İstanbul’da En İyi Mantı Nerede Yenir? Müdavimi Olacağınız 12 Mekan

İstanbul’da En İyi Mantı Nerede Yenir? Müdavimi Olacağınız 12 Mekan Tarifi

İstanbul’da Mantı Deyince İlk Akla Gelen 12 Şahane Adres

Farklı yemek kültürlerine hitap eden İstanbul mantıcılar konusunda da oldukça iddialı. Özenle açılan mantı hamurlarının arasındaki minik et parçaları, nefis mantı sosu ile buluştuğunda kaç kalori alırsınız o konuyu bilemeyiz ama; sizlere İstanbul mantı mekanları hakkında başarılı mekanları tanıtabiliriz. Canı mantı çekenlere ve leziz bir öğün geçirmek isteyenlere İstanbul en iyi mantı nerede yenir sorusunu yanıtlamak için bu sayfada buluşuyoruz.

Tabak tabak yediren mantı, bu sayfa aracılığı ile bakalım kimlerin midesine konuk olacak. İstanbul’da mantı lezzetine duymak isteyenleri çok sevindirecek 12 mekan geliyor, hazır mısınız?

İstanbul’da Mantı Nerede Yenir? Gidebileceğiniz En İyi 12 Restoran

1) Kardeşim Mantı

Emirgan çevresinde olanlara mis gibi bir haberimiz var. Kardeşim Mantı, mantı sevenleri burada buluşturacak. Anne eli değmiş lezzetteki nefis mantılar tabağınızı doldururken, sizler ikram edilen turşu tabağı ile derin bir samimiyet kurabilirsiniz. Burada mantı gibi etli sarmalar da leziz şekilde hazırlanıyor. Ev yemeklerine hasret kaldığınızda ve bu zahmetli yemekleri nostaljik bir ortamda yemek istediğinizde adresiniz Emirgan’da Kardeşim Mantı olacak.

Adres: Emirgan Mahallesi, Doğru Muvakkithane Caddesi, No: 14/A, Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 229 69 17

kardeşim mantı

2) Tuğbiş Mantı Evi

Ev yemeği konusunda oldukça iddialı olan Tuğbiş Mantı Evi, çiğ börek ve mantı ziyafeti yaşamak isteyenleri sempatik dükkanına bekliyor. Aile samimiyeti içinde kurulan bu aile lokantasında karnınızı en iyi şekilde doyuracağınıza emin olabilirsiniz. 1992 yılından günümüze kadar gülen yüzleri ile hizmet vermeye devam eden bu mekan, İstanbul’da mantı yemek istediğinizde uğrayacağınız bir adres olarak not edilebilir. Kızarmış ve klasik mantılar için bekleniyorsunuz.

Adres: Acıbadem Caddesi Faik Bey Mescidi Sokak No: 39/2 Acıbadem, İstanbul

İletişim: 0216 326 46 56

tuğbiş mantı

3) Sabırtaşı Restoran

İstiklal Caddesi’ni tepeden seyredebileceğiniz Sabırtaşı Restoran’da Maraş yemeklerini en taze ve leziz şekilde yiyebilirsiniz. Bu yöresel yemekler içinden Maraş usulü mantıyı da bu noktada deneyeceksiniz. Eğer çok sevdiyseniz kilo işi ile satın alma imkanınız da var. Kızarmış, fesleğenli ve körili mantıyı siz de denemek istediğinizde İstiklal’de Sabırtaşı Restoran’ın kapısını aralamanız gerekiyor.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, No: 112, Kat: 5 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 244 82 26

sabırtaşı restoran

4) Sinop Mantı

İstanbul’da mantı yiyebileceğiniz mekanlara Beşiktaş’ta yer alan Sinop Mantı’yı da ekleyebilirsiniz. Yumuşacık hamurun içindeki et, özel sosu ile tabağınızda nefis bir ziyafete ortak olacak. Üstelik burada yediğiniz mantının üzerine ince kıyılmış ceviz de eklendiğinde tam bir enerji bombası oluyor. Cevizli sunumu ile gelenlerden tam not alan Sinop Mantı, yoğurdun kalitesi ile de kendinden söz ettirecek. Köy yoğurdu ile hazırlanan ev yapımı mantıları denemek için geç kalmayınız.

Adres: Sinanpaşa Köprü Sokak Tellioğlu İşhanı No: 8/1 Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 261 03 74

sinop mantı

5) Sayla Mantı

Sayla Mantı, Kadıköy’ün lezzet noktalarından biri ve mantıları ile oldukça ünlü. Ekonomik olması yönüyle de ilgi gören bu mantı durağında yiyeceğiniz bir porsiyon mantı için sadece 13 TL ödüyorsunuz. Dolgun ve lezzetli bir mantı arıyorsanız, Kadıköy’e de çok yakınsanız 1969’dan beri faaliyette olan Sayla Mantı’nın bir masasında yerinizi ayırabilirsiniz. Hazır mantı yemeye gelmişken, meşhur çiğ böreklerini de tatmayı ihmal etmeyiniz.

Adres: Bahariye Caddesi Nailbey Sokak Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0 216 336 26 75

sayla mantı

6) Guşef Mantı Evi

Burada birbirinden lezzetli ve farklı tarifler ile enfes mantıları deneyebilirsiniz. Guşef Mantı’ya geldiğinizde size sunulan menüden tepsi mantısı, Kayseri mantısı, Çerkes mantısı ve fırında mantı aklınızı kurcalarken iştahınızı daha da açabilir. Tüm lezzetlerden denemek istiyorum masayı bir donatalım dediğinizde ortalama 50 TL ödeyerek bu mantıların tamamını deneyebilirsiniz. Mantı ve ötesi için Guşef Mantı Evi, Üsküdar’daki eviniz.

Adres: Valide-i Atik Mahallesi, Nuh Kuyusu Caddesi No: 155/A Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 341 77 61

guşef mantı evi

7) Hıngal

Hıngal, sizlere alıştığınız mantı lezzetlerini bir süreliğine unutturacak bir mekan. Burada acılı, otlu, cevizli ve parça etli yapılan büyük mantılar midenize bayram ettirecek. Beğendiğiniz mantı türlerini satın alıp evinizde acıktığınız an pişirebilirsiniz. Bu küçük ve şirin mantı dükkanına hala uğramadıysanız daha fazla zaman kaybetmemelisiniz.

Adres: Baklacı Mahallesi Çeçenistan Caddesi, Yade Sokak No: 5 Çavuşbaşı, Beykoz

İletişim: 0216 326 46 38

hıngal mantı

8) Aşkana Mantı

Yediğinizde serotonin hormonunu tavan yaptıracak bir mantı durağı daha sizlerle. Aşkana mantı, mantı ve çiğ börek konusundaki iddiasını yıllardır korumakta. Tam 30 yıldır mahalle arasında kalitesini ve çizgisini koruyan Aşkana Mantı’ya uzak şehirlerden gelen misafirler, kapıdan ayrılırken iyi ki geldiklerini dile getiriyorlar. Mantıya dair tüm beklentinizi karşılayan bu mekana siz de uğramalısınız. Mantı sonrasında ünlü yoğurt tatlısını da denemenizi tavsiye ediyoruz.

Adres: Metehan Sokak Türkel Apartmanı No: 1 Ulus, Beşiktaş

İletişim: 0212 268 74 42

aşkana mantı

9) The Galata House

Beyoğlu’nda nezih ve leziz bir mekanda farklı kültürülerin mantı yemeklerini denemeye hazır mısınız? The Galata House, Rus, Gürcü ve Tatar mantılarını tabağınıza taşıyor. Etli, patatesli ve peynirli şekilde hazırlanan bu farklı tarifler ortalama 30 TL’den servis ediliyor. Piyanodan gelen rahatlatıcı tınılar, keyifli ve sakin akşam yemeklerinize The Galata House’de eşlik edecek. Siz de bu anı yaşamak ve mantıya farklı bir boyut kazandırmak için uğramayı unutmayın.

Adres: Galata Kulesi Sokak No: 15 61 Karaköy, Beyoğlu (The Galata House) İstanbul

İletişim: 0212 245 18 61

the galata house
kangurular.com

10) Casita

Mantınızı nasıl seversiniz? Tavuklu, 5 peynirli, patatesli, acılı ve etli? Aradığınız tüm lezzetleri bulacağınız bir mekan olan Casita, Etiler’in hem gözde hem de leziz adreslerinden biri oluyor. Bir kişi için ortalama 30 TL ödeyerek lezzetli yemeklerden ve mantı türlerinden tatma imkanı sunan Casita, renkli ve neşeli mekanı ile sizlere keyifli bir öğün yaşatacak.

Adres: Nispetiye Caddesi Yeni Çarşı No: 65/A Etiler, İstanbul

İletişim: 0212 263 70 07

casita

11) Fıccın Cafe

Fıccın Mantı, zeytinyağlı yemekleri ve mantısı ile İstanbul’da kendinden uzun uzun söz ettiriyor. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği bu mekanda özel olarak hazırlanan mantı yiyenlerin damaklarında nefis bir tat bırakıyor. Doya doya mantı ziyafetini yaşamak için mekan keşfinize Fıccın Cafe’yi eklemeyi unutmayınız.

Adres: Kallavi Sokak No: 13/1  –  7/1 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 37 86

fıccın

12) Bay Mantı & Cafe

Kuzguncuk üzerinde bir mantı adresine hoş geldiniz. Bay Mantı & Cafe ev yapımı mantı lezzetleri ile sofranızı donatacak. Günlük ve taze olarak yapılan leziz mantılar, yumuşacık mantı hamurunun kalitesini damaklarınızda hissettirecek. Ayrıca her güne özel değişen menüleri de gelmişken deneyerek tam bir ziyafet yaşayabilirsiniz.

Adres: Kuzguncuk / Üsküdar İcadiye Caddesi No / 68 / A İstanbul

İletişim: 0216 310 15 36

bay mantı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En İyi Karadeniz Pidesi Bu 10 Adreste – Bayılacaksınız!

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Damla Mantı Tarifi

Damla Mantı

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Müdavimi Olacaksınız; Çok Lezzetli Çiğ Köfte Tarifi

Müdavimi Olacaksınız; Çok Lezzetli Çiğ Köfte

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
En Kolay Mantı Tarifi

En Kolay Mantı

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Kolay Mantı Tarifi

En Kolay Mantı

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri