Granit Tava Nedir? Sağlıklı Mı? Temizliği, Kullanımı

Granit Tava Nedir? Sağlıklı Mı? Temizliği, Kullanımı Tarifi

Granit Tavayı Doğru Kullanmanın Püf Noktaları

Granit tava mutfakta sıkça tercih edilen, kullanıldığında hayat kolaylaştıran ve zaman kazandıran bir mutfak gerecidir. Hatta genelde tek bir tava alınmaz ve granit tava seti tercih edilir. Çelik ve teflon tencerelerin modasını geride bırakan granit tavalar son yılların en popüler mutfak ürünü haline gelmiştir.

Çeyiz hazırlığı içinde olanların listesinde ilk sıralarda yerini alan granit tava, şeflerin de vazgeçemedikleri bir tencere türüdür. Neredeyse tüm mutfak gereçleri mağazalarında dikkat çeken, farklı etiketler ile tüketiciye sunulan granit tavayı ne kadar iyi tanıyorsunuz? Bu tava ve tencereleri biraz yakından tanımak ister misiniz?

Teflon ve çelik tencere kullanımı unutturan granit tava ve tencerelerde birbirinden nefis yemekler yapabileceğinizi hatırlatalım. Bu tavayı kullanan kişilerin aman yemek yandı, dibi tuttu gibi endişeleri maziye karışıyor. Granit tavanın öyle bir özelliği var ki; duyan anında granit tava almaya gidecek. Bu satırlarda granit tavanın iş kolaylaştıran özelliklerinden bahsediyoruz. Hep birlikte granit tavanın mutfaktaki avantajlarına göz atalım!

Granit tava nedir

Granit Tava Nedir?

Granit tava, genellikle teflon veya seramik kaplamalı tavaların alternatifi olarak kullanılan bir pişirme eşyasıdır. Granit tava adını, tavaların yüzeyinin granit gibi görünmesinden alır.

Granit tavalar, genellikle alüminyum veya dökme demir gibi malzemelerin üzerine nano partiküller halinde dağıtılan granit benzeri bir kaplama ile kaplanır. Bu kaplama, tavaya yapışmayı engelleyen ve yapışmaz özellik sağlayan bir yüzey oluşturur. Ayrıca granit tavalarda PFOA gibi zararlı kimyasalların kullanımı da sınırlıdır.

Granit tavaların bazı avantajları şunlardır:

  • Yapışmazlık: Granit kaplaması, yiyeceklerin tavaya yapışmasını engeller ve temizliği kolaylaştırır.
  • Dayanıklılık: Granit tavalar genellikle çizilmeye karşı dayanıklıdır ve uzun ömürlü olabilir.
  • Isı Dağılımı: Granit tavalardaki metal taban, ısının eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olabilir, bu da yiyeceklerin daha iyi pişmesini sağlar.
  • Çok Amaçlı Kullanım: Granit tavalar, ocakta pişirme, fırında kullanma ve hatta servis yapma için uygun olabilir.

İlginizi çekebilir: En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi? Nasıl Seçilir?

granit tava sağlıklı

Granit Tava Sağlıklı Mı?

Teflon tava ile yarışta olan ama son yıllarda teflon tavanın adını hafızalardan silen granit tava, sağlık için uygun bir yapıya sahiptir. Granit tava mı teflon tava mı sorusuna karşılık graniti tercih edenler yükselişte diyebiliriz. Teflon tavanın çizilme durumunda yapısındaki kanserojen maddeler açığa çıkar. Bu durum granit tava için aynı şekilde değildir.

Granit tava, insan sağlığına uygun görülen ve yiyecekler ile temas halindeyken zarar vermeyen bir tavadır. Yiyecekleri hızlı ve lezzetli şekilde pişirdiği için; sağlıklı kabul edilmektedir.

İlginizi çekebilir: Teflon Tava Nasıl Temizlenir? Zararları Var Mıdır?

granit tava

Granit Tava Nasıl Temizlenir?

Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir:

  • Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine koyabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.
  • Bazı durumlarda güçlü lekeler de olabilir. Bu durumda bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile lekeyi kaldırabilirsiniz.
  • Eğer granit tava dışı nasıl temizlenir diyecek olursanız, bulaşık süngerine karbonat döküp dışını silebilirsiniz.
  • Kullanacağınız deterjanlar ise aşındırıcı olma özelliğinden uzak kalmalıdır. Bulaşık yıkama deterjanı işinizi görecektir.
  • Yüksek ateşe dayanıklı olan granit tavanın ömrünün uzun olması için kısık ateşi tercih edebilirsiniz.
  • Ayrıca granit tava bakımı hakkında bilmeniz gereken bir şey daha var: Ocaktan alınan tavayı soğuk suya tutmanız yanlış bir işlem. Isı değişimi, granit tavanın yapısını bozar.
  • Granit tava altı nasıl temizlenir diyenler, bulaşık süngerinin yumuşak kısmını gönül rahatlığı ile kullanabilir.
  • Sapları, tava içi ve tabanı için bulaşık deterjanı her zaman size kolaylık sağlayacaktır.
  • Granit tava yanığı nasıl çıkar diye merak edenler; tavanın içine bir miktar sirke ve su koyup birkaç dakika kaynatabilir. Bu yöntem granit tava lekesi nasıl çıkar sorusuna yanıt arayanları da mutlu edecek.

Granit Tava Nasıl Kullanılır?

Granit tavanın et pişirme yönünü kullanarak nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Tavuk sote, köfte, kavurma gibi leziz et menülerini yanmadan ve yapışmadan servis edebilirsiniz. Granit tavada kızartma yapılır mı diye düşünüyorsanız evet yapabilirsiniz ama yapışmaz teflon tavalar kadar yüksek bir yapışmazlık özelliği olmadığını belirtelim, temkinli pişirme yapmanızda fayda var.

Granit tava antrikot pişirmek de keyifli ve lezzetli olacak. Peki, granit tava kullanarak antrikot nasıl pişirilir? Gelin, adım adım antrikot pişirelim!

Leziz bir antrikotun sırrı marine sosunda saklıdır. Pişirim öncesinde etlerin güzelce sosla harmanlanması önerilir. Kullanacağınız granit tavanın ateş üzerinde 2 dakika kadar kızması gerekiyor. Yaklaşık 2 dakika kadar ateşte ısınan granit tavaya antrikot parçalarını aralıklı şekilde dizin.

Yine 2 dakika olacak şekilde etin bir yüzünün mühürlenmesini sağlayın. Etlerin diğer yüzünün de pişmesi için çevirmelisiniz. Çevirme işleminde kesinlikle metal araç kullanmayın. Çatal ya da metal maşa, etin içindeki suyu dışarı sızdırabilir. Bu işlem de etin lezzetini bozar. Antrikotun her iki yüzünün de iyice mühürlenmesini sağladıktan sonra, belirli aralıklar ile tavada pişirmeye devam edebilirsiniz.

Dilerseniz et mühürlemesinden sonra fırın kabına da alabilirsiniz. Bu işlemi yapanlar tavaya yağ dökmeli miyim diye soracaktır. Damak zevkinize göre pişirme arasında yağ ekleyebilirsiniz. Antrikotun kendi yağı ile pişmesi daha iyi bir sonuç verir. Eğer eti hafif çıtır seviyorsanız; mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz.

Tarif için: Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

Granit Tava Mı? Döküm Tava Mı?

Granit tava döküm tava farkı yapısal olarak dikkat çeker. Granit ile döküm arasındaki fark birinin mermer benzeri bir taş hammaddesinden diğerinin demirden üretilmesidir.

Granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken; saf demir döküm tavalar yapışma riskine sahiptir. Seramik döküm ya da demir döküm tavalar hassas bakım isterken; granit tavanın bakımı çok kolay ve zahmetsizdir.

Alüminyum döküm granit nedir diyecek olursanız alüminyum döküm üzerine granit kaplama yapılmasıyla elde edilen formdur.

İlginizi çekebilir: Döküm Tencerelerinizin Ömrünü Uzatacak 7 Akıllıca Fikir

granit tava fiyatları

Granit Tava Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Granit tava görünümüne sahip fakat granitten yapılmayan tavalar piyasada satışa sunulmuştur. Bu ürünler sizi alışveriş esnasında yanıltabilir.
  • Granit tavalar, tamamen granit taşından hazırlanmaktadır. Ucuz ve hafif olan tavalar sadece granit kaplamalı tavadır.
  • Granit tava çeşitleri olarak sunulan modellerin yapısıyla ilgili satıcılardan detaylı bilgi istediğinizde sadece kaplama mı granitten yoksa tüm ürün mü sorularının da yanıtını bulabilirsiniz.
  • Birçok markanın kendine ait granit tava türleri mevcuttur. Eğer garanti süresi 5 yıl ve daha fazla ise güvenle alabilirsiniz. Çünkü garanti süresi uzun olan tavaların kalitesi daha yüksektir.
  • Granit tavayı satın almadan önce elinizle tartmanız önerilir. Gerçekten ağırlığını hissediyorsanız; elinizdeki granit tava orijinal bir üründür.
  • Granit taşının kendi rengini taşıyan tavaları tercih edin. Koyu gri, açık gri ve kahve tonlarındaki ağır tavalar gerçek granitten yapılmıştır.
  • Granit tavanın en önemli parçası saplarıdır. Eğer kaliteli ve çelik sapları olan tavayı gördüyseniz; bu detay da granit tavanın kalitesini gösterir.

İlginizi çekebilir: Bio Granit Nedir? Granit ile Arasındaki Farklar, Kullanımı

granit tava sağlıklı mı

Granit Tava Bozulur Mu, Çizilir Mi?

Çok dayanıklı mutfak ürünleri arasında yerini alan granit tava elbet çizilecektir. Fakat bu sorun kendiliğinden gelişmez. Eğer güçlü lekeleri bıçak ya da demir bir alet ile kazımaya çalışırsanız, granit tavanın yapısını bozabilirsiniz. Yani granit tava çizilir mi sorusunun cevabı aslında zorlayıcı bir darbe veya etki olmadıkça hayırdır.

Granit tavanın bozulma riski çok düşüktür. Şayet kısa süre içinde bozulma ya da çizilme meydana gelen bir granit tavanız olduysa, o tavanın granit kaplamalı bir teflon tava olduğunu bilmenizde fayda var. Granit tava çizilirse zararlı mı diyenler için bir bilgi verelim. Uzun süredir kullanılan ve bolca çizik olan tavaların ömrü tükenmiştir denilebilir. Bu tür tavaların değişmesi gerekir.

Granit tava yapışır mı diye de merak ediyor olabilirsiniz, bu tip gereçlerde yapışma sorunu olmaz. Diyelim granit tavada yemek yaparken başka bir işe daldınız, yemeğiniz yandı ve granit tava dibi tuttu. Doğal bir çözüm olarak sirkeyi kullanabilirsiniz. Tavayı boşalttıktan sonra içine koyacağınız sirkeli suyu birkaç dakika kaynatırsanız izler kaybolacaktır.

granit tava

Granit Tava Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı?

Granit tava türleri, sizi mutfakta hiç yormayan her duruma uyum sağlayan bir gereçtir. Zor anlarda ve kısıtlı zamanlarda bulaşık makinesinde yıkanmayı da kabul eder. Bulaşık makinesinin yıkama işleminde, zarar görmeyen bir yapısı vardır.

Yine de granit tava bakımı özenle yapıldığında ve elde yıkandığında daha uzun ömürlü olabilmekte ve yapışmaz yüzeyin zarar görme ihtimali de minimuma düşmektedir. Granit tavayı sudan geçirip makineye ters şekilde yerleştirdiğinizde, yıkama sonunda tertemiz sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Peki, granit tava fırına girer mi?

Granit ürünler yüksek ateşe dayanıklıdır fakat uzun ömürlü olması için yüksek ateşte kaçınılmalıdır. Fırın yemekleri yapmak istediğinizde granit tava değil de granit fırın kabı tercih etmenizi öneririz. Tavanın sap kalitesi farklılık göstereceği için bu konuda net bir ifadede bulunamayacağız. Bazı markalar, fırına uyum sağlayan granit tavaları da piyasaya sunmuştur.

granit tava sağlıklı mı

Granit Tava Kullanmadan Önce Ne Yapmalı?

Granit tavayı ilk kullanmadan önce aşağıdaki adımları takip etmek iyi bir fikir olabilir:

  • Yıkama: Yeni bir granit tava satın aldıysanız, ilk önce ılık sabunlu su kullanarak tavayı iyice yıkayın. Böylece üzerindeki üretim artıklarını ve ambalajdan kaynaklanan tozları temizlemiş olursunuz.
  • Yağlama: Granit tavalar genellikle yapışmaz özellik gösterir, ancak bazı modellerde ilk kullanımda yapışmayı engellemek için yağlama işlemi önerilebilir. 2 yemek kaşığı kadar bitkisel yağı tavaya sürün ve tüm yüzeyine yayın. Daha sonra fazla yağı bir kağıt havlu veya mutfak beziyle silerek ince bir tabaka bırakın.
  • Isıtma: Yağlama işleminden sonra granit tavayı hafif ateşe koyun ve yaklaşık 5-10 dakika boyunca ısıtın. Bu, yağın tava yüzeyine nüfuz etmesini ve yapışmazlığı artırmasını sağlar. Ardından tavayı ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
  • Temizlik: Granit tava kullanıldıktan sonra her seferinde temizlenmelidir. Tavayı soğuduktan sonra ılık sabunlu su ve bir sünger veya yumuşak bir temizleme fırçası kullanarak temizleyebilirsiniz. Sert temizlik araçları veya aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmaktan kaçının, çünkü granit yüzeyini çizebilir.

Bu adımları takip ederek granit tavanızı ilk kullanımda ve sonraki kullanımlarda daha iyi koruyabilir ve dayanıklılığını artırabilirsiniz. Her zaman üreticinin talimatlarını da kontrol etmek önemlidir, çünkü farklı granit tavalar farklı bakım gereksinimlerine sahip olabilir.

Granit Tavada Ne Pişirilir?

Yanmaz yapışmaz özelliğe sahip granit tavada pişirebileceğiniz yiyecekler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sebze
  • Kırmızı et (biftek, antrikot, pirzola vs.)
  • Köfte
  • Tavuk (but, göğüs, kanat vs.)
  • Balık ve deniz ürünleri (fileto, bütün balık, karides, kalamar, ahtapot vs.)
  • Mantar
granit tava sağlıklı mı

Düdüklü Tencere Kullanımı Püf Noktaları, Resimli Anlatım

Döküm Tava Nasıl Temizlenir? Doğru Kullanımına Dair İpuçları

Emaye Nedir? Emaye Ürünler Nasıl Kullanılır, Nasıl Temizlenir?

Döküm Tavada Et Pişirme Öncesi Bilmeniz Gereken Püf Noktaları

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? 7 Pratik Adımda Kesin Sonuçlar

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Granit Tavada Hamsi Tarifi

Granit Tavada Hamsi

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Granit Tencerede Kurabiye Tarifi

Granit Tencerede Kurabiye

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sağlıklı Muzlu Tava Keki Tarifi

Sağlıklı Muzlu Tava Keki

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Amerikan Salatası Mı? Rus Salatası Mı? Tarifi

Amerikan Salatası Mı? Rus Salatası Mı?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Baklava Mı ? Börek Mi? Tarifi

Baklava Mı ? Börek Mi?

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sağlıklı Kek Tarifi

Sağlıklı Kek

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Sağlıklı Omlet Tarifi

Sağlıklı Omlet

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sağlıklı Browni Tarifi

Sağlıklı Browni

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri