Haşlanmış Yumurta Diyeti ile Kolay ve Çabuk Zayıflama

Haşlanmış Yumurta Diyeti ile Kolay ve Çabuk Zayıflama Tarifi

Haşlanmış Yumurta Diyeti ile 14 Günde 9 Kiloya Bay Bay!

Sağlıklı şekilde fazla olan kilolardan kurtulmak için, vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almanız gerekmektedir. Aç kalarak kilo vermeniz, sizi sağlıklı bir yaşama götürmek yerine hastane koridorlarına sürükleyebilir. İyi sonuçlar elde etmek için, beslenmeye özen göstererek kilo vermeniz çok kolay.

Son zamanlarda yaygınlaşan haşlanmış yumurta ile diyet serüvenleri olumlu sonuçlar almaktadır. Yumurtaya alerjisi olmayanların rahatlıkla tercih edebileceği bir beslenme programı ile fazla kilolara elveda diyebilirsiniz. Yumurtanın protein kaynağı olması ve diyet kahvaltılarında tavsiye edilmesinden dolayı, bu diyet ile yaz tatili planlarınızı daha net yapabilirsiniz. Formda bir bedene sahip olmak için, haşlanmış yumurta diyetine başlıyoruz. Kağıt ve kalemleri hazırlayın. Sabrederek hayalinizdeki kilolara ulaşmaya çok az kaldı.

haşlanmış yumurta diyeti nasıl yapılır

Haşlanmış Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır?

  • Bu diyetin temel gıdası haşlanmış yumurtadır. Yumurtada A, B12, B2, B5 ve C vitamini bulunmaktadır. Bu vitaminler sayesinde kas ve kemik sağlığınız da desteklenecektir. Diyet süresi boyunca size enerjiyi veren ve sizi besleyen haşlanmış yumurta olacaktır.
  • Yumurtanın tok tutan özelliği ile hazırlanan bu diyette, tok kalarak kısa bir sürede sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz.
  • Yumurtanın yağ oranı yüksek bir besin olduğu söylenir. İçeriğinde bulunan yağlar ise %25’i tekli doymamış yağ, %9.4’ü çoklu doymamış yağ ve %18.1’i doymuş yağdır. Vücudunuz için gerekli olan ve metabolizmanızı çalıştıracak yağları barındırır.
  • Her öğünde haşlanmış yumurta ve takviye gıdalar içeren bu beslenme programı, aralıksız olarak 2 hafta boyunca yapılır. Daha sonra diyete ara verilir ve normal beslenme düzenine devam edilir.
  • Yumurtaya alerjisi olanların yapmaması gerekir. Diyete başlamadan doktorunuzdan görüş almanızı da tavsiye edeceğiz.

haşlanmış yumurta diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Ruhen ve bedenen diyete hazırsanız, 7 günlük haşlanmış yumurta ile diyet listeniz işte karşınızda:

1. Gün: Kahvaltınızda az yağlı süt, 2 haşlanmış yumurta, 2 portakal olacaktır. Öğle yemeğinde ise; haşlanmış derisiz tavuk, küçük bir kase yoğurt yemelisiniz. Akşam ise 1 portakal, haşlanmış 2 yumurta ve tavuk tercih etmelisiniz.

2. Gün: Sabah 2 haşlanmış yumurta, 1 limon suyu ile güne başlayacaksınız. Öğle yemeğinizde ise, 1 greyfurt ve ızgara balık tercih edebilirsiniz. Akşam yemeğinde 3 haşlanmış yumurta yiyerek günü bitirebilirsiniz.

3. Gün: Kahvaltınızda 2 haşlanmış yumurta ve 1 bardak limon suyu olmalı. Öğle öğününüzü 1 greyfurt, haşlanmış kırmızı et ile geçirebilirsiniz. Akşam yemeğinde 3 yumurta ile son öğünü bitirebilirsiniz.

4. Gün: Kahvaltıda soğan, dereotu ve maydanozla hazırlanacak 3 haşlanmış yumurta salatası tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerinde haşlanmış tavuk yemeği olacak. Akşam yemeğinde 2 portakal ve 1 haşlanmış yumurta yemelisiniz.

5. Gün: 2 haşlanmış yumurta ve 2 havuç ile kahvaltı yapabilirsiniz. Öğlen, taze sıkılmış portakal suyu ve 2 havuç olmalı. Akşam ise 1 haşlanmış yumurta ve buğulama balık ile gün bitecektir.

6. Gün: Kahvaltıda yoğurt olmalı, içecek ise portakal veya limon suyu tercih edilmeli. Öğlen menünüz 2 greyfurt ve 2 haşlanmış yumurta olacak. Akşam ise bolca su içmelisiniz.

7. Gün: Kahvaltıda greyfurt suyu ve 2 yumurta olmalı. Öğle ise 1 portakal ve haşlanmış kırmızı et. Akşam yemeğinde 1 bardak su ile ilk haftayı bitirebilirsiniz.

haşlanmış yumurta ile diyet

Haşlanmış Yumurta Diyeti Etkileri Nelerdir?

  • Sadece haşlanmış yumurta diyeti ile kilo vermenizi daha sağlıklı hale getirmek için, gün içinde yürüyüş yapmayı ihmal etmemelisiniz. Yürüyüşle beraber daha da formda kalabilirsiniz.
  • 1 orta boy yumurtada 77 kalori bulunmaktadır. 6 gram protein ve 5 gram da aminoasit içerir. Diyet kahvaltılarında da tavsiye edildiği gibi yumurta ile zayıflamak daha kolay hale gelmektedir.
  • Her öğünde haşlanmış yumurta tüketeceğiniz için, gün içinde kendinizi aç hissetmeyeceksiniz.
  • Dünyaca uygulanan haşlanmış yumurta diyeti yapanlar yorumlarına göre; 14 günlük bir süreç geçtiği zaman, neredeyse 9 kilo kaybettikleri söylenir.
  • Önemli olan bolca su içmek ve 14 gün boyunca sabırla diyet listesine uygun beslenmektir.
  • Ara öğünlerde şekersiz Türk kahvesi de diyet listesinde tansiyon dengeleyen bir tercih olacaktır. İlk günden sonra bedeninizde olumsuz etkiler görürseniz, diyeti uygulamaktan vazgeçmelisiniz. Olası bir rahatsızlığınızı etkilememek için tedbir almalısınız.

yumurta diyeti

Tok Tutan Protein Kaynağı 5 Haşlanmış Yumurta Tarifi

1) Eggs Benedict: Suya Kırılarak Haşlanmış Yumurta

Diyet listenize kızarmış kepek ekmeği ile servis edebileceğiniz nefis bir yumurta tarifi. Suda haşlama tekniği ile yumurtaya farklı bir lezzet vermek isterseniz tarifimiz sizlerle. Eggs Benedict (Suya Kırılarak Haşlanmış Yumurta)

Tarif: Eggs Benedict (Suya Kırılarak Haşlanmış Yumurta)

2) Kek Kalıbında Muffin Görünümlü Haşlanmış Yumurta

Yumurtaları haşlarken şeklinden sıkıldıysanız, biraz farklılık katmak bu tarifle çok kolay. Yapmanız gereken muffin kalıbı veya dilediğiniz kek kalıbını kullanmak. Sunum sevenlere yenilik katacak bir tarif sizinle. Kahvaltılık Şekilli Haşlanmış Yumurta

Tarif: Kahvaltılık Şekilli Haşlanmış Yumurta

3) Taze Soğan ve Maydanozlu Haşlanmış Yumurta

Bu leziz tarif tam diyet beslenme programlarına göre. Üstelik haşlanmış yumurta diyetinin de vazgeçilmez bir menüsü. Sağlıklı şekilde beslenmek için tarifimizi mutlaka deneyin. Taze Soğan ve Maydanozlu Haşlanmış Yumurta

Tarif: Taze Soğan ve Maydanozlu Haşlanmış Yumurta

4) Sıcak Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış yumurta ve soğanın sıcak serviste buluşması her öğünde çok sevilecek. İsterseniz kahvaltıda isterseniz ara öğünlerde tüketin. Haşlanmış yumurta ile gün boyu tok kalabilirsiniz. Haşlanmış Yumurta Salatası

Tarif: Haşlanmış Yumurta Salatası

5) Bol Baharatlı Kahvaltılık Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış yumurtaya baharatlar ile daha da lezzet verebilirsiniz. Tok tutan protein deposuna baharat ekleyerek metabolizmanızı daha iyi çalışır hale getirmek sizin elinizde. Kahvaltılık Haşlanmış Yumurta Sunumu

Tarif: Kahvaltılık Haşlanmış Yumurta Sunumu

Bonus: Yumurta Haşlama Süreleri

Yumurta haşlama süreleri ile, diyetin temel besin kaynağı olan yumurtanın haşlanma sürelerini bu tarif ile kolayca kavrayabilirsiniz! İşinizi kolaylaştıracak bir öneri, detaylar linkte ;) Yumurta Haşlama Süreleri

Tarif: Yumurta Haşlama Süreleri

Yumurta Kaç Kalori?

Gezen Tavuk Yumurtası Üretimi, Besin Değeri ve Faydaları 

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Haşlama (Çabuk) Turşu Tarifi

Haşlama (Çabuk) Turşu

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Haşlanmış Yumurta Tarifi

Haşlanmış Yumurta

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Suda Haşlanmış Yumurta Tarifi

Suda Haşlanmış Yumurta

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Suda Haşlanmış Yumurta Tarifi

Suda Haşlanmış Yumurta

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Soslu Haşlama Yumurta Tarifi

Soslu Haşlama Yumurta

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Haşlanmış Yumurta Salatası Tarifi

Haşlanmış Yumurta Salatası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Diyet Sebzeli Yumurta Tarifi

Diyet Sebzeli Yumurta

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yumurta Tost (Diyet) Tarifi

Yumurta Tost (Diyet)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Haşlanmış Yumurta Şöleni Tarifi

Haşlanmış Yumurta Şöleni

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri