Baby Shower Nedir? Baby Shower Parti Fikirleri

Baby Shower Nedir? Baby Shower Parti Fikirleri Tarifi

Baby Shower Organizasyonu İçin Eğlenceli Öneriler

Ülkemizde Baby Shower organizasyonu ve etkinliklerinin geçmişi oldukça yeni. 10 yıl öncesine kadar bilinmeyen bu partiler zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ve hatta davet edildiğimiz Baby Shower ne demek peki?

Partiyle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için derledik. Anne adayının doğum öncesi stresini minimuma indirmek için hazırlanan Baby Shower partileri ne kadar eğlenceli olursa o kadar unutulmaz olur.

Hamilelikte Aşerilen 8 İlginç Yiyecek, Çok Şaşıracaksınız!

baby shower nedir

Baby Shower Nedir?

  • Baby Shower Amerika’da yapılan ve geçmişi çok eskiye dayanan geleneksel bir kutlamadır. “Showering” olarak adlandırılan bu kutlama anne adayına sevgi gösterilerinde bulunma ve hediye yağmuruna tutma anlamındadır.
  • Bir çay partisi benzeri olan Baby Shower partisine sadece kadınlar katılır ve birbirleri ile aileleri hakkında konuşur, annelik deneyimlerini anne adayı ile paylaşır. Anne adayları için hazırlanan hediyeler ise genellikle ev yapımı pratik hediyelerdir. Annenin genellikle ilk bebeği için yapılan bu parti zaman içinde değişerek her çocuk için yapılmaktadır.
  • Artık parti sadece kadınların değil, herkesin ortak katıldığı bir parti halindedir. Herkesin gelebileceği bir tarih belirlenerek öğleden sonraki bir saat diliminde parti başlar. Baby Shower partisinin özelliği anne tarafından değil aile üyeleri ya da anne adayının yakın bir aile dostu tarafından düzenlenmesidir. Ayrıca kutlama, anne adayının parti sonrası dağınıklıkları toplamak için yorulmaması için partiyi hazırlayan aile dostunun evinde yapılır.
  • Birebir Türkçeye çevrildiğinde bebek duşu anlamına gelen Baby Shower, gelen hediyelerin duş etkisi yaratmasından dolayı bu ismi almıştır. Aslında Türk geleneklerinde de Baby Shower tadında uygulamalar vardır. Bizdeki uygulamalar daha çok bebek doğduktan sonra yapılır. Lohusa şerbeti hazırlanarak gelen misafirlere dağıtılır. Bebek görmeye gelen misafirler ise bebek ve anne için hediye getirir.
  • Genel olarak altın takılan bu etkinlik annenin yorulmaması için kısa süreli olur. Bazı bölgelerde bebeğin sağlıklı ve kaya gibi olması için taş, akça pakça nur yüzlü olması içinse yumurta götürülür.
  • Baby shower geleneği, artık günümüzde bir eğlence günü olmuştur. Heyecanla beklenen minik bebeğin aile üyeleriyle ve davetlilerle yapılan ilk partisi olarak anılır.
  • Henüz bebek dış dünyaya merhaba demese de; anne karnında çevrede olan bitenleri hissederek mutlu olur.
  • Baby shower yapan annenin heyecanı ve mutluluğu bebeğe yansıdığı için aslında bu partideki tüm anları bebek de hisseder.
  • Her bütçeye uygun, her zevke hitap eden baby shower organizasyonları günden güne daha da çeşitlenmektedir.
  • Yakın zamanlarda bir bebek sahibi olacaksanız; bu gibi kutlamalara ilginiz varsa siz de baby shower programlayabilirsiniz.
baby shower nedir

Baby Shower Ne Zaman Yapılır?

  • Baby Shower partisi bebek daha doğmadan yapılır. Anne adayının 6 aylık hamilelik sürecinden sonra yapılması en uygun zamandır. Bazı anneler sezaryen ile doğum yaptıkları için doğum tarihini net olarak bilmektedir. Böyle durumlarda doğumdan bir iki gün önce de yapılabilen parti, anne adayı rahat hareket edemeyeceğinden dolayı pek önerilmez. Doğumdan bir iki ay önce parti düzenlenmesi çok daha iyi olur.
  • Bu dönemde anne adayının motivasyonunu üst seviyede tutmak için onu üzecek, strese sokacak durumlardan uzak durulmalıdır. Bu günün kusursuz geçmesi ve annenin kendini rahat hissetmesi çok önemlidir. Bu yüzden Baby Shower partisi için annenin kendini iyi ve rahat hissettiği bir günü kendisinin seçmesi idealdir. Anne adayı isterse doğumdan aylar önce isterse de birkaç gün kala Baby Shower partisi zamanına karar verebilir. Yani inisiyatif tamamen anneye kalmalıdır.
  • Baby shower partisinde güzel anılar biriktirmek için anne karnının daha da belirgin hale geldiği dönem beklenebilir.
  • Ancak unutulmamalıdır ki annenin yorgun hissetmeyeceği aksine daha da dinleneceği ve keyif alacağı bir organizasyon yapılmalıdır.
  • Her anne adayının hamilelik süreci farklı olduğu için ortalama 24. haftadan sonra baby shower düzenlenmektedir.

Bebek Bakım Çantası İçinde Mutlaka Bulundurmanız Gereken 10 Şey

baby shower nedir

Baby Shower Nasıl Yapılır?

  • Baby Shower partisinin annenin yakın bir aile dostu tarafından verildiğini söylemiştik.
  • Partiyi verenin anne adayı ile konuşarak temayı seçmesi gerekir. Bebeğin cinsiyetine uygun bir konsept belirlenmesi partiyi daha güzel bir hale getirebilir.
  • Parti mekanı tamamen partiyi hazırlayan tarafından belirlenir. Tabii anne adayının fikrini alırsa çok daha uygun olur. Baby Shower partisi için mekan olarak dilerseniz evinizi, dilerseniz de bir pastane ya da kafe ortamını seçebilirsiniz.
  • Mekan süslemeleri ve parti konseptini kendiniz anne adayı ile birlikte belirleyebilirsiniz. Yorulmak istemiyorsanız bu işte profesyonelleşmiş Baby Shower organizasyon şirketlerinden yardım alabilirsiniz.
  • Parti için öncelikli olarak anne adayına danışarak partiye geleceklerin listesini hazırlamalısınız. Partinin nerede olduğunu ve zamanını belirten Baby Shower davetiyesi tek tek partiye geleceklere gönderilmelidir.
  • Baby Shower etkinliğinin olmazsa olmazı anne ve bebeğin ihtiyaçlarını kapsayan hediye listesidir. Anne adayından Baby Shower hediye listesini alarak bir bebek mağazasına kaydını yaptırabilir ya da ihtiyaç listesini hazırladığınız davetiyelerle birlikte davetlilere gönderebilirsiniz.
  • Hediye alma organizasyonunu birebir kendiniz hazırlamanız gerekir, böylece aynı hediyeden birkaç tane gelmesini önleyebilirsiniz ve ayrıca maliyeti yüksek olan hediyeleri birkaç kişinin birlikte almasını sağlayabilirsiniz.
  • Baby shower yapılırken anne zevki ve mutluluğu ön planda olmalıdır. Pozitif bir doğuma hazırlık için anneye moral verecek bu parti, çevredeki sevilir kişiler tarafından iş birliği ile yapılır.
  • Bebeğini heyecanla büyüten ve bekleyen anne adayı, bu partiyi yıllar geçse de en güzel anlarıyla hatırlar.
baby shower nedir

Baby Shower Partisi İçin Neşeli Öneriler

  • Bir Baby Shower çerçevesi ile partiyi ölümsüzleştirebilirsiniz. Davetlilerin ve anne adayının bu çerçevede bol bol fotoğraflarını ve videolarını çekerek doğacak bebek için muhteşem bir anı bırakabilirsiniz.
  • Üzerinde annenin resimlerinin ya da şirin ve ilginç karikatürlerin yer aldığı yazılı Baby Shower etiketi hazırlayarak gelen davetlilere hediye edebilirsiniz.
  • Davetlilerin bugünü unutmamaları için biberon temalı şekerleme ya da çikolatalar hazırlayabilir ve parti sonunda hatıra olarak götürmelerini sağlayabilirsiniz.
  • İlginç Baby Shower fikirleri arasında genellikle en dikkat çeken ve unutulmayan etkinlik Baby Shower oyunları olur. Bu oyunlar ile davetlilerin kaynaşması ve sohbet etmesi daha kolay hale gelir. Anne adayının göbek boyunu tahmin etme, biberondan süt içme, balon patlatmaca, kelime oyunu, bebek bezi bağlamaca gibi oyunlar Baby Shower party organizasyonunuzu şölene çevirebilir. Eğlenceli bir etkinlik için çok daha farklı fikirler bulabilir, yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Diyetisyen Onaylı Hamile Diyeti Listesi ve Sağlıklı Gebeliğin 5 Sırrı

baby shower nedir

Baby Shower Hazırlıkları ve Masa Süslemesi

Parti denilince akla ilk gelen süsler, pastalar, kıyafetler, balonlar ve rengarenk aksesuarlardır. Baby Shower konsept seçimine uygun renklerde balonlar, konfetiler ile parti ortamı neşelendirilir.

  • Baby Shower partisi malzemeleri arasında temalı bardak, tabak, çatal, bıçak, peçete ve masa süsleri yer alır.
  • Baby Shower kıyafetleri partiyi renklendirebilir. Özellikle Baby Shower anne kıyafetleri arasından anne adayı için anlamlı bir kıyafet seçilebilir ve anneye özel çılgın bir makyaj hoş durabilir. Tüm parti davetlilerine özel olarak tasarlanan Baby Shower taçları dağıtılabilir.
  • Partinin en göz alıcı detayı ise Baby Shower masası süsleridir.
  • Masayı şık bir hale getiren örtüler Baby Shower afiş tasarımları ile tamamlanır.
  • Partiyi eğlenceli hale getiren en önemli aksesuar ise Baby Shower konuşma balonları denilebilir. Üzerinde dünyaya gelecek bebeğin ağzından yazılan esprili notlar partiyi daha eğlenceli bir hale getirmektedir.
  • Baby Shower ürünleri partiyi hazırlayanlar tarafından bizzat el emeği ile de yapılabilir, dilenirse internet üzerinden satış yapan online mağazalardan ya da parti malzemeleri satan dükkanlardan alınabilir.

Baby Shower Partisi İçin Hazırlayabileceğiniz Eğlenceli Tarifler

Baby Shower partisi, çay partisi tadında bir organizasyondur. Baby Shower ikramlıkları hazırlanan parti konsept rengine göre şekillendirilebilir.

1) İlk Tekmenin Yenebilen Hali Baby Shower Pastası

Baby Shower pasta modeli partinin en önemli detayıdır. Pasta ekmeği, ganaj, krem şanti, şeker hamuru ve çikolata damlaları kullanarak anne adayının hamile görünümünü tasvir eden Baby Shower hamile pastası yapabilirsiniz. İlginç bir görünüme sahip olan pasta ile anne adayı eminiz çok mutlu olur.

Baby Shower Hamile Pastası

Baby Shower Hamile Pastası

2) Şirin mi Şirin Baby Shower Kurabiyeleri

Baby Shower kurabiyeleri olmadan Baby Shower düşünülemez. Renkli şeker hamurları kullanarak bebeğin cinsiyetine göre belirlenen renklerde kurabiyeler hazırlayabilir, farklı temalara yer vererek davetlileri şaşırtabilirsiniz.

Baby Shower Kurabiyeleri

Baby Shower Kurabiyeleri

Şeker Hamurlu 25 Sevimli Tarif

Bebek Gelişimi, Doğum Sonrası 12 Aylık Bebek Gelişim Evreleri

Doğum Çantasında Bulundurmanız Gereken 10 Eşya, Çok Önemli!

Hamile Pilatesi: Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Resimli Anlatım

Anne Sütü Faydaları ve Bebek Gelişimi İçin Önemi, Bilinmeyen Gerçekler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Baby Pizza Tarifi

Baby Pizza

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 40dk Pişirme
Baby Pankek+7 Tarifi

Baby Pankek+7

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Bademli Baby Kurabiye Tarifi

Bademli Baby Kurabiye

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Baby Puding +8 Tarifi

Baby Puding +8

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tavada Baby Patates Tarifi

Tavada Baby Patates

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavada Baby Patates Tarifi

Tavada Baby Patates

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Baby Coco Pops +12 Tarifi

Baby Coco Pops +12

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Baby İncir Reçeli +8 Tarifi

Baby İncir Reçeli +8

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Baharatlı Kașarlı Baby Patates Tarifi

Baharatlı Kașarlı Baby Patates

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri