Tarihi Yarımada’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Köklü Lezzet Durağı

Tarihi Yarımada’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Köklü Lezzet Durağı Tarifi

Eşsiz Miras Tarihi Yarımada’da Lezzet Durakları

Tarihi Yarımada, Bizans döneminden günümüze kalan en büyük miraslardan biri olmalı şüphesiz. Suriçi adı ile de anılan bu bölge, birkaç semtten meydana gelmektedir. Tarihi Yarımada’nın çevresi Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrilmiş durumdadır. Fatih ilçesini sınırlarına alan bu üç nokta Tarihi Yarımada neresi sorunuzun yanıtı olmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu yarımada, Türk hakimiyetine geçtikten sonra Türk kültürü ile canlılığını korumaya devam etmiştir. Dersaadet ve İstanbul, yarımadaya verilen isimlerden en çok kullanılan isimlerdir.

Tarihi Yarımada, Türk ve yabancı turistlerin İstanbul’da gezilecek yerler listesine eklediği; eklenmediği durumda o gezide bir şeylerin eksik kaldığı bölgedir. Pek çok tarihi eserin ve doğal güzelliklerin bu civarda olması, turistlerin dolu dolu bir İstanbul gezisi yaşamasını sağlar.

Peki yerli ve yabancı turistler Tarihi Yarımada’da neler yapabilir?

Osmanlı’dan kalan köşk, cami, kümbet ve tarihi yapıları yakından inceleyebilir. Birbirinden lezzetli restoranlarda enfes Türk yemeklerini tadabilir. Marmara Denizi’nin verdiği sonsuz seyir keyfini en tepelerde yaşayabilir. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nda keyifli alışveriş yapabilir. Boğaz’da düzenlenen tekne turları ile İstanbul’u daha iyi tanıyabilir. Eğlencenin ve gezmenin sınırsız olduğu Tarihi Yarımada’da yapacak çok şeyiniz var!

Eyüp, Fener, Balat, Beyazıt, Sultanahmet Meydanı, Haliç ve diğer büyülü bölgeler Tarihi Yarımada’da keşfinizi bekliyor. Buraya geldiğinizde Tarihi Yarımada gezi rotası oluşturmak için artık yorulmayacaksınız. Çünkü bu yazımızda sizler için lezzet rotalarını biz oluşturduk. Eğlenceli bir Tarihi Yarımada gezisi içinde acıktığınız anlarda Tarihi Yarımada kahvaltı ve restoran önerileri sizi bu sayfada bekliyor. Damak zevkinize hitap eden mekanlara uğramadan İstanbul’u gezdim demek yok. Keyif ve afiyetle!

tarihi yarımada
www.atlasdergisi.com

Tarihi Yarımada’da Yemek Yiyebileceğiniz En Köklü 10 Lezzet Durağı

1) Vefa Bozacısı 1876

Türk mutfağının geleneksel içeceği olan boza, İstanbul’da Fatih’te en lezzetli şekilde hazırlanıyor. Bozanın ustası olan Hacı Sadık Bey’in gizli tarifi ile meşhur olan boza, şimdilerde Vefa semtinin simgesi haline gelmiş durumda. Bardağı 5 TL’den satılan boza, sizler eve de alasınız diye şişeler halinde de sunuluyor. Tarihi Yarımada gezisine kısa bir mola verip boza ile enerjinizi yenilemek isterseniz,Vefa Bozacısı gece 00.00’a kadar kapılarını sizler için açık tutuyor. Darı irmiği, şeker ve mısırdan elde edilen bu lezzetli içecek Türkiye’de Vefa Bozacısı adıyla ünleniyor. Bu tada şahit olmak için sevdiklerinizi alıp Vefa Bozacısı’na gelebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Vefa Bozacısı – 1876’dan Günümüze 4. Nesil Geleneksel Lezzet

Adres: Vefa Caddesi, No: 66 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 519 49 22

vefa bozacısı

2) Sultanahmet Köftecisi Selim Usta 1920

1920 senesinde temellerini atan Sultanahmet Köftecisi Selim Usta, lezzet yolculuğuna ufak bir dükkan işe başlamıştır. %100 dana etinden hazırladıkları köftelere, hiçbir şekilde baharat eklemeden lezzeti yakalayan bu mekan, asırlardır gelen köfte geleneğini Sultanahmet’te yaşatıyor. Piyaz, köfte, irmik helvası, kuzu şiş gibi iştah açan tatları kaliteli şekilde yemek için Tarihi Yarımada turunuzda burada mola verebilirsiniz. Katkı maddeleri içermeden yapılan en doğal köftenin adresi, İstanbul’da Sultanahmet Köftecisi Selim Usta!

Adres: Alemdar Mahallesi, Divan Yolu Caddesi, No: 12 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 520 05 66

sultanahmet köftecisi selim usta

3) Süleymaniye Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba 1924

Kuru fasulyenin bir marka haline geldiği Süleymaniye Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba, tam kıvamında kuru fasulye yemek isteyenler için kapılarını sabaha 08.00 olduğunda açıyor. Kuru fasulye pilav ikilisini çok seviyorum diyorsanız, muhakkak uğramanız gereken bu mekanda aynı zamanda tamamı dana etinden oluşan hamburger ve ızgara etler de servis ediliyor. Vegan beslenenler için hazırlanan salatalar ise masaları renklendirecek. Bir kişi için ortalama 30 TL ödeyerek Süleymaniye Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba’da tadına doyum olmayan lezzetleri tatma imkanına sahip olabilirsiniz.

Adres: Süleymaniye Mahallesi, Süleymaniye No: 7, Prof. Sıddık Sami Onar Caddesi Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 513 62 19

süleymaniyeli kuru fasulyeci erzincanlı ali baba

4) Meşhur Filibe Köftecisi 1893

İçinde ekmek olmayan, soğan ve baharatlar ile lezzetlendirilen nefis köfteler Meşhur Filibe Köftecisi’nde tabağınızda yer alsın ister misiniz? Nesilden nesle aktarılan köfte geleneğini yaşatan Meşhur Filibe Köftecisi, sizlere damaklarda iz bırakan bir köfte sunacak. Bir porsiyonda tam 6 adet köfte ile midenizi ödüllendireceğinize inanıyoruz. Tarihi Yarımada’yı köfte kokusu ile kokutan Filibe Köftecisi’nde, bir kişi için ortalama 15 TL’lik bir hesap ödeyebilirsiniz.

Adres: Hoca Paşa Mahallesi Ankara Caddesi No: 112 Sirkeci, İstanbul

İletişim: 0212 519 39 76

meşhur filibe köftecisi

5) Hamdi Restaurant 1960

Eminönü seyri imkanı sunan Hamdi Restoran, İstanbul’a gelenlerin muhakkak önünden geçtiği bir mekandır. Kebap, katmer, ızgara etler ve Güneydoğu mutfağının en lezzetli yemekleri midesine değer verenler için Hamdi Restoran’da hazırlanıyor. Ramazan akşamlarında ya da acıktığınız her anda uğrayıp damaklarınızı şenlendirebileceğiniz bu mekan, önce görsel bir şölen yarattıktan sonra unutulmaz yöresel tatlar bırakacak. Tarihi Yarımada’da yemek duraklarınızdan biri de Hamdi Restoran olabilir.

Adres: Tahmis Caddesi Kalçın Sokak No: 11 Eminönü, Fatih

İletişim: 0 212 528 03 90

hamdi restaurant

6) Pandeli Restaurant 1901

Tarihi Yarımada içinde görmeniz gereken yerlerden biri olan Mısır Çarşısı, Pandeli Lokantası’na ev sahipliği yapmaktadır. Bu lokantada birbirinden leziz yemekleri tatma fırsatınız olduğunu şimdiden söyleyelim. Öğle saatlerinde yoğun talepten dolayı akşama kadar bazı yemekler kalmayabilir. Eğer yolda arayıp masanızı ayırırsanız en beğenilen yemekleri siz de tadabilirsiniz. 1901’den bu yana kendini korumayı başarmış Pandeli Lokantası günümüzde yerli ve yabancı turistin karnını doyurduğu köklü mekanlardan biri olarak listenizde yer alabilir.

Adres: Mısır Çarşısı No: 1 (The Spice Bazaar) Eminönü (Ragıp Gümüşpala Caddesi) İstanbul

İletişim: 0212 527 39 09

pandeli

7) Sultan Köşesi

Sultanahmet’te sultanlara yakışır bir mekan hazırlamışlar ve sizi bekliyorlar. Bu mekana ilk girdiğiniz anda atmosferden büyülenebilirsiniz. Pazar günlerinde açık büfe kahvaltısına, dilediğiniz her anda leziz yemekleri denemeye davetlisiniz. Samimi personeller ve hızlı servisi ile kendini sevdirmeyi başaran Sultan Köşesi, Sultanahmet’te gezisini tamamlayanlara kapılarını açıyor. Çorbalar, ızgara etler, kebap türleri ve tatlı seçenekleri ile nefis tatlar sizin için Sultan Köşesi’nde.

Adres: Sultan Ahmet Mahallesi, Küçük Ayasofya Caddesi Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 516 66 06

sultan köşesi

8) Saray Restaurant

Saray Restoran Eminönü’nde kaliteli ve taze balık yiyebileceğiniz adreslerden biri. Gün içinde pek çok kişiyi ağırlayan bu mekan, içeri girdiğinizde iştah açan balık kokusu ile sizi de en iyi şekilde ağırlamayı hedeflemektedir. Mevsim balıklarını, bol salata ve afiyetle tüketme imkanını burada bulabilirsiniz. Deniz manzarası eşliğinde iyi bir balık ziyafeti yaşamak ve yaşatmak isterseniz, Eminönü’ndeki adresiniz Saray Restoran makul fiyatları ile sizi de bekliyor.

Adres: Rüstem Paşa Mahallesi, Galata Köprüsü Altı, Karaköy Boğaz Tarafı, No 10, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 2438985

saray restaurant

9) Tarihi Hocapaşa Pidecisi 1964

Hocapaşa Pidecisi, Tarihi Yarımada içinde bulunan en meşhur ve eski bir pidecidir. Siz nasıl yemek istiyorsanız isteğinize göre hazırlanan pideler çıtır çıtırken masanızda yerini alıyor. Kıymalı, yumurtalı, kuşbaşı etli, peynirli, sucuklu ve pizza pideleri gördüğünüzde kendinizden geçebilirsiniz. Bu mekana geldiğinizde aç bir şekilde gelin ki tüm lezzetleri tatma imkanı bulun. Hocapaşa Pidecisi, sizlere en iyi şekilde hizmet vermek için yıllardır aynı kalitesini korumaya devam ediyor. Uygun rakamlar ödeyerek midenizi doyurmak isterseniz, davetlisiniz.

Adres: Ankara Caddesi. Hocapasa Sokak No: 19 Sirkeci Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 512 09 90

hocapaşa pidecisi

10) Kör Agop Meyhanesi 1938

Pek çok yemek kültürüne eşlik eden Tarihi Yarımada, meyhane kültürünü de iyi derecede yaşatıyor. Yıllardır müşterileri değişmeyen ve kalitesinden ödün vermeyen Kör Agop Meyhanesi, 1938 yılından günümüze kadar aynı ünle kendinden bahsediyor. Sıcak ve soğuk mezeler ile donatılan masanız, mevsim balıklarının en lezzetli hali ile daha da doyumsuz hale gelecek.

Adres: Şehsuvar Bey Mahallesi, Ördekli Bakkal Sokak. No: 7, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 517 23 35

kör agop

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

İstanbul En İyi Fasıl Mekanları – Yemekli Müzik Ziyafetine Doyacaksınız!

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer

Eminönü Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 10 Kültürel Tanıtımı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri