Taksim’de Nerede Yemek Yenir? En İyi 12 Mekan

Taksim’de Nerede Yemek Yenir? En İyi 12 Mekan Tarifi

Taksim’in En Gözde Yemek Mekanları

İstanbul’un en hareketli adreslerinden biri olan Taksim, gün içinde milyonlarca kişiyi ağırlıyor sokaklarında. İstanbul’u ziyaret edenlerin rotasına mutlaka eklediği, iş yerine koşturanların kalabalık arasından hızlıca yürüdüğü, sokak esnaflarının dükkanlarını açmak için günün ilk ışıklarında geldiği Taksim, birçok kaliteli mekana da ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’da gezilecek yerler listenizde muhakkak yer edinen Taksim her yönüyle görülmeye değer bir detay olarak anılarınızda kalabilir.

Taksim’de ne yenir diyenlerin damak zevki birbirinden farklı olacağı için sizlere tatlısından tuzlusuna kadar geniş menü içeren mekanları önermek istedik. Siz en sevdiğiniz yemeği yerken, Taksim’in akıp geçen telaşına da şahit olabilirsiniz.

Bu listede Taksim kahvaltı ve restoran önerileri yer alıyor. Acıktığınız anda sizi Taksim’in telaşından alıp lezzetli bir sofraya davet eden Taksim mekanlar listesi, midenizi şenlendirmek için burada.

Taksim’de nerede yemek yenir sorunuzun en leziz ve nefis yanıtlarını inceleyelim!

taksim mekanları

Taksim’de Nerede Yemek Yenir? Gidebileceğiniz En İyi 12 Mekan

1) Cezayir İstanbul

1901 yılından günümüze kadar güçlü yapısı ile kalan bir İtalyan Lisesi binasında hizmet veren Cezayir İstanbul, çinili ve otantik mekanı ile ilk defa görenleri kendine hayran bırakıyor. Büyüleyici atmosferin içinde nefis yemekler de olduğunda Taksim’in favori mekanlarından biri oluyor. Buranın en çok beğeni alan yemekleri ördek tirit, damaklarda bıraktığı tat ile uzun bir süre konuşulacak gibi görünüyor. Yemek sonrasında kadayıflı muhallebi ile tatlı bir sonu da yaşadığınızda, değmeyin keyfinize!

Adres: Hayriye Caddesi 12, Galatasaray Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 99 80

cezayir taksim

2) Leb-i Derya

İstanbul’u ayaklarınızın altına alan bir restorandır Leb-i Derya. Güneşin batışını izlemeyi sevenlerin, şaraplarını yudumlarken bu manzaraya hayra kalanların buluştuğu bir durak. Deniz ürünleri ile hazırlanan leziz yemekler, sakin ve nezih bir mekanda masanızda yerini alacak. İstanbul’un karmaşası ve telaşından uzak kalmak istediğinizde Taksim’de sizi bekleyen sakin bir mekan daha var: Leb-i Derya!

Adres: Kumbaracı Yokuşu No: 57/6 Tünel, İstiklal Caddesi, Beyoğlu

İletişim: 0212 293 49 89

leb-i derya
www.lebiderya.com

3) Mikla Restaurant

Taksim ve Beyoğlu arasında, füzyon mutfağının lezzetlerini taşıyan Mikla Restaurant hem manzara hem de lezzet konusunda gelen misafirlere doyumsuz bir keyif yaşatacak. Tadım menüsü ve gurme ikramlar oldukça hoş detaylar olarak hatırlanıyor. İstanbul’u uzaktan seyretmek ve muazzam bir ortamda güzel dakikalar geçirmek için Mikla Restaurant’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: The Marmara Pera Meşrutiyet Caddesi Tepebaşı, Beyoğlu

İletişim: 0212 293 56 56

Detaylı bilgi için: Mikla Restaurant – Damağınızı Şaşırtacak Gurme Menü İçeriği 2019

mikla restaurant

4) Fıccın Restoran

Fıccın Restoran, Çerkes ve Anadolu mutfağı ev yemeklerinin sevgiyle buluştuğu bir lezzet durağı. Özellikle de mantı ile meşhur olan bu mekan, şarap ya da bira ile ev yemeklerinin ne kadar uyumlu olabileceğini kanıtlamaktadır. Özenle hazırlanan mezeler, günlük pişirilen taze yemekler ve samimiyet her bir noktasıyla Fıccın Restoran’da buluşmuş. Taksim’e yolunuz düştüğünde acıkma anınızda buraya gelerek doyurucu şekilde öğün geçirebilirsiniz.

Adres: Kallavi Sokak No: 13/1 – 7/1 Beyoğlu

İletişim: 0212 293 37 86

fııcın taksim
www.ficcin.com

5) Tarihi Pano Şaraphanesi

Özel üretim şarapların et ile buluştuğu bir lezzet noktasına merhaba diyebilirsiniz. Tarihi Pano Şaraphanesi, birbirinden farklı aromalardaki şarapları, en iyi şekilde hazırlanan et yemekleri ile servis ettiğinde doyumsuz bir öğün sunuyor. 1989 yılından günümüze kadar canlılığını koruyan bu mekanda aradığınız tüm lezzetleri bulabilirsiniz. Taksim’e yolunuz düştüğünde Tarihi Pano Şaraphanesi’nde birkaç saat geçirmek bile size çok iyi gelecek!

Adres: Hamalbaşı Caddesi, No: 12/A Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 292 66 64

pano şaraphanesi

6) Eleos

Yunan mutfağının en özel yemeklerini tatma fırsatı veren Eleos, sizleri Taksim’de Yunanistan’da olduğunuzu hissettirecek. Mekanda çalan Yunan müzikleri ile ruhunuz dinlenirken geleneksel lezzetleri tatma keyfini de yaşayacaksınız. Kabak kızartması, ahtapot, kalamar ve daha fazlası Eleos mutfağında sizin için hazırlanıyor. Arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle nezih bir mekanda buluşmak isterseniz; Eleos masalarında yeriniz hazır!

Adres: Şahkulu Mahallesi İstiklal Caddesi No: 231 Hidivyal Palas Kat: 2 Beyoğlu

İletişim: 0212 244 90 90

eleos taksim

7) Yirmibir Kebap

Taksim’de kebap ziyafetine hazır olun. Yirmibir Kebap Adana ve Urfa kebap lezzetini kusursuz yaşatan mekanlardan biri. Samimi personeller ile sunulan servisler, gelen konukların memnuniyetini tam anlamıyla sağlıyor. Çay servisinden sonra geceye altın bir vuruş yapmak isterseniz katmer ile masanızı taçlandırabilirsiniz. Rakı, meze, kebap ve tüm seçkin menüsü ile Yirmibir Kebap Taksim’de acıkanları davet ediyor.

Adres: İstiklal Caddesi, Han Geçidi Sokak, Hazzo Pulo Pasajı No: 3/D Beyoğlu

İletişim: 0 212 244 38 73

yirmibir kebap

8) Asmalı Cavit

Taksim’in meyhane konseptinde hizmet veren leziz mekanlarından biri olan Asmalı Cavit, mezeleri ile gündemde. Yemek yerken keyif alabileceğiniz, İstanbul’un kalabalığını unutacağınız bir yer olan Asmalı Cavit, doyumsuz sohbetlerin tek adresi olacak. Taksim’in ara sokaklarından lezzete açılan kapıyı siz de aralamak isterseniz Asmalı Cavit sizler için hizmet vermeye devam ediyor.

Adres: Asmalımescit Mahallesi Asmalımescit Caddesi No: 16/D Beyoğlu

İletişim: 0 212 292 49 50

asmalı cavit

9) 360 İstanbul

Bu defa İstanbul’u bir başka açıdan izleyelim hazır mısınız? 360 İstanbul, şık ve nezih ortama sahip olmasından dolayı birçok kişi tarafından tercih edilen bir mekan. Burada hazırlanan yemeklerin kalitesi ve ortamın ferahlığı, gelen konuklara unutulmaz dakikalar yaşatıyor. Eğlenceli ortama sahip olan 360 İstanbul, gece hayatını yaşamayı sevenlerin buluştuğu keyifli ortamlardan biri!

Adres: İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı No: 163 Kat: 8 İstanbul

İletişim: 0 212 251 10 42

360 istanbul

10) Pera Antakya

Antakya mutfağını İstanbul’da tatmak isteyenler için açılan Pera Antakya, özenli sunumları ve iz bırakan lezzetleriyle gündemde. Muazzam lezzetlerin görsel şölene dönüştüğü Pera Antakya, doyurucu menüleri ile gelen her misafiri memnun etmeyi hedefliyor. Pera Antakya’ya gelenler tüm yöresel lezzetleri bir anda denemek isteyecek!

Adres: Balyoz Sokak, No: 14 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0533 434 18 86

pera antakya taksim

11) Sabırtaşı Restoran

Taksim’in popüler mekanlarından biri olan Sabırtaşı Restoran, içli köftesi ve aromalı mantılarıyla meşhurdur. Aromalı mantıları merak etmiş olabilirsiniz. Fesleğenli ve körili mantıyı sizlerle buluşturan Sabırtaşı Restoran, birbirinden leziz Maraş yemeklerini taze taze hazırlıyor. İçli köfteyle samimiyetiniz varsa ve mantıya hayır diyemiyorsanız; mutlaka uğramalısınız!

Adres: İstiklal Caddesi No: 112 K: 5 Beyoğlu

İletişim: 0212 244 82 26

sabırtaşı restoran taksim

12) Hacı Abdullah Lokantası

1888 yılından günümüze kadar kalitesini koruyan Hacı Abdullah Lokantası, ekonomik ve lezzetli menüleri ile Taksim’de iz bırakan mekanlardan sadece biri. Burada Osmanlı mutfağının geleneksel lezzetlerini ve Anadolu mutfağının leziz detaylarını bulabilirsiniz. Canınız hangi yemeği çekiyorsa anında bulabileceğiniz Hacı Abdullah Lokantası’nda masadan doymadan kalkmak yok. Doyurucu ve iştah açan servisler ile her öğünde uğrayabilirsiniz!

Adres: Atıf Yılmaz Caddesi (Eski Sakızağacı Caddesi Beyoğlu) İstanbul

İletişim: 0212 293 85 61

hacı abdullah

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Balat Kafeleri Gidebileceğiniz En İyi 10 Mekan – Gezilecek Yerler

Akaretler Mekanları – Kalitesiyle Size Keyif Verecek En Gözde 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri