Ankara’da Künefe Nerede Yenir? 13 Meşhur Mekan

Ankara’da Künefe Nerede Yenir? 13 Meşhur Mekan Tarifi

Ankara’da Künefenin En İyi Adresleri

Özel olarak hazırlanan künefe peynirinin kullanıldığı yöresel tatlılardan biridir künefe. Akdeniz illerinde ve Güneydoğu illerinde sık sık tüketilir. Akşam yemeklerinden sonra taze taze hazırlanması önerilen künefe, incecik çekilen kadayıfların nefis şerbetle buluştuğu özel bir lezzettir. Kullanılan peynir de çıtırlık veren kadayıf da sadece künefe için üretilmektedir. Asıl lezzeti ise şerbeti vermektedir. Tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde, unutulmaz bir künefe ortaya çıkar.

Künefe Kaç Kalori?

Ankara’da Künefe Nerede Yenir?

  • Zeugma Künefe
  • Belkıshan Künefe
  • Özikizler Künefe
  • Hatay Asi Künefe
  • Künefeci Muallim
  • Hatay Kuşoğlu Künefe
  • Künefezade
  • Hanzade Künefe
  • Gaziantepli Erol Usta
  • Künefe Cadde
  • Antebia Künefe
  • Firik Antakya Künefeci
  • Ayıntap Künefe

Tarif için: Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe Nasıl Yapılır?

Ankara’nın en işlek caddelerinden en sakin konumlarına kadar yayılan künefe dükkanlarının en iyilerini sizin için seçtik. Şerbet dengesini kuran, hakiki malzemeleri bir araya getiren, usta ellerden çıkmış künefeler künefe sevenler için bu sayfada yer alıyor.

Künefe, ülkemizde hemen hemen pek çok ilde ve ilçede tüketilmektedir. Şerbetli tatlıları sevenler, Ankara’da Ankara künefe mekanlarını keşfetmeye başlar. Zaman kaybetmeden, nokta atışı yaparak kendinize en yakın konumdaki künefeciyi bulmanız için sizlere özel bir liste hazırladık.

Bu liste sayesinde, Ankara’da nerede künefe yenir diye düşünmeyeceksiniz ve en leziz mekanları bir çırpıda bulacaksınız. İşte iştahları kabartan enfes Ankara künefecilerinin adresleri!

Tarif için: Tavada Künefe Tarifi

Ankara Künefecileri: 13 Meşhur Mekan

1) Zeugma Künefe

Zeugma Künefe Ankara şubeleri olan popüler bir künefecidir. Künefe siparişi verdiğinizde masada sadece künefe değil, damakları tatlandıran meyve ve kuruyemişler de yerini alır. Bu tatlı merkezinde yediğiniz künefenin tadını başka bir yerde bulamayabilirsiniz. Kan şekerini dengelemek adına, tatlı yanında ikram edilen sütler de bu mekanın düşündüğü ince detaylardan biri!

Adres: Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, No: 24 Çankaya

İletişim: 0312 517 27 27

zeugma künefe

2) Belkıshan Künefe

Etimesgut’ta yer alan Belkıshan Künefe, künefenin hakkını veren mekanlardan biridir ve Ankara’da künefe yemek isteyenlerin sık sık uğradığı lezzet duraklarındandır. Tatlılarla beraber ikram edilen çerez ve meyveler, sohbetinizi tatlandıracak! Şerbeti ve yağı tam kıvamında olan künefelerin Ankara’daki adresi Belkıshan Künefe, sizleri davet ediyor!

Adres: Bağlıca, Bağlıca Bulvarı No: 81, Etimesgut / Ankara

İletişim: 0312 234 44 40

belkıshan künefe

3) Özikizler Künefe

Özikizler Künefe Ankara tatlı merkezi olarak bilinmektedir. Kan şekeri düşenler, tatlı krizine girenler kendini Özikizler Künefe’de buluyor. Çukurambar’da künefe yemek istediğinizde birçok çeşitte şerbetli tatlı hazırlayan Özikizler’e gelebilirsiniz. Çıtır çıtır katmer, yağı şekeri dengeli baklava ve künefe sizin için burada hazırlanıyor.

Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Arma Kule İş Merkezi No: 11 Çukurambar

İletişim: 0312 284 06 27

özikizler künefe

4) Hatay Asi Künefe

Hatay Asi Künefe Ankara içinde oldukça meşhur bir künefe dükkanıdır. Sadece künefesiyle meşhur değil aynı zamanda Hatay’ın yöresel yemeklerini hazırlamasıyla da ünlüdür. Nostaljik ve nezih bir mekanda Hatay’ın yöresel künefe tatlısını yemek isterseniz; Atatürk Orman Çiftliği’nde Hatay Asi Künefe’ye uğrayabilirsiniz.

Adres: Gazi, Silahtar Caddesi No: 218, Yenimahalle / Ankara

İletişim: 0312 211 00 80

hatay asi künefe

5) Künefeci Muallim

Tam ayarında kızarmış, tam kıvamında şerbetlenmiş hafif ve leziz bir künefe yemek için Ankara’da Künefeci Muallim’e uğrayabilirsiniz. Bol fıstıklı künefe sevenlere şefin tavsiyesi Urfa special künefe olacaktır. Tatlınıze eşlik eden çayların ikram olduğu bu mekanda künefenin tadına doyacaksınız.

Adres: Nasuh Akar Mahallesi Süleyman Hacıabdullahoğlu Caddesi No: 35 Balgat Ankara

İletişim: 0312 287 19 93

künefeci muallim

6) Hatay Kuşoğlu Künefe

Tadı damaklardan uzun süre silinmeyen gerçek Hatay künefesinin Ankara’daki adresi; Hatay Kuşoğlu Künefe’dir. Gösterişten uzak, samimi, lezzete ve kaliteye önem veren Kuşoğlu Künefe’nin Ankara’da hayranı oldukça fazladır. Şerbeti ve pişirimi tam kıvamında olan nefis künefe ve diğer tatlılar için Hatay Kuşoğlu Künefe, aklınızda bulunsun!

Adres: Emek Mahallesi 16. Cadde No: 71 Emek – Ankara

İletişim: 0312 213 31 06

hatay kuşoğlu künefe

7) Künefezade

Künefezade Ankara sınırlarında senelerdir ün yapan bir künefeci olarak bilinir. Ankara’da leziz bir künefe tatmak istediğinizde ve sevdiklerinizle beraber bu nefis tatlıyı paylaşmak istediğinizde Künefezade’yi tercih edebilirsiniz. Tatlıya eşlik eden ikramlar, taze çaylar ve nezih mekan sizin hoş zaman geçirmeniz için Künefezade’de bir araya geliyor.

Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi No: 11 Arma Kule A-6 Ankara

İletişim: 0312 485 33 55

künefecizade

8) Hanzade Künefe

Ankara’nın en güzel künefelerinden biri sizin için Hanzade Künefe’de hazırlanıyor. Yağ kokusu olmadan, mideyi yakmadan, damakta nefis bir iz bırakan künefe yemek için hanzade künefe ankara şubelerinde buluşabilirsiniz. Birbirinden lezzetli tatlılar, kan şekerinizi dengeleyen ikram sütle beraber burada sunuluyor.

Adres: Hanzade Künefe, Balgat, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi 28/9 A, Çankaya / Ankara

İletişim: 0312 287 06 47

hanzade

9) Gaziantepli Erol Usta

Çankaya’nın bol fıstıklı tatlılarını bulabileceğiniz Gaziantepli Erol Usta, künefe konusunda oldukça iddialı. Künefede kullanılan kadayıfın, tereyağının ve fıstığın katkı maddesi içermemesi, bu mekanı popüler kılan detaylardan. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve ince bir künefe için Ankara’da olanlara Gaziantepli Erol Usta tavsiye ediliyor.

Adres: Şht. Cengiz Karaca Mahallesi, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi 18 Çankaya Ankara

İletişim: 0312 480 40 06

gaziantepli erol usta

10) Künefe Cadde

Şerbetini tam kıvamında çekmiş künefe, bol fıstıkla ve Maraş dondurmasıyla servis edildiğinde kendinizi rüyada hissedebilirsiniz Künefe Cadde’de. Tadı ve çıtırlığı bir künefe için ideal oranda olan bu özel lezzeti, Ankara’da Künefe Cadde’de deneyebilirsiniz. Hatay’dan pek çok şehre yayılan künefe kültürünü Ankara’da bu işi bilen bir mekanda denemelisiniz. Künefe Cadde’ye davetlisiniz!

Adres: Turgut Özal Mahallesi 2209. Sokak Star Kent Blokları No 13/E3, Yenimahalle / Ankara

İletişim: 0312 666 75 51

künefe cadde

11) Antebia Künefe

Antep’ten yayılan tatlı furyasına, Ankara’da devam etmek ve leziz tatlıları denemek isteyenler Antebia Künefe’de bir araya geliyor. Özellikle de çıtır çıtır künefe sevenler, bu mekanı muhakkak denemeli. Tatlı yanında ikram edilen atıştırmalık lezzetler, sohbetinizi daha da tatlandırırken; künefenin doyumsuz tadına hayran kalabilirsiniz.

Adres: Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi 99/A Yenimahalle

İletişim: 0312 315 13 15

antebia

12) Firik Antakya Künefeci

Kızılay’da gezerken ya da işlerinizi hallederken kendinize bir künefe ısmarlamak istemez misiniz? Kan şekerinizin düştüğü anlarda canınız tatlı çekiyorsa ve diyette değilseniz; bir künefe size iyi gelebilir. En lezzetli künefelerden birini de Firik Antakya Künefeci hazırlıyor. Kızılay ve çevresinde olanlar bu tatlı merkezini denemeden künefe yedim demiyor.

Adres: Kızılay, İzmir-2 Caddesi, Çankaya / Ankara

İletişim: 0312 417 43 65

firik antakya

13) Ayıntap Künefe

Ankara’da künefe yemek isteyenler için şimdi de Etimesgut’ta yer alan Ayıntap Künefe’yi tanıtalım. Bu künefe dükkanında sadece künefe yok. Katmer, günlük hazırlanan baklavalar ve has kesme dondurma da var. Tatlıdan önce servis edilen ikramlık lezzetler masanızı donatırken, midenizi de dolduracak. Ankara’da künefe yemek istiyorum ancak kaliteli bir mekan bulamıyorum diyenler henüz Ayıntap Künefe’yle tanışmamış olmalı. Künefenin tadına varmak için davetlisiniz!

Adres: Kazımkarabekir Mahallesi Şehit Hasan Öztürk Caddesi 64/B Etimesgut

İletişim: 0312 245 57 76

ayıntap künefe

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara 3. Nesil Kahvecileri: 12 Gurme Mekan

En İyi Ankara Kokoreççileri: 12 Meşhur Mekan

Ankara İftar Mekanları: 12 Farklı Lezzet Durağı

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Künefe Tarifi

Künefe

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Künefe Tarifi

Künefe

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Künefe ️ Tarifi

Künefe ️

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri