En İyi 13 Fine Dining Restoran: Şık, Nezih

En İyi 13 Fine Dining Restoran: Şık, Nezih Tarifi

Lezzetli Yemek, Kusursuz Hizmet, Sanatsal Sunum

Bazı restoranların kendilerini özgü bir atmosferi ve hizmet anlayışı vardır. Bu restoranları henüz daha kapısından içeriye girerken anlayabilirsiniz. Dekorasyonu şık, servisi kusursuz, yemekleri ise lezzetli oldukları kadar da farklıdır. Bu tür restoranlarda yenilen yemekler asla unutulmaz.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

En İyi 13 Fine Dining Restoran

  • Ulus 29
  • Mikla
  • Feriye Palace
  • Ferahfeza Restaurant
  • Spago İstanbul
  • Lacivert Restaurant
  • Nicole
  • Vogue Restaurant İstanbul
  • Aqua Restaurant
  • Skye Vue
  • Equinox
  • Sheraton Narr Restaurant
  • Asmani Fine Dining
fine dining restaurant

Son yıllarda restoran dünyasında popülerliği giderek artan bir terim var. Bu terim “fine dining” işte yukarıda bahsettiğimiz restoranlar fine dining restoran olarak anılmaktadır. Fine dining restoranlarda yemekler usta şeflerin ellerinden çıkar. Ancak bu restoranlarda sadece yemeğin lezzetli olması yeterli değildir. Yemek, sanatsal bir sunum ile servis edilir. Mekan tasarımları özel olarak hazırlanır ve servis kusursuzdur. Tüm bu sözler kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?

Peki en iyi fine dining restaurant hangisidir? Bugün sizler için hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetiyle ön plana çıkan fine dining restoranlar hakkında bilgiler paylaşacağız. Hazırsanız, hiç zaman kaybetmeden detaylara geçelim.

fine dining

Fine Dining Nedir?

  • Fine dining ne demek? Restoranlara geçmeden önce bu terimin genel bir açıklamasını yapalım!
  • Fine dining, lezzetli yemeklerin, kusursuz bir atmosferde sanatsal bir işçilikle sunulmasıdır.
  • Fine dining restoranlarda sunum, atmosfer ve deneyim en az yemek kadar önemlidir.
  • Hizmet kalitesi en üst seviyededir.
fine dining ne demek

En İyi 13 Fine Dining Restoran: Şık, Nezih, Kaliteli

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Ulus 29

Listemize fine dining İstanbul restoranları ile başlayalım! Tasarımı, dekorasyonu ve atmosferiyle dikkatleri üzerine çeken bir mekan önerisi ile karşınızdayız. Adından da anlaşılacağı üzere Ulus’ta yer alan Ulus 29’un tasarımı ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu’nun sahibi olduğu ZF Desing’a ait. Bu iddialı restoranın mutfağı ise ünlü Şef Mert Şeran’a emanet. Yenilikçi akım, sushi ve Türk mutfağı olmak üzere 3 farklı bölümde hizmet veren bu restorana mutlaka gitmeli ve yemeklerini tatmalısınız.

Adres: A. Adnan Saygun Caddesi, Ulus Parkı İçi No:71/1, Ulus, İstanbul

İletişim: 0212 358 29 29

ulus 29
Kaynak: istanbul.com

2) Mikla

Fine dining yemekler bulabileceğiniz bir başka mekan önerimiz ise Mikla. Taksim’deki The Marmara Otel’in bünyesinde faaliyet gösteren Mikla, misafirlerine harika bir boğaz manzarası sunuyor. Bu restoranda yemekler Şef Mehmet Gürs’ün lezzetli ellerinden çıkıyor. 2005 yılının ekim ayında, çağdaş bir İstanbullu restoranı yaratma amacıyla faaliyetlerine başlayan restoran, 18.00-02.00 saatleri arasında açık. Mikla özellikle rafine yemekleri, muhteşem ambiyansı, eşsiz sunumu ve manzarasıyla tam anlamıyla bir fine dining restoran.

Adres: Asmalı Mescit, The Marmara Pera, Meşrutiyet Cd. No:15, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 56 56

Mikla Restaurant Menü İçeriği 2021

mikla
Kaynak: www.reztoran.com

3) Feriye Palace

Misafirlerine fine dining menü sunan restoranlardan biri de Feriye Palace. Bu mekanda hem Ortaköy’ün kendine özgü atmosferinin hem de eşsiz boğaz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Feriye Palace’da dünya mutfağının en leziz yemekleri sizleri bekliyor.

Adres: Çırağan Cad. No:44 Ortaköy, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 227 22 16

Feriye Palace Menü Fiyat Listesi 2021

feriye palace
Kaynak: www.kongreportali.com

4) Ferahfeza Restaurant

Ferahfeza Restaurant, misafirlerini sadece yemekleriyle değil manzarasıyla da büyülüyor. Bu mekanın Tarihi Yarımada ve Galata Kulesi manzarasına sahip iki ayrı terası bulunuyor. Dekorasyonu ve atmosferiyle İstanbul’un en özel mekanlarından biri olan Ferahfeza Restaurant’a giderseniz; Antep fıstıklı somon, kremalı karides, limonlu humus veya keçiboynuzu pekmezli kuzu karskiden damak zevkinize hitap eden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Pişman olmayacağınıza eminiz!

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:31, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 51 54

5) Spago İstanbul

Şişli’de hizmet veren Spago İstanbul’un menüleri Şef Wolfgang Puck önderliğinde hazırlanıyor. Dünya mutfağının en lezzetli yemeklerini bulabileceğiniz bu restoranın sunumunu da başka hiçbir yerde göremezsiniz. Yolunuz Spago İstanbul’a düşerse Kanada ıstakozu, mavi yengeç veya Hong Kong usulü levrek buğulamanın tadına bakmanızı öneririz.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:35, 34365 Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 368 08 08

spago restaurant
Kaynak: spago.thestregisistanbul.com

6) Lacivert Restaurant

Beykoz’da bulunan Lacivert Restaurant, Akdeniz mutfağının birbirinden muhteşem lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Eşsiz İstanbul boğazına karşı akşam yemeği yemek istiyorsanız, Lacivert Restaurant tam size göre! Fotoğraf Sanatçısı Önder Köse’nin sahibi olduğu bu mekanın mutfağı ise Executive Şef Hüseyin Ceylan’a emanet. Türk mutfağının yanı sıra sağlıklı Akdeniz mutfağına da ilgi duyuyorsanız Lacivert Restaurant’a bir şans vermelisiniz.

Adres: Anadolu Hisarı, Körfez Cd. 57/A, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 413 37 53

Lacivert Restaurant Menü Fiyat Listesi

lacivert restaurant
Kaynak: www.lacivertrestaurant.com

7) Nicole

Adalar manzarası karşısında, tamamen organik malzemelerle hazırlanmış bir akşam yemeği yemeye ne dersiniz? Taksim’de bulunan Nicole, fine dining denildiğinde akla ilk gelen restoranlardan biri. Şık ve nezih bir atmosfere sahip olan bu restoran yemeklerin lezzeti, sunumu ve servisiyle unutulmaz bir akşam yemeği vadediyor. Bu restoranda marifetli şeflerin lezzetli ellerinden çıkan tadım menüsü iki seçenek halinde sunulmakta. Özel günlerinizi unutulmaz bir akşam yemeğiyle taçlandırmak isterseniz Nicole’dan hemen yer ayırtmalısınız.

Adres: Tomtom Kaptan Sk. No:18, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 292 44 67

nicole taksim
Kaynak: nicole.com.tr

8) Vogue Restaurant İstanbul

Beşiktaş, Akaretler’deki BJK Plaza içerisinde hizmet veren Vogue Restaurant İstanbul, misafirlerine hem muhteşem bir boğaz manzarası hem de lezzetli yemekler sunuyor. Bu restoranın menüsünde dünya mutfağının seçkin lezzetleri yer alıyor. Yolunuz Vogue Restaurant İstanbul’a düşerse; levrek, sushi veya fırında pişirilmiş kuzu incikten herhangi birinin tadına bakmanızı öneririz.

Adres: Süleyman Seba Cad. No: 92 BJK Plaza, A Blok Kat: 13 Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 227 44 04

Vogue Restaurant Menü Fiyat Listesi 2021

vogue restaurant
Kaynak: voguerestaurantandbar.com

9) Aqua Restaurant

Four Seasons Boshporus Oteli’nin içinde hizmet veren Aqua Restaurant, İstanbul’un önde gelen fine dining mekanlarından biridir. Bu restoranın özellikle İtalyan mutfağını sevenlere hitap ettiğini söylemeliyiz. Burada, İtalyan mutfağının en meşhur lezzetlerini harika sunumlar eşliğinde tadabilirsiniz. Boğaz manzarası eşliğinde harika bir akşam yemeği yemek istiyorsanız hemen Aqua Restaurant’taki yerinizi ayırtmalısınız.

Adres: Four Seasons Hotel Bosphorus, Yıldız Mahallesi, Çırağan Caddesi, No: 28, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0552 381 11 11

aqua restaurant
Kaynak: www.fourseasons.com

10) Skye Vue

Fine dining Ankara restoranları denildiğinde ilk akla gelen mekan Skye Vue’dir. Bu mekan özellikle farklı tatlar denemeyi sevenlere hitap eden bir restoran. JW Marriott Ankara’nın içerisinde hizmet veren bu restoran, Türk mutfağının seçkin lezzetlerini sunuyor. Unutulmaz bir akşam yemeği için Skye Vue’yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Adres: Kızılırmak, JW Marriott 1, Muhsin Yazıcıoğlu Cd., Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 248 88 88

11) Equinox

En iyi fine dining İzmir restoranını soranlar için harika bir önerimiz var. Swiss Otel’in çatı katında hizmet veren Equinox, bölgenin hiç kuşkusuz en iyi lezzet duraklarından biri. Misafirlerine muhteşem bir körfez manzarası sunan bu mekanın dekorasyonu da çok beğeniliyor. Özel gün kutlaması veya romantik bir akşam yemeği için uygun bir mekan arayışı içindeyseniz Equinox’u tercih edebilirsiniz.

Adres: Alsancak, Swiss Otel Grand Efes, Gazi Osman Paşa Blv. No:1 Konak, İzmir

İletişim: 0232 414 00 00

equinox izmir
Kaynak: www.swissotel.com.tr

12) Sheraton Narr Restaurant

Fine dining Bursa denildiğinde ilk akla gelen mekan Sheraton Narr Restaurant’tır. Gerçek bir fine dining deneyimi yaşamak istiyorsanız Sheraton Otel bünyesinde faaliyet gösteren Narr Restaurant’a gidebilirsiniz. Dünya mutfağının birçok lezzetini kendine özgü bir şekilde sunan bu restoranın mutfağı Yaratıcı Şef Alparslan Bayrak’a emanet. Bursa’da ikamet ediyor ya da yakın zamanda Bursa ziyareti planlıyorsanız güzel bir akşam yemeği için Narr Restaurant’a bir şans vermelisiniz.

Adres: Odunluk Mahallesi, Akpınar Caddesi, Bursa

İletişim: 0224 300 16 16

sheraton narr bursa
Kaynak: www.sheratonbursahotel.com

13) Asmani Fine Dining

Listemizi fine dining Antalya restoranı önerisiyle tamamlıyoruz! Antalya’nın en nezih restoranlarından biri olan Asmani, Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağından da seçkin lezzetler sunuyor. Mekanın muhteşem manzarası, servis kalitesi, şık sunumu ve marifetli ellerden çıkan yemekleri tüm misafirlerden tam not alıyor. Yolunuz bu restorana düşerse portakallı ördek veya zingara soslu levreğin tadına bakabilirsiniz. Çorba olarak ise trüf yağlı mantar çorbasını tavsiye ederiz. Akra Hotel çatısı altında faaliyet gösteren Asmani, haftanın her günü 17.00 – 24.00 saatleri arasında açık. Mekanın, deniz manzaralı bir terası bulunuyor. Bu terastan görünen manzaranın gecesi de gündüzü de ayrı güzel. Bizden söylemesi!

Adres: Lara Cd. Akra Hotel No:24, Muratpaşa, Antalya

İletişim: 0242 316 20 21

asmani restaurant
Kaynak: www.asmanirestaurant.com

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği Mekanları

Beylerbeyi Sarayı’nda Tadına Doyamayacağınız Kahvaltı Menüsü

Fuat Paşa Yalısı Menü Fiyatları 2021 – Tadı Damağınızda Kalacak!

İstanbul Manzaralı Mekanlar – En Seçkin 10 Popüler Eğlence Adresi

Çırağan Sarayı’nda Unutulmaz Bir Kahvaltı Deneyimine Hazır Olun!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri