Sinüsler Nasıl Boşaltılır? Evde 7 Doğal Çözüm

Sinüsler Nasıl Boşaltılır? Evde 7 Doğal Çözüm Tarifi

Sinüs Tıkanıklığına İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

Sinüsler, burnun her iki yanında yer alan elmacık kemiklerine yakın şekilde bulunan kanallardır. Sinüsler, aynı zamanda başın ön kısmını oluşturan frontal kemiğin içinde de yer alır. Bu kanallar sayesinde solunum sistemi çalışır ve nefes alma, bağışıklık sistemini koruma gibi görevlerle vücudumuzda yer alır. Eğer sinüsler tıkanırsa; hastalıklar kısa sürede vücuda yayılır. Zaman zaman bazı nedenlerden dolayı sinüsler tıkanabilir. Böyle anlarda en kısa sürede sinüs temizleme gerekir.

Sinüsler Nasıl Boşaltılır?

  • Tuzlu Su Yöntemi
  • Nane Buharı Yöntemi
  • Acı Baharat Yöntemi
  • Zencefil
  • Papatya Buharı
  • Okaliptus Yağı
  • Soğan Suyu
sinüsler nasıl temizlenir

Burnun her zamanki gibi rahatça nefes alması için temizlenmesi gereken sinüsler, iltihapla dolu olduğunda baş ağrısı ve yorgunluk yapabilir. Bununla beraber nefes almada zorluk yaşamaya da neden olabilir. Sağlıklı bir gün geçirmek ve olası bir hastalıktan kısa sürede kurtulmak için bu satırlarda sinüs nasıl açılır sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

sinüsler nasıl açılır

Sinüsler Nasıl Açılır ve Temizlenir?

Sinüs boşaltma, evde ve sağlık kurumlarında yapılabilir. Medikal donanımlarla sinüsleri boşaltmak için buhar cihazı ya da burun aspiratörü kullanılabilir. Bu donanımlar, sinüslerin rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Ancak evde kendi imkanlarınızda sinüsleri temizleyip daha rahat nefes almak istiyorsanız; birkaç farklı ve etkili yöntemden bahsedebiliriz.

Sinüsleri bitkisel yolla ve birkaç egzersiz yaparak boşaltmak için:

  • 45 derecelik açıda oturmanız gerekir. Bu oturuş anında hafifçe arkaya doğru başınızı yatırın ve başınızı sağa sola doğru çevirin.
  • Bu esnada işaret parmaklarınızın her ikisi burnun üst kısmında duran kemiklere basılı şekilde kalmalı.
  • Birkaç saniye başınızı sağa ve sola çevirdiğinizde parmaklarınız yine burnunuzda kalmalı.
  • Bu işlemi sıcak ya da buharlı bir odada yaparsanız; sinüsler daha kolay temizlenebilir.

Sizlere önereceğimiz bir diğer yöntem de yine parmaklarınız sayesinde denenecek:

  • Öncelikle; her iki işaret parmağınızı göz çukuruna bastırın.
  • Yavaş yavaş burnunuza doğru bastırarak parmaklarınızı indirin.
  • Yukarıdan aşağıya doğru parmaklarınızı birkaç defa bastırıp indirmeye devam edin.
  • Bu şekilde sinüsler rahatlayacak ve içindeki sıvılar akmaya başlayacaktır.

Tüm bu yöntemlere ek olarak bir teknikten daha bahsedelim:

  • Eğer sinüsleriniz hala doluysa; baş parmaklarınızla, her iki kaşın ortasına bastırın ve yukarı doğru masaj yapın.
  • Bu masaj esnasında dilinizi damağınızda tutun.
  • Ağız içinden baskı yaparken; parmaklarınız da burnun rahatlamasına yardım edecektir.
  • Sinüslerin boşalması için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Sinüsler Nasıl Boşaltılır? Evde 7 Doğal Çözüm

1) Tuzlu Su Yöntemi

Evdeki malzemelerle sinüsleri boşaltmak için çok masraf yapmanıza gerek yok. Tavsiye edilen önerilerden ilki ılık tuzlu su yöntemidir. Bir bardak içinde 1 kaşık tuzu ılık suyla eritin ve bu suyla burnunuzu yıkayın. Tuzlu su, sinüslerin rahatlamasına yardım eden doğal yöntemlerden biridir. Eğer imkanınız varsa bu suyu her iki burun deliğine 1 defa olacak şekilde spreyle püskürtebilirsiniz. Saniyeler içinde sinüslerde tıkanıklığa neden olan salgıları temizleyebilirsiniz.

tuz

2) Nane Buharı Yöntemi

Tıkanmış sinüsleri evde kolayca temizlemek için nane yağından yardım alabilirsiniz. Bu etkili yağ sayesinde, birkaç dakika içinde daha rahat nefes almanız mümkün olabilir. Yapmanız gereken ise sıcak suyun içine nane yağından birkaç damla damlatıp çıkan buharı içinize çekmek olacak. Su sıcak olduğu için bu yöntemi dikkatli denemeniz önerilir. Buharı burnunuza çekerken havluya başınızı kapatıp buharın dağılmasını önleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

sinüsler nasıl açılır

3) Acı Baharat Yöntemi

Evde, tıkanmış sinüsleri açmak için kendinizi yormadan ufacık bir şey yapabilirsiniz. Öğünde yediğiniz yemeğe bir tutam acı pul biberi ekleyebilirsiniz. Acı baharatlar, sinüsleri uyarır ve içindeki salgının dışarı atılmasını kolaylaştırır. Böylece sinüsleri temizlemiş ve daha sağlıklı hissetmiş olacaksınız.

baharat

4) Zencefil

Zencefil nasıl olur da sinüsleri temizler diyorsanız hemen zencefilden macun hazırlayabilirsiniz. 1 kaşık zencefile damla damla su ekleyerek macun kıvamına getirin. Elde edilen kremsi kıvamdaki zencefili, burun çevresine sürün ve birkaç dakika bekleyin. Zencefil, antioksidan bir baharat olduğu için sinüsleri uyararak temizlenmesini hızlandıracaktır. Ardından yüzünüzü ve burnunuzu iyice yıkayın.

İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

5) Papatya Buharı

Sinüsleri temizlemek için buhar yöntemi deneyebilirsiniz. Buhar yöntemi için kuru papatyalara ihtiyacınız olacak. Sıcak suyun içine 1 avuç kuru papatya atın ve çıkan buharı burnunuza çekin. Sıcak buharda dikkatli olacak şekilde 5 dakika kadar bu yöntemi deneyin. Papatyanın aromatik kokusu sayesinde, sinüs kanallarındaki iltihap daha kolay dışarı atılabilir.

İlginizi çekebilir: Buhar Banyosunun Cildinizi Tazeleyen 7 Faydası

papatya buharı

6) Okaliptus Yağı

Tıkanmış olan sinüslerinizi anında açmak için okaliptus yağını kullanabilirsiniz. Okaliptus yağını pamuğa damlatın ve burun çevresine, deliklerine birkaç defa sürün. Ardından başınızı hafifçe aşağı eğin. Yağın etkisi sayesinde kanalları kolayca temizleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Okaliptus Yağının 12 Mucizevi Faydası

okaliptus yağı

7) Soğan Suyu

Sinüsleri temizlemenin doğal yöntemlerinden bir diğeri de her evde mutlaka bulunan soğandır. Peki, soğanla nasıl sinüsler temizlenir? Soğanı kaynatmanız ve kaynayan suyu içmeniz öneriliyor. İlk sıcaklığı geçen soğan suyu, siz içerken kokusuyla sinüsleri uyarır. Ayrıca antioksidan etkisi yoğun olduğu için kan dolaşımını hızlandırır. Bu etkisi sayesinde, sinüslerin çalışması ve temizlenmesi kolaylaşır.

İlginizi çekebilir: Soğan Kürü Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

soğan suyu

Sinüslerin Dolu Olduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz?

Gün içinde nefes almakta zorluk çektiğinizde sinüslerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu kontrolü koklama, burundan nefes alıp verme tekniği ile yapabilirsiniz. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız ve zorlanıyorsanız; sinüsleriniz tıkanmış olabilir. Sinüsler tıkandığında, burun akıntısı yaşanabilir. Ancak bu sizi yanıltmasın. Sinüslerde iltihap olup olmadığı nasıl anlaşılır diyorsanız; işte size bazı belirtiler:

  • 1 haftayı geçen burun akıntısı
  • Gözlerde şişkinlik ve yanma
  • Ağız kokusu
  • Ateşlenme
  • Baş ağrısı
  • Kısmen öksürük
  • Kulaklarda ağrı ve dolgunluk hissi
  • Koku almada güçlük
sinüsler nasıl temizlenir

Sirke Sinüsleri Açar Mı?

Geçmişten günümüze kadar devam eden bitkisel tedavi yöntemleri birçok hastalığı iyileştirmek için etkili olabiliyor. Bu yöntemlerden biri de sirkeyle sinüsleri açmak oluyor. Sirkeli ılık su, sinüslerde oluşan iltihabı temizlemeye kısmen yardım etmektedir.

Eğer kendinizi gerçekten kötü hissediyorsanız aile hekiminize danışıp size en uygun ilacı ve spreyi alabilirsiniz. Sirkeli ılık suyla burnunuzu yıkayarak da sinüsleri temizlemeye yardım edebilirsiniz. Elbette bu çözüm doktor reçetesi yerine geçmez; bütünleyici bir öneridir.

sirke sinüs açar mı

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

Bronşite İyi Gelen Evde 6 Bitkisel Çözüm

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Çözüm

Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir? Belirtileri, Şifalı Bitkiler

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 10 Bitkisel Çözüm

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Tedavisi, Şifalı Doğal Şuruplar

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tatlı Krizine Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Çözüm

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Doğal Antibiyotik Tarifi

Doğal Antibiyotik

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Antibiyotik Tarifi

Doğal Antibiyotik

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Kek Tarifi

Doğal Kek

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Tatlı Krizine Pratik Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Pratik Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Leblebi Helvası Tarifi

Doğal Leblebi Helvası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Tarifler Geri
Videolar Geri