Adet Söktürücü Bitki Çayları ve Yiyecekler

Adet Söktürücü Bitki Çayları ve Yiyecekler Tarifi

Adet Söktürücü Evde Doğal Yöntemler

Kadınlık hormonlarının düzenli salgılanması için her ay düzenli şekilde regl döneminin yaşanması gereklidir. Psikolojik ve biyolojik nedenlerden dolayı pek çok kadında bu günlerin yaşanması gecikebilir. Geç gelen adet kanamaları epey ağrılı ve sancılı yaşanabilir. Adet gecikmesi durumlarında mutlaka uzman doktor ile görüşüp kişiye özel tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Adet Söktürücü Bitki Çayları

  • Kantaron Çayı
  • Kekik Çayı
  • Papatya Çayı
  • Adaçayı
  • Biberiye Çayı
  • Civanperçemi Çayı
  • Zencefil Çayı
adet söktürücü bitki çayları

Doğal yöntem seçenekleri ise bitkisel çaylar, meyveler, sebzeler, kürler ve ev içinde uygulanan fiziksel hareketlerdir. İlaç tedavisi gerekli değilse ve kişinin bu besin ya da bitkilere karşı herhangi bir alerjisi yok ise doktor onayı sonrası tercih edilebilir.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

adet söktürücü bitki çayları

Adet Söktürücü Bitki Çayları

Bitki çaylarını uygulamadan önce doktor onayı almanız önemle rica olunur.

1) Kantaron Çayı

Kantaron bitkisi adet ağrıları ve kasılmalarını hafiflettiği gibi regl dönemlerini düzenleyici etkiye de sahiptir. 1 su bardağı sıcak suda 1 tutam kadar demlenebilir. Kararında tüketmeye özen gösterilmelidir.

İlginizi çekebilir: Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

kantaron çayı

2) Kekik Çayı

En çok bilinen ve tercih edilen adet söktürücü çaylar arasında kekik yer almaktadır. Dilerseniz sıcak su içinde kekik demleyerek içebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kekik Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? En İyi 10 Etki!

kekik çayı

3) Papatya Çayı

Papatya çayı sakinleştirici ve ağrı kesici olması sebebiyle tercih edilmektedir. Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları, Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?

papatya çayı

4) Adaçayı

Rahim kaslarını uyaran adet söktürücü adaçayı; bu günlerinizde bitki çayı listenizde yer alabilir. Daha rahat uyku ve hareketler için adaçayı tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Adaçayı Nasıl Demlenir? Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

adaçayı

5) Biberiye Çayı

Regl gecikmesi yaşanan dönemlerde rahatlaması için biberiye çayından faydalanabilirsiniz. Kasların gevşemesine destek olarak ağrısız regl dönemi yaşamanıza yardım eder.

İlginizi çekebilir: Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?

biberiye çayı

6) Civanperçemi Çayı

Aktardan ya da hazır çay firmalarından temin edeceğiniz civanperçemi çayı sayesinde, kısa sürede adetin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Civanperçemi Çayı Faydaları, Adet Söktürür Mü?

civanperçemi

7) Zencefil Çayı

Regl döneminin rahat geçmesine katkıda bulunan zencefil çayı, bu sürede enfeksiyon durumunu da temizlemeye yardım eder. Eğer adet gecikmesi ve buna bağlı ağrı yaşıyorsanız günde 2 fincan zencefil çayı içebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zencefil Çayının Faydaları, 7 Şifalı Tarifi

zencefil çayı

Adet Söktürücü Yiyecekler

Regl günlerinde kan şekerinin düşmesi ve hormonların tazelenmesi nedeniyle sürekli bir acıkma söz konusu olabilir. Bu yeme isteğini geç gelen adet kanamaları için ve ağrılı günleriniz için, fırsata çevirebilirsiniz. Sağlıklı yiyecekler tercih ederek, daha rahat ve hareketli regl dönemi geçirebilirsiniz. İşte tercih edebileceğiniz o yiyecekler:

1) Kereviz

Kereviz vitamin ve mineral açısından yüksek bir sebzedir. Adet günlerinde kereviz yemeği, kereviz salatası ve kereviz çorbası tüketerek adetinizin sökülmesini kolaylaştırabilirsiniz. Ağrısız ve sancısız günler için kereviz bir köşede not edilmeli.

Tarif için: Portakallı Kereviz Yemeği

2) Dereotu

Salatalarda, çorbalarda, yemeklerde kullanacağınız adet söktürücü dereotu bu günlerinizde çok işinize yarayabilir. Çiğ olarak tüketildiğinde adetinizin daha kısa sürede rahatladığını görebilirsiniz.

Tarif için: Dereotlu Cevizli Salata (Videolu)

Cevizli Dereotlu Salata

3) Havuç

Havuç çiğ olarak tüketildiğinde rahim kasları ve sağlığı için oldukça etkili hale gelmektedir. Her yemekte kolaylıkla kullanabileceğiniz havuç hormonlarınızın salgılanmasını da daha sağlıklı hale getirebilir.

Tarif için: Havuç Tarator Tarifi (Videolu)

İlginizi çekebilir: Havuçlu Tarifler: Tatlı Tuzlu 38 Resimli Çeşit

Havuç Tarator Tarifi (Videolu)

4) Maydanoz

Maydanoz antioksidan bir sebzedir. Antioksidan olması özelliği ile vücudu temizler ve rahatlatır. Regl döneminde de sizi iyi hissettirmesi özelliği ile maydanozu tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kanseri Önleyen Maydanoz Çayının Bilmediğiniz 10 Faydası

maydanoz

5) Soğan

İsterseniz çiğ olarak tüketin isterseniz suda kaynatın ve suyunu için. Adet düzensizliği durumlarında doktor onayı ile tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi

soğan

6) Çörek Otu

Kolaylıkla bulabileceğiniz adet söktürücü çörek otu, sizin daha konforlu ve sağlıklı bir regl dönemi geçirmeniz için aklınızda bulunabilir. Aynı zamanda genel üreme sağlığı için etkileri ile de bilinir.

İlginizi çekebilir: Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılmalıdır?

çörek otu

Adet Söktürücü Meyveler

Adet döngüsünü rahatlatmak için taze meyvelerden faydalanabiliriz. Ancak tüketim öncesi doktor onayı alınmalıdır.

1) Nar

Nar ve nar suyu; regl döneminde tercih edildiğinde kanamalarınızı rahatlatır ve vücudunuzun yenilenmesini sağlar. Mevsiminde nar bulabilirseniz meyve olarak tüketebilirsiniz. Meyvesini bulamadığınız durumlarda nar suyu tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Narın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Besin Değerleri

nar

2) C Vitaminli Meyveler

Portakal, limon, greyfurt, mandalina ve çilek gibi C vitamini açısından zengin meyveler; adetinizin daha rahat geçmesini sağlayabilir.

İlginizi çekebilir: C Vitamini En Yüksek 12 Süper Meyve

c vitamini

3) Alıç

Bitki çayı hazırlandığı gibi meyve olarak da tüketildiğinde adet söktürücü özelliği ile bilinmektedir.

İlginizi çekebilir: Alıç Faydaları Nelerdir? Yaprağı, Çiçeği ve Çayı ile Mucizevi Meyve

alıç meyvesi

4) İncir

Adet söktürücü meyve yemek isteyenler incir tüketebilir. İncirin regl kanamalarını rahat bir şekilde başlattığı ifade edilir. Geciken regl dönemleri için gün içinde incir tüketebilirsiniz. İnciri tükettikten sonra bol bol su içmelisiniz.

İlginizi çekebilir: İncirin Faydaları – Bakış Açınızı Değiştirecek 10 Mucizevi Özelliği

incir

Adet Söktürücü Kürler

İbrahim Saraçoğlu Adet Söktürücü Kür Tarifi

İbrahim Saraçoğlu, adet gecikmesi veya düzensizliği için brokoli kürü önermektedir. Brokolinin haşlama suyunu tüketmek adet düzensizliği için tercih edilebilir.

brokoli

Suna Dumankaya Adet Söktürücü Kür Tarifi

Bir çay kaşığı kekik ve bir çay kaşığı reyhanı yaklaşık 500 ml suda kaynatın. Daha sonra bu suyu süzerek içebilirsiniz.

kekik çayı

Adet Söktürücü Diğer Yöntemler

Sıcak Su Torbası

Yorgun ve hasta olduğunuzda vücudunuza iyi gelen sıcak torbaları, regl döneminde de sizlere yardım edecektir. Vücudunuzu sıcak tuttuğunuz durumlarda kanamanız daha aktif ve rahat olacaktır. Böylece ağrı da hissetmeyeceksiniz. Sıcak su torbasını kasıklarınıza doğrudan uygulamamalısınız. Kıyafet üzerinden kontrollü şekilde kullanabilirsiniz. Rahim kaslarınızı rahatlatacaktır.

sıcak su torbası

Yürüyüş

Rahim kaslarında oluşan kasılmalar nedeniyle ağrılı adet günleri geçirebilirsiniz. Bu gibi durumlarda 30 dakikalık bir yürüyüş sizi daha iyi hissettirecektir.

yürüyüş

Egzersiz

Adet gecikmelerinde ve kesik kesik gelen kanamalarda bedeninizi egzersiz ile rahatlatmak iyi bir fikir olacaktır. Vücudunuzu çok yormadan evde yapabileceğiniz adet söktürücü hareketler ile adetiniz daha rahat geçebilir. Orta hızda açma ve germe hareketleri ile egzersizlere başlayabilirsiniz. Tüm bu yöntemler işe yaramadıysa en kısa zamanda doktora gidip şikayetinizi belirtmelisiniz. Adetinizin gelmesini engelleyen hormonal ve biyolojik nedenler olabilir.

adet söktürücü bitki çayları

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Adet Geciktirici 5 Bitkisel Destek

Adet Gecikmesi Sebepleri, Gebelik Dışında 8 Farklı Neden

Adet Sancısına Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal ve Etkili Yöntem

Regl Nedir? 10 Soruda Regl Hakkında Tüm Merak Edilenler

Adet Düzensizliği Neden Olur? Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (8)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Adet Söktürücü Çivan Perçemi Çayı Tarifi

Adet Söktürücü Çivan Perçemi Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ödem Söktürücü Tarifi

Ödem Söktürücü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Öksürük Kesici Balgam Söktürücü Tarifi

Öksürük Kesici Balgam Söktürücü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sütlü Böğürtlenli Bitki Çayı Tarifi

Sütlü Böğürtlenli Bitki Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Balgam Söktürücü (+6 Ay) Tarifi

Balgam Söktürücü (+6 Ay)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Pide Yedikçe Yiyecekseniz Tarifi

Pide Yedikçe Yiyecekseniz

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri