamanda nar suyu besin değeri açısından yüksek bir içecektir. Gün içinde almanız gereken potasyumu nar suyundan karşılayabilirsiniz.

Bir bardak nar suyunda 26 gram karbonhidrat, 612 mg potasyum, 28 mg kalsiyum, 14 iu A vitamini ve 0.8 C vitamini bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için: Nar Kaç Kalori?

nar suyu kalori

Nar Suyu Ne Zaman İçilir?

Nar suyunu gün içinde soğuk içecek tüketmek istediğinizde içebilirsiniz. Ayrıca:

  • Regl döneminde nar suyu adet söktürücü olarak tüketilebilir.
  • Spor öncesinde enerji vermesi amacıyla içilebilir.
  • Kansızlık yaşayan kişilerde kan hücrelerinin çoğalması için her sabah tercih edilebilir.
  • Diyet yaparken öğünlere eklenebilir.
  • Gebelik döneminde bebeğin gelişimi için günde 1 bardak içilmesi uygundur.
  • Nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından rahim duvarı ince olan ve hamile kalamayan kadınlara önerilmektedir. Günde 2 bardak nar suyu içen kadınların hamile kalma ihtimali daha yüksektir.

nasıl suyu nasıl çıkarılır

Nar Suyu Zayıflatır Mı?

Fazla kilolardan kurtulmanız için antioksidan besinlerden faydalanmanız gereklidir. Besinlere takviye olarak yağ yakımını hızlandıran içecekler de tüketilmelidir. Nar suyu da bu içecekler arasında yerini alıyor. Antioksidan olması nedeniyle öncelikle vücudunuzdaki ödemlerden kurtulmanızı sağlıyor. Daha sonra ise yağ yakımınız için gerekli ortamı hazırlıyor. Bu noktada size düşen; sağlıklı beslenme programınıza bir süre daha nar suyunu eklemek. Nar suyu ile biraz sabrederek ve hareket ederek kilo vermeniz mümkündür.

Aklınıza takılan “Nar suyu asit mi baz mı?” sorusu için de nar suyunun oldukça düşük seviyede asidik özellikler taşıdığını ifade edebiliriz

nar suyu faydaları

Nar Suyu Tansiyon Düşürür Mü?

Yüksek tansiyon hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tansiyon hastalarına 1 hafta boyunca düzenli olarak nar suyu verilmiş. Süre bitiminde hastaların sistolik kan basınçlarında bir düşüş olduğu gözlemlenmiştir. Yaklaşık %5 bir düşüş yaşanması sonucunda, doktorlar nar suyunun tansiyon düşürücü özelliğini kayıtlara geçirmiştir.

Şeker hastalarının merak ettiği “Nar suyu şekeri yükseltir mi?” konusuna da yanıt bulalım. Nar suyu özellikle de Tip2 diyabet hastaları için faydalı bir içecektir. Uzmanlar şekeri ve kolesterolü dengelediğini belirtir. Yine de doktordan onay alarak tüketilmesi gerekir.

nar suyu ibrahim saraçoğlu

Nar Suyu Nasıl Sıkılır?

Nar suyunu evinizde hazırlamak istediğinizde öncelikle tam mevsiminde ve lezzetinde narlara ihtiyacınız olacaktır. Mevsimi geçmiş narlardan pek lezzet alamayabilirsiniz. Nar suyu hazırlayacağınız ortamı dilerseniz balkon gibi açık hava seçebilirsiniz. Çünkü sıkma esnasında dikkatli olunmadığı durumda nar suyu etrafa dağılabilir.

Çok ince gözenekli süzgeçler ile nar suyu hazırlamanız daha kolay olabilir. Öncelikle narı kabuğundan ayırın. Beyaz zarlı kısmı almamaya özen gösterin. Çekirdeklerle beraber bu zarlı kısım da sıkılırsa nar suyunuzda biraz acılık hissedilebilir. Geniş bir kabın içine süzgeç oturtun ve çekirdekleri elinizde süzgeç içinde ezin. Suyu altta kalan kabın içinde birikecektir. Daha sonra şişelere veya kavanozlara nar suyunu ilave edin ve ağızlarını sıkıca kapatarak muhafaza edin.

Nar çekirdeklerini temiz ve kullanılmamış tülbentle de hazırlayabilirsiniz. Ayırdığınız nar çekirdeklerini tülbentin içinde sarın. Daha sonra bu tülbenti temiz bir kap içinde ezin. Hatta sert bir cisimle üzerinde hafif darbeler de yapabilirsiniz. Nar bir süre sonra suyunu verecektir. Elde ettiğiniz nar suyunu plastik veya cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

nar suyu faydaları

Nar Suyu ile İlham Veren 6 Tarif

Nar suyu ile evinizde kolayca yapabileceğiniz ve tadına bayılacağınız tarifler listesi hazırladık. Haydi nar suyunun faydalarını almak için bir an önce mutfağa!

1) Kahvaltılarınıza Özel Nar Suyu ile Ayva Reçeli

Nar suyu ile neler yapabilirim dediğiniz anda imdadınıza koşacak bir tarif. Kahvaltılarınızda sıcacık ekmeğinizle buluşacak nar suyuyla yapılmış ayva reçelini çok seveceksiniz. Detaylı bilgilere ulaşmak için tarife tıklamanız yeterli. Nar Suyu ile Ayva Reçeli

Tarif: Nar Suyu ile Ayva Reçeli

2) Bol Vitaminli Nar Suyunda Ayva Tatlısı

Mevsiminde alınan ayva ile leziz bir tatlı yapabilirsiniz. Üstelik yapacağınız tatlının lezzet sırrı da bu tarifte. Nar suyu ile buluşan ayvanın tabaktaki görünümü ve damaklardaki lezzeti tarif edilemez. Haydi denemek için tıklayın! Nar Suyunda Ayva Tatlısı

Tarif: Nar Suyunda Ayva Tatlısı

3) Nar Suyuyla Islanmış Leziz Kısır

Kısır çay sohbetlerinin olmazsa olmazıdır. Her yörede farklı şekilde pişen ve hazırlanan kısırı, bu tarifte nar suyuyla hazırlayacaksınız. Okurken bile damaklarınızda o tatlı ekşiliği hissediyorsanız haydi tarifi denemeye! Nar Suyunda Islatılan Kısır

Tarif: Nar Suyunda Islatılan Kısır

4) Minik Gurmelere Nar Suyuna Bebek Muhallebisi

Nar C vitamini açısından güçlü bir meyvedir. Bebekler için çekirdekli olması sebebiyle biraz tehlikeli olabilir. Fakat bu tarifimizle bebekler de narın lezzetini alabilecek. Nar suyu ile hazırlanmış muhallebiyi minik gurmeniz çok sevecek. Nar Suyuna Bebek Muhallebisi

Tarif: Nar Suyuna Bebek Muhallebisi

5) Serinletici Lezzette Nar Suyu ile Puding

Nar suyu ile her türlü tatlı yapabilirsiniz. Bu tarifte puding ile buluşan nar suyu oldukça lezzetli bir tat almış durumda. Hem hafif hem de doyurucu bir tatlı yemek istediğinizde, işte tarif burada. Nar Suyu ile Puding

Tarif: Nar Suyu ile Puding

6) Enerji Veren Nar Suyu ile Ayva Tatlısı

Yemekten sonra tatlı arayanlardansanız pratik ve leziz bir tatlı önerisinde bulunacağız. Ayva tatlısını denemeyen kalmasın diye bir kere daha öneriyoruz. Haydi lezzet şölenine ortak olmak için tarife tıklayın! Nar Suyu ile Ayva Tatlısı

Tarif: Nar Suyu ile Ayva Tatlısı

Nar ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Nar Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

Nar Çekirdeğinin Daha Önce Duymadığınız Faydaları ve Kullanımı

Narın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Besin Değerleri

Nar Çiçeğinin Faydaları, Çayı Nasıl Demlenir, İçilir? Neye İyi Gelir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri