Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir? Tarifi

Yeşil Erik Faydaları: Neye İyi Gelir?

Erik; C vitamini, lif, potasyum ve antioksidan içeriği ile bağışıklık, sindirim, kemik ve kalp sağlığına katkıda bulunur. Bilimsel araştırmalar da eriğin faydalarını desteklemektedir. Sağlıklı beslenme düzenine destek olarak yeşil erik tüketimi, genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlayabilir. Bu içeriğimizde erik faydaları ve sağlığa olan katkılarını ele aldık.

Yeşil Eriğin Faydaları

  • Bağırsakları çalıştırır, kabızlığa iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Enerji kaynağıdır.
  • Vitamin deposudur.
  • Hücreleri yeniler.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Demir eksikliğine iyi gelir.
  • Kalp sağlığını korur, kolesterolü dengeler.
  • Kemik sağlığını korur.
  • Alzheimer riskini önler.
  • Cilt sağlığına iyi gelir.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bağırsakları Çalıştırır, Kabızlığa İyi Gelir

Lifli bir meyve olan yeşil erik, bağırsakları temizleyerek daha sağlıklı bir bağırsak sistemine sahip olmanızı sağlayabilir. Ayrıca, içerdiği catechin adlı bileşik, peristalsis (bağırsak hareketleri) sürecini destekleyerek sindirimi kolaylaştırabilir.

Çalışma: Bellini, M., Tonarelli, S., Barracca, F., Rettura, F., Pancetti, A., Ceccarelli, L., … & Rossi, A. (2021). Chronic constipation: is a nutritional approach reasonable?.

Bulgular: Klinik pratikte en sık görülen gastroenterolojik tanılardan biri olan kronik kabızlığın üzerinde etkili olan tedavi yöntemlerini araştırmaktadır. Erik çeşitleri üzerine de durulup bağırsaklar üzerindeki etkileri incelenmiştir.

Kaynak: Nutrients, 13(10), 3386.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Yeşil erik, bağışıklık sistemini güçlendiren önemli vitamin ve mineraller (Vitamin C, demiri K vitamini) içerir. Vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebilir.

Çalışma: Lee, S. H., Lillehoj, H. S., Lillehoj, E. P., Cho, S. M., Park, D. W., Hong, Y. H., … & Park, H. J. (2008). Immunomodulatory properties of dietary plum on coccidiosis.

Bulgular: Bu çalışma tavukların bağışıklığı üzerinedir. Sonucunda eriklerin bağışıklık arttırıcı özelliklere sahip olduğu ve tavukları erik takviyeli bir diyetle beslemenin koksidiyoza karşı koruyucu bağışıklığı artırdığına ulaşılmıştır.

Kaynak: Comparative Immunology, Microbiology and Infectious Diseases, 31(5), 389-402.

Enerji Kaynağıdır

Yeşil eriğin yapısında laktik asitleri etkisiz hale getiren mineraller ve vitaminler bulunur. Yeşil eriğin faydası, doğru miktarlarda tüketildiğinde kişinin günlük enerji seviyesini yükseltebilmesidir.

Çalışma: Fyfe, S., Smyth, H. E., Schirra, H. J., Rychlik, M., & Sultanbawa, Y. (2020). The nutritional potential of the native australian green plum (Buchanania obovata) compared to other anacardiaceae fruit and nuts.

Bulgular: Bu çalışma Avustralya yeşil eriğinin Aborijin toplulukları için tercih edilen bir meyve türü olmasını, Kuzey Bölgesi’nde önemli bir enerji besin ögesi görevi görmesini ele almaktadır. Avustralya’da diyet çeşitlendirmesi için bir gıda olarak nasıl potansiyel kazandırdığına dair güncellemeler içermektedir.

Kaynak: Frontiers in Nutrition, 7, 600215.

Vitamin Deposudur

Sıcak günlerde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamini yeşil erikle destekleyebilirsiniz. Yeşil erikte hangi vitaminler var, merak ediyorsanız; C ve K vitamini bolca bulunmaktadır. Bu vitaminler kişinin kendini daha dinç hissedebilmesini sağlayabilir.

Çalışma: Alibekov, R. S., Gabrilyants, E. A., Tursynbai, L. M., & Konakbay, A. (2019). Antioxidant properties and nutritional value of plum.

Bulgular: Bu çalışma yeşil eriğin faydalı besin değerini ve vitaminlerini göstermektedir. Yeşil erikte A Vitamini – beta karoten, Tiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Pantotenik asit (B5), B6 ​​Vitamini, Folat (B9) gibi vitaminler bulunur, C Vitamini, E Vitamini, K Vitamini; ve mineraller: Ca, Fe, Mg, Mn, Ph, K, Na ve diğerleri de yer alır.

Kaynak: In Industrial Technologies and Engineering (pp. 168-172).

Hücreleri Yeniler

Yeşil erik ile hücreler daha hızlı yenilenebilir. Ayrıca yaşlanma etkilerini erteleyebilir. Yeşil eriğin faydaları arasında olan hücre yenileme özelliği kanser riskini azaltabilir.

Çalışma: Bahrin, A. A., Moshawih, S., Dhaliwal, J. S., Kanakal, M. M., Khan, A., Lee, K. S., … & Ming, L. C. (2022). Cancer protective effects of plums: A systematic review.

Bulgular: Bu çalışma, eriklerin kanserin önlenmesi, hücre yenilemesi ve kanser tedavisi üzerindeki etkilerine ilişkin literatürü analiz eden sistematik bir inceleme yapar.

Kaynak: Biomedicine & Pharmacotherapy, 146, 112568.

Metabolizmayı Hızlandırır

Metabolizma hızlandıran yeşil erik, kilo vermek isteyenlerin sürecini kolaylaştırabilir. Düşük kalorili ve oldukça yüksek lifli yapısı sayesinde kilo yönetimine yardımcı olabilir. Tokluk hissi sağlayarak sık sık yeme alışkanlıklarını engelleyebilir. Fakat aşırı tüketimde karın ağrısı yaşatabilir, günlük miktarı kontrol etmek gerekir.

Çalışma: Fyfe, S., Smyth, H. E., Schirra, H. J., Rychlik, M., & Sultanbawa, Y. (2020). The nutritional potential of the native australian green plum (Buchanania obovata) compared to other anacardiaceae fruit and nuts.

Bulgular: Bu çalışma bitki lifinin fonksiyonel gıdalar olarak sağlığı olumlu yönde etkileyebildiğini göstermektedir. Yeşil eriğin zayıflamaya yardımcı olabildiğinden bahsedilmektedir.

Kaynak: Frontiers in Nutrition, 7, 600215.

Kan Şekerini Dengeler

Meyvelerde bulunan doğal şeker yeşil erikte de yer alır. Kan şekerini ve tansiyonu dengeleyerek gün içindeki ani şeker düşüşünü önleyebilir.

Çalışma: Yılmaz, H. Ç., Erdemoglu, S., & Güçer, Ş. Determination of Organic Acids Content in Plum (Prunus Cerasifera) Puree from Malatya Region by Ion Chromatography.

Bulgular: Bu derleme, yeşil eriğe ilişkin çalışmalar ve analizler ile besinsel özelliklerinin, kan şekeri üzerine etkisini ve Avustralya’da diyet çeşitlendirmesi için bir gıda olarak nasıl potansiyel kazandırdığına dair güncelleme içermektedir.

Kaynak: All Rights Reserved It may not be reproduced in any way without the written permission of the publisher and the editor, except for short excerpts for promotion by reference. ISBN: 978-625-7799-69-0 1st Edition, 622.

Demir Eksikliğine İyi Gelir

Yüksek demir içeriği sayesinde kan yapımını destekleyip anemi riskini azaltabilir. Bu sayede özellikle demir eksikliği olan bireyler tercih edebilir.

Çalışma: Kearns, T., Liberato, S., & Ward, F. (2014). Childhood anaemia knowledge and resource development project report.

Bulgular: Bu çalışma, yetersiz beslenmeden kaynaklanan demir eksikliği anemisinin, en sık görülen anemi türü olduğunu belirtir. İçerisinde vitamin bulunan meyvelerin; keçi eriği, yeşil erik, yabani erik, kırmızı gibi eriklerin demir eksikliğinde kullanabileceğine dikkat çekmektedir.

Kaynak: Knowledge and Resource Development Project

Kalp Sağlığını Korur, Kolesterolü Dengeler

Potasyum içeriğiyle, kan basıncını düzenler ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Kan basıncını düzenleyerek hipertansiyon riskini azaltıp kalp krizi ve inme riskini düşürebilir.

Çalışma: Fyfe, S., Smyth, H. E., Schirra, H. J., Rychlik, M., & Sultanbawa, Y. (2020). The nutritional potential of the native australian green plum (Buchanania obovata) compared to other anacardiaceae fruit and nuts.

Bulgular: Bu çalışma bitki lifinin fonksiyonel gıdalar olarak sağlığı olumlu yönde etkileyebildiğini göstermektedir. Yeşil erik de gevşeme ve besin kaybının geciktirilmesi yoluyla, zayıflama, kan şekerinin düşürülmesi, serum kolesterol seviyelerinin normalleştirilmesini sağlamaktadır.

Kaynak: Frontiers in Nutrition, 7, 600215.

Kemik Sağlığını Korur

İçerdiği K vitamini ve diğer mineraller, kemik yoğunluğunu artırır ve osteoporoz riskini azaltabilir.

Çalışma: Vukojevic, S. S. (2019). The structural analyses and development opportunities of plum production in gradacac province, Bosnia and Herzegovina.

Bulgular: Bu çalışma, Bosna Hersek’in Gradacac ilinde erik üretiminin yapısal analizi ve geliştirme fırsatlarını incelerken, yeşil erik ve erik türlerine dair faydalarından bahsetmektedir.

Kaynak: Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.

Alzheimer Riskini Önler

Yeşil erik antosiyaninler gibi metabolitler açısından zengindir. Fenolik asitler, karotenoidler ve lif barındırır. Bu vesileyle Alzheimer hastalığına iyi geldiği iddia edilir.

Çalışma: Çakır, G., Taşcıoğlu, T., Çavdar, A., Doğanlar, S., Frary, A., & Frary, A. (2021). Molecular genetic characterization of the Turkish national green plum (Prunus cerasifera Ehrh.) collection.

Bulgular: Bu çalışmada, Türk milli yeşil eriğinin moleküler genetik karakterizasyonu incelenmiş ve olası faydalarından bahsedilmiştir.

Kaynak: ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi, 31(1), 61-73.

Cilt Sağlığına İyi Gelir

Cildin daha temiz ve canlı görünmesini sağlayabilir. Cilt dostu olması ve cildi temizlemesi yeşil erik faydaları arasında yerini alır. Yeşil erik, yüksek C vitamini sayesinde cildin sıkılığını koruyup kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltabilir. Ayrıca ciltteki leke ve ton farklılıklarını azaltabilir.

Çalışma: Prajapati P M.1, Solanki A S.1, Sen D J.2, Prajapati P M et al. 2012, Nutrition Value of plum tree for health

Bulgular: Bu çalışma eriklerin çeşitlerinden, cilde ve sindirime olan faydalarından bahsetmektedir.

Kaynak: International Research Journal Of Pharmacy

Yeşil Erik Nedir?

Yeşil erik, genellikle bahar ve yaz aylarında olgunlaşan, sert, sulu ve ekşi bir meyvedir. Botanik adı Prunus domestica olan bu meyve, birçok çeşidi bulunan ve dünyada yaygın olarak tüketilen bir meyvedir. Genellikle taze olarak tüketilir; ancak turşu, reçel ve meyve suyu gibi çeşitli formlarda da kullanılabilir.

Yeşil Erik Kalori ve Besin Değeri

Sağlıklı beslenenlerin ve kilo kontrolüne dikkat edenlerin ilgisini çekecek bir başlıkla sizinleyiz. Yeşil erik besin değeri nedir? 1 avuç yeşil erik yersem kilo alır mıyım? gibi endişelerinizi rakamlarla giderelim:

  • 1 adet orta boy yeşil erik: 9 kalori
  • 1 çay bardağı yeşil erik (100 gr) 45 kalori
  • 1 su bardağı yeşil erik (200 gr) 90 kalori

1 porsiyon yeşil erik besin değerleri:

  • 11 gram karbonhidrat
  • 0.7 gram protein
  • 0.3 gram yağ
  • 1.4 gram lif
  • 157 mg potasyum
  • 6 mg kalsiyum
  • 9.5 mg C vitamini
  • 0.2 mg demir
  • 7 mg magnezyum
Besin Miktar (100 g)
Kalori (kcal) 45
Toplam Yağ 0,3 g
Doymuş Yağ 0 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 0 mg
Potasyum 157 mg
Karbonhidrat 11 g
Diyet Lif 1,4 g
Şeker 10 g
Protein 0,7 g
C Vitamini 9,5 mg
Kalsiyum 6 mg
Demir 0,2 mg
D Vitamini 0 IU
B6 Vitamini 0 mg
Kobalamin 0 µg
Magnezyum 7 mg

Detaylı bilgi için: Erik Kaç Kalori? Kuru, Kırmızı, Yeşil Erik Kaç Kalori?

Yeşil Erik Kilo Aldırır Mı, Zayıflatır Mı?

Yeşil erik şeker oranı düşük lifli bir meyvedir. Kilo vermek isteyenlerin metabolizma hızını yükseltebilir. Böylece yağ yakımı daha kolay gerçekleşir. Sağlıklı beslenme programınıza, meyve öğünlerinde yeşil erik ekleyerek sindirim sistemini harekete geçirebilirsiniz.

Yeşil eriğin yapısında bulunan lifler ve antioksidan maddeler, kilo vermenizi kolaylaştıran unsurlar arasında yer alır. Yeşil eriğin tek başına kilo aldırma ya da mucizevi şekilde zayıflatma etkisi yoktur. Ancak tuzlayarak yediğinizde vücutta ödeme neden olur. Tuzla beraber tüketilen yeşil erik kilo alımını tetikleyebilir.

Yeşil Erik Suyu Neye İyi Gelir?

Yeşil eriği meyve olarak tüketebildiğiniz gibi yeşil erik suyu hazırlayarak da faydalarını alabilirsiniz. Yaz sıcaklarında serinletici bir lezzet aradığınızda, yeşil eriklerden doğal bir içecek hazırlayıp buzdolabında acil durumlar için saklayabilirsiniz. Faydaları ise şu liste ile açıklanıyor:

  • Solunum yolunda oluşan iltihabı temizleyebilir.
  • Vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayabilir.
  • Sindirim sorunlarına iyi gelebilir.
  • Stresi hafifletebilir.
  • Yorgunluğu azaltabilir.
  • Cildinizi yağdan arındırır ve yaşlanma belirtilerini geciktirebilir.
  • Saçlarınızın ihtiyacı olan C ve K vitaminini sağlayabilir.

Yeşil erik suyunu günde kaç defa içebilirsiniz?

Yeşil erik suyunun çok fazla tüketilmesi mide yanmasına neden olabilir. Mide sorunlarına yol açmaması için gün içinde 2 bardaktan fazla içmeniz tavsiye edilmez.

Yeşil Erik ile Neler Yapılır?

Yeşil erikle tadına doyum olmayan leziz tarifler hazırlayabilirsiniz:

  • Yeşil erik reçeli
  • Yeşil erik kompostosu
  • Yeşil erik turşusu
  • Yeşil erikli cacık
  • Yeşil erikli salata
  • Erikli kek
  • Erikli turta
  • Erik pestili
  • Erik marmelatı

Tarif için: Kırmızı Erik Kompostosu

Yeşil Erik Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yeşil Erik Neye İyi Gelir?

Yeşil erik; vitamin C, E ve demir gibi önemli besin maddeleri içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirip cilt sağlığını destekleyerek kansızlığı önleyebilir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler ve kabızlığı da önleyebilir. Yeşil erik, beyin sağlığına katkıda bulunarak Alzheimer gibi hastalıklara karşı koruma sağlayıp kalp sağlığını koruyabilir.

Erik Nelere İyi Gelir?

Yeşil erik, potasyum içeriği kalp sağlığını koruyup kan basıncını düzenleyebilir. Erik aynı zamanda beyin sağlığına katkıda bulunarak nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlarken kilo yönetimine yardımcı olabilir.

Erik Kilo Verdirir mi?

Erik, düşük kalorili ve yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar, böylece sık sık yeme eğilimini azaltabilir. Lif içeriği sindirimi düzenleyip metabolizmayı hızlandırabilir.

Yeşil Eriğin Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Yeşil erik, genel olarak güvenli ve sağlıklı bir meyve olsa da, bazı yan etkileri olabilir. Yüksek lif içeriği nedeniyle aşırı tüketildiğinde sindirim sisteminde gaz, şişkinlik ve ishal gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Ayrıca yeşil erik fazla miktarda oksalat içerir, bu da böbrek taşı oluşumuna eğilimli bireylerde risk yaratabilir. Kan şekerini düşürücü etkisi nedeniyle, diyabet hastalarının tüketim miktarını dikkatle kontrol etmeleri gerekebilir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar görülebilir, bu yüzden yeşil eriğe karşı alerjisi olanlar dikkatli olmalıdır​.

Yeşil Erik Ödem Attırır Mı?

Yeşil erik ödem atmaya yardımcı olabilir. Antioksidan yeşil erik, yüksek potasyum içeriği sayesinde vücutta su dengesini düzenleyip fazla sıvıların atılmasına faydalı olabilir. Potasyum, böbreklerin daha fazla sodyum salgılamasını teşvik eder, bu da vücutta su tutulumunu azaltabilir.

Eriğin Faydaları Nelerdir?

Mürdüm Erikli 22 Popüler Tarif

Erik Hangi Mevsimde, Nasıl Yetişir?

Kuru Eriğin Hayrete Düşüren 10 Faydalı Özelliği

Malta Eriği Faydaları Nelerdir? Ağacı Nerede Yetişir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yeşil Erik Kompostosu Tarifi

Yeşil Erik Kompostosu

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yeşil Erik Suyu Tarifi

Yeşil Erik Suyu

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yeşil Erik Turşusu Tarifi

Yeşil Erik Turşusu

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yeşil Erik Kompostosu Tarifi

Yeşil Erik Kompostosu

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yeşil Erik Turşusu Tarifi

Yeşil Erik Turşusu

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Yeşil Erik Reçeli Tarifi

Yeşil Erik Reçeli

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yeşil Erik Turşusu Tarifi

Yeşil Erik Turşusu

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yeşil Erik Yoğurtlaması Tarifi

Yeşil Erik Yoğurtlaması

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yeşil Erik Püreli Muhallebi Tarifi

Yeşil Erik Püreli Muhallebi

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri