Erzincan’da Ne Yenir? En Leziz 12 Restoran

Erzincan’da Ne Yenir? En Leziz 12 Restoran Tarifi

Erzincan Nefis Yemekleri & Mekan Listesi

Türkiye’nin her bir köşesini gezmeye devam ediyor musunuz? Sıradaki durağınız Erzincan olsun ister misiniz? Eğer yolunuz Erzincan’a düşerse bu şehirde sizi bekleyen muazzam detaylar olduğunu belirtelim. Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden biri olan Erzincan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şehirlerden biridir.

Adını tarihi kitaplarda da sık sık görebileceğiniz Erzincan, İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle geçmişten günümüze kadar ciddi bir önem arz etmiştir. Günümüzde de önemli bir ticaret ve turizm ili olan Erzincan’da sizi bol oksijen, lezzetli yemekler ve tarihi yerler bekliyor olacak.

Yolunuz Doğu Anadolu Bölgesi’ne düştüğünde Erzincan’da mola verebilirsiniz. Buraya geldiğinizde karnınızdan gelen zil sesleri duyup “Erzincan’da nerede yemek yenir? ” diye düşünebilirsiniz. En güzel lezzetlere, kolayca ulaşmanız için sizlere Erzincan’da nerede ne yenir yazısı hazırladık. Bu sayfanın tamamını okuduktan sonra Erzincan’daki lezzet duraklarını gözünüz kapalı bulabilirsiniz.

Erzincan’da hangi yemekleri nerede yiyebilirim diyorsanız; işte aradığınız bilgiler!

erzincan'da ne yenir

Erzincan’da Nerede Yemek Yenir? 12 Leziz Restoran

1) Kebapistan

Erzincan’da doya doya kebap yiyebileceğiniz lezzetli bir mekan arıyorsanız, hiç zaman kaybetmeye gerek yok! Çünkü Kebapistan sizler için en özel kebap çeşitlerini hazırlıyor. Döner, iskender, Adana ve Urfa kebap gibi sevilen lezzetleri bir araya getiren Kebapistan, acıkanları davet ediyor. Uygun rakamlarla kaliteli yemek yemek için Erzincan’da Kebapistan’a muhakkak uğramalısınız.

Adres: İnönü, Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi No: 63, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 223 40 85

kebapistan erzincan

2) Konak Mazlum Sofrası

Konak Mazlum Sofrası, Erzincan’ın popüler mekanlarından biri. Sayısız yemek çeşitleriyle dikkat çeken Konak Mazlum Sofrası, teras keyfi yaşatan yerlerden de biri. Erzincan’da güzel ve doyurucu bir kahvaltı yapmak isterseniz, Konak Mazlum Sofrası’nda serpme kahvaltının tadını doya doya yaşayabilirsiniz. Ballar, börekler, kekler ve kahvaltılık ürünlerle süslenen masanızda görsel şölen oluşacak!

Adres: İnönü, Halit Paşa Caddesi, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 224 30 24

konak mazlum sofrası erzincan

3) Cafetelli

Cafetelli, Erzincan’ın fasıl gecelerini şenlendiren bir mekanı. Restoran kalitesinde bir kafe olan Cafetelli, türlü türlü yemek seçenekleri ile Erzincan’da olanları memnun etmektedir. Her cebe hitap eden tatlı ve tuzlu lezzetler, bu adreste kapış kapış gidiyor. Cafetelli’nin mutfağından çıkan damak çatlatan lezzetler, konukların beğenisini yıllardır toplamaya devam ediyor.

Adres: Fevzipaşa Caddesi, Sanayi ve Ticaret Odası Altı, No:4 Erzincan

İletişim: 0446 224 22 24

cafetelli erzincan

4) Seven Kevser Restoran

Erzincan’da bulunanlar lezzetli döneri, yumuşacık pideleri ve sıcacık ev yemeklerini Seven Kevser Restoran’da tadıyor. Eğer sizin de yolunuz Erzincan’dan geçerse, yemek molasını Seven Kevser Restoran’da verebilirsiniz. Ekonomik rakamlar ödeyerek, dolgun porsiyonları bulabileceğiniz Seven Kevser Restoran’ın favori yemeği döner! Şimdi tatma sırası sizde!

Adres: Karaağaç, 755. Sokak No: 1, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 212 23 90

seven kevser restoran erzincan

5) Erzincan Döner

Erzincan’da iştah açan bir mekan daha arıyorsanız Erzincan Döner’le tanışmalısınız. Türk mutfağının beğenilen lezzetlerinden pide, lahmacun, kebap ve döner Erzincan’da Erzincan Döner ile masaları lezzetlendiriyor. Taze ikram mezeleriyle renklenen masanızda, sipariş verdiğiniz yemekler de yerini alınca tam bir ziyafet yaşayabilirsiniz. Üstelik oldukça uygun rakamlar ödeyerek!

Adres: İnönü, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 212 62 62

erzincan döner

6) Sefa Köfte Salonu

Sefa Köfte Salonu, Erzincan’ın çok meşhur olan köftesini gelen misafirlerine özenle sunuyor. Alışılan köfte şeklinden daha farklı bir şekilde sunulan bu köftelerin tadını bir tadan bir daha istiyor. Köfte yanında ikram edilen acılı ezmenin ise köfteye nefis uyum sağladığı bilinmektedir. Leziz bir köfte servisinden sonra fırında sütlaç ile öğünü taçlandırmayı unutmayın!

Adres: İnönü, 6. Sokak No: 12, Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 214 74 90

sefa köfte salonu erzincan

7) Erzincan Kök Cağ Kebap Restoran

Cağ kebap keyfini Erzincan’da yaşamaya ne dersiniz? Lezzetli cağ kebabını, mezelerle samimi bir ortamda sunan Kök Cağ Kebap Restoran gelen konuklarının konforunu da düşünüyor. Cağ kebap yiyen misafirler, sıcak servis edilen pekmezli özel kadayıfı da tatmadan gidemiyor. Dolu dolu bir yemek için Erzincan’da uğramanız gereken mekanlara Kök Cağ Kebap Restoran’ı da ekleme zamanı geldi!

Adres: Merkez, Halitpaşa Mahallesi, Halit Paşa Caddesi No: 83, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 212 12 25

erzincan kök cağ kebap

8) Lezzet Kebap Salonu

Erzincan’da çok acıktığınız bir anda hızlı servis yapan lezzetli bir durak arıyorsanız, sizlere Lezzet Kebap Salonu’nu tavsiye edeceğiz. Kebap ve etin iştah açan bir şekilde hazırlandığı bu yemek salonunda doya doya yemek yiyebilirsiniz. Ocakbaşında pişen kebap etleri, masanıza geldiğinde önce görüntüsüne sonra da tadına hayran kalabilirsiniz.

Adres: Karaağaç, 770. Sokak No: 61, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 212 57 57

lezzet kebap erzincan

9) Saklıbahçe Restoran

Hemen hemen birçok şehirde ün salmış bir saklı bahçe vardır. Erzincan’ın saklı bahçesi de Saklıbahçe Restoran olarak bilinir. Doğa ile iç içe bir mekanda kurulmuş olan bu yemek durağı sizlere doyurucu serpme kahvaltı ve iştah açan ana yemekler sunuyor. Semaver keyfini de yaşayabileceğiniz Saklıbahçe Restoran’da, sevdiklerinizle unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz.

Adres: Büyükçakırman, Ekşisu, Erzincan, Merkez

İletişim: 0 446 231 45 45

saklıbahçe restoran erzincan

10) Hacegan Mangal Ciğer

Mangalın tadını tam anlamıyla almak ve yaşamak istiyorum, fakat Erzincan’da kaliteli bir mekan adı bilmiyorum diyenler için; Hacegan Mangal Ciğer adlı bir mekan bulunuyor. Kuzu ciğerin ve kebabın damaklarda iz bıraktığı Hacegan Mangal Ciğer, Erzincan’da mangal sevenleri bir araya getirecek. Mezeler, hızlı servis, kaliteli tat ve ötesi için siz de bu mekanı deneyebilirsiniz.

Adres: Atatürk, 353. Sokak, Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 223 33 30

hacegan mangal ciğer erzincan

11) Bozkurt Restoran

Ev yemeklerinden vazgeçemeyenler için Erzincan’da Bozkurt Restoran, ev yemekleri geleneğini yaşatıyor. Kuru fasulyeden tavuk soteye, lahmacundan sac kavurmaya kadar zenginleşen menüsü ile pek çok kişinin damak tadına hitap eden Bozkurt Restoran, uygun rakamlarıyla da cüzdanları mutlu ediyor. Erzincan’da iyi bir öğün geçirmek isteyenler Bozkurt Restoran’a uğrayabilir!

Adres: Sandıkbağı, Cumhuriyet Caddesi No: 16, Kemaliye, Erzincan

İletişim: 0446 751 23 01

bozkurt restoran erzincan

12) Çağlayan Gül Restoran

Erzincan’ın doğal güzellikleri içerisinde kurulmuş olan Çağlayan Gül Restoran, ailenizle beraber gidebileceğiniz aynı zamanda doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bir konumda. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği, balık ve et ızgaraların lezzetlendiği bir mekandır. İlk defa gelenlere şefin tavsiyesi tavuk olarak sunuluyor. Bolca oksijenli bir ortamda, kendinize ve ailenize güzel bir gün hediye edebilirsiniz!

Adres: Şelale Caddesi, Çağlayan/Erzincan Merkez, Erzincan

İletişim: 0446 235 25 25

çağlayan gül restoran erzincan

Yöresel Erzincan Yemekleri – Neyi Meşhur?

Erzincan mutfağını şekillendiren yöresel Erzincan yemekleri, pek çok kişinin iştahını kabartan lezzetlerden oluşuyor. Şimdi Erzincan’da uzun süredir pişirilen, geleneksel lezzetlere ve meşhur tatlara göz atalım! Yolunuz Erzincan’dan geçerse bu tatları mutlaka denemelisiniz!

  • Erzincan Tulum Peyniri
  • Erzincan Ketesi
  • Erzincan Balı
  • Etli Üzüm Sarması
  • Kelecoş
  • Babikko
  • Borani
  • Evelik Dolması
  • Haşıl
  • Siron
  • Pirpirim Yemeği
  • Isırgan Aşı
  • Tirit
  • Ekşili Köfte
  • Pazı Turşusu Kavurması
  • Erzincan Lokumu

Erzincan Lokumu (Videolu)

Erzincan Gezilecek Yerler Listesi – Aktivite Tavsiyeleri

Eski medeniyetlerden miras kalan tarihi güzellikler, Erzincan’ın turistler tarafından ilgi görmesine destek olmaktadır. Aynı zamanda doğal oluşumlar da Erzincan’da güzel hatıralar bırakmanıza vesile oluyor. Yaz kış demeden gezip görebileceğiniz durakları şimdi sizlere hatırlatalım.

Erzincan’a yeni gelenler, gezi amaçlı uğrayanlar hangi noktalara gitmeli? İşte, Erzincan’da gezilecek yerler listesi!

  • Girlevik Şelalesi
  • Mama Hatun Türbesi
  • Otlukbeli Gölü
  • Abrenk Kilisesi
  • Altıntepe Ören Yeri
  • Melik Gazi Türbesi
  • Beytahtı Mesire Yeri
  • Kadıgölü
  • Ergan Kayak Merkezi
  • Kemah Kalesi
  • Munzur Dağları
  • Aygır Gölü
  • Erzincan Müzesi
  • Ekşisu Kaplıcası
  • Karanlık Kanyon
  • Sakaltutan Kayak Merkezi
erzincan gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan

Giresun’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Mekan

Malatya’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı, Yöresel Yemekler

Tokat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 8 Restoran – Gezilecek Yerler

Sivas’ta Nerede Ne Yenir, Nesi Meşhur? En Sevilen 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Dama Pasta (Leziz) Tarifi

Dama Pasta (Leziz)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Fırın Helva En Leziz Tarifi

Fırın Helva En Leziz

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Pişinin En Leziz Hali Tarifi

Pişinin En Leziz Hali

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri