Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan Tarifi

Ankara’da Huzur Bulabileceğiniz Kitap Kafeler

Kitap okumanın sağlığa olan etkisini hiç düşündünüz mü? Sıkça kitap okuyan insanların beyin sağlığı daha uzun süre korunur. Beyinde bulunan uyarıcılar sayesinde kitap okuyan kişilerde, stresin azaldığı da bilinen bir gerçektir. Aynı zamanda alzheimer riskini de azaltan kitap okuma eylemi, size hayatta pek çok kolaylık sağlayacaktır.

Ankara’da kitap okuyabileceğiniz, kitaplarla dolu mekanda huzurla kahvenizi içebileceğiniz, gürültüden ve kalabalıktan uzak kitap okunacak kafeler listesini sizlere sunmaktan mutluluk duyarız. Fırsat bulduğunuz her an kitabınızı alıp bir koltuk kapacağınız kitap kafeler bu liste ile Ankara’da can buluyor. Son yıllarda oldukça ilgi gören kitap kafe konsepti ile düzenlenen nezih ve seçili mekanlar, bu yazıda sizlerle.

Sakinlik ve keyifle zaman geçireceğiniz kitap kafe isimleri ve adresleri işte sizlerle!

1) Kurtuba Kitap Kafe

Yolunuz Kızılay’a düştüğünde bir kahve içimlik de olsa Kurtuba’ya muhakkak uğramalısınız. Ahşap dekorları ile ruhunuzu dinlendiren iç mekanı, kafenin önündeki minik bahçe tamamlıyor. Sıcak ve soğuk içecekler de bulabileceğiniz Kurtuba’da her ay düzenlenen edebi sohbetler ve imza günleri de kitapseverlerin ilgisini çeken detaylardandır. Kitabını alıp gelenler ve biraz mekan farklılığı isteyip sınavlarına çalışmak isteyenler için ideal ve popüler bir mekan olan Kurtuba, sizleri Kızılay’da bekliyor olacak.

Adres: Bayındır 1. sokak No: 15/ 23 Sakarya/ Kızılay/ ANKARA

İletişim: (0312) 430 60 68

kurtuba kitap kafe

2) Çilek Kitap Kafe

Çilek Kafe, kitap kafe Ankara duraklarından biri olabilir. Pek çok kültürel etkinlikler ile dikkat çeken bu mekanda, çayınızı içerken kitabınızı okuyabilirsiniz. Şehrin kalabalığından yorulduğunuzda burada bir Türk kahvesi içmek de iyi bir fikir olabilir. Zengin menüleri içerisinde vegan menüleri ile de her zevke hitap eden, bol kahve seçenekleri olan bir mutfağa da sahip. Çilek Kafe’ye gitmek için daha fazla geç kalmayın.

Adres: Meşrutiyet Mahallesi, Kızılırmak Caddesi, 06420 Çankaya/ Ankara

İletişim: (0312) 424 11 99

çilek kitap kafe

3) Ekmek Teknesi

Başkent’in hengamesinden bir iki saat uzak kalmak isteyenler için size Ekmek Teknesi’ni tavsiye edeceğiz. Bu mekanda kendi evinizdeki sıcaklığı bulabilirsiniz. Her gün taze taze yapılan el emeği kurabiyeler, kitabınızı okurken çayınıza eşlik edebilir. Uygun fiyatlara sahip olan Ekmek Teknesi, Ankara’daki öğrencilerin ve kitap dostlarının uğrak mekanı olmuş durumda.

Adres: Fidanlık Mahallesi Ataç 1 Sokak No:26/ D (Ziya Gökalp Caddesi) 06420 Ankara

İletişim: 0 (312) 969 24 15

ekmek teknesi

4) Ardıç Kitabevi

Ankara’da dostlarınız ile buluşup bir iki kelam etmek istediğinizde, ayaklarınız sizi Ardıç Kitabevi’ne doğru götürecektir. Kitaplar arasında kaybolup ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bu mekanda aynı zamanda karnınızı da lezzetli menüler ile doyurabilirsiniz. Sıcak ve samimi bir ortamda keyifli saatler geçirmek için durağınız Ardıç Kitabevi olabilir. Körili sandviçlerinin pek lezzetli olduğunu da belirtelim :)

Adres: Kızılay Mahallesi, Yüksel Caddesi. Gülsan Apartmanı. No: 8 D: 10, 06420 Çankaya/Ankara

İletişim: (0312) 418 67 05

ardıç kitabevi

5) Liman Kitap Kahve

Çukurambar’da adeta bir hobi kafesi olan Liman Kitabevi, çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu mekanda hediyelik eşyalar, filmler, kitaplar ve müziğe dair pek çok şey yer alıyor. Modern ve şık tasarıma sahip olan Liman, dönem dönem yazar ve okurları bir araya getiriyor. Keyifli kitap okuma ve masal anlatma etkinliklerine de yer veren bu mekanda huzurlu ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Adres: Ufuk Üniversitesi Caddesi. No: 8 Çukurambar/ANKARA

İletişim: 0312 3179898

liman kitap kafe

6) Enderun Kitap Kahve Evi

Her sokağı tarih kokan Ankara’da kitabınızı alıp sıcak bir çay içmek istediğinizde Enderun Kitap Kahve Evi’ne gitmeye ne dersiniz? Sakin ve nezih iç mekanında çayınıza lezzetli kurabiyeler eşlik ederken siz de kitabınızdan birkaç bölüm okuyabilirsiniz. Sessiz bir köşeye çekilip ruhunuzu dinlendirmek istediğinizde mutlaka Enderun Kitap Kahve Evi’ne uğramalısınız. Çok uygun olan menüsü ve samimi çalışanları ile kendinizi evinizde hissedebilirsiniz.

Adres: Hamam Arkası Sakarya Mahallesi Hamam Önü, Altındağ Ankara

enderun kitap kafe

7) Arkadaş Kitabevi

Bir kitabevi düşünün hem kahve kokan hem de kitap kokuları arasında kendinizi kaybedebileceğiniz. İşte Arkadaş Kitabevi bu özelliklere sahip bir kitabevi. Raflardan merak ettiğiniz kitabı alıp inceleme fırsatı sunan Arkadaş Kitabevi’nin bir de sevimli ve keyifli bir kafesi bulunuyor. Kitap manzaralı bu mekanda kendinizi kitapların dünyasında kaybedebilirsiniz. Derin düşüncelere ve huzura dalmak için Arkadaş Kitabevi’ne bekleniyorsunuz.

Adres: Kentpark Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:16 Ankara

İletişim: 0 312 219 92 42

arkadaş kitabevi

8) Chile Minor

Ankara’da daha önce görmediğiniz bir dizaynda bulunan bir kitap kafe ile tanıştırmak istiyoruz sizi. Chile Minor’e gelen bir daha ayrılamıyor. Huzur verecek kitap okuma köşelerinde kitabınızı okurken kahvenizi nasıl alırdınız? Chile Minor zaman zaman gerçekleştirdiği kitap sohbetlerine yazar ve okur buluşmalarını da ekliyor. Bu yönüyle de Ankara’da dikkat çeken mekanlardan biri oluyor. Siz de kitap kafede soluklanmak ve ruhunuzu stresten arındırmak istediğinizde Ankara’da Chile Minor’e uğrayabilirsiniz.

Adres: Paris Caddesi No: 49/B Kavaklıdere, Ankara

chile minor

9) Naif Kitabevi

Kitabınızın en heyecanlı yerini sessiz bir mekanda okumak mı istiyorsunuz? Yahut tüm kalabalığı kapının ardında bırakıp kendinizi bir yere mi saklamak istiyorsunuz? Belki de arkadaşlarınızla sanat ve hayata dair sohbetler etmek istersiniz. O halde sizi Naif Kitabevi bekliyor olacak. Sıcak bir çay samimiyeti ve kitaplarla dolu olan bu kafede aradığınız sakinlik saklı. Kendinizi loş ışıklara ve kitap satırlarına bırakmak için adresiniz Naif Kitabevi!

Adres: Yüksel Caddesi 06420 Ankara

naif kitabevi

10) Yeni Dünya Kitap Kahve

Yeni Dünya Kitap Kahve’ye gelenler hem karnını doyuruyor hem de ruhunu! Lezzetli menüleri ve seçkin kitap çeşitleri ile misafirlerini mutlu etme amacını taşıyor. Okurlar ile yazarları buluşturup keyifli sanat sohbetleri de düzenleyen Yeni Dünya kitap Kahve sizi Hacettepe Mahallesi’nde karşılayacak. Bizce kitabınızı alın ve bu samimi mekanda tüm streslerinizden arının. Güzel fikir olabilir :)

Adres: Hacettepe Mahallesi Fırın Sokak No: 1 Ankara

yeni dünya kitap kahve

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İstanbul Kitap Kafe, Motivasyonunuzu Yükseltecek 10 Entelektüel Yer

Ankara Kahvaltı Mekanları, En Doyurucu 10 Leziz Adres

Hamamönü Gezilecek Yerler, En Bilinen 10 Meşhur Mekan

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara İftar Mekanları Oruç Açabileceğiniz 10 Farklı Lezzet Durağı

Aspava Keşfindeyiz! Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

Ankara Piknik Alanları – Aileye Uygun Doğayla İç İçe 10 Temiz Yer

Ankara’da Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali Tarifi

Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

2024 Mart Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Mart Ayının 30 Popüler Tarifi

Baharın sert güneşini içimizde hissettiğimiz bu ayda sıcacık evlerde pişen birbirinden lezzetli tarifler, mart ayının…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Tarifler Geri
Videolar Geri