Adet Düzensizliği Neden Olur? Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözüm

Adet Düzensizliği Neden Olur? Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözüm Tarifi

Adet Düzensizliği Durumunda Ne Yapılmalı?

Üreme çağına gelen her kadın, normal şartlar altına 28 veya 35 günde bir adet kanaması yaşamaktadır. Bu periyod, her kadında farklı şekilde gelişmektedir. Yumurtalıkların sağlığını koruması ve kendini yenilemesi için adet olmak gereklidir ve sağlıklı bir durumdur. Adet olmayan kadınların üreme hormonlarında bir aksilik meydana gelmiş olabilir.

Toplumda birçok kadın adet dönemini zaman zaman geç yaşamaktadır. Her ay düzensiz gelen regl, adet kanaması adı verilen sendromu meydana getirir. Üreme sisteminin daha sağlıklı ilerlemesi için pek çok kadına stresli günler yaşatan adet düzensizliği hakkında bilgileri derledik. Adet düzensizliğine dair merak edilen ne varsa hepsi bu sayfada yer alıyor.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

adet düzensizliği nedir

Adet Düzensizliği Nedir?

Normal kabul edilen adet döngüsünde bir ay ile diğer ay arasında en az 28 en çok 35 gün bulunmaktadır. Bu periyodun dışında görülen adet oluşumu, düzensiz kabul edilir ve kadın sağlığı alanında adet düzensizliği olarak tanımlanır. Adet kanaması bazı kadınlarda en çok 8 gün sürmektedir. Ortalama 4 gün süren adet kanamaları, daha az veya daha çok yaşandığı zaman adet düzensizliği tanısı yapılır. Ortalama 4 ped ile bir gün bitirilir. Eğer daha sık ped dolumu yaşanıyorsa, adet düzensizliği işareti olabilir.

Adet düzensizliği hormonların işleyişinin bozulmasıyla yaşanan bir durumdur. Düzenli adet gören kadınların vücut fonksiyonları düzenli olarak çalışırken, adet düzensizliği yaşayan kadınlar hem psikolojik hem de biyolojik olarak stresli bir sürece girerler.

adet düzensizliği nedenleri

Adet Düzensizliği Neden Olur?

Adet düzensizliği pek çok nedenden dolayı yaşanabilir. Bu nedenler hem psikolojik hem de biyolojik etkenli olabilir. Şimdi listede yer alan adet düzensizliği nedenleri ile bu durumun neden yaşandığını daha iyi anlayabilirsiniz:

  • Ergenlik çağına giren genç kızların bir süre adet düzensizliği yaşaması normaldir. Hormonlar düzenlenene kadar bu durum tehlikeli değildir. Ergenlik dönemine girmek ilk nedendir.
  • Ergenlik dönemi ile başlayan regl döngüsü, menopoz ile sonlanır. Menopoz dönemine yaklaşan kadınların östrojen hormonlarında azalma olduğu için adet düzensizliği yaşarlar. Son adet gününden sonra 1 yıl geçmişse, menopoz dönemi başlamıştır.
  • İlaç kullanmanız gereken bir hastalığınız varsa, kullanılan ilaçlar adet düzensizliğine neden olmaktadır.
  • Yoğun spor yapan kadınlarda adet düzensizliği meydana gelir. Ayrıca düşük kalorili diyet programları da düzensizlik oluşturur.
  • Tiroid bezinde meydana gelen bir rahatsızlık hormonların yeterli çalışmasını engeller. Tiroid bezi cinsel hormonları etkilediğinden dolayı adet düzensizliğinin nedenleri arasına alınabilir.
  • Kadınların yumurtlama dönemini etkileyen polikistik over sendromu adet düzensizliğini oluşturur.
  • Adet düzensizliğini meydana getiren bir neden de strestir. Stres vücudunuzu derinden etkileyerek ciddi sorunlara yol açar. Üreme hormonlarını da etkileyeceği için adet düzensizliği nedenleri arasındadır. Gergin ve panik kadınların adet düzensizliği yaşaması bilinmektedir.
  • Sağlıksız beslenmek de adet düzensizliğini yaşatmaktadır. Antioksidan besinler tüketmemek, gerekli vitamin ve mineralleri almamak pek çok hormonun salgılanmasını yavaşlatır. Bunun sonucunda adet periyodunda düzensizlik meydana gelir.
  • Çok zayıf olmak birçok kadının hayalidir. Fakat çok zayıflık birtakım sorunları meydana getirir. Bu sorunlardan biri de adet düzensizliğidir. Vücudun yağ ve kas oranı ideal değerin altında olduğunda hormon problemlerini meydana getirir. Bu durum da kadınlarda adet düzensizliğini yaşatır.
  • Gebelik şüphesi olan kadınların adet günü gecikmektedir. Bu durum da adet düzensizliğine neden olan faktörlerden sayılmaktadır.

adet düzensizliği

Adet Düzensizliği Belirtileri, Nasıl Anlaşılır?

Adet düzensizliği kendini yine regl döneminde belli etmektedir. Şu belirtileri yaşıyorsanız, doktora görünme vaktiniz gelmiştir diyebiliriz.

  • Sık zaman aralıklarında regl olma
  • Çok uzun zaman aralıklarla regl olma
  • Adet döngüsü ortasında (bir önceki ve bir sonraki döngü arasında) görülen kanamalar
  • Regl döneminde yoğun kanamalar ya da çok seyrek kanama
  • Adet süresinin ya çok uzun olması ya da çok kısa sürmesi

adet düzensizliği bitkisel çözüm

Adet Düzensizliği Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözüm

Adet düzensizliğine bitkisel çözüm aradığınızda ihtiyacınız olan yanıtlar burada yer alacak. İşte adet düzensizliği yaşayan kadınların adet günlerini düzene sokacak mucize gibi bitki önerileri:

  • Soğan: İbrahim Saraçoğlu adet düzensizliği için soğan kürü önermektedir. Soğan kürü ile kesin çözüm bulabilirsiniz. Bir tane beyaz soğanı iki bardak suda kaynatın ve 15 gün boyunca aralıksız şekilde bu soğan suyunu için. Suyun klorsuz olmasına özen gösterin. İsterseniz hazır su da kullanabilirsiniz. Adet bitiminden 7 gün sonra başlayabilirsiniz.
  • Aslanpençesi: Aslanpençesi bitkisini bir miktar suda kaynatın ve suyunu süzün. Bir aylık dönemde her sabah bu suyu için. Bir aylık kullanımdan sonra 7 gün ara verin. Sonra yeniden devam edebilirsiniz.
  • Kekik: Kekik adet düzensizliği yaşayan kadınlara ilaç gibi gelecektir. Kekik kaynatıp suyunu içebilirsiniz. Ayrıca yemeklere ve salatalara eklenen kekik regl günlerini düzene sokacaktır.
  • Adaçayı: Rahim kaslarını uyarıcı etkiye sahiptir. Adet düzensizliği şikayetinde olan kadınların bitki çayı saatlerinde adaçayını tüketmesi tavsiye edilir.
    Ayrıca adet düzensizliği için tarçın, papatya çayı, çörek otu, kantaron çayı önerilmektedir.

adet düzensizliği nasıl geçer

Adet Düzensizliği Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Adet düzensizliği rahimde meydana gelen bir kistten dolayı meydana gelmişse bu kistin alınması ile düzensizlik tedavi edilebilir.
  • Doğum kontrol haplarından dolayı bir adet düzensizliği yaşanmışsa hapların dozu değiştirilir. Polikistik over sendromundan dolayı şikayetlerde ise yumurtlama düzeni oluşturulur. Bunun için ilaç tedavisi uygun görülür.
  • Vitamin eksikliğinden de kaynaklandığı için hastaya sağlıklı beslenme programı uygulanır. Çok zayıf kişilerde de görülen bir durum olduğu içi diyetisyen kontrolünde ideal kiloya ulaşması için kilo alma programı uygulanır. Tedavi sonucunda adet düzensizliği ortadan kalkar.
  • Adet düzensizliği tedavisi kadın doğum uzmanları ile yapılmaktadır. Ultrason ve kan tahlilleri sonucunda doktorunuz uygun tedavi yöntemini önerir.
  • Düzensizliğe neden olan faktörler ortadan kalkınca regl dönemi de düzene girer.

adet düzensizliği

Adet Düzensizliği Kaç Yaşına Kadar Normal Sayılır?

Ergenlik dönemine giren genç kızların ilk regl dönemlerinde gecikme ve düzensizlik meydana gelir. Bu durum birkaç yıl sürmektedir. Uzmanlar tarafından normal kabul edilen bu düzensizlik daha uzun süre devam ederse, gerekli inceleme ve tedavi başlayacaktır. Ergenlik döneminde yaşanan adet düzensizliği için hormon testleri yapılır.

adet düzensizliği gebelik

Adet Düzensizliği Hamileliğe Engel Mi?

Düzensiz adet kanaması yaşayan kadınların en kısa süre içinde jinekolog tarafından muayene edilmesi gereklidir. Düzensizliğe neden olan faktörler rahimle ilgili ciddi rahatsızlık ise; hamilelik ihtimali düşük olabilir. Eğer rahimde kanser veya myom riski yüksekse, hamile kalma durumu zor oluşabilir.

Rahimde veya yumurtalarda oluşan bir rahatsızlık, adet düzensizliği zararları olarak sosyal hayatı etkileyecektir. Öncelikle bu durumun farkında olan kadınlar stresli bir sürece girecektir. Geciken veya sık tekrarlanan regl dönemi, rahim kaslarını yıpratacaktır. Düzensiz adet gören kadınlar bazen aşırı kilo verebilir. Bu durum da kan değerlerinde sorun oluşturmaktadır. Bu zincirin sonunda kadın sağlığı her yönden etkilenmektedir.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Regl Nedir? 10 Soruda Regl Hakkında Tüm Merak Edilenler

Adet Söktürücü Bitki Çayları, Yiyecekler ve Doğal Yöntemler

Adet Gecikmesi Sebepleri, Gebelik Dışında 8 Farklı Neden

Adet Sancısına Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal ve Etkili Yöntem

Adet Geciktirici Yan Etkisiz 8 Bitkisel Yöntem

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fırında Büyük Balık Nasıl Olur? Tarifi

Fırında Büyük Balık Nasıl Olur?

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yoğurtsuz Mantı Yemeği Nasıl Mı Olur? Tarifi

Yoğurtsuz Mantı Yemeği Nasıl Mı Olur?

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Öksürük Şurubu Tarifi

Bitkisel Öksürük Şurubu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Bitkisel Çaylı Muhallebi Tarifi

Bitkisel Çaylı Muhallebi

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tatlı Krizine Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Çözüm

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri