İstanbul’un En İyi Kebapçıları – Damakta İz Bırakan 10 Meşhur Mekan

İstanbul’un En İyi Kebapçıları – Damakta İz Bırakan 10 Meşhur Mekan Tarifi

İstanbul’da Kebap En İyi Nerede Yenir?

Geleneksel Türk kültürünün baş döndüren lezzetlerinden birini, kebap çeşitlerini mercek altına aldık. Anadolu’nun her yöresinde farklı bir şekilde karşınıza çıkan kebap türlerinin İstanbul’a ulaşan en güzel yansımalarını bulduk.

Antik dönemlere kadar uzanan köklü bir geçmişi olan kebap kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletinden bu yana korunan en değerli kültür mirasımız diyebiliriz. Kebap denilince akla ilk gelen tür Adana kebap olsa da kebapların; cağ, testi, patlıcan, tas kebabı, şiş kebap, Urfa kebabı gibi onlarca leziz türevi mevcut.

Hemen herkesin severek tükettiği, özel misafirlere hazırlanan sofralarda ise hiç eksik olmayan kebapları en iyi yorumlayan lokantaları sizin için derledik. Kebapların en nefis halleriyle sunulduğu İstanbul kebapçıları listemiz hazır!

İstanbul’da Kebap Yiyebileceğiniz Orijinal Lezzet Sunan 10 Mekan

1) Bitlisli: Kullanıcı Oylamalarıyla Birinci Olan İstanbul Kepapçısı

Güneydoğu ve Doğu Anadolu mutfağının özel adreslerinden olan Bitlisli, domatesli kebap, fıstıklı kebap, Urfa kebap, patlıcan kebap türleriyle öne çıkan mekanlardandır. Yalnızca yaptığı sunumlarıyla dahi iştah açan lokantanın ustaları, İstanbul’da 1. seçilen yemeklere imza atmış. Küçük ve sevimli bir dekoru bulunan mekanın bahçe terası, açık havada yemek yemeyi sevenler için müthiş bir tercih olabilir.

Adres: Hocapaşa Mah. Hocapaşa Camii Sok. No:2/B, Sirkeci, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 513 77 63

bitlisli kebapçı

2) Beyti Restaurant: Bir İstanbul Klasiği

1945 yılı itibarıyla hizmet veren köklü restoranlardan biri olan Beyti Restaurant, modern ve klasik mimarinin iç içe geçtiği özel bir lokasyon. Beyti, çiniler ve vitraylarla süslenmiş olan saklı kubbeleri, muhteşem bir botanik anlayışıyla bezenmiş çiçekli bahçeleri ve kendinizi özel hissedeceğiniz bir saray gibi tasarlanmış iç dekoruyla, ruhunuza hitap etmeyi başaracaktır. Türk ve Orta Doğu mutfağının İstanbul’daki en önemli temsilcilerinden olmanın hakkını veren mekanda, hemen tüm kebap türlerini tadabilirsiniz. Misafirlerinin ”bir İstanbul klasiği” olarak tanımladığı mekan, yalnızca bir lokantadan ziyade adeta bir yemek müzesi denilebilir.

Adres: Orman Caddesi No: 8, Florya, İstanbul

İletişim: 0212 663 29 90

beyti restaurant

3) Şehzade Cağ Kebap: Erzurum’un Orijinal Lezzeti

Erzurum’un meşhur lezzeti cağ kebabını İstanbul’da en güzel sunan mekanlardan biri de Şehzade Cağ Kebap. Tandır lavaşlarının üzerinde gelen cağ kebabı, nefis mezeleri, özel olarak mayaladıkları güveç yoğurdu ile sunum yapan tek mekandır. Sirkeci’ye yolunuz düşerse bu mekanı cağ kebabını denemek için tercih edebilirsiniz.

Adres: Hocapaşa Sokak No: 6, Sirkeci, İstanbul

İletişim: 0216 520 33 61

şehzade cağ kebap

4) 1924 İstanbul: Mustafa Kemal Atatürk’ü Ağırlamış Olan Eşsiz Lokanta

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve denetlenen bir tarihi eserin içerisinde yer alan mekan, nostaljik bir ruhu özleyenlerin tercih edebileceği, huzurlu ve sakin bir restoran. 1924 İstanbul, Beyoğlu’nun arka sokaklarında yer alsa da burayı özel kılan neden Mustafa Kemal Atatürk’ün burada ağırlanmış olması. Hala kebaplarının lezzetini koruyan mekanda, Atatürk’ün oturduğu masada ”Sonsuza kadar rezerve” notu bulunur ve masada 24 saat yanan şamdanların olması da tüylerinizi ürpertebilir. Hem mükemmel bir lezzet şöleni yaşamak hem de tarifsiz duygulara kapılmak isterseniz, bu mekana mutlaka bir gün uğramanızı öneririz.

Adres: İstiklal Caddesi, Olivya Geçidi No: 7, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0530 896 03 60

1924 restaurant istanbul

5) Buhara Ocakbaşı: Izgara Kebabın Adresi

İsmini eski bir Türk şehrinden alan Buhara Ocakbaşı, 1979 yılından bu yana hizmet veren lokantalardandır. Kabarık ve yeni fırından çıkmış lavaşları, humuslar ve meyve salataları, tatlı ikramları ve elbette ızgara kebap türleri mekanın baş lezzetlerindendir. Pide türleri, közlenmiş sebzeleri, başarılı sunum anlayışlarıyla İstanbul kebapçıları arasında değerli bir yeri olan restoranın, alevi üzerinde gelen testi kebabını da denemenizi öneririz.

Adres: Alemdar Mah, Nuruosmaniye Cad, No: 7, Sultanahmet, İstanbul

İletişim: 0212 513 74 24

buhara ocakbaşı

6) İstanbul En İyi Kebap Vedat Milor Yorumu: Ortaköy Harbi Adana

Lezzetleriyle Vedat Milor’u dahi etkileyen Harbi Adana, Vedat Milor’dan bakın nasıl bir yorum almış: ”Harbi çok iyi. Adana’da yediğim birçok kebaptan iyi ve modern Adana’nın İstanbul’daki başarılı temsilcisi.” Mekanda küçük bir deniz manzarası da bulabilirsiniz. Ayrıca yemekten sonra deneyeceğiniz tatlı çeşitleri de benzersiz diyebiliriz.

Adres: Ortaköy Mah, Portakal Yokuş Cad. No:2, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 21 01

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

harbi adana

7) Ekonomik ve Lezzetli: Ortaklar Kebap

İstanbul kebapçı seçenekleri arasında en ekonomik fiyat listesi sunan mekanlardan biri olan Ortaklar Kebap, lezzetiyle sizi etkileyebilir. Özellikle servis konusunda mükemmel övgüler alan mekanın başlıca lezzeti beyti kebabıdır. Beyti kebabının yanındaki lezzetli mezelere de bayılacaksınız.

Adres: Peykhane Cad. No: 27, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 517 61 99

ortaklar kebap

8) Kebapçı: Etiler’in Yıldızı

Kendisine ayrılan eşsiz bir tesis içerisinde hizmet veren Kebapçı, size İstanbul’da kebap nerede yenir, sorusunun en güzel cevabını verecektir. İstanbul Avrupa yakası kebap restoranları arasında parmakla gösterilen Kebapçı’da, mezeler, sunum detayları ve kebap çeşitleri sınırsız denebilir. Etlerinin lezzetini özel kasap reyonlarına borçlu olan Kebapçı, taptaze sebzelerle birlikte enfes salatalara da imza atmış. İstanbul Adana kebap nerede yenir diye düşünmenize gerek kalmadan, en lezzetli Adana kebabı burada tadacağınıza da hiç şüpheniz olmasın.

Adres: Nispetiye Caddesi No: 14, İstanbul

İletişim: 0212 257 02 09

kebapçı etiler

9) Peninsula Restaurant: Manzara Sevenlere

Özel günleriniz için nezih bir ortamda şahane bir manzara saklayan Peninsula Restaurant, fiyat bakımından sizi biraz yoracak olsa da lezzetleriyle damağınızda iz bırakacaktır. Özel günlerinizde masa rezerve ettiğinizde küçük gül yaprakları gibi sürprizler de görebilirsiniz. Osmanlı usûlü kebaplar, geleneksel tatlı türleri ve dünya mutfağından farklı lezzetleri burada deneyebilirsiniz.

Adres: Tersane Cad. Istanbul Golden City Hotel No.111, Golden City Hotel, İstanbul

İletişim: 0549 254 70 32

peninsula restaurant

10) Sorye: İstanbul Anadolu Yakası Kebap Restaurantları Arasında

Maltepe’de minibüs yolu üzerinde yer alan Sorye’nin en meşhur lezzeti karışık kebabıdır. Nefis bir yayık ayranıyla birlikte gelen kebaplara, geleneksel bulgur pilavı, salatalar ve turşular da eşlik eder. Anadolu Yakası’nda bulunan ve pek az bilinen bir lezzet hazinesi diyebiliriz. Mekanın 24 saat açık olması da en etkileyici özelliklerinden biridir.

Adres: Altayçeşme Mahallesi, Bağdat Cad, Maltepe, İstanbul

İletişim: 0216 371 22 51

sorye restaurant
www.sorye.com.tr

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

Uykuluk Nerede Yenir? Sütlüce’nin En Meşhur 5 Uykuluk Dükkanı

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Damaklarda İz Bırakan Fındıkpare Tarifi

Damaklarda İz Bırakan Fındıkpare

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kebapçılardaki Meşhur Soğan Mezesi Tarifi

Kebapçılardaki Meşhur Soğan Mezesi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri