Akaretler Mekanları: Kalitesiyle Keyif Veren 9 Gözde Adres

Akaretler Mekanları: Kalitesiyle Keyif Veren 9 Gözde Adres Tarifi

Akaretler’de Nezih ve Leziz Mekan Keşfindeyiz!

Akaretler; İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, son on yılda popülaritesi artmış, nezih bir mahalle. Akaretler’in geçmişi, 1875’li yıllara kadar dayanıyor. Meşhur Akaretler Sıraevler, saray görevlilerinin ikamet etmesi için bu bölgeye yapılmaya başlanınca, sıralı evlerden oluşan o bölgenin adı Akaretler olarak anılmaya başlanmış. Ünlü sıralı evlerin mimarı ise Serkis Balyan. Beşiktaş iskelesinden esen tatlı rüzgarın taşıdığı deniz kokusunu içinize çekebileceğiniz, her adımında tarihi göreceğiniz, binaların mimarisiyle sizi kendine çekecek bu nezih muhiti mutlaka gezmelisiniz.

Akaretler Evleri, aslında devlet tarafından yapılan bir kira konut projesi. Bu bölgedeki sıralı evlerden elde edilen kira geliri ile de o dönemde cami yaptırıldı. Mustafa Kemal Atatürk de İstanbul’a ilk geldiğinde, Akaretler’de bulunan 36 numaralı evi kiralayarak bir süre ikamet etti. Bugün o daire halen Atatürk Müzesi olarak faaliyet gösteriyor. Rotanıza mutlaka ekleyerek bu müzeyi gezmelisiniz.

Akaretler’de şimdilerde restaurant, cafe, otel ve ofis olarak değerlendirilen sıralı binalar, mahallenin yıllara meydan okuyan simgeleri olarak kalmaya devam ediyor. Neoklasik mimari örneğinin ülkemizdeki en güzel örneklerini görmek, Beşiktaş’ın karmaşasından tek bir yokuşla kurtulup mağazaları gezmek, güzel bir şeyler atıştırmak ve kahve içmek istiyorsanız, mutlaka Akaretler’e yolunuz düşecektir.

akaretler
www.akaretler.com.tr

Akaretler Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Akaretler, Beşiktaş ile Maçka arasında kalır. Beşiktaş’ta yer alan Dolmabahçe Sarayı’nın tam karşısındaki o tatlı sert yokuşla Akaretlere ulaşmanız mümkün.
  • Deniz Müzesi’nin tam karşısında yer alan otobüs durağında otobüsten inerek kolayca mahalleye yürüyebilirsiniz.
akaretler
www.akaretler.com

Akaretler’de Kalitesi ve Lezzetiyle Popüler 9 Mekan Tavsiyesi

Akaretler Beşiktaş, yeme içme mekanı bakımından oldukça fazla alternatif sunan, her damak zevkine hitap eden mekanlarla sarılı durumda. Sevdiklerinizle keyifli zaman geçirebileceğiniz ya da tek başınıza kafa dinleyebileceğiniz birbirinden güzel cafeler, Akaretler yokuşunda sizi bekliyor.

İşte, sizler için derlediğimiz, Akaretler’e ilk defa gidecek olanlar ya da henüz keşfedememiş olanlar için 9 gözde mekan!

1) Beer Hall

Atmosferi, dekorasyonu ve müzikleriyle sizi içine çekecek, saatlerce otursanız da sıkmayacak bir mekan; Beer Hall. Akaretler Beer Hall, Akaretler’in en çok tercih edilen barlarından biri. Beer Hall, İzzet Çapa tarafından açılmış ve o civardaki en uğrak mekan. Beer Hall’a gidiyorsanız öncelikle boş masa bulma ihtimalinizin düşük olduğunu belirtmekte fayda var. Genelde ayakta durmayı da göze almalısınız. Beer Hall’e yolunuz düşerse, mutlaka soğuk biranın yanında Kumpir denemelisiniz. Gece 2’ye kadar açık olan Beer Hall’e mutlaka uğrayın.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. No:46, Beşiktaş

İletişim: 0212 219 65 30

beer hall akaretler

2) Freya

Akaretler Freya; kahvaltı, yemek ve içecek menüleri olan restaurant ve gece kulübü hizmeti veren bir mekan. Servis kalitesi ve ambiyans ile sakin bir yemek ile birlikte şaraplarınızı yudumlayabilir, dilerseniz rezervasyon yaptırarak gece kulübünde eğlenebilirsiniz. Geniş bahçesi, güzel müzikleri ve şık yemek sunumlarıyla Freya, mutlaka denemeniz gereken bir Akaretler mekanı.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Cd. No:16, Beşiktaş

İletişim: 0212 824 00 86

freya akaretler

3) Minoa Bookstore & Café

Minoa için, Akaretler’in dingin durağı demek doğru olur. Küçük ama derin iç mimarisi, çalışanların güleryüzü ve ilginç konseptiyle sizi saracak olan Akaretler Minoa, şarabınızı yudumlarken sevdiğiniz kitabı okuyabileceğiniz, hatta kitap da satın alabileceğiniz bir mekan. Edebiyat, kahve ve tatlı üçlüsüyle kendinizle başbaşa kalabileceğiniz sessiz ve tatlı bir konsept arıyorsanız, Minoa’ya mutlaka uğramalısınız.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. 52/A, Beşiktaş

İletişim: 0212 236 94 52

minoa bookstore

4) Vogue Restaurant

Eşsiz Boğaz manzarası, romantik bir mekan, sade tasarım, kaliteli menü ve sevdikleriniz… İşte Akaretler Vogue size bunları sunuyor. 1997 yılından bu yana hizmet veren Vogue, restaurant bölümünün yanı sıra barıyla da İstanbul’un en kaliteli mekanları arasında yer alıyor. Dünya ve Akdeniz mutfağını tercih ediyorsanız, Vogue Restaurant tam size göre.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Akaretler Spor Cad. No:92 D:A Blok, Beşiktaş

İletişim: 0212 227 44 04

vogue restaurant akaretler

5) The House Café

Toplamda 120 kişilik kapasitesiyle hizmet veren Akaretler House Cafe, alışıldık The House Cafe tarzını arayanlar için biçilmiş kaftan. Pizza ve pide çeşitlerini bulabileceğiniz mekan, ayrıcalıklı hizmet görmek isteyenlerin uğrak mekanı. Güler yüzlü çalışanlar ve nezih ortamıyla mutlaka uğramanız gereken House Cafe, en doyurucu kaçamaklarınızdan biri olacak.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. No:22 D:4, Beşiktaş

İletişim: 0212 227 02 22

the house cafe akaretler

6) Mendel’s Chocolatier

Atahan ve Emre kardeşler tarafından, en iyi çikolata tarifini bulduklarına inanılarak açılan Akaretler Mendel’s için bir çikolata cafe demek doğru olur. Eşsiz çikolata ve kahve kokusuyla dört bir yanınızı saracak mekan; iç mimarisiyle de içlerinizi ısıtacak. İstanbul’un en gözde kahve ve çikolata mekanı Mendels’te tatlılarınız bile önceden hazırlanmış değil, anında hazırlanıyor ve taze taze sunuluyor. Sıcak, içten ve samimi çalışanlar, güzel menü ve tatlı sunumlarını denemek için yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir mekan.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Cd. 18/A, Beşiktaş

İletişim: 0212 258 42 22

mendels akaretler

7) Şairler Kahvesi

İçeri girdiğiniz andan itibaren sizi şiirlerle saran, menüden duvarlara kadar her yerde ünlü şairlere ait harika dizelerle sizlere sunum yapan sıcacık bir yer Şairler Kahvesi. Edebiyat ya da şiir ile ilgilenen ve Akaretler’de kısa, tatlı bir mola vermek isteyen okuyucularımızın mutlaka uğrayıp bir bardak çay ya da kahve içmesi gerekir. Kahvaltı ve tatlıları da beğenilen ürünleri arasında olan Şairler Kahvesi, sizi şiire doyuracak.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. 50A, Beşiktaş

İletişim: 0 212 236 15 15

şairler kahvesi akaretler

8) Kalamata Meyhane

2009 yılında açılan Kalamata Akaretler, meze seven okuyucularımızın uğrak mekanı olmaya aday. Artık sadece filmlerde ve az bulunan mekanlarda yakalayabileceğiniz klasik meyhane havasını Kalamata’da tadabilir, dostlarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Canlı müzik hizmeti bulunan mekanda Türk ve Yunan mutfağı birlikte sunuluyor.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cad. No:42, Beşiktaş

İletişim: 0212 258 87 88

kalamata akaretler

9) B – Blok Bakery

Creamy cheesecake ve white chocolate brownie ile meşhur B Blok, Beşiktaş Akaretler’e gelmek için en tatlı sebepleriniz olabilir! Yemek eleştirmeni & gurme Vedat Milor tarafından İstanbul’da orijinaline en yakın creamy cheesecake lezzeti yorumunu yaptığı butik pastane o kadar popüler ki gidince biraz sıra beklemeniz bile gerekecek.

Adres: Vişnezade Mahallesi Şair Nedim Caddesi No: 35/A1 Beşiktaş

İletişim: 0212 258 31 49

b blok bakery akaretler

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Bebek’te Nerede Ne Yenir? Çok Keyif Alacağınız 10 Popüler Mekan

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Kuruçeşme’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Göz Göz Krep Tarifi

Göz Göz Krep

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tane Tane Pilavın Adresi Tarifi

Tane Tane Pilavın Adresi

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Enerji Veren Aşure Tarifi

Enerji Veren Aşure

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Göz Yumurta Tarifi

Göz Yumurta

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tarifi

Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri