İstanbul’un En İyi Karadeniz Pidesi Bu 10 Adreste – Bayılacaksınız!

İstanbul’un En İyi Karadeniz Pidesi Bu 10 Adreste – Bayılacaksınız! Tarifi

İstanbul’da Gidebileceğiniz En İyi Karadeniz Pidecileri

Karadeniz pidesi, Türkiye’nin yöresel lezzetlerinden biri olup dünya lezzeti olma yolunda ilerleyen bir pide türüdür. Birçok yörede tüketilen pide, nasıl oluyor da böylesine Karadeniz lezzeti ile farklı olabiliyor diye düşünenlerdenseniz, Karadeniz pidesinde kullanılan doğal malzemelere göz atabilirsiniz. Tereyağının %100 doğal olması, pidenin damaklarda bıraktığı izi uzun bir süre unutturamayacak. Peynirli Karadeniz pidelerinde ise; peynirlerin ağızda eriyen dokusu peynir sevmeyenlere bile kendini sevdirecek.

Kavurmalı, kıymalı ve karışık Karadeniz pidelerinden de söz etmek gerekli tabi. Tamamen doğal ürünlerin en taze şekilde hazırlanması, Karadeniz pidesini klasik pidelerden ayırıyor. Bu tatlara sadece Karadeniz’de olan mı ulaşıyor peki? Hayır. İstanbul’da yaşayan ve Karadeniz pidesinin tadına hasret kalanlar için nefis bir yazı hazırladık. Bu sayfada neler mi var?

Karadeniz pidesi Fatih semtindeki mekanlar ile kendini hatırlatacak. Dillere destan Karadeniz pidesi Ümraniye ve diğer semtlerde yoğun ilgi görecek. İstanbul il sınırında olanların bu konuda biraz daha şanslı olduğunu belirterek sizleri Karadeniz pidesi İstanbul yazımıza davet ediyoruz. Bol tereyağı kokan, dışı çıtır içi pamuk gibi olan pideler nerede yapılıyor tek tek keşfe çıkalım.

Şimdi size önereceğimiz mekanlar bir miktar kilo alımına neden olabilir, şimdiden belirtelim. Diyete kısa bir mola verdiyseniz yola çıkabiliriz. Hazırsanız ve acıkmaya başladıysanız, keşfediyoruz!

İstanbul’da Karadeniz Pidesi Nerede Yenir? Hakiki Lezzeti Tadabileceğiniz 10 Meşhur Pideci

1) Köşem Karadeniz Pide

Köşem Karadeniz Pide, 1982 yılından günümüze kadar meşhur Karadeniz pidesini kaliteli şekilde yapan mekanlardan biridir. Küçük ve salaş bir mekan olan Köşem Karadeniz Pide, kaşarlı ve kavurmalı pideleri ile kendinden epey söz ettirmeyi başarmış. Karışık pide sipariş ettiğiniz takdirde üzerine eklettireceğiniz yumurta ile pidenin lezzetini arşa çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz. İster kapalı ister açık nasıl severseniz dilediğiniz gibi hazırlanan pideler, İstanbul’da Göztepe’de Köşem Karadeniz Pide’de lezzetlenecek. Bir kişi için ortalama 30 TL ödeyerek nefis ve doyurucu bir pide şöleni yaşayabilirsiniz. Bu lezzete daha fazla geç kalmamalısınız.

Adres: Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi No: 8/4 Göztepe, İstanbul

İletişim: 0216 360 16 78

köşem karadeniz pide

2) Nizam Pide Salonu

Nizam Pide Salonu, pide keyfini ve nefis Karadeniz sütlaç ziyafetini yaşayabileceğiniz yerlerden biridir. Eğer çok yoğun bir saatte gidiyorsanız, birtakım aksilikler yaşayabileceğinizi şimdiden söyleyelim. Öğle tatili molalarında kalabalıklaşan Nizam Pide Salonu, servis konusunda çok hassas olmaya çalışsa da bazen müşterilerini beklettiği için ön yargı oluşturabiliyor. Siz bu ön yargıyı kırıp sakin bir zamanda gittiğinizde, Nizam Pide’nin neden bu kadar kalabalık olduğunu anlayabilirsiniz. Karadeniz pidenizi sipariş ettikten sonra birbirinden lezzetli sütlü tatlılar ile çay faslına geçebilirsiniz.

Adres: Kalyoncu Kulluk Caddesi No: 13 Galatasaray, Beyoğlu İstanbul

İletişim: 0212 249 55 01

nizam pide salonu

3) Yaşar Bafra Pide Salonu

Yolunuz Samsun’dan geçmişse yol kenarında birçok Bafra pidecisi görmüş olabilirsiniz. İşte bu pide kalitesini İstanbul’da Yaşar Bafra Pide, devam ettirmekte. Açık ve kapalı şekilde hazırlanan Bafra pidelerini sıcağı sıcağını yemek için, Üsküdar’a doğru yola çıkabilirsiniz. Ayrıca Yaşar Bafra Pide’nin çorbaları da pideleri kadar meşhur ve lezzetli. Pideler pişene kadar bir çorba içmenizi tavsiye ederiz. Her iki lezzete de hayran kalacaksınız.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Halk Caddesi No: 72, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 391 50 30

yaşar bafra pide salonu

4) Haçapuri Karadeniz Pidecisi

Çıtır çıtır Karadeniz pidesi yemek isteyenler, Haçapuri Karadeniz pidecisine gelip ortaya karışık lezzetlerden pidesini sipariş edebilir. Bu mekanın pideleri ve sütlacı gelen misafirlerden tam puan alıyor. Çorba servisi de bulunan Haçapuri’de, kıymalı ve kavurmalı pideler son günlerde revaçta. Sizin tercihiniz hangisi?

Adres: Hasanpaşa Mahallesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No: 11, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 450 23 10

haçapuri karadeniz pide

5) Karadeniz Pide & Kebap Salonu

Bu pide salonuna geldiğinizde esnaf lokantasının samimiyetini anında hissedeceksiniz. Siparişiniz gelmeden önce masaya közlenmiş biber, salata ve tırnak pide ikram olarak geliyor. Pidenin piştiğini ise mis gibi kokan tereyağı kokusundan alıyorsunuz. Karadeniz lezzetlerinden pideyi özleyenler için gidilmesi gereken mekanlardan biri de Karadeniz Pide & Kebap Salonu olacak. Siz de davetlisiniz!

Adres: Katip Çelebi Caddesi No: 49 Vefa – İstanbul

İletişim: 0 212 519 01 28

karadeniz pide salonu

6) Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta

1969 senesinden günümüze kadar pide kalitesinden ödün vermeyen İbrahim Usta Pide Salonu, Fatih semtinde ününü korumaya devam eden mekanlardan biri. Kullanılan malzemelerden kavurma Rize’den gelirken; tereyağı ise Trabzon’dan temin edilmektedir. Pidelerin lezzet sırrını soranlara bu bilgiler verilir. Karadeniz pidesinin leziz ve hijyenik şekilde hazırlandığı İbrahim Usta Pide Salonu, sizleri de Fatih’te bekliyor.

Adres: Ali Kuşçu Mahallesi Nalbant Demir Sokak No: 30 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 534 00 23

fatih karadeniz pidecisi ibrahim usta

7) Lider Pide

Odun ateşinde çıtır çıtır pişen Karadeniz pidesi arıyorsanız, en yakın zamanda Lider Pide’ye bekleniyorsunuz. 2 kişilik bir masa için yaklaşık 50 TL ödeyerek Karadeniz pidesinin tadını doruklarına kadar alabilirsiniz. Has tereyağı ile hazırlanan bu pideler, damak zevkinize göre kıymalı, kaşarlı, kavurmalı ya da karışık şekilde hazırlanabilir. Pidenizi nasıl alırdınız?

Adres: Tepeüstü Mahallesi Poyraz Caddesi. No: 36 Ümraniye, İstanbul

İletişim: 0216 314 51 12

lider pide

8) Karadeniz Tadal Pide Salonu

Vedat Milor’un tavsiye ettiği nefis pide salonlarından biri de Karadeniz Tadal Pide Salonu oluyor. Bu pide mekanında, doğallığını sarı renginden belli eden tereyağı ile leziz pideler hazırlanıyor. Favori pide listesinde kavurmalı ve kıymalı pideler yer alsa da siz diğer seçenekleri de deneyebilirsiniz. İç harcı konusunda kararsız kalıyorsanız, bir pide hamuru içinde tüm tatları isteyebilirsiniz. Çıtır mı çıtır Karadeniz pidesini İstanbul’da kaliteli şekilde yemek için Karadeniz Tadal Pide Salonu kapısını aralayabilirsiniz. Burası lezzet kokuyor!

Adres: Abdurrahman Gazi Mahallesi Yeşil Cadde No: 8 Sultanbeyli İstanbul

İletişim: 0216 496 03 78

karadeniz tadal pide salonu

9) Pide Sun

Karadeniz pidesinden pizza pideye kadar geniş bir menü yelpazesi olan Pide Sun, sizlere Kadıköy’de hizmet veriyor. Mantarlı, pizza malzemeli, lahmacun içli sucuklu ve sebzeli pideler ile pide keyfini tam manası ile yaşatan Pide Sun, pide sevenleri bekliyor. Bir öğünü bu mekana ayırmayı unutmayın!

Adres: Caferağa Mahallesi Moda Caddesi Şükran Apartmanı No: 97/1 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 347 31 55

pide sun kadıköy

10) Bekiroğulları Karadeniz Pide

Pidenin kesilmeden ve elle yenileceğini belirten Bekiroğulları Karadeniz Pide, gelen misafirlerine bu felsefesini yaşatıyor. Parmak yedirten Karadeniz pidelerine tanıdığı çeşitlilik ile iştahları açtıkça açıyor. Kapalı, açık, yuvarlak ya da uzun pide seçeneklerini sevdiğiniz malzemeler ile lezzetlendirebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz lezzetlerinden oluşan nefis bir kahvaltı yapmak isterseniz, Bekiroğulları Karadeniz pide sizlere leziz bir kuymak ziyafeti de yaşatabilir.

Adres: Tepeüstü Mahallesi No: 3 Ümraniye İstanbul

İletişim: 0216 415 26 60

bekiroğulları karadeniz pide

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Uykuluk Nerede Yenir? Sütlüce’nin En Meşhur 5 Uykuluk Dükkanı

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

2-4 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tarifi

Yumurtalı Karadeniz Pidesi

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kaşarlı Karadeniz Pidesi Tarifi

Kaşarlı Karadeniz Pidesi

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kıymalı Karadeniz Pidesi Tarifi

Kıymalı Karadeniz Pidesi

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri