Kanlıca’da Nerede Ne Yenir? En İyi 5 Restoran – Gezilecek Yerler

Kanlıca’da Nerede Ne Yenir? En İyi 5 Restoran – Gezilecek Yerler Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi

Kanlıca Gezi & Yemek Rehberi

Dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesidir İstanbul. Fakat büyük şehirlerde yaşamanın; trafik, sürekli bir yere yetişme telaşı, hava kirliliği ve bu gibi şeylere bağlı olarak stres gibi bazı yan etkileri var. Öte yandan İstanbul’un merkeze yakın bir semtinde bunların çoğunu hiç hissetmeden yaşamak da mümkün.

İstanbul’un, sokaklarında yürümesi keyif veren, sakin, gürültüsüz, temiz havalı, şehir hayatına kısa bir mola verdiren semti Kanlıca bu yazımızda mercek altında!

kanlıca da ne yenir

Kanlıca Nerede? Nasıl Gidilir?

Kanlıca, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan şirin bir sahil semti. İstanbul Boğaz şeridinde Çubuklu ile Anadolu Hisarı semtlerinin arasında kalan Kanlıca, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün oldukça yakınında, Avrupa Yakası’ndaki Emirgan semtinin ise karşı kıyısında yer alır.

Kanlıca’ya nasıl gidilir? sorusunun cevabı ise basit. Kanlıca, merkeze yakın bir semt olduğundan İETT’ye ait 20’den fazla toplu taşıma aracı Kanlıca’dan geçer. Fakat Kanlıca’ya gitmenin çok daha keyifli yolları da var.

Demli çayınızı yudumlayarak, martılara simit atarak, mis gibi deniz havasını soluyarak bu tarihi ve şirin semte yolculuk etmek kulağa harika geliyor değil mi? Emirgan – Kanlıca ve Çengelköy – İstinye (Kanlıca’ya da uğruyor) vapurları ile deniz ulaşımını kullanarak Kanlıca’ya gidebilirsiniz. İETT’nin ve Şehir Hatları’nın web sitelerinde bu ulaşım bilgilerini detaylıca okuyabilirsiniz.

İşte, O Meşhur Kanlıca Mekanları!

1) Cafe İsmailağa – Asırlık Kanlıca Yoğurdu

Kanlıca söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen yiyecek Kanlıca Yoğurdu’dur. Öyle bir yoğurt ki, insanlar bu yoğurdu yiyebilmek için kilometrelerce yol gidiyor, hakkında gazetelerde sayfa sayfa haberler çıkıyor, internette yazılar paylaşılıyor, Youtube’da videolar çekiliyor. İşte bu meşhur Kanlıca Yoğurdu’nun adresi de Cafe İsmailağa – Asırlık Kanlıca Yoğurdu isimli mekan. Burada Kanlıca Yoğurdu’nu sade tercih edebileceğiniz gibi pudra şekerli, reçelli, ballı veya dondurmalı da yiyebiliyorsunuz. Tabii mekanın menüsü sadece yoğurtla da sınırlı değil, alternatifler mevcut. Ama buraya gelmişken yoğurt yemeden dönmek olmaz.

Adres: Kanlıca Mahallesi, İskele Meydanı, No 2, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 413 44 69

kanlıca yoğurdu

2) Mihrabat Cafe Restoran

İstanbul Boğazı’nın kıyısında yeşillikler arasında uygun fiyatlı bir restoran hayal edebiliyor musunuz? Kanlıca’daki 210.000 metrekarelik Mihrabat Korusu işte tam da böyle bir yere ev sahipliği yapar. İstanbul’un gürültüsünden kaçmak isteyenler için güzel bir seçenek olan bu yeşillik alanda leziz yemekler yapan ve aynı zamanda ekonomik mekanlar mevcut. Mihrabat Cafe Restoran, hem fiyatı, hem zengin mutfağı, hem de eşsiz manzarasıyla İstanbulluları kendine çeker. Boş günlerini stresten uzak, sessiz sakin geçirmek için Mihrabat Korusu’na gelebilir, Mihrabat Cafe Restoran’da leziz yemekler yiyebilirsiniz.

Adres: Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Caddesi, No 50, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 425 86 16 – 0530 402 13 13

mihrabat cafe

3) Yakamoz Restaurant

Dalgaların kıyıya çarpışını tüm detaylarıyla duyabileceğiniz kadar denize yakın olan Kanlıca Yakamoz Restaurant, Kanlıca’nın sakinliğinde, müthiş bir boğaz manzarasıyla kaliteli bir deniz ürünleri restoranı. Menüsünde sıcak ve soğuk mezeler ile çok sayıda balık çeşidi olan bu restoranda alkollü ve alkolsüz içecekler de servis edilir. Akşamları güzel bir boğaz keyfi için tercih edilen Yakamoz Restaurant, sabahları da güzel bir Kanlıca kahvaltı mutluluğu için uğrak noktası olabilir.

Adres: Kanlıca Mahallesi,iskele meydanı No 1, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 331 00 13

kanlıca yakamoz

4) A’jia Restaurant

Kanlıca’nın bir başka tercih edilesi denize sıfır mekanı da Kanlıca A’jia Otel ve A’jia Restaurant’dır. Hem butik otel hem de restoran olarak hizmet veren bu güzel mekan olağanüstü boğaz manzarası ve gurmelere layık yemek çeşitleriyle müşterilerine unutamayacakları anılar kazandırır. Tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı, A’jia Otel ve Restaurant ile bugün her gün yüzlerce kişiyi ağırlar.

Adres: A’jia Hotel İstanbul, Kanlıca Mahallesi, Halide Edip Adıvar Caddesi, Ahmet Rasim Paşa Yalısı, No 27, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 413 93 00

a'jia hotel restaurant
www.ajiahotel.com

5) İkinci Bahar

Kanlıca’nın güzel evlerle çerçevelenmiş şirin bir sokağında bulunan İkinci Bahar isimli mekan ise kebap – pide mutfağıyla ön plana çıkar. Kanlıca İkinci Bahar, lezzetli yemekleri uygun fiyata yemek isteyenler için güzel bir seçenek. Müşterilerine hem konforlu hem de rahat bir ortam sunan bu mekan, Kanlıca’nın bir başka uğrak noktalarından.

Adres: Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Caddesi, No 10, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 425 72 92

ikinci bahar kanlıca

Kanlıca Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

Kanlıca’nın başlıca gezilecek yeri sokakları aslında. Çünkü semtin her bir sokağı, bakması insana keyif veren, tarih kokulu ahşap evlerle dolu. Havanın güzel olduğu bir gün fotoğraf makinenizle birlikte bu sokaklarda küçük bir gezintiye çıkmak fena bir etkinlik olmazdı açıkçası…

Bunun dışında Kanlıca’da gidebileceğiniz yerler listesi şu şekilde sıralanabilir:

1) Mihrabat Korusu

Şehir hayatından kaçıp derin bir nefes almak isteyenler için İstanbul Boğazı’nın mavisi ve çam ağaçlarının yeşilinin bir araya geldiği Mihrabat Korusu çok güzel bir seçenek. Yaklaşık 210.000 metrekarelik bir alana sahip olan bu büyük koru, restoran, cafe, sosyal ve kültürel faaliyet alanları, yürüyüş yolları ve amfiteatr gibi imkanlarıyla ön plana çıkar. Hayatın yoğun temposundan ve stresten uzaklaşmak için gözünüzü uzaklara dikmeyin. Mihrabat Korusu’nun yeşilliğinden İstanbul Boğazı’nın parlak mavisini izlemek size terapi gibi gelecek.

mihrabat korusu

2) İskender Paşa Camii

Tarihi bir semtin camisi de tarihe tanıklık etmiş ve yıllara meydan okumuştur. Kanlıca’daki İskender Paşa Camii, Mimar Sinan’ın 1570 yılında yaptığı önemli bir eserdir. Otobüs duraklarına ve Kanlıca İskelesi’ne yakın olan bu camii Kanlıca’nın görülmeye değer güzelliklerinden. Üstelik ulaşımı da çok pratik.

kanlıca camii
dunyacamileri.blogspot.com

3) Kanlıca El Sanatları Çarşısı

Kanlıca’ya gitmişken el sanatları çarşısını gezmeden dönmemelisiniz. Kanlıca sahile yakın bir yerde konumlanan bu çarşı, ev yapımı hediyelik eşyalar satan onlarca dükkandan oluşur. Birbirinden güzel binlerce hediyelik eşyanın ve takıların olduğu bu çarşıda eşyaları denemek ve fotoğraf çekmek bedava. Buradan bir şeyler satın alıp hem çarşı esnafına destek olmak hem de sevdiklerinizi sevindirmek ise size kalmış.

4) Kanlıca İskelesi ve Kanlıca Sahili

Beyaz ve mavi renklerinin hakim olduğu Kanlıca İskelesi’ni gördüğünüz an, hemen oranın fotoğrafını çekmek ya da önünde poz vermek isteyeceksiniz. Çünkü bu küçük binanın karakteristik bir duruşu var. Sonrasında da Kanlıca sahilinde yürürken ihtişamlı yalıları izleyebilir, deniz kenarında bir banka oturup simit – çay keyfi yapabilirsiniz.

Kanlıca Yoğurdunun Hikayesi & Özellikleri

Kanlıca Yoğurdu nerede yenir? diye soracak olursanız; bu meşhur yoğurdun çıkış noktasına, yani Kanlıca’ya gitmelisiniz. Semte geldiğinizde ise sizin için en doğru adres Cafe İsmailağa olmalı. Kanlıca Yoğurdu’nun hikayesi ise 1800’lü yılların sonlarına dayanır. 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında gördükleri zulüm sonrası Balkanlar’dan ana vatanlarına, İstanbul’a göç eden insanlarla başlar bu hikaye. 1893 yılında Poyraz İbrahim Ağa ile ünlenen Kanlıca Yoğurdu günümüzde ise 5 kuşaktır devam eden bir markadır.

Kanlıca Yoğurdu’nun en büyük özelliği doğal olmasıdır. Doğal yemlerle beslenen sığır ve koyunların sütü özenle seçilerek daha önce üretilmiş Kanlıca Yoğurdu ile mayalanır. Tabii 120 yılı aşkın tecrübe ve aile geleneğinin bu lezzete kattıklarını göz ardı etmek olmaz! Temiz hava, bol oksijen ve leziz gıdalarla dolu bir semt keşfi için rotanızı hemen şimdi Kanlıca’ya çevirmelisiniz.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı Tarifi

5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri