En Güzel Sahur Mesajları: Anlamlı Sözler

En Güzel Sahur Mesajları: Anlamlı Sözler Tarifi

Sahur Mesajları: Hayırlı Sözler ve Dilekler

Bir kısa mesajın ücretli olduğu geçmiş dönemlerde, ne pahasına olursa olsun bayramlarda ve özel günlerde insanlar birbirlerine kısa mesaj atmaktaydılar. Şimdilerde ise bu tatlı geleneği, eski zamanın büyükleri devam ettirmekte. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve resmi bayramlarda dostlara atılan mesajların tadı, hiçbir iletişim kanalından alınmayacak duruma geldi. Hızlı ve gelişen iletişim imkanları sayesinde insanlar birbirlerine bir “dokunmatik telefon” kadar yakın oldular.

Ramazan geleneklerinde yer alan, kişilerin birbirlerine gönderdikleri sahur mesajları mazide kalmasın diye sizlere bol tebessüm imkanı sunan güzel sahur mesajları listesi derledik. Sahurda çayın demlenmesini beklerken, sevdiklerinize ve dostlarınıza atacağınız “hayırlı sahurlar” dileyen kısa mesajlar, bu yazıda sizler için yer alıyor. Sahur vakti mesajları, atılan kişinin ne denli değerli olduğunu da ifade eder.

İlginizi çekebilir: Ramazanda Çekilecek En Özel Tespihler

En Güzel Sahur Mesajları, Anlamlı Sözler

Sahur mesajları ramazan ayı boyunca her zaman bu güzel dönemi daha da anlamlı hale getirir. İlk sahur mesajları ve son sahur mesajları ise ayrı bir öneme sahip olur çünkü orucun başlangıcı ve bitiş zamanı unutulmayan özel günlerdir. Ramazan günlerinde ilk sahur mesajları atan kişi siz olmak istediğinizde, listemiz aklınıza gelsin. Son sahur mesajları ise ramazanın son gecesinde biraz hüzün biraz da heyecan ile son kez atılır.

İşte, ramazan ayında aileniz, arkadaşlarınız, sevdikleriniz ve sosyal çevrenizle paylaşabilmeniz için birbirinden özel sahur mesajları listesi! Uykunun ibadet için bölündüğü o kıymetli zaman diliminde sahur vakti mesajları ile ilişkilerinizi kuvvetlendirebilirsiniz.

Sahur mesajları resimli olduğundan daha dikkat çekici ve akılda kalıcı olabilmektedir. Bunun için de basit telefon uygulamalarından faydalanarak güzel sahur mesajları istenen görsel üzerine eklenebilmektedir. Çevrenizdeki insanların yüzünü sahur sözleri ile güldürmeniz ve güzel hatırlanmanız dileği ile…

İlginizi çekebilir: İftar Mesajları: En Güzel İftar Sözleri

sahur mesajları

En Hayırlı Sahur Mesajları

  • Cennet’in bir kapısı var adına “Reyyan” derler, oradan ancak oruçlular girebilir. Hayırlı sahurlar…
  • Bütün güzel tatlar, sofranızda birleşsin hayırlı sahurlar diliyorum.
  • Güzel ayın güzel insanları, sofralarınızdan bereket kalplerinizden iman ışığı asla eksilmesin, sahurunuzu Allah kabul etsin.
  • İman gücüdür ayakta tutan bizi, ramazandır bereket saçan dualarımıza ışık tutan, hayırlı sahurlar.
  • Başı rahmet, ortası merhamet, sonu ise cehennemden azad olan mübârek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı sahurlar.
  • Yağmur taneleri kadar bereketli, zemzem suyu kadar tatlı sahurlar diliyorum sofranıza, hayırlı sahurlar…
  • Ramazanın huzur ve bizlere vermiş olduğu bereketin, tüm Müslümanlar’a daim olması dileğiyle, hayırlı sahurlar.
  • Bir lokma ekmeğin tadı sahurda çıkar. Tatlı tatlı bir bardak suyun değeri sahurda gösterir kendini. Hayırlı sahurlar.
  • Gecelerin gündüzle dost olduğu bu mübarek ayda, gecenizin de gündüzünüzün de huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle hayırlı sahurlar.
  • Mübarek ramazan ayı; kalbini O’nun yoluna koymaya, ellerini O’nun dergahına açmaya, ruhunu doyurmaya, kalbinin gerçek vuslatı bulmasına vesile olsun, hayırlı sahurlar.
  • Dualarımda ağlarım yaradanım, sen ne eylersen güzel eylersin. İlahım, içime iman derdime derman ol Allah’ım, hayırlı sahurlar…
  • Mukaddes olan bu hayırlı ayda, her günü inci tanesi olarak yaşayalım, soframıza bereket kabrimize merhamet dileyelim, hayırlı sahurlar…
  • Sahurlar saatini beklerken edilen duaların, ezan okunurken açılan orucun, sofrada bulunan bereketin bolluğun yüce yaradandan daimi olmasını dilerim, hayırlı sahurlar.
  • Her güzelliğin bittiği bu dünyada, değişmeyen tek güzellik manevi değerlerdir, imanın ne kadar güçlü olursa, değerler o kadar fazladır. Hayırlı sahurlar.
  • Gün batar usul usul, kararır gece, yeniden doğar her şey, “her şey bitti” dediğin bir anda mübarek ramazan ayının gönlünde huzur kokulu bir gül, kök salmasına vesile olması temennilerimle, huzur dolu sahurlar diliyorum.
  • Ezan sesleri yankılansın kulaklarımızda, imanımız kuvvetlenir inşallah bu ayda, günahlar uzak olsun temiz ruhlarımızdan, hoş geldin ramazan, hoş geldin iftar, hoş geldin sahur…
  • Sofralar kuruldu, dualar okundu, yaradana şükürler olsun, bizi ramazanla buluşturdu, hayırlı sahurlar.
  • Sahur demek oruç demektir. Gece vakti oruç tutmak için yatağından kalkan kalpler, ne güzel kalplerdir. Hayırlı sahurlar…
  • Gecenin feyzi ile bereketi, rabbim vermiş bol nimeti ruhumuza hükmeder semadan Sevgi selam olsun bu sahurdan… Hayırlı sahurlar…
  • Bu ayların kıymeti bilinmeli, bu aylarda bolca Kuran-ı Kerim okunmalı, dualar edilmeli, Yüce Mevla’ya ramazan ayına ulaştırdığı için, verdikleri nimetler için hamd-ü senalar edilmeli, bu ay en güzel şekilde değerlendirilmeli. Hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar.
  • Bir bardak suyun kıymetinin çok iyi anlaşıldığı, bir lokma ekmeğin değerinin en iyi bilindiği, bir aç insanın halinin akla geldiği bir aydayız. Bu ayda tuttuğumuz oruçları Yüce Allah dergahı izzetinde kabul etsin.
  • Sahur gecesi mesajları karanlığı aydınlatır, bu mübarek zamanda kullar oruca hazırlanır. Mideler biraz dinlenmeye geçsin, ruhumuz orucun faziletini kana kana içsin, Allah orucumuzu kabul etsin.

Ramazan sahur sözleri ile, bu ay sevdiklerimizle çok güzel…

sahur sözleri

Sahur Mesajları Komik Seçmeler

Verilen hayırlı sahur mesajları listesine ek olarak; yüzünüzde gülücükler açtıran, oruç öncesi size moral veren sahur mesajları komik sözlerle de dostlarınıza atılabilir. İşte, esprili sahur mesajları:

  • Sana bu mesajı yarın bakıp sahura kalktığımdan emin olmak için atıyorum.
  • Sahurda da iftar gibi çok yeme, sonra bütün gün ağırlık çöktü deme.
  • Sahur sayesinde gözümüz kapalı yemek yemeyi de öğreniyoruz. Ramazan hayırlara vesile.
  • Güzel sahur mesajları ile yüzler güler kalpler ısınır, sofrada iftardan kalan sıcacık pideye tereyağı pek yakışır. Aman dikkat et çok yeme sonra tüm gün pişmanlıkla balon gibi gezme!
  • Nasrettin Hoca’ya sormuşlar: “Hocam, ramazan bizden memnun gitti mi?”
    Hoca: Memnun olmasa her sene 10 gün önceden gelir miydi?
  • Ezanlar hep okundu, iftarlığım lokumdu, aç karnına çok yedim, bana biraz dokundu. Hayırlı sahurlar…
  • Sahur mesajları komik olur mu, espri ile karın doyurulur mu? Doymaz diyorsan hemen telefonu kapa, sonra sofrada pide kalmamış diye ağlama.
  • Sahur mesajları sevgiliye atılır mı hiç dediler, ben onun sevgisine açsam demek ki dedim ve bu cümle beğenilince hemen sana ileteyim dedim.
  • Sahur mesajları kısa olmalı, yemek yiyoruz vakit kısıtlı, diyorsan ki zaman darsa beni oyalama, bilirim yemeyi seversin niyetim dişlerin birkaç saniye mola versin.
  • Sahur için mesajlar aradım bulamadım, hepsi klişe geldi elim gitmedi yazamadım, neyse ki Nefis Yemek Tarifleri sitesine baktım, bu sitede sadece tarif yokmuş pek şaşırdım, siteye girmişken iftar tariflerine baktım, harika şeyler var sana haber vermek için hemen telefona sarıldım…
sahur mesajları

Kısa ve Öz Sahur Mesajı Örnekleri

  • Ramazan ayının bu sahur gecesinde tüm dileklerinizin kabul olması için dua etmekteyim. Tuttuğunuz oruçlar kabul olsun.
  • Sahur vakti, dua vaktidir. Hayırlı sahurlar.
  • Sahur sofranızdan bereket ve huzur eksik olmasın, afiyet olsun.
en güzel sahur mesajları

Sahur mesajları alıntıdır.

Sahur Nedir? Ne Zaman Başlar, Biter?

Sahurda Susatmayacak Yiyecekler Listesi

Sahur Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı

Sahurda Ne Yenir? En Sağlıklı Diyetisyen Menüleri

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Söz Kurabiyesi Tarifi

Söz Kurabiyesi

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En Güzel Açma Tarifi

En Güzel Açma

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
En Güzel Makarna Tarifi

En Güzel Makarna

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En Güzel Revani Tarifi

En Güzel Revani

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
En Güzel Güllaç Tarifi

En Güzel Güllaç

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Güzel Tiramisu Tarifi

En Güzel Tiramisu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Sucuğun En Güzel Hali Tarifi

Sucuğun En Güzel Hali

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Fava En Güzel Mezelerden Tarifi

Fava En Güzel Mezelerden

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kadayıfın En Güzel Hali Tarifi

Kadayıfın En Güzel Hali

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri