Yılbaşı Gecesi Evde Ne Yapılır? En İyi 20 Aktivite

Yılbaşı Gecesi Evde Ne Yapılır? En İyi 20 Aktivite Tarifi

Yılbaşı Gecesi Evde Yapılabilecek Aktiviteler

Yılbaşı gecesi evde olacaklar için birbirinden eğlenceli aktivite önerilerimizle geldik! Yılbaşı akşamında evde neler yapılır, aileyle veya arkadaşlarla en iyi yılbaşı akşamı aktiviteleri neler olabilir? Yılbaşını daha keyifli hale getirecek ev planları listesini inceleyerek size en uygun olanı seçip şimdiden nefis bir organizasyon hazırlayabilirsiniz!

Yılbaşı gecesi ne yapılır diye düşünenler evde aile oyunları oynayıp sabahın ilk ışıklarına kadar dolu dolu zaman geçirebilir. Büyükler yılbaşı gecesi tv programları izlemeyi tercih ederken gençler ve çocuklar da zeka oyunlarına, hobilerine yönelebilir. Şimdi herkese hitap eden evde yeni yıl gecesi etkinliklerine göz atalım:

Yılbaşı Gecesi Evde Ne Yapılır?

  • Yılbaşı ağacı süsleyin.
  • Yılbaşı çekilişi ile hediyeleşin.
  • Fotoğraf ve notlarla anı panosu oluşturun.
  • Doyurucu yılbaşı sofrası hazırlayın.
  • Fotoğraf albümlerini inceleyin.
  • Kutu oyunları oynayın.
  • Hobilerinizle ilgilenin.
  • Sevdiklerinizle görüntülü konuşun.
  • Eğlenceli müzik listesi oluşturun.
  • Çok parçalı puzzle yapın.
  • Kendinizle olmanın tadını çıkarın.
  • Kıyafet dolabını düzenleyin.
  • Film gecesi organize edin.
  • Mandala boyama yapın.
  • Yılı planlayın, yapılacaklar listesi oluşturun.
  • Karaoke partisi düzenleyin.
  • Sosyal medyadaki canlı yayınlara katılın.
  • Evinizde sokaktan patili bir dost misafir edin.
  • Bilgi yarışması düzenleyin.
  • Gündemi unutun; ertelediklerinizi yapın.

Tarif için: Fırında Bütün Hindi Nasıl Pişirilir?

Yılbaşı Ağacı Süsleyebilirsiniz

Yeni yılın ilk dakikalarına evinizde eğlenceli şekilde girmek için misafirlerin ve aile üyelerinin oturacağı alanda bir yılbaşı ağacı bulundurabilirsiniz. Bu ağacı dilerseniz gün içinde hazırlayabilirsiniz ya da sevdiklerinizle aynı anda süsleyebilirsiniz.

Işıklı toplar, minik dekor süsler ve hediye kutularını yılbaşı ağacı çevresinde konumlandırabilirsiniz. Bu yılbaşı ağacı hem gecenin simgesi olacak hem de hatıra fotoğraflarını renklendirecek.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir? 8 Adımda Süper Dekor

yılbaşı ağacı

Yılbaşı Çekilişi ile Hediyeleşin

Yılbaşı geleneklerinden biri de hediye almak ve vermektir. Ufak da olsa gönülleri mutlu etmek için bir hediye alınır. Yılbaşı yemeğini yedikten sonra kahve ve çay saatine geçmeden önce kısa bir hediyeleşme saati yapılabilir. Bu süreçte herkes birbirine hediyesini verirken yeni yıl dileklerini de dile getirir. Aile içi bağlar kuvvetlenir ve gecenin eğlenceli dakikaları yaşanır. Dilerseniz yılbaşı gününden önce bir hediye çekilişi yaparak sürprizin dozunu artırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Hediyeleri: En Hesaplı 8 Fikir

yılbaşı hediyesi

Fotoğraf ve Notlarla Anı Panosu Oluşturun

Zaman su gibi akıp giderken, en özel ve güzel anlarınızı durdurabilirsiniz. Nasıl mı? Birkaç fotoğraf çekerek. Yılbaşı gecesinde evde yapılacak eğlenceli anlardan biri de fotoğraf çekmek ve kısa notlarla birlikte anı panosu hazırlamak olacaktır. Samimi ve doğal pozlar vererek daha sonra baktığınızda tebessüm ettirecek kareler yakalayabilirsiniz.

yılbaşı fotoğraf

Doyurucu Yılbaşı Sofrası Hazırlayın

Yeni yılda özenilen anlardan biri de hindili, etli, tatlısı eksik olmayan sofralardır. Bu geceyi evde geçirecekseniz sabahtan hazırlıklara başlayabilirsiniz. Evde yapılacak en eğlenceli şeylerden biri de yeni yıl kurabiyesi, mezeleri veya tatlıları hazırlamaktır. Gerekli malzemeleri aldıktan sonra çocuklarınızla ya da kardeşlerinizle yılbaşı menüsü tarifleri hazırlayabilirsiniz. Kalabalıktan uzak bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler mutfağa girip hazırlıklara başlayabilir.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Sofrası Nasıl Hazırlanır? 7 Şık İpucu

Tarif için: Sofranızı Zenginleştirecek 5 Nefis Meze

Geçmişteki Fotoğrafları İnceleyerek Anıları Tazeleyin

Yemek yeme telaşı bitti, çay ve kahve saatine geldiyseniz evdeki tüm fotoğrafları bir masa üzerinde dağıtın. Aile üyelerinizi bu masaya davet edin ve herkes bir fotoğraf alıp incelemeye başlasın. Laf lafı açacak, akıllar çok eski senelere gidecektir.

Herkes fotoğraflarda hissettiğini dile getirirken birkaç saat geçmiş olacak. Zamanın nasıl geçtiğini ifade eden fotoğraflar sayesinde aile içi iletişim de kuvvetlenecektir.

yılbaşı albümü

Kutu Oyunlarıyla Zekanızı Konuşturun

Yeni yılın son gecesinde evde kalabalık misafirler varsa kutu oyunlarıyla geceyi renklendirebilirsiniz. Reverse, dama, satranç, tabu, tombala gibi zeka oyunlarını birkaç kişiyle oynayıp eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Genci yaşlısı demeden herkesi davet ederseniz oyuna, hayatınızda unutamayacağınız bir yılbaşı eğlencesi yaşamış olursunuz.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Oyunları: Evde 12 Eğlenceli Aktivite

yılbaşı akşamı ne yapılır

Sakin Kalmak İsteyenlere: Hobilerinizle İlgilenin

Yılın son gecesinde tüm kalabalıktan ve sesten uzak kalmak istiyorum ama zamanı da güzel değerlendirmek lazım diyorsanız hobiyle ilgilenebilirsiniz. Punch, örgü, boyama ya da taş boyama gibi eğlenceli aktiviteleri seçebilirsiniz. Fonda en sevdiğiniz müzikler, yanınızda çayınız içeceğiniz varken siz de ruhunuzu hobiyle dinlendirebilirsiniz.

yılbaşı aktiviteleri

Evinden Uzakta Olanlara: Görüntülü Konuşma Hiç Bitmesin

İş ve okul telaşlarından ötürü yılbaşında ailenizden uzakta olabilirsiniz. Bu durumu düşünerek üzülmemek için görüntülü konuşma imkanını değerlendirebilirsiniz. Evdeki işleriniz bittiğinde yılbaşı ağacının önüne geçin ve sevdiklerinizi tek tek kamerayla arayın. Mesafelerin kutlamaya engel olmadığını göstermek için büyük bir coşkuyla görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

yılbaşında ne yapılır

Eğlenceli Müzik Listesi Oluşturun

Yılın son gününde evinizde dinlendirici, eğlenceli müzikler çalıp sohbetlerinize eşlik ettirebilirsiniz. Yemek esnasında, sohbet anlarında arkada hafiften çalan müzik sayesinde bir kulağınız hep ritimde olacak. Evdeki eğlenceli havayı gece boyunca yaşamak için birkaç gün öncesinden çalma listenizi oluşturmalısınız.

yılbaşında ne yapılır

Puzzle Başında Sohbete Devam Edin

Yeni yıl yemeğini yedikten sonra masayı topladınız ve masa boş kaldı öyle değil mi? Hayır, hemen puzzle parçalarını masaya serin ve aile üyelerini masaya davet edin. Herkes birkaç parça birleştirse gece sonunda büyük tablo tamamlanmış olur. Eğlenceli bir gece geçirmek isteyenler puzzle alıp yılbaşı akşamında evde puzzle sayesinde zamanını dolu dolu geçirebilir.

yılbaşı aktivite

Kendinizle Olmanın Tadını Çıkarın

Yılbaşında tek başına ne yapılır? Pek çok aktivite! Kendinizle baş başa kalmanın keyfine eş değer çok az şey var. Dilerseniz yılbaşı için dışarıda güzel bir akşam yemeği yedikten sonra eve gelip keyifli bir akşam için yukarıda sıraladığımız maddeleri kendinize uyarlayabilirsiniz. Film izleyebilir, sevdiklerinizle görüntülü görüşebilir, yeni yıl planlarınızı ajandanıza yazabilir, sevdiğiniz bir etkinliğe online katılabilir ya da sadece hafif bir müzik açıp zihninizi dinlendirebilirsiniz.

yılbaşı kutlaması

Kıyafet Dolabını Düzenleyin

Uzun zamandır aklınızda olan kıyafet dolabını düzenlemek bu gecede bitebilir. Sevdiğiniz müziği açıp tüm kıyafetlerinizi tek tek katlayabilirsiniz. Bu işleri yaparken eski ya da kullanmadığınız ürünleri de ayırarak ihtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz. Kıyafet dolabına girişmişken evin diğer bölümlerini de gözden geçirip bir düzenleme yapabilirsiniz.

yılbaşı akşamı ne yapılır

Film Gecesi Organize Edin

Uzun süredir film izlemek için zaman bulamayanlar, yılbaşı gecesini değerlendirebilir. Hem en çok izlemek istediğiniz filmi seçerek hem de şöyle bir ayaklarımı uzatayım da dinleneyim diyerek bu gecenin konforlu devam etmesini sağlayabilirsiniz.

İş güç telaşı bitmişken, lezzetli bir tabak hazırlayıp koltuğa geçerek yılbaşı gecesi evde ne yapsam derdine son verebilirsiniz. En sevdiğiniz eşofmanları giyerek, yemek istediğiniz lezzetli tabağınıza konuk ederek filmin de anın da tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz tek başınıza isterseniz en sevdiklerinizle bu etkinliği yaşayabilirsiniz.

yılbaşı film gecesi

Mandala Boyama Yapın

Bu gece için herhangi bir plan yapmadıysanız ve sevdiklerinizden çok uzakta yaşıyorsanız sayılarla boyama veya mandala sistemini kullanarak evde tablo boyayabilirsiniz. Kanvas tablo üzerinde sevdiğiniz renkleri kullanarak tablonun desenini renklendirip kendinize yılbaşı hediyesi hazırlayabilirsiniz.

Sayılarla boyama etkinliğini dilerseniz ufak bir sehpada dilerseniz geniş bir masada yapabilirsiniz. Bu sırada yiyecek ve içecekleriniz de size eşlik edebilir. Üstelik fonda en sevdiğiniz şarkı da çalıyorsa yılbaşının en şanslı kişisi siz olabilirsiniz.

yılbaşında ne yapılır

Yılı Planlayın, Yapılacaklar Listesi Oluşturun

Evde tek başına yılbaşı gecesinde neler yapsam diyorsanız kendinize bir ajanda alın ve bu gece ajandayı doldurun. Tüm sene boyunca yapmak istediklerinizi, görmek istediğiniz şehirleri ve okumak istediğiniz kitapları ajandanın sayfalarına not düşün.

Bir yandan müzik dinleyip bir yandan evinizde sevilen lezzetleri yerken elinizdeki ajandaya daha neler yazabilirim diye düşünebilirsiniz. Okul ve iş telaşındaki görevlerinizi, fiziksel ve ruhsal açıdan olmak istediğiniz konumu, yapmak istediğiniz tüm eylemleri 12 aya böldüğünüzde koca bir seneyi verimle geçirebilirsiniz.

yılbaşı ajandası

Karaoke Partisi Düzenleyin

Yılbaşını evde geçirecekler için dışarıdaki aktiviteleri eve taşıdık! Bar ve canlı müzik mekanlarındaki karaoke partilerini kendi evinizdeki müzik uygulamaları ile kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. En sevdiğiniz şarkıları ister kendi başınıza ister sevdiklerinizle birlikte listeye koyarak keyifle söyleyin; bu gecenin yıldızı sizsiniz!

yılbaşı karaoke

Sosyal Medyadaki Canlı Yayınlara Katılın

Evdeyken teknolojik cihazlarla dünya turuna dahi çıkabilirsiniz! O halde size hitap eden mekan, fenomen veya aktivite hesaplarını takibe alarak onların sosyal medyada paylaştığı canlı yayınlara katılabilir, ev ortamında canlı bir  aktivitede olmanın konforunu doyasıya yaşayabilirsiniz.

yılbaşı canlı yayın

Evinizde Sokaktan Patili Dost Misafir Edin

Evde yalnız mısınız? Sevdiklerinizle birlikte ortamı renklendirmek ve sıcacık bir enerji katmak mı istiyorsunuz? Aralık gecesinin soğuğunda dışarıda üşüyen patili dostlarımız için yardım eli uzatabilirsiniz! Kedi veya köpek dostlarımızdan evinize, bahçenize konuk edebilir, bu gece ona hem sıcak bir yuva hem de güzel yiyecekler sunabilirsiniz. Bu aktivitenin hem size hem de o güzel cana vereceği mutluluk ve doygunluk hissine paha biçemiyoruz!

yılbaşında evde ne yapılır

Bilgi Yarışması Düzenleyin

İster online olarak telefon konferansıyla ister sevdiklerinizi davet ederek kendi evinizde muhteşem bir bilgi yarışması düzenleyebilirsiniz. Soruları önceden derleyip hazırlayabilir veya bilgi yarışması uygulamalarından herhangi birini indirerek çekişmeli bir geceye imza atabilirsiniz! Gecenin sonunda ödül veya ceza sistemiyle eğlencenin dozunu yükseltebilirsiniz…

yılbaşı bilgi yarışması

Gündemi Unutun; Ertelediklerinizi Yapın

Bugün yılbaşı gecesi evet! Her yerde süslemeler, hediyelik eşyalar, programlar, planlar… Eğer yılbaşı temasının çok yoğun olduğunu düşünüyorsanız bu gecenin sadece sıradan bir tatil olduğunu düşünün, pijamalarınızı giyin ve kendinizle vakit geçirin! Gündeme koşmak veya onu yakalamak zorunda değilsiniz; sadece o anın ve dinleniyor olmanın keyfini hissedin… Bu gece uzun zamandır ertelediklerinizi hayata koymak için de enfes bir zaman dilimi olabilir, ne dersiniz?

yılbaşında ne yapılır

İstanbul’un En İyi 10 Yılbaşı Programı

Yurt Dışı Yılbaşı Turları: 9 Tatil Fırsatı

Yılbaşı Şarkıları: En İyi Çalma Listesi 2024

Sanatçılı Yılbaşı Otelleri Eğlence Programları

Yılbaşı Ne Zaman? 2024 Yılbaşı Tatili Kaç Gün?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri