Kuruçeşme’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

Kuruçeşme’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan Tarifi

Kuruçeşme’de En Lezzetli Mekan Keşfindeyiz!

İstanbul Boğazı’nın kıyısında bir yerleşim olan Kuruçeşme, Avrupa yakasının eşsiz muhitlerinden biri. Ortaköy ve Arnavutköy arasında yer alan Kuruçeşme, asırlık sahilhanelere ve yalılara ev sahipliği yapan eski bir yerleşim olarak bilinir.

Eski adı Kalamos olan Kuruçeşme, Antik Çağ’dan bu yana ayakta kalmayı başaran ender lokasyonlardan. Eskiden içerisinde bulunan koruluklar olduğu için ismi Koru Çeşme olarak anılan ilçe, daha sonra Kuruçeşme adını almış. Eski bir yerleşke olması, Kuruçeşme’ye çok sayıda tarihi eseri miras bırakmış, günümüzde eski ve yeninin bütünleştiği huzurlu ve düzenli bir ilçe haline gelmiştir. Kuruçeşme’de ayrıca Galatasaray Spor Kulübü’ne ait olan oldukça küçük bir ada da bulunur.

  • Beşiktaş ilçesine bağlı olan Kuruçeşme’ye Beşiktaş ve Taksim’den hareket eden otobüslerle gidebilirsiniz.
  • Dilerseniz, şehir hatları vapurlarını kullanarak kısa süre içerisinde Kuruçeşme’de olabilirsiniz. Kuruçeşme’ye
  • İstanbul’un her yerinden ulaşmak oldukça kolay.
  • Eğer aracınızla gitmek isterseniz ve Anadolu Yakası’ndan gelecekseniz, bu durumda Şile Otoyolu ya da İstanbul
  • Çevre Yolu O-2 E-80 üzerinden hızlı bir şekilde Kuruçeşme’ye varabilirsiniz.

Sınırsız imkanlara sahip olan yüzlerce mekan arasından, en iyilerini seçerek size özel bir spesifik mekan listesi hazırladık. İsterseniz, Kuruçeşme için bir gününüzü ayırarak sevdiklerinizle birlikte eşsiz lezzetler tadabilirsiniz!

İşte, Kuruçeşme’nin En İyi 10 Mekan Listesi!

1) Kuruçeşme Aşşk Cafe: Açık Hava Mucizesi

Kuruçeşme’de deniz kenarına konumlandırılmış olan mekan, mükemmel manzarasının yanında, misafirlerine eşsiz spesiyaller sunan bir mekandır. Kendine has dokusu olan, samimi, sıcak ve sevimli işletmelerdendir. Açık havada deniz manzarası eşliğinde kahvenizi yudumlayabilir, alternatif olarak alkollü içecek seçimleri de yapabilirsiniz. Özel kokteylleri, şarapları, kahve çeşitleri, pizza, atıştırmalık, tatlı ve dondurma seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Vejetaryen tüketicilere özel menüleri bulunan mekanda damak zevkinize uygun olan ve yalnızca size özel olarak hazırlanan yiyecekleri deneyebilirsiniz. Aşşk Kahve’nin en güzel özelliklerinden birisi de romantik bir konsepte sahip olması. Bu yönüyle ilk buluşmalar için oldukça uygun! Sevgililer gününde, özel kutlamalarınızda veya akşam yemeklerinde bu mekanı tercih edebilirsiniz. Gronaları ile meşhur olan mekandan paket servis de alabilirsiniz.

Adres: Muallim Naci Cad. No:64/B Kuruçeşme, Beşiktaş, İstanbul/Avrupa

İletişim: 0212 265 4734

kuruçeşme aşşk cafe

2) Mavi Balık: En İyi Deniz Mahsulü Restoranlarından

Mavi Balık Kuruçeşme’nin en güzel balık lokantalarından biri. Akdeniz, Avrupa ve Türk yemeklerinin sunulduğu mekanın eşsiz bir manzarası ve sunum anlayışı var. Boğaza tam hakim olan konumuyla özel akşamlar için de tercih edilebileceğiniz mekanda, oldukça nezih ve huzurlu bir ortam içerisinde doyasıya ziyafet çekebilirsiniz. Geniş bir içecek skalası olan mekanda, yıllanmış şaraplar, özel likörler ve sıcak & soğuk içecek servisi de bulunur. Mekanın sigara kullananlara özel ayrılmış olan bölümü de mevcuttur. Özel beslenme türleri için glütensiz yemek tercihleri yer alan Mavi Balık’ın menüsü, Kuruçeşme balık ve deniz mahsulü restoranları arasında birinci sınıf lezzetler sunan menülerden. Ahtapot salatası ve kalamar ızgaraları ise mekanın öne çıkan diğer lezzetlerinden. Dilediğiniz zaman rezervasyon yapabilirsiniz.

Adres: Kuruçeşme Mah. Muallim Naci Cad. No: 64 D: 2 Kuruçeşme, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 265 54 80

kuruçeşme mavi balık

3) Art By Ayvaz Şef

Akdeniz, Ortadoğu ve Türk mutfağından lezzetler sunan Art By Ayvaz Şef, akşam yemekleri için ideal mekanlardan. Arkadaş gruplarınızla birlikte de gidebileceğiniz mekan, kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerinden tam not alır. Steak çeşitleriyle damaklarda iz bırakan Art By Ayvaz Şef’te yemek servisi oldukça hızlı. Mekanın ultra hijyenik olması da ziyaretçilerin en çok beğendiği özelliklerden. Meze çeşitleriyle göz dolduran Ayvaz Şef’in, içecek menüsünde de dilediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

Adres: Muallim Naci Cad. No: 54 | Beşiktaş, Kuruçeşme, İstanbul

İletişim: 0532 501 09 69

art by ayvaz şef
www.thefork.com

4) Kafe Vesto: Ayaküzeri Uğramaları

Özel kahve seçenekleriyle dikkat çeken mekanın İstanbul’da çok sayıda şubesi yer alır. Vestel kuruluşlarından biri olan mekanın en önemli özelliği ise ekonomik fiyat seçenekleri. Mükemmel tatlı seçenekleri, pastalar ve sıcak & soğuk içecek servisleri olan mekanda, yemek seçenekleri de oldukça fazla. Kafe Vesto’nun en çok ön plana çıkan buzlu kahve çeşitlerini yaz aylarında denemeyi unutmayın. Mekan self servis olması sayesinde de oldukça hızlı bir şekilde hizmet vermekte.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Koru Sokağı No:2, 34340 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: 0212 212 00 25

kafe vesto kuruçeşme

5) Ada Kitap Kafe

Ada Kitap Kafe, kitabını çantasına atıp soluğu temiz havada alanlar için eşsiz bir ambiyansa sahip. Küçük ve sevimli bir mekan olan Ada Kitap Kafe’nin oldukça geniş bir kütüphanesi de var. Çok sayıda şubesi olan Ada Kitap Kafe, lezzetli yemekleriyle meşhur. Hem balık hem et yemeklerinin sunulduğu mekanda, kitabınızı okurken aynı zamanda harika yemekler tadabilirsiniz. Kitap okumak için oldukça sakin ve sessiz bir ortama sahip olan mekan, dekor anlayışıyla da misafirlerini memnun etmiş. Mekanın en özel yanı ise eşsiz bir boğaz manzarası sunuyor olması.

Adres: Kuruçeşme Mah. Muallim Naci Caddesi No:1 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: 0212 263 90 03

ada kitap kafe kuruçeşme

6) Huqqa Nargile Kafe

Kuruçeşme’nin en çok rağbet gören mekanlarından biri olan Huqqa, dünya lezzetlerinden tatlarla donatılmış özel sofraların ev sahibi. Sofistike bir yapıya sahip olan mekan, nargileleri ile meşhur olsa da yiyecek ve içecek seçenekleriyle nefis tatlar ortaya çıkaran özel lokasyonlardan. Lezzetli hamburger seçenekleri, nefis tatlılar ve meyve salataları sunulan Huqqa’da hizmet anlayışı da oldukça gelişmiş. Ziyaretçilerin sıkça tavsiye ettiği cheddar peynirli steak burgerini mutlaka denemelisiniz. Kapanış saati 03:30 olan mekanda vale hizmeti mevcut.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Mah, Muallim Naci Cd. No:56, 34345 Beşiktaş

İletişim: 0212 265 06 66

huqqa kuruçeşme

7) Cafe Di Dolce

Cafe Di Dolce, çiçeklerle donatılmış huzur dolu ve sakin mekan arayışında olanlar için ideal bir mekan. Uzun arkadaşlık sohbetleri için eşsiz olan mekanın, kullanım alanları konforlu bir şekilde dinlenme imkanı verir ve özel lezzetler tadabilmenize olanak tanır. Kuruçeşme’nin en köklü mekanlarından biri olan Cafe Di Dolce, eski Paris kafelerini andıran mimari dizaynıyla tanınır. Tatlı ve pasta çeşitleriyle öne çıkan mekanın, Kuruçeşme kahvaltı seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Ekonomik fiyat seçenekleri mekanın sıkça tercih edilmesinin başlıca sebeplerindendir.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Caddesi, No 25, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 257 72 99 – 0212 263 73 15

cafe di dolce kuruçeşme

8) Kuruçeşme Kahvesi

Ayaküstü lezzetli kahveler içebileceğiniz mekanlardan olan Kuruçeşme Kahvesi, Kuruçeşme mekanlar arasında göbeğe en yakın olan kahvecilerden biridir. Açık hava terasları da olan mekanın sınırsız sayıda özgün kahve türleri bulunur. Kahvelere özel bir ilginiz varsa, bu mekanı es geçmemenizi öneririz.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Cd. No:105, 34345 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: 0212 287 81 07

kuruçeşme kahvesi

9) La Mancha Restaurant

Boğazın en güzel manzarasına sahip olan La Mancha, özel günler için güvenle tercih edebileceğiniz lüks olarak kabul edilebilir mekanlardan. Akdeniz lezzetleriyle öne çıkan mekanda alkollü içecek servisi de mevcut. ”En İyi Etnik Restoran” ödülüne sahip olan mekanı evlilik yıl dönümü, doğum günü kutlamaları ve diğer özel günlerinizde tercih edebilirsiniz.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Cd. No:107, 34345 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: 0212 257 11 44

la mancha restaurant

10) İncirli Şaraphane

2012’de eski bir şarap mahzeninin restorana dönüşmesiyle kurulmuş olan İncirli Şaraphane, Tokat bez sucuğu ızgaralarıyla meşhur olan mekanlardandır. Zengin bir yöresel peynir menüsü bulunan mekanda, şarap seçeneklerinin yanında peynir çeşitlerini deneyerek harika bir akşam geçirebilirsiniz. Kuruçeşme meyhaneleri arasında en çok seveceğiniz mekanlardan biri de şüphesiz İncirlik Şaraphane olacaktır.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Cd. No:107, 34345 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: 0212 257 11 29

incirli şaraphane

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çukurcuma’da Ne Yenir? Eski Günlere Döndürecek 5 Nostaljik Mekan

Bebek’te Nerede Ne Yenir? Çok Keyif Alacağınız 10 Popüler Mekan

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri