Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan

Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan Tarifi

İstanbul’un En Sakin Köşesi! Kireçburnu Sahili

Gezi & Yemek Rehberi

Kireçburnu, kalabalık ve hareketli şehir İstanbul’un bir ilçesidir. Kireçburnu nerede diye soracak olursanız, Sarıyer’dedir. Sarıyer’e bağlı olan Kireçburnu, İstanbul’un hengâmesinden uzak kalan ve sakinliği ile pek çok kişiye huzur veren bir yapıya sahiptir. Boğaz manzarasına sahip olması ise bu semti çekici kılan en iyi özelliklerindendir.

Kireçburnu’nun isim hikayesi de oldukça ilginçtir. Bu semt bir burnu andırmaktadır. Fatih Sultan Mehmet zamanında Rumeli Hisarı inşa edilirken, kullanılacak kireçler bu civarda bekletilirmiş. Kireçlerin burada depolanmasından dolayı da “Kireçburnu” adını almış. Bir dönemlerin en meşhur dizisi Leyla ve Mecnun’un çekildiği Kireçburnu, şimdilerde sessizliğini ve sakinliği korumaya devam ediyor. Kireçburnu’nda nereler var? Yemek mekanları nereler? gibi tüm gezgin sorularınızı şimdi bu sayfada yanıtlıyoruz.

kireçburnu sahili

Kireçburnu Sahilinde En İyi 10 Balık Restoranı – Nefis Manzara!

Eşsiz bir Boğaz manzarası eşliğinde akşam yemeklerinizi huzur ve ziyafet ile taçlandırmak ister misiniz? İstanbul’un telaşından biraz uzaklaşıp bir tatlı huzur almaya ne dersiniz? Hazırsanız sizleri Kireçburnu semtine götürelim. Kireçburnu sahilinde birbirinden lezzetli balık yemeklerini yiyebileceğiniz 10 mekan önerisi sizlerle!

1) Tarihi Ali Baba Balık Lokantası

Neredeyse 15 çeşit mezesi ile gelenlerine lezzetli bir balık masası hazırlayan Tarihi Ali Baba Balık Lokantası, balık sevenlerine muazzam bir ziyafet sunuyor. Türk mutfağından ve deniz ürünlerinden seçilen lezzetleri en iyi şekilde tadabileceğiniz bir mekan olarak Kireçburnu’nda sizleri bekliyor. Bir kişi için ortalama 60 TL ödeyerek unutulmaz lezzetleri tadabilirsiniz.

Adres: Kireçburnu Mahallesi, Haydar Aliyev Caddesi. No: 7, İstanbul Türkiye

İletişim: 0 212 223 25 25

tarihi ali baba balık lokantası

2) Paella Balık

Paella Balık’ta yemek yerken kendinizi bir teknede hissedebilirsiniz. Çünkü yemek esnasında denize bu kadar ancak bir teknede yakın olabilirsiniz. Denizden hafif esen rüzgar, günün tüm stresini üzerinizden atarken siz hangi balıktan yesem diye düşünebilirsiniz. Seçkin menüsü ve kaliteli hizmeti ile Paella Balık’ta bir gün geçirmek iyi bir fikir olabilir.

Adres: Sarıyer, Haydar Aliyev Caddesi, 23/1, İstanbul

İletişim: 0212 223 68 22

paella balık kireçburnu

3) Anzer Sofrası

Karadeniz lezzetlerini Kireçburnu’nda toplayan ve bu lezzetleri özleyenlere ulaştıran Anzer Sofrası, Kireçburnu’nda sıkça tercih edilen restoranlardan biridir. Mıhlama, Hamsiköy sütlacı, Trabzon güveci, hamsi tava ve daha pek çok yöresel lezzeti Anzer Sofrası’na gelerek tadabilirsiniz. Buradan çok memnun ayrılacaksınız.

Adres: Kefeliköy Bağlar Yolu Caddesi, No: 5 Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 223 25 33

anzer sofrası

4) Tombul’un Meyhanesi

Tombul’un Meyhanesi, küçük fakat sevimli mekan arayanların tam aradığı gibi. Ev samimiyeti içinde lezzetli balıkların servis edildiği bu mekan, Kireçburnu civarında gidebileceğiniz güvenilir balık restoranlarından biri. Yunan yemek lezzetlerinin Türk yemekleri ile harmanlandığı bir balık sofrası için tercih edebilirsiniz.

Adres: Çayırbaşı Caddesi No: 227 Büyükdere/Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 218 59 04

tombulun meyhanesi

5) Set Balık Lokantası

Bir balık restoranından ne bekliyorsanız, her şeyi tam anlamı ile gerçekleştiren bir mekan daha sizlerle: Set Balık Lokantası! Meze, balıklar, salatalar ve tatlılar tadıldığında damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Kireçburnu balıkçıları ve balık restoranları ile meşhur olan bir bölge. İstanbul’a ilk defa gelenlerin muhakkak gitmesi gereken Set Balık Restoran, balık ziyafeti için sizleri bekliyor.

Adres: Haydar Aliyev Caddesi, No: 18 Tarabya/Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0 212 262 34 98

set balık kireçburnu

6) Mer Balık

İstanbul’da leziz bir balık sofrasına şahit olmak ve özenle hazırlanmış mezelerin tadına bakmak için, Kireçburnu’nda yer alan Mer Balık’a gitmenizi önereceğiz. Eğer kalamar seviyorsanız tava ve ızgara haliyle Mer Balık’ta bir başka lezzette. Uygun fiyatları ve geniş menüsü ile Mer Balık, misafirlerini bekliyor.

Adres: Haydar Aliyev Caddesi No: 33 Kireçburnu/Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 223 52 87

mer balık

7) Melissa Balık Restoran

Melissa Balık Restoran, esnaf lokantası tadında aile samimiyeti içinde kaliteli ve işlek bir restoran olarak dikkat çekiyor. Gece 02.00 olduğunda hizmete kapılarını kapatan bu mekanda, dilediğiniz deniz ürünlerini afiyetle tüketebilirsiniz. Tüm içeceklerin de servis edildiği Melissa Balık Restoran, Kireçburnu balık mekanları arasında oldukça meşhur.

Adres: Tarabya Mahallesi, Haydar Aliyev Caddesi, No: 96, Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 299 19 44

melissa balık restoran kireçburnu

8) Façyo Balık

Sakin bir akşam yemeği geçirmek isteyenler, dostları ile balık sofrasında buluşmak isteyenler Façyo Balık’ta buluşuyor. Deniz ürünlerinin lezzetlendiği, servislerin özenle yapıldığı bu mekan, tam stres atmak için tercih edilebilir. Kireçburnu yemek planları için Façyo Balık, mekan listenizde olabilir.

Adres: Haydar Aliyev Caddesi, No: 13/A Kireçburnu (Büyükdere Cad.) Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 262 00 24

façyo balık restoran kireçburnu

9) İstanbul Vilayetler Evi Restoran

Sarıyer’in en gözde mekanlarından biri İstanbul Vilayetler Evi Restoran olmakta. Bu mekanda balık sofrasında midenizi şenlendirebileceğiniz gibi sabah saatlerinde lezzetli kahvaltılar da yapabilirsiniz. Gün batımına yakın gelirseniz bu manzara eşliğinde enfes bir akşam yemeği geçirebilirsiniz. Kireçburnu restaurant önerilerimizden biri de: İstanbul Vilayetler Evi!

Adres: Haydar Aliyev Caddesi No: 110 Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 262 69 90

vilayetler evi balık restoran

10) Meşhur Kireçburnu Fırını

Rusya’da 1900’lü yıllarda başlayan fırıncılık serüveni, 1957 yılından itibaren Kireçburnu’nda kaldığı yerden devam ediyor. Kireçburnu semti ile bir bütün olan Kireçburnu fırını, neredeyse tüm sokakları kurabiye, poğaça ve simit kokusu ile mest eder. En kaliteli unu kullanarak nefis unlu mamüller hazırlayan Kireçburnu Fırını’nı mutlaka yemek deneyimlerinize eklemelisiniz. Meşhur Kireçburnu kurabiyesi denenecek lezzetler arasında!

Adres: Haydar Aliyev Caddesi No: 48 Kireçburnu/Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 262 10 59

kireçburnu fırını

Kireçburnu Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

1) Emirgan Korusu

  • Kireçburnu’ndan çok uzaklaşmadan çevredeki görülmesi gereken yerleri görebilirsiniz. Bunlardan biri de Emirgan Korusu oluyor. Emirgan Korusu’na gittiğinizde, sizi lalelerle süslenmiş bir geçit ve muazzam bir yapay şelale karşılayacak.
  • Gölette yüzen ördeklerin sesleri eşliğinde, piknik için ayrılan yerde piknik yapabilirsiniz. Temiz havada yapılan piknik size çok iyi gelecektir.
  • Emirgan Korusu’nun etkileyici görünümü dış çekim fotoğrafçılarının da dikkatinden kaçmıyor. Bu koruda fotoğraf anılarınıza harika görseller ekleyebilirsiniz.

Adres: Reşitpaşa Mahallesi, Emirgan Sokak, Sarıyer, İstanbul

2) Ural Ataman Klasik Araba Müzesi

  • Arabalara ve eski zamanlara olan ilginiz varsa, sizleri Yeşilçam dizi sahnelerine götürecek arabaları görmek için Ural Ataman Klasik Araba Müzesi’ne davet ediyoruz.
  • Bu müzeye geldiğinizde kendinizi müziklere kaptırdıktan sonra, arabaların ne kadar çok geçmişe sahip olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Kireçburnu civarında yapılacak aktiviteler ve Kireçburnu gezilecek yerler listesine ekleyebilirsiniz.

Adres: Ferahevler Mahallesi, Nuri Paşa Caddesi No: 107, Sarıyer, İstanbul

3) Borusan Contemporary – Perili Köşk

  • Çağdaş sanata karşı ilgisi olanların mutlaka Borusan Contempoary gezi listesinde olmalı. Buraya geldiğinizde sergi salonlarında görebileceğiniz modern sanat eserleri ile bir başka dünyaya açılabilirsiniz.
  • Sergiyi tamamladığınızda ise etkileyici Boğaz manzarası eşliğinde kafede bir kahve içmek için kendinize zaman ayırmanızı öneririz.

Adres: Baltalimanı Hisar Caddesi, Perili Köşk No: 5 Rumelihisarı/Sarıyer, İstanbul

4) Sakıp Sabancı Müzesi

  • İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Emirgan’da bulunan Sakıp Sabancı Müzesi, Kireçburnu’na gelen misafirlerin biraz daha yol giderek görmesi gereken yerlerden biridir.
  • Sergi, konferans, seminer gibi pek çok sosyal etkinliğin gerçekleştiği bu müzede eski ve modern sanat eserlerini inceleme imkanınız bulunuyor.
  • Mobilya, kitap, soyut ve daha pek çok alanda sanat eserlerini görmek ve sanata doymak için Sakıp Sabancı Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi Sarıyer, İstanbul

5) Leyla ile Mecnun Dizisi’nden Hatıralar

  • Kireçburnu, televizyon dünyasından da bilinen bir İstanbul semtidir. TRT’nin meşhur dizisi Leyla ile Mecnun’un çekildiği bölgedir. Son yıllarda Kireçburnu Leyla İle Mecnun dizisi ile daha da meşhur hale gelmiştir.
  • Bu diziyi sevenlerin sadece sahne mekanlarını görmek için bile geldiği bilinmektedir. Erdal Bakkal’ın dükkanı önünde maziye dönerken, Mecnun’un İsmail Abi’ye seslendiği Kireçburnu sahil yolunda kendinizi 2011 yılına götürebilirsiniz.
  • Şu güne kadar pek çok kişi tarafından en iyi komedi ve drama dizisi seçilen Leyla İle Mecnun, bir neslin unutamadığı dizilerdendir. Kireçburnu’na geldiğinizde bu diziye olan hasretinizi gidermek için doya doya sokaklarında gezebilirsiniz.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

Pera Müzesi’ni Neden Ziyaret Etmelisiniz? Tek Yazıda Sanat Yolculuğu

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulama Tarifi

Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulama

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Türkiyenin En İyi Humusu ' Tarsus Humus ' Tarifi

Türkiyenin En İyi Humusu ' Tarsus Humus '

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Tarifler Geri
Videolar Geri