Türkiye’de En İyi Dondurma Nerede Yenir?

Türkiye’de En İyi Dondurma Nerede Yenir? Tarifi

Ülkenin En Meşhur 13 Dondurmacısı

Yaz aylarının en güzel ve özel lezzeti hiç kuşkusuz dondurmadır. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinleme molası sunan bu lezzeti küçük, büyük herkes sever. Dondurma tutkunlarının çok iyi bildiği bir şey var: her mekanın dondurması aynı lezzette değildir.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ev Yapımı Dondurma (Videolu)

Türkiye’de En İyi Dondurma Nerede Yenir?

  • Sim Dondurma – Ankara
  • Nur Pastanesi – Antalya
  • Sütçü İmam Pastanesi – Antalya
  • Çiçek Pastanesi – Çanakkale
  • Bitez Dondurma – Muğla
  • Balkaymak Dondurma – Samsun
  • Yaşar Pastanesi – Kahramanmaraş
  • Meşhur Girit Sakız Dondurmaları Nazmi Usta – İzmir
  • Rumeli Pastanesi – İzmir
  • Ali Usta – İstanbul
  • Roma Dondurma – İstanbul
  • Girandola Dondurma – İstanbul
  • Mini Dondurma – İstanbul

Kavun Sorbe

Bazı mekanlar kendilerine özgü yepyeni ve lezzetli tarifler hazırlarken bazıları ise orijinal tatları hiç değiştirmeden sunar. Bazı mekanların dondurmaları öyle lezzetlidir ki; günün her saatinde kapılarından uzun kuyruklar oluşur.

Ülkemizde “dondurma nerede meşhurdur” sorusunun cevabı çoğu kişi için Kahramanmaraş’tır. Evet, Kahramanmaraş, dondurmanın yaygın olduğu şehir olarak karşımıza çıkar. Maraş dondurmasının ana vatanıdır. Bununla birlikte ülkemizde çok lezzetli ve sıra dışı dondurmalar yapan mekanların sayısı hiç de az değildir.

Peki en iyi dondurma nerede yenir? Bugün sizler için Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki meşhur dondurmacıları listeledik. İşte lezzetiyle ün yapmış dondurma mekanları…

Evde Az Malzeme ile Gerçek Dondurma

Evde Az Malzeme ile Gerçek Dondurma

Türkiye’de En İyi Dondurma Nerede Yenir? 13 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Sim Dondurma – Ankara

Ankara’nın en eski dondurmacılarından olan Sim Dondurma’nın bu şehrin farklı noktalarında şubeleri bulunuyor. Bu mekanda diyet yapanlar da unutulmamış; Sim Dondurma’da birbirinden lezzetli, düşük kalorili, sağlıklı ve diyet sürecine uygun dondurma çeşitlerini bulabilirsiniz. Yolunuz Ankara’ya düşer de, Sim Dondurma’ya giderseniz mekanın meşhur kaymaklı dondurmasının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Aşkaabat Cad., 27/A Bahçelievler, Ankara

İletişim: 0312 213 05 55

2) Nur Pastanesi – Antalya

Nur Pastanesi, Antalya’nın Korkuteli ilçesine özgü yanıksı  dondurmayı yiyebileceğiniz en iyi mekan. Bu dondurma keçi sütünden yapılır. Üretim aşamasında süt kaynatılırken kontrollü olarak yakılır. Bu da dondurmaya yanık tadı verir. Bu dondurmayı yapmak her babayiğidin harcı değildir, ustalık ister! Nur Pastanesi’nin Antalya dışında da çeşitli illerde şubeleri vardır. Farklı tatları seviyorsanız Nur Pastanesi’nin dondurmalarını mutlaka tatmalısınız.

Adres: Kiremitli, Atatürk Cd. No:15, Korkuteli, Antalya

İletişim: 0242 643 65 86

3) Sütçü İmam Pastanesi – Antalya

Antalya’da Alanya yolu üzerinde bulunan Sütçü İmam Pastanesi, bölgenin en sevilen dondurmacısıdır. 50’den fazla çeşidiyle hizmet veren bu mekanın özellikle yaz aylarında kapısında uzun kuyruklar oluşuyor. Sıcak Antalya günlerinde serinlemek isterseniz tercihinizi doğal tarifleriyle gönülleri fetheden Sütçü İmam Pastanesi’nden yana kullanabilirsiniz.

Adres: Şekerhane, Bostancıpınarı Cd. No:34 D:C, Alanya, Antalya

İletişim: 0242 512 00 46

4) Çiçek Pastanesi – Çanakkale

Çiçek Pastanesi, Çanakkale’nin en gözde tatil yeri Bozcaada’da faaliyet gösteriyor. Lezzetiyle dilden dile dolaşan bu mekanda dondurmalar günlük olarak taze ve doğal meyvelerden üretiliyor. Çiçek Pastanesi’nin tüm dondurma çeşitleri çok güzel. Ancak yine de bize sorarsanız damla sakızlı veya yaban incirli dondurmasını tatmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Alaybey Cumhuriyet Meydanı, No:17, Bozcaada, Çanakkale

İletişim: 0286 697 82 26

5) Bitez Dondurma – Muğla

İlk olarak Bodrum’da açılan Bitez Dondurma, zamanla yerini sağlamlaştırdı ülkemizin çeşitli yerlerinde şubeler açtı. Günümüzde Muğla’nın yanı sıra İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te de Bitez Dondurma şubeleri görmek mümkün. Bitez Dondurma, Bodrum’un daha doğrusu Muğla’nın en meşhur dondurmacısıdır. Bu şehrin farklı yerlerinde şubeleri bulunur. Yaz aylarında bu şubelerin önlerinde uzun kuyruklar oluşur. Yılın 12 ayı hizmet veren bu mekanda günlük, taze ve doğal meyveler kullanılır. Bodrum’da tatildeyseniz Bitez Dondurma’nın birbirinden güzel lezzetlerini mutlaka denemelisiniz.

Adres: Atatürk Bulvarı No:48 Bitez, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 363 93 45

6) Balkaymak Dondurma – Samsun

“Samsun’da dondurma nerede yenir” diyenler için bölgenin en meşhur dondurmacısını açıklıyoruz: Balkaymak Dondurma. Bu mekan, özel bir tarife sahip dondurması ile meşhur. Bafra dondurması adıyla da bilinen bu tarif manda sütü ve bal ile hazırlanıyor. Bu mekanda da dondurmalar günlük ve taze meyvelerle üretiliyor. Mekanda Bafra dondurmasının sadesinin yanı sıra aromalı çeşitlerini bulmak da mümkün.

Adres: İsmetpaşa, İsmetpaşa Cd. 2/B, Bafra, Samsun

İletişim: 0362 543 43 25

7) Yaşar Pastanesi – Kahramanmaraş

Yaşar Pastanesi, meşhur Maraş dondurmasını dünyaya tanıtan ilk mekan. Burada bilinen, ünlü dondurma çeşitlerinin yanı sıra bölgeye özgü tatları da deneyebilirsiniz. Yolunuz Kahramanmaraş’a düşerse bölgenin meşhur dövme dondurmasını tadabilir ayrıca adeta bir müze gibi tasarlanmış Yaşar Pastanesi’ni gezebilirsiniz.

Adres: İsmet Paşa, Merkez, Trabzon Blv. 2/E, Dulkadiroğlu, Kahramanmaraş

İletişim: 0344 225 08 08

8) Meşhur Girit Sakız Dondurmaları Nazmi Usta – İzmir

Eski Foça’da hizmet veren Nazmi Usta, özellikle yaz aylarında önünde uzun kuyruklar oluşan dondurmacılardan biri. İzmir tatiliniz veya geziniz sırasında serinlemek için kısa bir mola vermek isterseniz Nazmi Usta’ya uğrayıp damla sakızlı dondurmanın tadına bakabilirsiniz.

Adres: İsmetpaşa, Reha Midilli Cd. No:82, Foça, İzmir

İletişim: 0544 580 05 80

9) Rumeli Pastanesi – İzmir

İzmir’in güzeller güzeli tatil beldesi Çeşme’de bulunan Rumeli Pastanesi 1945 yılından bu yana faaliyette. Selanik göçmeni bir aile tarafından açılan bu pastane aynı zamanda 1945 yılında Türkiye’nin ilk sakızlı dondurması üretilmiş. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Rumeli Pastanesi’nin tatlı çeşitleri de çok beğeniliyor. Bu mekana giderseniz tercihinizi sakızlı dondurmadan yana kullanmanızı tavsiye ederiz.

Adres: İsmet İnönü, 3435. Sk. No:46, Çeşme, İzmir

İletişim: 0232 712 67 59

10) Ali Usta – İstanbul

Kadıköy Moda’nın simgelerinden biri haline gelen Ali Usta Dondurmacısı, 1969 yılından bu yana faaliyette. Dondurma denildiğinde ilk akla gelen mekanların başında gelen Ali Usta’da dondurmalar günlük ve gerçek meyve kullanılarak yapılıyor. Bu mekanda 30’dan fazla dondurma çeşidi sunuluyor. Ali Usta’da diyet yapanlar da unutulmamış ve onlara özel dondurma çeşitleri hazırlanmış. Yaz – kış açık olan mekan geceleri 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Özellikle yaz aylarında mekanın önünde uzun kuyruklar oluştuğunu en baştan söylemeliyiz. Bunu göze alarak Ali Usta’ya gitmelisiniz. Yolunuz Moda taraflarına düşerse, hele bir de mevsimlerden yaz ise mutlaka Ali Usta’da dondurma yemenizi tavsiye ederiz. Bu ömrünüzde yediğiniz en iyi dondurma olabilir, bizden söylemesi!

Adres: Caferağa, Moda Cd., Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 414 18 80

11) Roma Dondurma – İstanbul

Roma Dondurma, Büyükada İskelesi’ne inenlerin ilk olarak karşılaştığı dükkandır. Adından da anlaşılacağı üzere Roma usulü dondurma yapan bu mekan bölgenin en ünlü dondurmacısıdır. Yolunuz Büyükada’ya düşerse Roma Dondurma’nın özel lezzetlerinden herhangi birini gönül rahatlığıyla tadabilirsiniz.

Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd., Adalar, İstanbul

İletişim: 0216 382 86 80

12) Girandola Dondurma – İstanbul

Arnavutköy’de hizmet veren Girandola Dondurma’yı özel kılan şey, ülkemizde İtalyan usulü dondurma yapan ilk mekanlardan biri olmasıdır. Dolayısıyla bu mekanda kıvam arttırıcı maddeler kesinlikle kullanılmaz. Girandola’da tüm dondurmalar günlük olarak taze meyvelerden hazırlanır. 70’den fazla dondurma çeşidi bulunur. Yolunuz bu mekana düşerse tiramisulu veya kazandibili dondurmayı tatmanızı öneririz.

Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd No:109, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 265 26 29

13) Mini Dondurma – İstanbul

İstanbul Bebek’te bulunan Mini Dondurma bölgenin en meşhur mekanlarından biridir. Bu küçücük dükkanda yıllardan beri birbirinden lezzetli dondurmalar üretilmekte. Orijinal ve sıra dışı tarifleriyle dikkat çeken mekan, sadece yaz aylarında açık. Mevsim kışa döndüğünde mekanın kapıları geçici olarak kapanıyor. Yolunuz Bebek taraflarına düşerse, Mini Dondurma’da güllü veya naneli dondurma çeşitlerinin tadına bakmanızı öneririz.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. 38/A, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 257 10 70

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En İyi 15 Meşhur Tatlıcısı

İstanbul’un En Çıtır 12 Yeni Nesil Lokmacısı

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbulda Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Pratik Dondurma Tarifi

En Pratik Dondurma

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Dondurma En Hafifinden En Serinletenden Tarifi

Dondurma En Hafifinden En Serinletenden

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Muzlu Dondurma (En Kolayı) Tarifi

Muzlu Dondurma (En Kolayı)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Islak Kek Tarifi

En İyi Islak Kek Tarifi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri