İftar Mesajları: En Güzel İftar Sözleri

İftar Mesajları: En Güzel İftar Sözleri Tarifi

İslam Alemine Özel Dilekler: Hayırlı İftarlar!

Ramazan coşkusu ülkemizde büyük bir neşe ile yaşanmaktadır. Ramazan günlerinde camiler ziyaret edilir, iftar sofralarında özenli yemekler yapılır. Mutfaktaki iftar hazırlıklarının sonu gelmez, bu bereketli günlerde. Ramazan topları iftarı haber ederken, camiden yükselen ezan sesi, tüm ev halkını masa başına çağırır. Sıcacık pidenin mis kokusu da gün boyu oruç tutarak aç kalan kişileri epey iştahlandırır.

Ramazan ritüelleri, 11 ayın sultanını daha da anlamlı hale getirir. Ramazanın bitmesi ile başlayan bayram telaşı ise her yıl ancak bir kere yaşanır. İlk defa bayramda giymek için alınan kıyafetler, bayram namazı sonrasında heyecan ile giyilir. Geçmiş zamanların bayramlarında bu heyecanı yaşayan çocuklar ile günümüz çocukları arasında bu konuda fark olmaması için, bu geleneği devam ettirmek gereklidir.

İçten gelen iftar mesajları, kalpten söylenen iftar sözleri ramazan ayını daha da güzelleştirir. Kelimeler insanlar arasındaki bağı güçlendirmek için güçlü aracılardır.

İşte sizler için listelenen samimi ve içten iftar mesajları listesi! Listede anlamlı iftar mesajları, dini iftar mesajları, huzurlu iftar mesajları yanında renkli iftar mesajları da sizi karşılıyor olacak.

İlginizi çekebilir: Oruç Açma ve Oruca Niyet Duası Nasıl Edilir?

En Güzel İftar Mesajları

  • İftar saatini beklerken edilen duaların, ezan okunurken açılan orucun, sofrada bulunan bereketin bolluğun Yüce Yaradan’dan daimi olmasını dilerim, hayırlı iftarlar.
  • Gecelerin gündüzle dost olduğu bu mübarek ayda, gecenizin de gündüzünüzün de, huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle. Hayırlı ramazanlar.
  • Tuttuğumuz orucun, ettiğimiz duanın, kıldığımız namazın kabul olması ve daim olması dileğiyle. Hayırlı iftarlar.
  • Bu gününde her günün gibi huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle, hayırlı ramazanlar.
  • Gözlerimizdeki nur hiç bitmesin, aldığımız her nefes dua ile bitsin, bu ramazan da Yaradan huzur nasip etsin, her iftar bereketini bizden esirgemesin. Hayırlı iftarlar.
  • Sofralar kuruldu, dualar okundu, şükürler olsun, bizi ramazanla buluşturdu. Hayırlı iftarlar.
  • Bire beş versin Yüce Yaradan bu mübarek ayda, sofranız bereketli olsun içinizde dualar ve umutlar eksik olmasın. Hayırlı ramazanlar.
  • Güneşin sıcaklığı gibi olsun içindeki iman, yağmur taneleri kadar çok olsun sevapların, hayırlı iftarlar.
  • Gülün kokusu sarsın bedenini, Allah korkusu titretsin her bir hücreni, dualarla birleşsin semaya açılan ellerin. Hayırlı iftarlar.
  • İmanın gücü içinizden eksik olmasın. Tuttuğunuz oruç kabul olsun. Bu ramazanın bereketi üzerinize olsun, hayırlı iftarlar…
  • Güzel ve iman dolu bu ayda gözlerinizde ışık, sofralarınızda iftar bereketi eksik olmasın. iyi iftarlar ve iftarlar diliyorum.
  • Güzel anılar paylaştıkça ve aynı sofrada oldukça daha güzel olur. Bu güzel ayda anılar kalıcı sofranız Halil İbrahim bereketinde olsun. Hayırlı iftarlar.
  • Ramazan ayının güzelliği kalplerinizde, gökyüzündeki yağmurun bereketi evinizde ve sofralarınızda olsun. Hayırlı ramazanlar ve iftarlar diliyorum.
  • Sahurdaki bereket iftardaki sofranıza, iftar sofranızdaki bereket sahur sofranıza yansısın. Hayırlı ramazanlar.
  • Yâ Rab! Ancak sana kulluk ederiz. Yâ Rab! Bütün ibadetlerimizde ancak senden yardım isteriz. Bütün hayırlı işlerimizde senin lütfunu bekleriz. Lûtfeyle, bize yardımını esirgeme Yâ Rabbi! Mübarek ramazanda mağfiretine eren, kullarının içine bizleri de girmek nasip eyle Yâ Rabbi! Hayırlı iftarlar.
  • Mübarek ramazan ayında tüm Müslüman aleminin iftar sofralarında hem bereketin hem de huzurun eksik olmamasını, yüce Rabbimden diler, afiyet dolu iftar sofraları yaşamanızı ve yaşatmanızı dilerim.
  • Hayat bir kelebeğin ömrü gibidir, bu kısa zamanda amelini güçlendirmek ve manevi huzuru yakalamak kadar güzel bir duygu yoktur hayatta, nice ramazanlarda huzur dolu iftarlar dilerim.
  • Susuz toprağın, dikensiz gülün, kanatsız kuşun olmayacağı gibidir ramazan! Bütün güzellikler bu mübarek ayda sizinler olsun, hayırlı iftarlar.
  • Her şey insanoğlu içindir bu dünyada, yaşadığın sürece ve yaşadığımız sürece her şeyin hayırlısı bizlerle ve sizlerle olsun, hayırlı iftarlar dilerim.
  • Bugünlerin değeri bilinmeli, ramazanda dualar edilmeli, insanoğlu şükretmeyi bilmeli, Ramazan deyip geçmemeli! Hayırlı iftarlar.
  • Irmak gibi sade olmalı hayat, göl suyu gibi tatlıdır hayatın derdi çilesi, iman gücüdür ayakta tutan bizi, ramazandır bereket saçan dualarımıza ışık tutan. Hayırlı iftarlar.
  • Çiçeği topraklarda, yağmurları bulutlarda, huzur kalbimizde, iftarı ise ramazanda doya doya yaşayacağımız günler geçirmek hepimize nasip olsun. İftarınız hayırlı olsun.
  • İftar sofrasının en güzel anı, oruç tutmanın verdiği huzur ve bu ibadeti bitirmenin verdiği büyük mutluluktur. Ramazanda hayatınızda ve iftar sofralarınızda huzur ve mutluluk hep daim olsun. Hayırlı iftarlar.
  • Şu yaşadığımız dünyada her şey bu dünyada yaşayan canlılar içindir. Bu canlıların en önemlisi de insandır. Bu fani dünyada yaşadığımız müddetçe, her şeyin her olayın hayırlısını yaşamak ve yaşatmak dileklerimiz ile bereketi bol iftar sofralarınız olması dileklerimizle. Hayırlı iftarlar.
  • Orucun ve iftarın sevincini, namazın güzelliğini, Kuran’ın ferahlığını, çayın demini, duanın rahatlığını ömrümüzden eksik eyleme Rabbim! Hayırlı iftarlar.
  • Akşam iftar mesajları atmanın vaktidir, toplu mesaj atmak kolay gelir ama özel cümleler kurmak şahanedir. Bu mesajım otomatik değildir, sevgi ve dua ile bezelidir.
  • Sana iftar açma mesajı atmak istedim, mideler doyar da ruhu doyurmak en önemlisi demenin vaktidir dedim.
  • Bereketlensin sofralarımız, sevgiyle dolsun her daim yuvalarımız.
iftar sözleri

İftar Sözleri Komik Seçmeler

  • Küslerin barışmasına vesile olan Ramazan ayının, fazla kilolarla da barışmaya vesile olması dileğiyle.
  • İftar davetlerinin Facebook oyun davetleri kadar çoğalacağı bir Ramazan ayı olsun!
  • Arkadaşıma iftara davet etti gidebilir miyim diye annemden izin istedim, git ama akşam ezanından önce gelmiş ol dedi…
  • Bayram ile gelen ümitli ruh hali ne güzel… Sivrisineklerin de oruç tutması için bilimsel gelişmeler olması için ümitliyim ve dua ediyorum.
  • Dağ dağa kavuşmaz, insan iftara kavuşur derler. Bu da nereden çıktı şimdi iftar mesajları komik olur mu diye düşünme, oruçluydum bugün olduğu kadarı yeterlidir de. Bu mesajla idare et, oruç başıma vurmuşken seni unutmadığıma dua et.
  • İnternette iftar için mesajlar ne çok, ama hepsi birbirine benziyor gibi şöyle orijinali pek yok! Niyet ettim senin için güzel bir mesaj bulmaya, Nefis Yemek Tarifleri sitesi çıktı karşıma. Tarifler şahaneymiş hem iftar menüsü hazır oldu hem de dostuma anlamlı bir mesaj atmak nasip oldu. İftar zamanı gelince duaların kabul olsun, miden sağlıklı yemeklerle ruhun sevgiyle dolsun.

İlginizi çekebilir: Ramazanda Çekilecek En Özel Tespihler

iftar sözleri

Maneviyatı Güçlendiren İftar Sözleri

Gelenekler insanları bir arada tutan soyut kurallardır. Biraz teknolojik gelenek sayılsa da, iftar öncesi atılan iftar mesajı, ulaşan kişinin hatırlandığını göstermektedir. İnternet çağında olmamız sebebiyle iftar kutlama mesajları artık belirli bir yaş tarafından atılmaktadır. İftar mesajları güzel davranışlar arasında yer alarak, manevi duyguları pekiştirir ve canlandırır.

Atılan bir cümle ile karşı tarafın o an mutlu olması sağlanır. Mübarek ramazan iftar mesajları ile daha da samimi bir aya dönüşür. Teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber ilk iftar mesajları bundan kaç yıl önce atılmıştır bilinmez ama son iftar mesajları atan kişiler de tükenmemelidir.

Sadece bir iki dakika ayırıp atacağınız iftar davet mesajları ramazan günlerinin tatlı hatırası olarak kalacaktır. Sizler de bu ramazanda sevdiklerinize ve dostlarınıza iftar mesajları atabilirsiniz. İftar mesajları resimli olduğunda anlamı katlanabilir. Örneğin bir aile fotoğrafının ya da iç açıcı bir doğa manzarasının üzerine yazılan kutlama mesajı ile yakınlarınızı mutlu edebilirsiniz.

İftar mesajları güzel sözler ve vurucu cümlelerle oluşturulduğunda insani ilişkiler için gerçekten çok faydalı olabilmektedir. Bu minvalde yazımızda çok güzel örnekler bulabilirsiniz. Bu kutsal dönemde iftar mesajları güzel sözler ve hayırlı dilekler sayesinde sevdiklerinizin yüzünü bir parça da olsa güldürebilirsiniz.

Gün boyu sabırla beklenen o an yaklaştığında yakın çevrenizle paylaşabileceğiniz iftar vakti mesajları, ramazan iftar mesajları bu yazıda derlendi. İftar sözleri resimli olsun, sözleri görselle desteklemek istiyorum diyorsanız basit telefon uygulamaları ile istediğiniz görselin üzerine iftar mesajları yazıp yollayabilirsiniz.

  • İftar sofranız, sevdiklerinizle bereketlensin, evinize bolluk ve huzur gelsin. Bu ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularımız pekişsin. Hayırlı iftarlar.
  • Dua ile açılan iftarlar, huzur ile gülen yüzler, bereket ile dolan sofralar sizin olsun, hayırlı iftarlar…
  • Güzel ayın güzel insanları sofralarınızdan bereket kalplerinizden iman ışığı asla eksilmesin iftarınızı Allah kabul etsin.
  • Küçük bir sofrada büyük mutluluklar paylaşalım bu ayda hepimiz bir olalım Allah’a şükredelim soframızı bereketlendirelim hayırlı iftarlar.
  • Orucun mübarek gücü ruhumuzu temizlesin bu ramazan ayında bütün şeytanlar bizden uzak olsun sevdiklerimizle nice mutlu ramazanlara, hayırlı iftarlar.
  • Her şey insanoğlu içindir bu dünyada, yaşadığın sürece ve yaşadığımız sürece her şeyin hayırlısı bizlerle ve sizlerle olsun, hayırlı iftarlar dilerim.

İlginizi çekebilir: İftar Sofrası Nasıl Hazırlanır? Sunum Önerileri

iftar mesajları resimli

İftar mesajları ve sözleri alıntıdır.

En Güzel Sahur Mesajları, Anlamlı Sözler

İftar Nedir? Anlamı, İftar ile İlgili Hadisler

En Güzel Ramazan Bayramı Mesajları, Sözleri

İftar Duası Türkçe ve Arapça Okunuşu, Anlamı

Ramazan Ayının Önemi ve Fazileti, Nelere Dikkat Edilmeli?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Güzel Açma Tarifi

En Güzel Açma

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
Söz Kurabiyesi Tarifi

Söz Kurabiyesi

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Omletlerin En Güzeli Tarifi

Omletlerin En Güzeli

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Güzel Revani Tarifi

En Güzel Revani

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
En Güzel Güllaç Tarifi

En Güzel Güllaç

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Güzel Tiramisu Tarifi

En Güzel Tiramisu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En Lezzetli Haliyle Karnıyarık (İftara Özel) Tarifi

En Lezzetli Haliyle Karnıyarık (İftara Özel)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sucuğun En Güzel Hali Tarifi

Sucuğun En Güzel Hali

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri