Amsterdam’da Ne Yenir? Mutlaka Tatmak İsteyeceğiniz 9 Süper Lezzet

Amsterdam’da Ne Yenir? Mutlaka Tatmak İsteyeceğiniz 9 Süper Lezzet Tarifi

Amsterdam Turu En İyi Gezi & Yemek Rehberiniz!

Huzurun, özgürlüğün, mutluluğun, eğlencenin, kültür ve gastronominin tamamını bir arada barındıran Hollanda’nın başkenti Amsterdam diğer büyük şehirleri geride bıraktığı gibi birçok Avrupa şehrini de bu konuda gölgesinde bırakıyor.

Kuzey Denizi’ne yakın konumu göz önüne alındığında, Amsterdam, ne aşırı sıcak ne de aşırı soğuk bir şehir ancak; sıklıkla yağmura yakalanabilmeniz olası. Bununla birlikte, şehir ve sakinleri bunun için iyi hazırlanmış, hava nasıl olursa olsun görecek ve yapacak çok şey var!

Dünya standartlarında müzeleri, aile atraksiyonları, doğal kanalları, açık hava alanları, festivalleri, gece hayatı ile Amsterdam, şehirde mükemmel bir gün geçirmek için ihtiyacınız olan her şeye sahip! Bütün bunları aynı atmosferde yakalayabileceğiniz gibi bu şehir, enfes bir damak zevki de sunmakta.

Öyleyse, Amsterdam’ın cazibe merkezleri ve kaçırılmayacak deneyimlerinizin temel listesi ile kısa bir Amsterdam lezzet turuna çıkıyoruz, hazır mısınız?

Amsterdam'da Ne Yenir?

Amsterdam’da Ne Yenir? İşte, Yemeden Dönmek İstemeyeceğiniz 9 Meşhur Lezzet!

Amsterdam’da bisiklet sürdünüz, kanal turlarına katıldınız, Museumplain’de kültür zevkinizi aldınız, eğlendiniz, bol bol gezdiniz, şehrin her noktasını fotoğraflamak için uzun uzun yürüdünüz, Amsterdam’ın butik alışveriş caddelerinde kayboldunuz ve sıra geldi midenizi şenlendirmeye!

Konumu itibarıyla Kuzey Denizi nehri deltasındaki bu şehrin tabii ki en önemli besin kaynakları çiftçilik ve balıkçılık. Şehrin mutfağı, hatta ülkenin mutfağı da buna göre şekillenmiş. O halde lafı uzatmadan sizin için hazırladığımız Amsterdam’da ne yenir listemize doğru geçelim!

1) Broodje Haring (Ringa Balığı)

Çiğ ringa balığı, henüz tatmamış olanlara biraz korkutucu gelebilir; ancak Amsterdam’a gelen her ziyaretçinin tatması gereken lezzetlerdendir. Şehrin dört bir yanında bu Hollanda spesiyalitesini sunan haringhandel’leri (ringa arabaları) görebilirsiniz.

Balığın, kornişon turşu ve soğanlı küçük bir sandviçle servis edilmesini sağlamak için ise, bir ‘broodje haring’ istemelisiniz. Ayrıca, çiğ balık yemem diyenler için kızarmış ringa balığı da yerel halk tarafından oldukça tüketilen bir diğer seçenek. Restoranlarda da menü şeklinde sipariş edebileceğiniz ringa balığını denemek için en iyi zaman, ringa balığının en tatlı olduğu söylenen mayıs ve temmuz ayları arasıdır.

Ringa balığını tadabileceğiniz meşhur iki lezzet durağı ve adresi:

  • Bommels Broodjes (Food center, Jan van Galenstraat 4, 1051 KM)
  • Stubbe’s Haring (Singel, 1013 GA)
Broodje Haring (Ringa Balığı)

2) Kaas (Hollanda Peynirleri)

Amsterdam’ın bir diğer öne çıkan lezzeti flemenkçe ‘Kaas’ yani peynir anlamına gelen binbir çeşide ve lezzete sahip Hollanda peynirleri. Almadan önce peynir dükkanlarında tadımlık hazırlanmış olanlarından tadabilir, kendi damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz.

Hardal tohumlusundan, kimyonlusuna, yağlısından, yağsızına, eskisinden, tazesine, envaiçeşit peynir bulabileceğiniz bu dükkanlara şehrin her köşesinde rastlamanız mümkün. En meşhur peynir çeşitleri ise Edam, Gouda, Geitenkaas ve Parrano’dur.

Hollanda peynirlerini tadabileceğiniz önemli iki restoran ve adresleri:

  • JWO Lekkernijen (Tweede Goudsbloemdwarsstraat 1, 1015 JX)
  • Brouwerij ’t IJ (Funenkade 7)
Kaas (Hollanda Peynirleri)

3) Stroopwafel

İçi karamel dolgusu ile şerbetlenmiş, sıcacık ikram edildiğinde enfes, kahve bardağınızın üstünü kaplayacak boyutta ve incecik, çıtır çıtır bir lezzet: Stroopwafel. İsteğe göre soğuk şekilde de tercih edilebilen bu lezzeti hediyelik eşya satan dükkanlarda, peynircilerde, butik kafelerde hatta restoranlarda bile rahatlıkla bulabilirsiniz.

Günümüzde süpermarketlerde bile bulabileceğiniz bu lezzeti kesinlikle yerinde denemelisiniz! Gezinizin koşturmacasında yanınıza bir kutu Stroopwafel alıp lokal bir kafede kahvenizi yudumlarken üzerinizdeki yorgunluğu keyifle atabilirsiniz.

İşte, sizler için o kafelerden bazı öneriler!

  • Van Wonderen Stroopwafels (Kalverstraat 190, 1012 XH)
  • Original Stroopwafels (Albert Cuyp Straat t/o 182, Stand 134, 1073 BL)
Stroopwafel

4) Patat

Amsterdam’da kuşkusuz her öğüne girebilen flemenkçe ‘vlaamse frites’ yani bildiğimiz patates kızartması: Patat. Patates kızartması olduğuna bakmayın, üzerindeki soslarla klasik bir patates kızartması olmaktan hayli uzaklaşıyor. Üzerine eklenen sosları kendi damak zevkinize göre seçebilir, Amsterdam’ın dans eden evlerinin arasında, kanallarında dolaşırken elinizde külahta sıcacık soslu leziz patates kızartmalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Sos olarak ketçap, mayonez, hardal, barbekü soslarının yanı sıra fıstıklı sos, sarımsaklı sos veya soya sosu gibi çeşitleri de ekletmek mümkün. Patat’ları hemen her köşe başında kolayca bulabileceğiniz patates kızartması satan yerlerden alabileceğiniz gibi, lüks restoranlarda bile menünün ilk sayfasında olduğunu göreceksiniz.

Amsterdam patates lezzetini bir kafede denemek isterseniz bu önerimiz sizin için:

  • Vlaams Friteshuis Vleminckx (Voetboogstraat 33, 1012 XK Amsterdam)
Patat

5) Stamppot

Kültür turizmi cenneti olmasının yanı sıra yerel halkın geçim kaynaklarından olan çiftçilik, şehre harika bir lezzet daha katmış. Bu da patates püresine ‘boerenkool’ adı verilen bir çeşit bizim lahanımıza benzeyen, çiftçi lahanası olarak da bilinen, sebze ile karıştırılmasıyla ve üzerine sosis veya et eklenerek servise sunulan bir başka Amsterdam lezzeti: Stamppot.

Bu lezzeti elde etmek için kullanılan boerenkool sebzesinin özen gerektiren bir serüveni var: Tadının yerinde olması için çiftçiler bu sebzeleri toplamadan önce üzerinin soğukta, kar yağışlarında donup buzlanmasını bekliyorlar; bu sayede daha lezzetli acı olmayan sebzeler elde ediliyor. Siz de eğer farklı ülkelerde, farklı lezzetler düşkünüyseniz, bu şahane yemeği mutlaka denemelisiniz!

Yerel restoran ve kafelerden kolaylıkla sipariş edip, tadına bakabilirsiniz, bizim önerimiz:

  • Restaurant Nomads (Oranje-Vrijstaatkade 55, 1093 KS)
Stamppot

6) Poffertjes

Gelelim Amsterdam mutfağından bir başka lezzete: Poffertjes. Yani bildiğiniz mini krepler. Yerel halkın genellikle öğle atıştırmalığı olarak tercih ettiği bu mini krepler üzerlerine tereyağı ve pudra şekeri eklenerek servis ediliyor. Kafe ve restoranlarda bulabileceğiniz gibi, en lezzetlilerini ve tazelerini pazarlarda, festivallerde ve fuarlarda da bulabilirsiniz.

Poffertjes lezzetini deneyimlemeniz için bizim önerilerimiz:

  • De Vier Pilaren (Stadhouderskade 11, 1054 ES)
  • The Pancake Bakery (Prinsengracht 191, 1015 DS)
Poffertjes

7) Oliebollen

Amsterdam’ın ışıklı caddelerine, süslenmiş stantlar açılmaya başlanmış ve Oliebollen satılmaya başlanmışsa, Amsterdam’a kış gelmiş demektir. Yerel halkın da kış aylarında sıkça tükettiği bu şahane lezzeti siz de mutlaka denemelisiniz!

Hamurunda elma, narenciye ve kuru üzüm barındıran bu atıştırmalık, yağda kızartılıp, üzeri soslanarak servise sunulur. Bu lezzeti deneyimlemek için özellikle kış aylarında Amsterdam’da bulunuyorsanız, sokaklarında dolaşıp Oliebollen standlarına uğramanız yeterli.

Eğer kafe ya da restoran önerisi isterseniz bu iki restoran oldukça rağbet görenlerden:

  • Banketbakkerij Lanskroon (Singel 385, 1012 WL)
  • Hartog’s Volkoren Oliebollen (Wibautstraat 77, 1091 GK)
Oliebollen

8) Falafel

Top haline getirilen nohut, sarımsak, maydanoz gibi çeşitli lezzetlerle harmanlanan hamuru tatlandırmak için tahin, yoğurt ve limon suyundan oluşan soslar kullanılarak kızgın yağda kızartılıyor ve pita ekmeği eşliğinde sunuluyor Falafel Amsterdam’da.

Evet yanlış duymadınız, o bildiğimiz Orta Doğu mutfağının benzersiz lezzeti burada da karşınıza sıklıkla çıkabilir. Şehrin yerellerinin sıklıkla tercih ettiği, özellikle akşamları bol bol tükettiği Falafel’i de köşe kafelerde, restoranlarda bulmanız mümkün.

İşte, Amsterdam’da falafel lezzetini tatmak isteyenler için başlıca vejeteryan kafeler!

  • Maoz Vegetarian (Damrak 40, 1012 LK)
  • d&a hummus bistro (Westerstraat 136, 1015 MP)
  • Foodhallen (Bellamyplein 51, 1053 AT)
Falafel

9) Bitterballen

Dana etinden, un ve baharatlarla yapılan kremalı et dolgulu, kızgın yağda kızartılmış ekmek kırıntısı kaplı küçük köfteler diyebiliriz Bitterballen’e. Bu yemeğin küçük bir de hikayesi var: Kahverengini alması sigara içen insanların akciğerlerinin alacağı hali göstermek amaçlı yapıldığı söylenmekte. Bu yemeğin de Amsterdam’da, yerel halk tarafından oldukça revaçta olduğunu söyleyebiliriz.

Genelde küçük tabaklarda hardal ve acı sos eşliğinde tadabileceğiniz bu lezzeti bulabileceğiniz kafe önerilerimiz:

  • Café de Tuin (Tweede Tuindwarsstraat 13)
  • Pllek (TT Neveritaweg 59)
Bitterballen

Amsterdam’da Ne Yapılır? En Keyifli Aktiviteler

  • Bisiklet kiralayın ve bisikletinize atlayıp şehrin kusursuz atmosferinde doyasıya pedallayın.
  • Kanal turlarına katılın.
  • Museumplain’de kültür gezisi yapın.
  • Amsterdam’ın butik alışveriş caddelerini keşfedin.
  • Anne frank’in evini ziyaret edin.
  • Buurtboerderij’de Flemenk müziğinin keyfine varın.

Amsterdam Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

  • Dam Meydanı
  • Van Gogh Müzesi
  • Heineken Experience
  • Red Light District
  • Zaanse Schans
  • Rijksmuseum Müzesi
  • Vondelpark
  • Begijnhof
  • Bloemenmarkt

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Barselona’da Ne Yenir? İspanyol Mutfağından En Meşhur 6 Lezzet

Budapeşte’de Ne Yenir? Çorbasından Tatlısına En Bilinen 7 Farklı Lezzet

İzlanda’da Ne Yenir? Gittiğinize Değecek 7 Enfes Lezzet – Gezi Rehberi

Berlin’de Ne Yenir? Hayır Diyemeyeceğiniz 7 Değişik Lezzet

Belgrad’da Ne Yenir? Bu 7 Şahane Lezzeti Tatmadan Dönmeyin!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Airfrey'da 9 Dakikada Sufle Tarifi

Airfrey'da 9 Dakikada Sufle

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ay Tatlısı (Süper Lezzet) Tarifi

Ay Tatlısı (Süper Lezzet)

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Mandalinalı Kup ( Süper Lezzet) Tarifi

Mandalinalı Kup ( Süper Lezzet)

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri