Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Kuzu Etinin Lezzetlendiği Şifa Deposu!

Antep Usulü Beyran Çorbası

Beyran çorbası, tıpkı diğer çorba türleri gibi sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi önerilen çorbalardan biridir. Kış soğuklarından korunmak ve daha güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak için gün içinde mutlaka çorba tüketilmelidir. Çorbalarda bulunan et suyu ve eklenen malzemeler, vücut fonksiyonlarının daha iyi işlemesine yardım eder. Katı gıdaya geçiş döneminden itibaren çorba tüketen çocukların kas ve kemik gelişimi, yaşıtlarına göre daha sağlıklı ilerleyebilir. Yetişkinler için ise çorbanın faydalarından biri de kalp ve kemik sağlığını korumak olacaktır.

Şimdi sizlerle sağlıklı ve şifalı çorbalardan biri olan beyran çorbası üzerine sohbet edeceğiz. Beyran çorbası nereye özgü bir çorbadır? Faydaları nelerdir? Nasıl yapılır? Tüm bu soru işaretlerine yanıt bulacağız, hazır mısınız?

Beyran Çorbası

Öncelikle beyran çorbası hangi yörenin çorbasıdır diyorsanız; bu lezzetin Gaziantep yöresine ait olduğunu belirtelim. Osmanlı mutfağında sıkça yapılan ve şifa dağıtan bir çorba olduğu bilinir. Adı çorba olsa da bazı yöre halkı bu lezzete sadece beyran der ve çorba olmadığı ifade eder. Bilinen en farklı özelliği ise; bolca acılı olması ve Antep kahvaltılarında tüketilmesidir. Gaziantep halkı beyran çorbasını tüketerek güne başlamayı sevmiş durumdadır.

Beyran Çorbası İstanbul’da Nerede İçilir? İşte En Leziz 5 Mekan!

Yolunuz Gaziantep’e düşerse çok şanslısınız. Çünkü Antep sokaklarında bu işi yapan pek çok lokanta bulunuyor. Fakat unutmayın ki ülkenin her bir köşesine yayılan ünü ile beyran çorbasını İstanbul’da da içebilirsiniz. İstanbul’da beyran çorbasını yapan ve kendi müşteri kitlesini oluşturan birçok mekan bulunuyor. Şimdi sizlere Antep hasretini gideren ve beyran çorbası lezzetini tatma fırsatı veren 5 mekan önereceğiz. İstanbul’da bu adreslerde beyran çorbasına ulaşabilirsiniz.

1) Dürümcü Emmi

Yöresel lezzetleri tüketmek için bir adres arıyorsanız size Dürümcü Emmi’yi öneriyoruz. Dürümcü Emmi’de içli köfte, lahmacun ve beyran en leziz şekilde hazırlanıyor. Müşterilerin beğenisine göre beyran çorbası Kadıköy içinde en iyi bu mekanda yapılıyormuş. Bu fikre katılmak için siz de Dürümcü Emmi’ye gidip bir porsiyon beyran yiyebilirsiniz. Üstelik porsiyonu 20 TL. Size tavsiyemizdir; Antep lezzetleri olan bu lokantadan katmer yemeden de dönmeyin :)

Adres: Osmanağa Mahallesi Mahmut Baba Caddesi No: 11 Söğütlüçeşme/Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 348 18 86

dürümcü emmi beyran çorbası

2) Çanak Beyran

Antep yöresel lezzetlerin ve beyran çorbası İstanbul duraklarından biri olan Çanak Beyran, sizlere kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Birçok çeşitteki damakları tatlandıran kadayıflar ve Antep yemekleri bu mekanda ne iyi şekilde müşteriye sunuluyor. Beyran çorbasının hakkını veren mekanlardan biri ayrıca. Beyranı ilk defa yiyecekseniz ya da tadını çok özlediyseniz adresiniz Çanak Beyran!

Adres: Acıbadem Caddesi No: 109 Kadikoy, İstanbul

İletişim: 0216 325 22 34

çanak beyran çorbası

3) Kübban

Dünyaca ünlü Antep mutfağına Kübban’da şahit olabilirsiniz. Kuzu eti ve bol baharat ile lezzetlenen beyran çorbasını daha önce denemediyseniz, Kübban’a geldiğinizde vereceğiniz ilk sipariş olabilir. Kebap ve tatlı çeşitleri ile masanızı zenginleştirip beyranın tadına bakabilirsiniz. Bunun için Bağcılar’a doğru yola çıkıp Kübban’a adım atmanız yeterli!

Adres: Bağlar Mahallesi Gamsız Sokak No: 2/B Güneşli/Bağcılar, İstanbul

İletişim: 0212 651 81 61

kübban beyran çorbası

4) Sarıhan İşkembe Salonu

Beyran çorbasını içmek için usta ellerden yapılan çorbaları tercih etmelisiniz. Bu kriterlere uygun bir lezzet de Sarıhan İşkembe Salonu’nda sizleri bekliyor. Vücut direncini korumak ve bağışıklığı güçlendirmek için pek çok çorba seçeneğini sunan Sarıhan’da beyran çorbasını da yine en iyi şekilde içebilirsiniz. Canınız çorba istediğinde adresiniz Sarıhan İşkembe!

Adres: Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi, No: 538 Ümraniye, İstanbul

İletişim: 0216 540 6948

sarıhan beyran çorbası

5) Günaydın Beyran ve Lahmacun Salonu

Antep’te günaydın dedikten sonra beyran tüketildiğini biliyor muydunuz? Sabah öğünlerinde sıkça tüketilen beyran çorbası, İstanbul’da Günaydın Beyran ve Lahmacun Salonu’nda afiyetle tercih ediliyor. Kuzu etinin pirinç ve sarımsaklı sosla harmanlandığı bu lezzete siz de Günaydın’da şahit olabilirsiniz. Usta ellerin lezzetinin değdiği Antep tava yemeği de çok methediliyor. Aklınızda olsun :)

Adres: Merkez Mahallesi İkbal Sokak No: 13 Güngören, İstanbul

İletişim: 0212 435 30 87

günaydın beyran çorbası

Beyran Çorbası Faydaları Nelerdir?

  • Beyran çorbasında kuzu eti kullanıldığı için protein kaynağıdır. Kansızlık problemi için tavsiye edilir.
  • Kış çorbalarından sayılan beyran çorbasında baharat ve acı olduğu için metabolizmayı aktif hale getirir.
  • Bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar.
  • İçinde bulunan acının etkisi ile kan dolaşımı hızlanır ve vücut sıcaklığı sağlanır.
  • Sarımsakla tüketilen beyran çorbası doğal antibiyotik içeren bir besin olacaktır. Bu yönü ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Beyran çorbasını içerek vücut direncinizi koruyup bedeninizi hastalıklardan uzak tutabilirsiniz.

Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?

Beyran çorbası yapılışı yönüyle diğer çorbalardan daha uzun süre ve emek ister. Kullanılacak etin kesinlikle kuzu eti olması gerekir. Beyran çorbasının lezzet sırrı kuzu etidir. Etin iyice haşlanması için düdüklü tencere tercih edilirse daha hızlı sonuç alınır. Çorbaya lezzet ve kıvam vermesi için de haşlanan etin suyunun kullanılması tavsiye edilir. Çorbanın içinde bulunan pirinçlerin de yine et gibi yumuşak olması, çorba lezzeti için daha iyi olacaktır.

Beyran çorbasının rengini veren biber ve biber salçası ise ev yapımı olursa daha iyi bir renk elde edilir. Beyran çorbası yapan lokantaların doğal salça kullandığını da belirtelim. Beyran çorbasına son dokunuşu ise tereyağı ile verilir. Böylece çorbanın kokusu ve lezzeti ikiye katlanır. Kuzu eti tercih etmeyenlerin tavuk ya da dana eti ile de bu çorbayı yapması mümkündür.

Beyran çorbası yapılışı hakkında ihtiyacınız olan tüm ipuçlarına aşağıdaki videolu tariften ulaşabilirsiniz!

Tarif için: Beyran Çorbası (Yöresel)

Tarif: Beyran Çorbası (Yöresel)

Beyran Çorbası Yapılışı – Ev Yapımı 8 Nefis Tarif

Antep mutfağını evinize getirmeniz için size 8 farklı lezzette beyran çorbası tarifi öneriyoruz. Bu tariflerde Antep lezzeti ve beyran çorbasının püf noktaları gizli!

1) Yeni Başlayanlar İçin: Yalancı Beyran Çorbası

Beyran çorbasının olmazsa olmazdı kuzu iliği ve etidir. Bu tarifte ise kuzu eti kullanılmadı. Kuzu eti sevmeyenler için yalancı beyran çorbası, orijinal lezzeti aratmayacak kadar nefis tada sahip. Denemek için tarife göz atabilirsiniz. Yalancı Beyran Çorbası

Tarif: Yalancı Beyran Çorbası

2) Dillere Destan Beyran Çorbası Yöresel Lezzette!

Antep’in popüler çorbalarından biri olan beyran çorbasını dilediğiniz anda, kendi evinizde yapıp bu şifalı çorbayı içebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler tarifte tek tek listelendi. Yapım aşaması ise sizler için en ince detaylarına kadar burada yer alıyor. Dillere Destan Beyran Çorbası (Yöresel)

Tarif: Dillere Destan Beyran Çorbası (Yöresel)

3) Beyran Çorbası: Her Kaşıkta Enfes Lezzet!

Her kaşığında ayrı bir lezzet ve şifa olan beyran çorbasını, dilediğiniz öğünde hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi farklı kılan detayı ise pirinç yerine bulgur kullanılması. Beyranı bir de bulgur ile denemek istediğinizde tarifimize göz atabilirsiniz. Beyran Çorbası (Kaşık Kaşık Lezzet)

Tarif: Beyran Çorbası (Kaşık Kaşık Lezzet)

4) Beyran Çorbası Gaziantep Yöresinden Orijinal Tarif!

Beyran çorbasının faydalarından biri de kişiye enerji vermesidir. Güne dinamik bir bedenle başlamak için siz de beyran çorbası içebilirsiniz. Evde kendi ellerinizle bir beyran yapmak için tarife tıklayıp adımları izlemeniz yeterli. Sonuç ise çok lezzetli! Beyran Çorbası (Gaziantep)

Tarif: Beyran Çorbası (Gaziantep)

5) Hem Lezzetli Hem Faydalı: Beyran Çorbası

Bulunduğunuz civarda beyran çorbasını yapacak bir lokanta yoksa iş başa düşer ve mutfağa doğru geçebilirsiniz. Şimdi size vereceğimiz tarifi deneyerek lokantada yapılanlardan daha lezzetli bir beyran çorbası hazırlayabilirsiniz. İşte tarifimiz: Beyran Çorbası

Tarif: Beyran Çorbası

6) Kuzu Etinden Gelen Şifa: Beyran Çorbası

Beyran çorbasının tadını ancak kuzu eti ile yapıldığında alınır. Bu kural Gaziantep için böyle kabul edilir. Fakat verdiğimiz tarifte dana eti de kullanarak dana etli beyran hazırlayabilirsiniz. Etinizi seçtiyseniz tarife tıklayarak beyran çorbasını sofraya konuk edebilirsiniz. Beyran Çorbası

Tarif: Beyran Çorbası

7) Bir Antep Mutfağı Lezzeti: Beyran

Gaziantep sokaklarında çorba içmek için bir yer aradığınızda, en çok beyrancıları görebilirsiniz. Yöresel lezzetlerden biri olan beyran çorbası, lezzeti ile kendine hayran bırakıyor. Nasıl yapılır, hangi malzeme gereklidir diyorsanız tarife göz atmalısınız. Beyran

Tarif: Beyran

8) Tavuk Eti Sevenlere: Tavuklu Beyran Çorbası

Beyran çorbasına biraz farklılık getirip tavuk eti kullanılan bu tarifi, tavuk etini sevenler çok beğenecek. Hasta olduğunuz günlerde bile içerek şifa bulabileceğiniz bir lezzete ulaşmak ve bu tadı almak için hemen tarife tıklayabilirsiniz. Tavuklu Beyran Çorbası

Tarif: Tavuklu Beyran Çorbası

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

Uykuluk Nerede Yenir? Sütlüce’nin En Meşhur 5 Uykuluk Dükkanı

Aspava Nerede Yenir? Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 50dk Pişirme
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası

2-4 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Beyran Çorbası (Videolu) Tarifi

Beyran Çorbası (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Yalancı Beyran Çorbası Tarifi

Yalancı Beyran Çorbası

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri