Çorum’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı

Çorum’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Leblebi Diyarı Çorum’da Ne Yenir?

Çorum’u sadece leblebi diyarı olarak biliyorsanız; sizlere bilinmeyen yönlerini anlatmaya geldik. Hitit Uygarlığının başkenti olan Çorum, İç Anadolu’nun Karadeniz kapısını açan bir ilimizdir. Yöresel yemekleri ve höyükleri ile meşhur olan bu ilimiz, birçok kişinin tatillerinde içinden geçtiği bir noktadır. İstanbul’dan Karadeniz illerine geçmişseniz şayet, muhakkak Çorum’un kıyısından köşesinden yolunuza devam etmişsinizdir.

Türkiye turu listenizde hangi şehirleri eklediniz? Eğer Karadeniz illerini de görmeyi hedefliyorsanız, Çorum için de birkaç saatinizi ayırabilirsiniz değil mi? Meşhur dolma ve et yemeklerini yemeden, leblebi satın almadan ve höyükleri ziyaret etmeden yola devam etmeyin deriz. Hadi şimdi hep beraber Çorum’u tanıyalım. Çorum’da sizi bekleyen lezzetli detaylar ve tarihi miraslar var! Çorum’dan ayrılırken meşhur leblebiden sevdikleriniz için de almayı unutmayın!

Şimdi Çorum’da nerede ne yenir diyenleri nefis duraklara götürelim!

Alacahöyük

Çorum’da Nerede Yemek Yenir? En Meşhur 10 Nefis Mekan

1) Hasan Zahir Et Lokantası

Çorum’un en lezzetli et yemeklerini sizlerle buluşturan bir mekan olan Hasan Zahir Et Lokantası, doğa ile iç içe bir mekanda kaliteli hizmet veriyor. Ün salmış kaburga yemekleri, doyumsuz kahvaltı saatleri, çıtır çıtır kızarmış ekmek ve ev yapımı yoğurt masanızı lezzetlendiriyor. Çorum ili içinde aileniz ve sevdiklerinizle beraber hoş vakit geçirme fırsatı sunan Hasan Zahir Et Lokantası, sizi de bekliyor!

Adres: Samsun Yolu 7. Km Çorum

İletişim: 0364 227 34 54

hasan zahir et lokantası

2) Katipler Konağı

Çorum meşhur yemekleri arasında bulunan İskilip dolma nerede yenir diyorsanız; Katipler Konağı’nın kapısını aralamalısınız. Çorum’un özel lezzetlerinden Çorum mantısı da burada sevenler için hazırlanıyor. Tüm yöresel yemekleri tatma imkanı sunan Katipler Konağı, servisi ve samimiyeti ile gelen misafirlerden beğeni toplayan bir adres. Çorum’a yolunuz düştüğünde burada zaman geçirerek leziz tatlara şahit olabilirsiniz. Tüm tatlardan oluşan Çorum tabağını tatmadan dönmeyin!

Adres: Karakeçili Mahallesi Karakeçili 2. Sokak No: 20 Çorum

İletişim: 0364 224 96 51

katipler konağı

3) Çakır & Sami Tandır Kebap

Çorum’da leziz bir tandır kebabı yemek istediğinizde; Çakır & Sami Tandır Kebap’a uğramalısınız. Tereyağlı lavaş ile beraber sunulan tandır etleri, yayık ayran ile daha da lezzetlenecek. Doyurucu ve keyifli bir yemekten sonra kaymaklı kadayıfın da tadına bakmadan olmaz diyoruz ve sizlere bu mekanın dillere destan kaymaklı kadayıfını da öneriyoruz. Çorum’da aç kalmak yok, her mekanda ayrı bir lezzet var!

Adres: Kubbeli Caddesi Çorum Merkez, Çorum

İletişim: 0364 213 69 01

çakır sami tandır kebap

4) Asmalı Ocakbaşı Dürüm & Kokoreç

Çorum sokaklarında etli lezzetler devam ediyor. 10 numara 5 yıldız vereceğiniz nefis dürümler, uzman kadroyla hazırlanan kokoreçler, Adana’da olduğunuzu hissettiren Adana kebaplar ve daha da ötesi sizin için Asmalı Ocakbaşı’nda. Bol köpüklü ayranın eşlik edeceği iştah açan sofralar, otantik mekanda daha da keyifli hale gelecek. Çorum’da ocakbaşı keyfi için Asmalı Ocakbaşı’na davetlisiniz!

Adres: Karakeçili Mahallesi Kültür Sokak No: 4/D Kültür Sokak Çorum

İletişim: 0364 225 20 20

asmalı ocakbaşı

5) Kebapçı Zade Tandır

Kuyruk yağı ile lezzetlenen tandır, yağlı yumuşacık pideler, kaliteli servis ve iştah açan sunumlar Kebapçı Zade Tandır’da birleşiyor. Buraya aç gelen birkaç kilo alıp gidiyor :) Çorum’un kaliteli ve sevilen mekanlarından biri olan Kebapçı Zade Tandır, babadan oğula oğuldan da toruna geçen bir mirasın yaşayan halidir. Geleneksel tatları ve Çorum mutfağını Kebapçı Zade Tandır’da tatmalısınız!

Adres: Kunduzhan, Taşhan Caddesi No: 19, Çorum Merkez

İletişim: 0543 830 68 65

kebapçızade tandır

6) İkinci Bahar

Yıllardır değişmeyen leziz Çorum yemekleri, misafirler için İkinci Bahar’da hazırlanıyor. Çorum mutfağının olmazsa olmazları, bu mekanda misafirlere leziz şekilde sunuluyor. İskilip dolması günlerini kaçırmamanızı, özel dürümden mutlaka tatmanızı, günlük ev yemeklerine de göz atmanızı tavsiye edeceğiz. İkinci Bahar sizlere lezzet şöleni yaşatacak!

Adres: Yavruturna Mahallesi Kavukçu Sokak No: 7 Gazi, Çorum

İletişim: 0364 225 62 62

ikinci bahar çorum

7) Özbeyler Park İskender

Çorum merkezde Bursa iskenderinin yıllardır en meşhur adresi Özbeyler! Çalışanların kaliteli hizmeti, iskender etinin lezzeti ve orijinal sunumuyla bu mekan Çorum’da nerede yemek yenir sorunuza enfes bir cevap! Nezih bir işletme olan Özbeyler Park İskender müşterileri, bu mekandan oldukça memnun ayrılıyor. Çoğunlukla kalabalık olduğu için servis biraz gecikebilir; ancak tereyağının kokusu ve yumuşacık etin lezzeti bunu telafi edecektir.

Adres: Çepni, Çevre Yolu Bulvarı No:219 Merkez, Çorum

İletişim: 0364 666 19 20

özbeyler park iskender çorum

8) Hanedan Sırık Kebabı

Et ile arası iyi olanların Hanedan Sırık Kebabı’na geldiğinde masayı donatacağına inanıyoruz. Burada servis edilen sırık kebapları, yedikçe yediriyor. Sunumda farklılık yaratan Hanedan, etleriniz soğumasın diye masanıza ısıtma sistemi de kuruyor. Böylece sizler afiyetle yemeğinizi yerken, sırık kebabı ve diğer yemekler hala sıcağını korumuş oluyor. Böylesine özenli servisin ve lezzetli yemeklerin olduğu mekana hala uğramadınız mı?

Adres: Çiftlikler Mahallesi İstanbul Yolu 5. Km. Osmancık Merkez, Osmancık, Çorum

İletişim: 0364 611 27 74

hanedan sırık kebabı

9) İzmir Lokantası

Çorum’da bir İzmir Lokantası esintisi var. Bu lokantada yok yok. Çeşitli pide ve kebaplar, mis gibi iştah açan çorbalar, bol soğanlı yahniler ve diyet bozduran tatlılar. Acıktığınız an doya doya yemek yiyebileceğiniz İzmir Lokantası, onlarca sıcak yemek seçeneği ile her gelenin damak zevkine hitap etmeyi başaran bir adres. burada şefin tavsiyesi; karışık yumurtalı pide!

Adres: Üçtutlar, Camikebir Sokak No: 3, Çorum Merkez, Çorum

İletişim: 0364 224 09 99

izmir lokantası çorum

10) Lila Pasta & Restoran

Kaliteli bir öğün geçirmek için Çorum sokaklarında mekan mı arıyorsunuz? Siz henüz Lila Pasta & Restoran’ı görmediniz. Lila Pasta & Restoran’ın kapısını araladığınızda festival havası oluşturan pasta vitrini ve enfes yemek kokuları sizi karşılayacak. Sessiz ve huzurlu bir iç mekanda, sakin bir öğün geçirmenin keyfini çıkarmak için Lila Restoran sizleri davet ediyor. Kahvaltı ve tüm öğünler için hizmetinizde!

Adres: Bahçelievler Mahallesi 1. Cadde No: 7 Merkez Şube, Çorum

İletişim: 0364 223 04 04

lila pasta restoran

Çorum Yöresel Yemekleri: Nesi Meşhur?

Çorum’a gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yöresel lezzetler olacak. Bu yemeklerin listesini bir köşeye not etmeyi unutmayın!

  • Çorum Leblebisi
  • Çorum Mantısı,
  • Çorum Köftesi
  • İskilip Dolması
  • Çatal Aşı
  • Söbelek Dolması
  • Kuzu Tandır
  • Sırık Kebabı
  • Pastırmalı Madımak
  • Çorum Mantısı
  • Keşkek
  • Tel Tel
  • Kargı Peyniri
  • Sıkma Baklava
  • Yırtma Aşı

Tarif için: Çorum Cızlağı

Tarif: Çorum Cızlağı

Çorum Gezilecek Yerler – Görmeden Dönmeyin!

Hitit Uygarlığının can bulduğu Çorum, günümüzde birçok antik ve tarihi dokulara sahip olması ile tanınmaktadır. İlk yerleşim yerlerine ev sahipliği yapan Çorum’da görmeniz gereken birçok tarihi miras var. İşte o önemli adresler:

  • Alacahöyük Müzesi
  • Çorum Müzesi
  • Boğazkale Müzesi
  • Aslanlı Kapı
  • Hattuşaş Antik Kenti
  • İncesu Kanyonu
  • Sıklık Tabiat Parkı
  • Eskiyapar Örenyeri
  • Gölünyazı Milli Parkı
  • Çatak Tabiat Parkı
  • Ulu Cami
  • Yazılıkaya Tapınağı
  • Şapinuva
  • İskilip Kaya Mezarı
Yazılıkaya Tapınağı

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Amasya’da Ne Yenir? Şehzadeler Şehrinin En İyi 10 Lezzet Durağı

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

Tokat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 8 Restoran – Gezilecek Yerler

Sinop’ta Ne Yenir? Uğramanız Gereken En İyi 10 Lezzet Durağı

Ordu’da Ne Yenir? En İyi 10 Leziz Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Meşhur Çorum Mantısı Tarifi

Meşhur Çorum Mantısı

2-4 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tarifi

Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu)

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Çorum Katmeri Tarifi

Çorum Katmeri

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çorum Mantısı Tarifi

Çorum Mantısı

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Çorum Köftesi Tarifi

Çorum Köftesi

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, Pişirme yok
Çorum Mantısı Tarifi

Çorum Mantısı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri