Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

Birden Bin Olan Meyvenin Mucizesi: Nar Çekirdeği Yağı

Ülkemizin iklim ve tarım şartları açısından ne kadar bereketli olduğunu, sebze ve meyve çeşitliliğinden anlıyoruz. Dört bir yanından rengarenk tarım ürünlerinin elde edilmesi hem toprakların verimli olmasından hem de tarımın bereketli olmasından kaynaklanıyor.

Güçlü antioksidan kaynağı olan nar da ülkemizde yetişen ve verim alınan bir meyve olarak bilinmektedir. Narın şifası saymakla bitmez. Eski zamanlardan beri adına tekerlemeler yapılan narı herkes şu cümle ile hatırlar: “Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane.” Okula yeni başlayan çocuklar, narın çok taneli bir meyve olduğunu öğrenirken, bizler de şifaları ve nar çekirdeği yağı faydaları hakkında biraz bilgilenelim.

Nar, antioksidan meyveler arasında en sevilenidir. Potasyum, K ve C vitamini, demir ve bolca mineral içerir. Nar yemesi biraz zahmetlidir. Fakat tadı bu zahmete değer. Yerken biraz üstünüz kirlense de şifalarıyla vücudunuzdaki mikropları temizler ve sizi arınmış bir vücuda kavuşturur.

Tarif: Nar Çekirdeği Yağı

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Evinizde kendi imkanlarınızla nar çekirdeği yağı yapmak istediğinizde, sadece iki malzemeye ihtiyacınız olacak. Nar çekirdekleri ve saf zeytinyağı. Bu malzemeler ile evinizde sağlıklı bir nar çekirdeği yağı elde edebilirsiniz.

Kurutulmuş iki su bardağı nar çekirdeği elde etmek için, nar çekirdeklerinizi fırında kurutmalısınız. Kurutma işleminden sonra bu çekirdekleri robottan geçirmelisiniz. Robottan geçen çekirdekler toz halini alacaktır. Toz halde iken etkisini daha da güçlü gösterecektir. Bir litre saf zeytinyağına çekirdeklerin tozunu ilave edip karıştırmalısınız. Elde ettiğiniz karışımı bir şişede muhafaza edebilirsiniz. Fakat kullanmadan önce en az iki hafta dinlenmesini beklemelisiniz. Bekleme süresinde günde 1 saat de olsa güneş görmesini sağlayabilirsiniz. Nar Çekirdeği Yağı

nar çekirdeği yağı faydası

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Nar çekirdeği yağında bulunan polifenoller sayesinde damarlarda kolesterol birikmez. Böylece kalp ve damar hastalıklarının oluşma ihtimali neredeyse hiç olmayacaktır. İçeriğindeki potasyum ve antioksidan sayesinde ise, yüksek tansiyon gibi bir risk de teşkil etmez.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahip olduğu için, kanser ihtimalini ortadan kaldırır.
  • Antioksidan kaynağı olmasının bir başka faydası ile kilo vermeye yardımcı olur. Nar çekirdeği yağı, içeriğindeki flavonoidlerin desteği ile vücutta yağ birikmesini önler ve fazla yağların vücuttan atılmasını sağlar. Böylece düzenli ve doğru kullanımda kilo verme süreciniz hızlanır.
  • Nar çekirdeği yağı içindeki asitler sayesinde vücudu iltihaba karşı dirençli hale getirir.
  • Kas ağrıları yaşıyorsanız, bu yağ ile kas ağrılarınızı dindirebilirsiniz.
  • İçeriğinde bulunan fitoöstrojenler sayesinde hormonal dengesizlikler önlenebilir. Aynı zamanda B ve C vitaminleri sayesinde de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
  • Cilt sağlığı için mucize bir yağdır. Cildin yağ oranını dengeler ve cildi canlandırır. Cildinizin daha parlak ve pürüzsüz olmasına destek olur. Sağlıklı sonuçlar almak için bir iki damla kullanarak nar çekirdeği yağı maskesi uygulayabilirsiniz.
  • Cilt problemlerine de faydaları olan nar çekirdeği yağı, egzama, sedef, güneş yanığı durumlarında kullanıldığında cildi iyileştirir. Yara ve kesikleri iz bırakmadan iyileştiren mucize bir özelliğe sahiptir. C vitamini sayesinde cilde parlaklık verir. Aynı zamanda nar çekirdeği yağı sivilce tedavisi için de tercih edilen bir bitkisel üründür.
  • Kozmetik alanında neredeyse her üründe kullanılan nar çekirdeği yağı faydaları saymakla bitmiyor. Saç bakımına önem verenler için, nar çekirdeği yağı saç sağlığı için de oldukça faydalıdır.
  • Nar çekirdeği yağı saç bakımı için tercih edilen şifalı bitkisel yağlardandır. Saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır ve kan damarlarını güçlendirir. Böylece kepek ve kaşıntı gibi sorunları ortadan kaldırır.
  • Saçınızın pH dengesini kontrol eder. Böylece saçlarınız daha canlı ve sağlıklı görünür.
  • Kilo konusunda sürekli stres içinde olanlara da faydalı olan nar çekirdeği yağı selülit derdine de çare olmakta. Hücre yenileyici özelliği sayesinde düzenli kullandığınızda, selülitlerinizden kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

nar çekirdeği yağı faydaları

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Oldukça etkili olan nar çekirdeği yağının bir iki damlası bile gerekli tedaviye yetecektir. Cilt için faydalı olan “nar çekirdeği yağı yüze nasıl kullanılır ” diye soranları duyar gibiyiz. Bir pamuk yardımıyla bir iki damla cilt üzerine ve lekelere uygulanabilir. Hafif yağlardan olduğu için dilerseniz saç bakım maskelerinize de ekleyebilirsiniz.
  • Cilt bakımında nar çekirdeği yağı kullanımı maske içine ilave edilerek mümkündür. Maske ile kullanmak istemeyenler için de pamukla cildi temizlemek bir öneri olabilir. Yüze uygulandığında nar çekirdeği yağı göz çevresi ile temas etmemelidir. Sadece yorgunluklardan kaynaklanan morluklar için uygulanması mümkündür. Peki “nar çekirdeği yağı göz altına nasıl uygulanır” diye soracak olursanız yağı su ile inceltip morluk olan kısımlarda uygulamanızı tavsiye edebiliriz. Göz ile direk temasından kaçınmalısınız. Uygulamadan sonra cildinizi yıkamayı unutmayın.
  • Nar çekirdeği yağı kırışıklık için de tercih edilen bitkisel yağlardandır. Yüz bölgesi hassas bir bölge olduğu için yağı su ile inceltip yüzünüze masaj yapabilirsiniz.
  • Ağız yoluyla kullanmak isteyenler ise doktora danışıp eczanelerden veya aktarlardan nar çekirdeği yağı kapsülü alabilirler. Doktor tavsiyesi olmadan nar çekirdeği yağı kapsülü kullanmamanızı tavsiye edebiliriz.
  • Nar çekirdeği yağı selülit için kullanılmak istendiğinde bir su ile karışım hazırlamanız gerekir. Bir fincan su içine 7 veya 8 damla yağ damlatın. Selülitli bölgeye bu karışım ile masaj yapın. Düzenli kullandığınız durumda, selülitlerin kaybolduğunu hissedeceksiniz.
  • Faydalarından daha iyi sonuçlar almak için “nar çekirdeği yağı içilir mi” diye düşünenlere şunu ifade edebiliriz ki, nar çekirdeği yağı içilmesi mümkün olan doğal bir yağdır. Dilerseniz günde 1 defa olacak şekilde 1 yemek kaşığı içebilirsiniz. Salatalarınıza da bir kaşık ekleyip tüketmeniz mümkündür.
  • Güçlü antioksidan nardan elde edilen nar çekirdeği yağı, cilt ve saç sağlığınızı koruyarak sizi daha iyi hissettirir. Tüm vücut hücrelerinizi yenileyerek daha genç görünmenize katkıda bulunur. Ciltte ve saçta oluşan kaşınma gibi durumlarda en iyi bitkisel çözümdür.

nar kabuğu

Nar Çekirdeği Yağı Fiyatları Ne Kadar? Nerede Satılır?

Yağın elde edilmesi biraz zahmetli olduğundan nar çekirdeği yağı fiyat açısından çok da uygun değildir. 100 ml halinde şişelerde satılan yağ için ortalama 50 TL ödeyebilirsiniz. Birçok üretici firma tarafından satışa sunulan nar çekirdeği yağı kapsülü ve yağı eczanelerde ve aktarlarda satılmaktadır. Henüz nar çekirdeği yağı zararları ile ilgili bir şikayet dile getirilmemiştir. Sadece, hormonları da etkilediği için gebelik döneminde kullanılmaması tavsiye edilir.

nar kabuğu

Nar Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

Nar Çekirdeğinin Daha Önce Duymadığınız Faydaları ve Kullanımı

Narın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Besin Değerleri

Nar Çiçeğinin Faydaları, Çayı Nasıl Demlenir, İçilir? Neye İyi Gelir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Nar Ekşisi Tarifi

Nar Ekşisi

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 4 saat Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Nar Salatası Tarifi

Nar Salatası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Nar Rüyası Tarifi

Nar Rüyası

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri