Tekirdağ’da Ne Yenir? En İyi 10 Meşhur Restoran

Tekirdağ’da Ne Yenir? En İyi 10 Meşhur Restoran Tarifi

Tekirdağ Lezzet Keşfi – Yemek & Mekan Rehberi

Zaman zaman bulunduğunuz şehirden uzaklaşmak ve yeni yerler görme isteği duyarsınız değil mi? Böyle anlarda sizleri Marmara’ya Tekirdağ’a davet ediyoruz. Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar için kolayca ulaşılacak Tekirdağ, lezzetli yemekleri ve görülecek yerleriyle turizm şehirleri arasındadır. Tertemiz havası, doyurucu yöresel lezzetleri, samimi insanlarıyla bir bütün olan Tekirdağ deniz sevenleri de aynı noktada buluşturan bir ilimizdir.

Türkiye’nin ayçiçeği bahçesi olarak bilinen bu şehri daha yakından görmek ve tanımak istediğinizde, yola çıkmadan okumanız gereken kısa bir yazımız burada sizi bekleyecek. Kiraz festivalleriyle şehrin en hareketli dönemini, ılıman iklimiyle de dilediğiniz mevsimde güzel bir tatil yaşayabilirsiniz.

Tekirdağ’ın neyi meşhur? Tekirdağ’da gezilecek yerler nelerdir? diyenler sayfamızdan uzaklaşmasın. Bu satırlar size Tekirdağ’ı çok güzel hatırlatacak. Parmak yediren köfteler, en taze balıklar, tarihi miraslar şimdi bu sayfada!

Tekirdağ’da En İyi Yemek Nerede Yenir? 10 Meşhur Restoran

1) Meşhur Kardeşler Köftecisi

Tekirdağ yemek konusunda köfte ile çığır açmış durumda. Lezzetli Tekirdağ köftesi nerede yenir dediğiniz anda Meşhur Kardeşler Köftecisi, sizlere hizmet etmekten mutluluk duyacak. Ev yapımı yoğurt, acı soslu piyaz ve yedikçe yediren Tekirdağ köftesini gördüğünüz anda iştahınız açılacak. Makul fiyatlarla doyurucu lezzet için Meşhur Kardeşler Köftecisi’ne uğramalısınız. Burada diyetler bir miktar bozulacak!

Adres: Ertuğrul Mahallesi, İskele Caddesi No: 36 Tekirdağ

İletişim: 0282 261 65 49

meşhur kardeşler köftecisi

2) Balkır Çiftliği

Balkır Çiftliği, doğayla iç içe olmak isteyenler için açılmış bir mekan. Tekirdağ’da kalabalıktan kaçmak isteyenler Balkır Çiftliği’nde soluğu alıyor. Aileler için de konforlu bir ortam olan Balkır Çiftliği, leziz menüsü ve şık sunumlarıyla sizi çağırıyor. Tekirdağ kahvaltı mekanı aradığınızda Balkır Çiftliği’nin dolgun kahvaltı masasında sevdiklerinizle buluşabilirsiniz. Dört duvar arasından kaçmak ve nefes almak için adresiniz Balkır Çiftliği!

Adres: Karaevli Köy Yolu Üzeri 800 metre Süleymanpaşa, Tekirdağ

İletişim: 0530 489 18 29

balkır çiftliği

3) Etoba Mangalda Et & Köfte

Doyumsuz bir manzara, lezzetli ve taze pişmiş et yemekleri, samimi personeller ve makul fiyatlar sizin için Etoba’da toplanmış! Ev yapımı hamburgerlerin, ızgara etlerin, leziz Tekirdağ köftelerinin ve uzun kahvaltıların tadını almak için Etoba’ya uğramalısınız. Yemekten sonra tatlı keyfinizi fırınlanmış incir tatlısını tercih ederek yaşayabilirsiniz. Deneyenler çok memnun, şimdi sıra sizde!

Adres: Hürriyet Mahallesi, Nasreddin Hoca Sokak No: 53 Tekirdağ

İletişim: 0282 293 35 10

etoba tekirdağ

4) Meydan Köfte

Meydan köfte, Tekirdağ’da ünlü yemek duraklarından biri ve çorbasından tatlısına kadar kendinden konuşturmayı biliyor. Enfes tatlıları ve köfteleriyle donatılan masanızda, bir porsiyon daha köfte yesem mi diye düşünebilirsiniz. Tadı damaklarda kalan Tekirdağ köftesini yemek istediğinizde adresiniz Meydan Köfte! Bu mekanın müptelası olacaksınız!

Adres: Hürriyet Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı No: 1, Süleymanpaşa, Tekirdağ

İletişim: 0282 260 49 10

meydan köfte tekirdağ

5) Sahil Köfte Çorba

Acıktığınız anda çorba ve köfte ziyafetini deniz manzarasına karşı yapmak ister misiniz? Mideniz doyarken, denize karşı olduğunuz için ruhunuz da doyacak. En ekonomik menülerle dolu dolu bir öğün geçirmek için Sahil Köfte ve Çorba’ya uğrayabilirsiniz. Bu şirin ve samimi mekandan ayrılırken mideniz tok, haliniz memnun ayrılacaksınız! Tekirdağ’da aç kalmak yok bolca köfte var!

Adres: Hürriyet Mahallesi, Atatürk Bulvarı No: 44, Süleymanpaşa, Tekirdağ

İletişim: 0282 260 00 32

sahil köfte çorba tekirdağ

6) Valide Sultan

Tekirdağ’da Türk yemeklerinin en iyi şekilde sunulduğu mekanlardan biri de Valide Sultan! Kebaptan lahmacuna, yayık ayrandan künefeye kadar çeşitlenen Valide Sultan menüsü, herkesi tıka basa doyuracak kadar lezzetli! İkramlarla donatılan masanızda, iştah açan kokular yükseldiğinde bir an dünyayı durdurmak isteyebilirsiniz. Valide Sultan’a geldiğinizde, gelmediğiniz günlerin pişmanlığını yaşayabilirsiniz!

Adres: Ertuğrul Mahallesi İhsaniye Sokak No: 14 Tekirdağ

İletişim: 0282 263 77 77

valide sultan restoran tekirdağ

7) Abdi Özcan Tekirdağ Köftecisi

Şehrin önde gelen lezzetlerinden köfteyi, sıcak sıcak yemek için gitmeniz gereken yerlerden biri de Abdi Özcan Tekirdağ Köftecisi oluyor. Burada servisler beşer beşer olmak üzere 2 defa geliyor. Bunun nedeni ise misafirler köfteleri sıcacık yiyebilsin diye. Hızlı servis, köftenin mükemmel arkadaşı acı sos ve özel yapım ayran sadece bu mekanda!

Adres: Ortacami Mahallesi, Kolordu Caddesi, No: 5, Merkez/Süleymanpaşa, Tekirdağ

İletişim: 0282 264 08 44

abdi özcan tekirdağ köftecisi

8) Uçak Restoran

Şu zamana kadar bina içindeki restoranlara gitmiş olabilirsiniz. Şimdi biraz ortam değişikliği yapalım sizleri bir uçak içinde açılan restorana götürelim. Uçak Restoran, uçağın içinde dizayn edilmiş, lezzetli menüye sahip, her yaştan insanın konforunu düşünen bir adres. Kahvaltıdan ana yemeğe uzanan zengin menüsüyle Uçak Restoran sizi de bekliyor. Bu mekanı büyükler de çocuklar da çok sevecek!

Adres: İstanbul Bulvarı, No: 29 Köseilyas Köyü, Tekirdağ

İletişim: 0282 231 23 23

uçak restaurant tekirdağ

9) İlhan Restoran

Deniz şehrinde deniz ürünlerinin lezzetlendiği bir mekan tanıtalım şimdi de. İlhan Restoran, en sevilen balıkların nefis sunumla servis edildiği yerlerden biridir. Mezeleriyle de beğeni toplayan İlhan Restoran, şık ve özenli dizaynıyla gelenlerin konforunu sağlıyor. Deniz kıyısına masanızı ayırmak ve bu manzara eşliğinde öğün geçirmek için geç kalmayın. İlhan Restoran’da akşam yemeklerinin tadı bir başka!

Adres: Atatürk Bulvarı, Eski Kumbağ Sapağı No: 55 Tekirdağ

İletişim: 0282 261 15 07

ilhan restoran

10) İki Kardeşler Kasap

İki Kardeşler’de yiyeceğiniz Tekirdağ köftesini ve sucuğunu uzun bir süre unutamayacaksınız. Tüm lezzetlerin tadına bakmak isteyenler karışık kebabı sipariş verebilir. Nezih ve sakin bir ortamda en özel öğünlerinizi geçirmek için tercih edeceğiniz İki Kardeşler Kasap, etin aşka ve sanata dönüştüğü bir mekan olarak kendini hatırlatacak! Kendinizi ödüllendireceğiniz bir anda gideceğiniz yer İki Kardeşler Kasap!

Adres: Hürriyet Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi, Mirador Park İş Merkezi, Süleymanpaşa, Tekirdağ

İletişim: 0282 264 24 40

iki kardeşler kasap

Yöresel Tekirdağ Yemekleri – Nesi Meşhur?

Şimdi sizlere Tekirdağ’da pek çok evde pişen, piştiğinde ise buram buram lezzet kokusu yayan yöresel Tekirdağ yemeklerini listeleyelim. Etin önemli bir konumda olduğu bu özel ve yöresel mutfakta bolca iştah açan yiyecekleri görebilirsiniz. Gezdiğiniz şehirlerin en özel tatlarını bilmek istiyorsanız, sıradaki iliniz Tekirdağ ve yemekleri! Tekirdağ’dan yükselen nefis kokular listesi!

  • Tekirdağ Köftesi
  • Hayrabolu Tatlısı
  • Cizleme
  • Burma Sucuk
  • Sini Mantısı
  • Kandilli Mantı
  • Damat Paçası
  • Tekirdağ Peynir Helvası
  • Kaşarlı köfte
  • Höşmerim
  • Gülbarak Böreği
  • Pireşe
  • Zennik

Tarif için: Tekirdağ Köftesi

Tarif: Tekirdağ Köftesi

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Yapılacak Aktiviteler Listesi

Yolunuz Tekirdağ’a düştüğünde mutlaka görmeniz gereken doğal ve tarihi miraslar var. Bu listedeki gezilecek yerleri görmeden eve dönmeyin. Önce Tekirdağ’ın özel lezzetlerini tadın ve ardından güzel hatırlarınıza bir sayfa daha ekleyin. İşte Tekirdağ’ı güzelleştiren ve özelleştiren gezi noktaları!

  • Namık Kemal Evi
  • Çamlıköy Kastro Plajı
  • Kumbağ
  • Şarköy
  • Hora Feneri
  • Tekirdağ Şehitler Abidesi
  • Rüstem Paşa Camii
  • Rakoczi Müzesi
  • Hoşköy
  • Çorlu Kalesi
  • Uçmakdere

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Yapılacak Aktiviteler Listesi

  • Atatürk Evi
  • Hacılar Köprüsü
  • Güzelce Hasan Bey Camii
  • Kumbağ Tepesi
  • Değirmenaltı Sahili
  • Perinthos Antik Kenti
  • Gazi Ömer Türbesi

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Edirne’de Ne Yenir? Geleneksel Lezzetler Sunan 10 Ünlü Mekan

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi Adresi 8 Enfes Mekan

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Manisa’da Ne Yenir? Nesi Meşhur? En İyi 9 Restoran – Gezilecek Yerler

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tekirdağ Köftesi

1-2 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 10dk Pişirme
Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tekirdağ Köftesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tekirdağ Köftesi

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Tekirdağ Köfte Tarifi

Tekirdağ Köfte

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tekirdağ Köfte Tarifi

Tekirdağ Köfte

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tekirdağ Köfte Tarifi

Tekirdağ Köfte

8-10 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 15dk Pişirme
Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tekirdağ Köftesi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tekirdağ Köftesi

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tekirdağ Köfte Tarifi

Tekirdağ Köfte

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri