Bebek’te Nerede Ne Yenir? Çok Keyif Alacağınız 10 Popüler Mekan

Bebek’te Nerede Ne Yenir? Çok Keyif Alacağınız 10 Popüler Mekan Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Bebek

En İyi Mekan Keşfindeyiz!

Beşiktaş ilçesinde yer alan Bebek, İstanbul’un en nezih semtlerindendir. Rumeli Hisarı ile Arnavutköy arasında yer alan semtin tarihi de çok eskilere kadar uzanır. Fatih’in İstanbul’u keşfi sırasında küçük bir Rum köyü olan Bebek sokaklarında bu tarihi görmek hala mümkün. Bir balıkçı kasabası olan Bebek, 19. yy ortalarında deniz seferlerinin başlamasıyla yerleşik bir semt haline geldi. 1965 ve 1970 yılları sonrası hızlı yapılaşmayla büyüyerek bugünkü halini aldı.

Denize sıfır ve lüks bir yerleşim yeri olarak bilinen Bebek; kafeleri, restoranları, balıkçıları ile meşhurdur. Elit bir semt olmasının dışında, İstanbul’un en fazla yeşil alanı burada bulunur. Yapılanma daha çok korular ve yeşil alan içerisinde gelişir. Aynı zamanda yerli ve yabancılara ait yat ve teknelerin bulunduğu bir marina vardır. Sahil şeridi hariç ara sokaklarında sakinlik hakimdir.

Bebek Nerede? Nasıl Gidilir?

Bebek Beşiktaş’ın en hareketli lokasyonlardan biri. Avrupa yakasında yer alan semte ulaşım; feribot, metro, dolmuş ve otobüslerle sağlanır. Bebek sahili boyunca hem deniz havası alabilir hem de uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Mutlaka gezip görülmeli ve hem tarihi havasını solumalı hem de birbirinden nezih mekanlarında vakit geçirebilirsiniz. Nereye gidilir ve ne yenir derseniz, en popüler mekanlar listesi hemen aşağıda sizleri bekliyor!

İşte, herkesin dilinde olan en gözde Bebek mekanları!

1) Lucca

Lucca eğlence tarzıyla üne kavuşmuş bir mekan. Yemek yemek ve keyifli vakit geçirmek için en ideal adreslerden. Keyifli ortamı, servis kalitesi ve ödüllü kokteylleriyle de adından sıklıkla söz ettirir. Bir gittiğinizde bir daha gitmek isteyeceğiniz restorana gitmeden önce muhakkak rezervasyon yaptırmalısınız; aksi takdirde yer bulabilmeniz imkansız. Popüler bir mekan olan Lucca, müdavimlerinin yanı sıra mekanın methini duyup görmek isteyenlerin de uğrak yerlerinden biri.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No:51

İletişim: 0212 257 12 55

bebek lucca

2) Mangerie Restaurant

Muhteşem deniz manzarasıyla muhteşem bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Mangerie tam da aradığınız yer. Bebek kahvaltı mekanları içerisinde en çok tercih edilen restoranlardan olan Mangerie’nin tatlılarını da mutlaka denemelisiniz. Açık büfe kahvaltısıyla ve pazar günleri uzun brunchıyla Bebek’in en güzel lokasyonlarından olan kafe, zengin peynir çeşidiyle de beğeni kazanır. Kendinizi ev ortamında hissedeceğiniz Mangerie’de ailenizle ve sevdiklerinizle güzel saatler geçirebilirsiniz.

Adres: Cevdet Paşa Caddesi, No: 67

İletişim: 0212 263 51 99

bebek mangerie

3) Baylan Pastanesi – Bebek

Bebek’in en sevilen pastahanelerinden Baylan Bebek, 1923 yılından itibaren hizmet verir. Menüsü de oldukça zengin olan mekan başlarda sadece fırın olarak işletilse de şu an mekanda makarnalardan salatalara, çorbalardan atıştırmalıklara kadar aradığınız birçok lezzeti bulabilirsiniz.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No:52

İletişim: 0212 358 07 60

baylan pastanesi bebek

4) Taps

Atıştırmalık ve ev yapımı bira keyfi yapmak isterseniz Taps’te, hem güzel yemekler yiyebilir hem de mis gibi boğaz havası alabilirsiniz. Pizza, hamburger ve tatlılarını deneyebileceğiniz pub’da manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 119

İletişim: 0212 263 87 00

taps bebek

5) Bebek Koru Kahvesi

Klasik buluşma noktası haline gelen kahvede; başlangıçlardan sandviçlere, salatalardan tatlılara istediğiniz her lezzeti bulabilirsiniz. İsterseniz öğlen bir yorgunluk kahvesi içebilir isterseniz de şık bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Adres: Cevdet Paşa Caddesi, No: 120

İletişim: 0212 287 56 07

bebek koru kahvesi

6) Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Bebek merkezde yer alan mekan, badem ezmesinin en lezzetlisinin yapıldığı yer olarak bilinir. İsterseniz orada yiyebileceğiniz isterseniz hediye olarak alabileceğiniz ezmeler müdavimleri için vazgeçilmez adreslerden biri.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 53/C

İletişim: 0212 263 59 84

bebek badem ezmesi

7) Chilai

Deniz kenarında yer alan restoranda kahvaltı, öğlen yemeği ya da akşam yemeği yiyebilirsiniz. Yine yemek lezzetlerine doyamayacağınız mekana gitmeden önce yer durumunu öğrenmeli ve rezervasyon yaptırmalısınız.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 60

İletişim: 0212 263 63 15

chilai bebek

8) Midpoint

Güler yüzlü ve sıcakkanlı personeliyle gönlünüzü fethedecek mekan, lezzetleriyle de ziyaretçilerinin memnuniyetini kazandı. Dillere destan sebze çorbasıyla ünlü işletmede kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği servisleri bulunur.

Adres: Cevdet Paşa Caddesi, Eminbey Apartmanı, No: 39/B

İletişim: 0212 265 40 37

midpoint bebek

9) Bebek Balıkçısı

Bebek sahili birbirinden şık restoranlara da ev sahipliği yapar. Lezzetleri ve servis kalitesiyle adından söz ettiren mekanlar arasında Bebek balıkçısı ayrı bir yere sahip. Birçok ünlü ismin de tercih ettiği mekan oldukça şıktır ve eşsiz menüsüyle misafirlerinin gönlünü kazanır.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 26/A

İletişim: 0212 263 34 47

bebek balıkçısı

10) Starbucks

Bebek Starbucks, Divan ve Bebek oteli arasında bulunur. Kocaman bir rıhtıma sahip olan mekan günün her saati tıklım tıklım dolu. Boğaz manzarası eşliğinde kahvenizi yudumlamak ve günün yorgunluğunu atmak isterseniz oldukça keyifli bir adres olacak. Ayrıca ofis hayatından uzaklaşmak isteyen ve deniz manzaralı bir çalışma ortamı yaratmak isteyenler için de ideal bir mekan.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 30

İletişim: 0 212 287 43 63

bebek starbucks

Bebek’te Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

1) Rumeli Hisarı

İnşa edildiği dönemde Osmanlı kayıtlarında kule-i cedide olarak geçen hisar, günümüzde konser ve gösteri alanı olarak kullanılır. Açık hava müzesi olarak da kullanılan yapı Bebek’e gelip de görmeniz gereken yerler arasında. Hem atmosferi hem de tarihi ambiyansıyla büyüleyici bir etkiye sahip olan hisar, Bebek’in en eski yapılarından birisi.

2) Bebek Sahili

Uzun yürüyüşler yapmak ve mis gibi deniz havası almak için en çok tercih edilen yerlerden. Ayrıca balık tutmak ve yüzmek için de kullanılan sahil, yaz kış hareketli.

3) Bebek Parkı

Güzelce yürüyüşünüzü yaptıysanız ve tıklım tıklım kafeler yerine sakin bir dinlenme mekanı arıyorsanız Bebek Parkında dondurmanızı yiyerek dinlenebilirsiniz. Haziran ayında düzenlenen Bebek Şenliği ile hareketlenen park, çeşitli açık hava konserlerine de ev sahipliği yapar.

4) Bebek Hümayun-u Abad Cami

Osmanlı tarihinin en önemli ustalarından biri sayılan Mimar Kemalettin tarafından yapılan bu cami, 1912 yılında inşa edildi. Ağaçların arasında denize nazır küçük bir cami olsa da tarihi önemi oldukça büyük.

5) Hidiva Köşkü

Bebek Parkının güneyine doğru devam ettiğinizde muhteşem güzellikte bir bina ile karşılacaksınız. Ziyaretçilerine kapalı olan bu bina Mısır Cumhuriyetinin resmi konsolosluk binası olarak kullanılıyor. Lale Devri sırasında Sultan 3. Ahmet’in emriyle yaptırılmış bina ismini, bir dönem burada ikamet eden Mısır Hidivi’nin annesi olan Hidiva Emine Hanım’dan alır.

6) Arnavutköy Evleri

Boğaz havasını alıp parkta yürüyüş yaptıktan sonra bir diğer görmeniz gereken adreslerden biri de Arnavutköy sokakları. Birbirinden güzel evlerin yan yana sıralandığı ve daracık sokakların arasından denize varan yollarıyla büyülü bir atmosfere sahip sokaklarda dolaşmaya doyamayacaksınız. Boğaza bakan, 3 katlı ve farklı renklere boyanmış bu evlerin her biri sanat eseri değerinde.

7) Kuruçeşme Parkı

Boğaz kıyısında uzanan bir diğer park olan Kuruçeşme Parkın adı, hemen karşısında bulunan 250 yıllık bir çeşmeden gelir. Resmi adı Köprülü Hemşiresi Çeşmesi olan bu çeşme hemen yanında bulunan cami ile birlikte Osman Efendi tarafından inşa edildi. Parkın tarihi geçmişi kadar manzarası ve düzenlenen birbirinden eğlenceli etkinlikleri de parkın en dikkat çekici özelliklerinden.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan

Kuruçeşme’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Pratik Elmalı Kek (10 Dakikanızı Alacak) Tarifi

Pratik Elmalı Kek (10 Dakikanızı Alacak)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bebek Keki 10+ Tarifi

Bebek Keki 10+

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Popüler Trileçe Tarifi

Popüler Trileçe

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Bebek Kahvaltı (10 Aylık) Tarifi

Bebek Kahvaltı (10 Aylık)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebek Menemen + 10 Ay Tarifi

Bebek Menemen + 10 Ay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
10 Aylık Bebek Kahvaltısı Tarifi

10 Aylık Bebek Kahvaltısı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Temiz İçerikli Harika Profiterol Tarifi

Temiz İçerikli Harika Profiterol

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tane Tene Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tene Pirinç Pilavı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Tarifler Geri
Videolar Geri