Doğadan Sofraya
Pancar Yaprağı Yemekleri & Faydaları
Pancarın faydaları sıklıkla dile getirilirken pancarın üst kısmındaki yaprakları pek dikkate alınmaz. Hatta birçok insan bu yaprakları doğrudan çöpe atar. Oysa bu yapraklar besin değeri ve faydaları bakımından tabiri caizse altın niteliğindedir.
Peki, pancar yaprağı ne yapılır, nasıl tüketilir? Pancar yaprağı genellikle salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilir. Ayrıca kavurması ve sarması yapılabilir. Taze yufka varsa böreği bile hazırlanabilir.
Bu yazımızda sizler için çok az kişi tarafından bilinen pancar yaprağını mercek altına aldık. Denenmiş ve lezzet garantili pancar yaprağı yemekleri tarifleri sunduk. Hazırsanız, başlayalım!

Şifa Niyetine Pancar Yaprağı Yemekleri
1) Şipşak Hazırlanan Pancar Yaprağı Kavurması
Marketten veya pazardan pancarla döndüyseniz bir sonraki öğününüzü zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Pancar yapraklarını soğanla kavurarak sağlıklı bir yemek yapabilirsiniz. 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz pancar yaprağı kavurması lezzetini yoğurtla servis edebilirsiniz. Pancar Yaprağı Kavurması

2) Sarmanın En Lezzetlisi: Pancar Yaprağı Sarması
Sarma, 7’den 70’e kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet. Peki bu geleneksel yemeği bir de pancar yaprağı ile yapmaya ne dersiniz? Pancar yaprağı sarması, davet sofraları veya özel günler için ideal bir ara sıcak olabilir. Tadan herkesin tarifini isteyeceği bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şeker Pancarı Yaprağı Sarması

3) Sağlıklı mı Sağlıklı Pancar Sapı Salatası
Pancar yaprağı başlı başına sağlıklı bir besin. Ancak kendinize tam bir sağlık bombası hazırlamak istiyorsanız; pancar yaprağını diğer yeşillikler ile birleştirerek harika bir salata yapabilirsiniz. Pancar yaprağı salatası, özellikle sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirenler için ideal bir yiyecek. Pancar Sapı Salatası

4) Çay Saati Lezzeti: Pancar Yapraklı Çökelekli Börek
Çay saatlerinize eşlik edecek harika bir tarif ile karşınızdayız. Pancar yaprağı böreği aynı zamanda sarma, salata ve kavurma yemeyen çocuklara pancar yaprağı yedirmenin bir başka yolu olabilir. Pancar yaprağı yemeği evinizde hak ettiği ilgiyi görmedi ise bir de pancar yapraklı çökelekli böreği denemenizi tavsiye ederiz. Pancar Yapraklı Çökelekli Börek

Pancar Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Pancar sebzesinin sadece kendisi değil, yaprakları da sağlık üzerinde mucizevi etkiler yaratıyor. Bugüne kadar pancar yapraklarını çöpe attıysanız, bu yazıyı okuduktan sonra çok pişman olacağınızı en baştan söylemeliyiz. Çünkü pancar yaprakları pancardan katbekat daha fazla protein, çinko, fosfor, magnezyum, potasyum, manganez, bakır ve B6 vitamini ihtiva eder. Ayrıca yüksek oranda antioksidan bir besindir. Tüm bu özellikleri sayesinde düzenli tüketildiğinde vücut sağlığını korur.
Peki, pancar yaprağının özellikleri nelerdir, vücudumuz üzerinde ne tür etkileri vardır? İşte pancar yaprağının faydaları!

- Pancar yaprağı içerisindeki kalsiyum sayesinde kemik sağlığını korur. Kemikleri güçlendirir. Osteoporozu önler.
- Alzheimer hastalığına karşı etkilidir. Bu hastalığa yakalanma riskini azaltır.
- Demir bakımından ıspanaktan bile daha zengindir. Eğer ıspanağı sevmiyorsanız ya da çocuğunuza ıspanak yedirmekte zorlanıyorsanız pancar yaprağına bir şans verebilirsiniz.
- Pancar yaprağı A vitamini bakımından zengin bir besindir. A vitamini ile doğrudan ilişkili olan beta karotenin sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır.
- Kalp ve damar sağlığını korur.
- Gece körlüğünü önler.
- Cilt dostu bir besindir. Ciltteki kırışıklıkların görünümünü azaltarak cildin genç kalmasını sağlar.
- Lif bakımından zengin bir besindir. Bu özelliği sayesinde sindirim sistemini destekler. Kabızlığa karşı etkilidir.
- Yağ ve kalori değeri düşüktür. 100 gram pancar yaprağı sadece 40 kcal kaloridir. Aynı miktardaki pancar yaprağı sadece 0.2 mg yağ içerir. Bu özelliği sayesinde diyetlerde kendine yer bulabilen bir besindir. Kilo verme sürecini destekler.
- Kolesterol seviyesini düşürür.
- İçerisindeki K vitamini sayesinde kan pıhtılaşmasını önler.
- Mide sorunları için doğal bir ilaçtır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun savunma mekanizmasını destekler.

Şeker Pancarı Faydaları Nelerdir?
Şalgam Nedir? Faydaları Nelerdir?
Turp Otunun Çok Önemli 5 Faydası
Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir?
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.