Kayseri Kahvaltı Yerleri: En İyi 7 Mekan

Kayseri Kahvaltı Yerleri: En İyi 7 Mekan Tarifi

Kayseri’de En Lezzetli Kahvaltı Nerede Yapılır?

Güne güzel bir başlangıç yapmanın ilk adımı keyifli bir kahvaltıdan geçiyor. Cemal Süreya boşuna kahvaltının mutlulukla bir ilgisinin olduğunu söylemiş olamaz, değil mi? Kahvaltı kişinin daha günün ilk saatlerinde kendine ayırdığı en keyifli anlardır. Bir de yanınızda sevdikleriniz varsa, bu değerli anların değeri hiçbir şeyle ölçülemez.

Bu yazımızı Kayseri’de olup da güne harika bir başlangıç yapmak isteyenler için hazırladık. Birçok doğal ve tarihi güzelliğe ev sahipliği yapan Kayseri, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Eğer siz de çeşitli iş, gezi vb. nedenlerle bu güzel ildeyseniz veya halihazırda burada ikamet ediyor ve güzel bir Kayseri kahvaltısı yapmak istiyorsanız önerdiğimiz mekanlardan birini güvenle tercih edebilirsiniz.

İşte lezzet garantili Kayseri kahvaltı mekanları…

Kayseri Açma Kete Nasıl Yapılır?

Kayseri Kahvaltı Yerleri: En İyi 7 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Gubate Restaurant

Kayseri’de kahvaltı yapılacak yerler denildiğinde ilk akla gelen mekan Gubate Restaurant’tır. Aranızda bilenler vardır mutlaka: Gubate aslında bir Çerkez yemeğidir. İlk olarak 2013 yılında kapılarını misafirlerine açmaya başlayan Gubate Restaurant ismini Çerkez mutfağının dünyaca ünlü böreklerinden biri olan Gubate’en alıyor. Mekanda hem Çerkez hem de Kayseri yörelerine ait geleneksel yemeklere yer veriliyor. Gubate Restaurant’ı diğer kahvaltı mekanlarından farklı kılan bir diğer özelliği ise menüsünde doğal ve katkısız yiyeceklere yer vermesi. Örneğin bu mekanda peynir, zeytin, bal, reçel, kaymak gibi kahvaltı sofralarının olmazsa olmaz yiyecekleri ilk üreticiden temin ediliyor. Yine kahvaltıların gözdesi hamur işleri deneyimli ustalar tarafından hazırlanıyor. Mekanın menüsünde kullandığı tüm patatesler kendi tarlalarında yetiştiriliyor. Keyifli bir kahvaltı deneyimi için Gubate Restaurant’ı hiç tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz.

Adres: Mevlana, Mehmet Akif Ersoy Cd., Güneş Apartmanı, Aydın Çarşı Sitesi, Talas, Kayseri

İletişim: 0352 290 93 49

gubate restaurant

2) Erguvan Cafe & Restaurant

Manzaralı mekanları bir başka sevdiğinizi biliyoruz! İşte Erguvan Cafe & Restaurant da, o mekanlardan biri. Doğa ile iç içe bu mekanda sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirmeniz garanti. Mekanda çocukların doyasıya zaman geçirebileceği oyun alanı bulunuyor. Dolayısıyla Erguvan Cafe & Restaurant’ın ebeveynlere uygun, tabiri caizse çocuk dostu bir mekan olduğunu söylemek mümkün. Belediyenin işletmecisi olduğu bu mekan, lezzeti ve kaliteyi uygun fiyata sunuyor. Doyurucu ve zengin menüsüyle harika bir kahvaltı deneyimi sunan bu mekana mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Sabah 10.00, akşam 23.00 saatleri arasında hizmet veren Erguvan Cafe & Restaurant’a hafta sonu kahvaltısı için gidecekseniz mutlaka öncesinde rezervasyon yaptırmalısınız. Çünkü özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor.

Adres: Tablakaya Mahallesi, Demirkalaç Sokak No: 10/2, Talas, Kayseri

İletişim: 0352 438 17 01

erguvan cafe restaurant

3) Mavera Mürüvvet Hanım Konağı

2019 yılında Talas’ta faaliyete geçen Mavera Mürüvvet Hanım Konağı, rezervasyonla hizmet veriyor. Kısa süre içinde bölgenin iddialı mekanlarından biri haline gelen Mavera Mürüvvet Hanım Konağı zengin kahvaltı menüsü ile özellikle hafta sonları bir hayli kalabalık oluyor. Dekorasyonu, sıcak ve samimi atmosferi, hizmet kalitesi ve hızlı servisi ile her misafirini mutlu etmeyi başaran bu mekan adeta memnuniyet garantili. Yolunuz Talas tarafına düşerse; sevdiklerinizle güzel bir kahvaltı yapıp güzel anılar biriktirmek isterseniz gönül rahatlığıyla Mavera Mürüvvet Hanım Konağı’nı tercih edebilirsiniz.

Adres: Harman Mah. Çamyurdu Cad. No:75 Talas, Kayseri

İletişim: 0553 695 67 58

Kayseri’de Ne Yenir? Mantı ve Pastırma Diyarında 10 Enfes Mekan

mavera mürüvvet hanım konağı

4) Taş Mekan Et Lokantası & Kahvaltı Evi

Eşsiz manzarası ve farklı dekorasyonu ile dikkat çeken mekanlardan birisi Taş Mekan Et Lokantası & Kahvaltı Evi. Zengin kahvaltı menüsü sunan bu mekan, kaliteli ve hızlı servisiyle her gidenden tam not alıyor. Ailenizle veya dostlarınızla birlikte manzara eşliğinde güzel bir kahvaltı yapmayı planlıyorsanız Taş Mekan Et Lokantası & Kahvaltı Evi tam size göre. Bizden söylemesi!

Adres: Hisarcık Erciyes Mah. Erciyes Bulvarı, No: 700 Hisarcık, Melikgazi, Kayseri

İletişim: 0352 341 21 12

taşmekan et lokantası

5) Fİ Cafe

Kayseri kahvaltı yerleri listemize Fi Cafe ile devam ediyoruz. Kendilerini kahvaltı ve partinin tek adresi şeklinde tanımlayan Fi Cafe, bu konseptiyle önerdiğimiz diğer mekanlardan biraz farklı. Bu mekan kahvaltı hizmetinin yanı sıra nişan, kına ve parti organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. Fi Cafe, haftanın her günü sabah 08.00 ile akşam 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Eğer doğum günü, mezuniyet partisi ve benzeri bir organizasyon planlıyorsanız; bu güzel kutlamaları kahvaltı seçeneğini de dahil ederek taçlandırabilirsiniz. Niyetiniz sadece sevdiklerinizle güzel bir hafta sonu kahvaltısı yapmaksa, zengin menüsü ve kaliteli hizmetiyle her misafirinden tam not alan Fi Cafe’ye mutlaka uğramalısınız.

Adres: Erenköy Mah. Erenköy Cad, 1474. Sk. No: 1, Melikgazi, Kayseri

İletişim: 0552 654 38 38

Türk Kahvaltısı – 5 Farklı Yöreden Hiç Duymadığınız Kahvaltılıklar

fi cafe

6) Manzara Cafe

Manzara Cafe, en iyi Kayseri serpme kahvaltı menüsüne sahip mekanlardan biri olma özelliği taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bu mekan lezzetli yiyeceklerin yanı sıra misafirlerine harika bir manzara sunuyor. Talas’ta bulunan Manzara Cafe, bölgenin en çok tercih edilen mekanlarından biri. Burada, sakin bir ortam ve benzersiz bir kahvaltı menüsünü bir arada bulmak mümkün. Mekan haftanın 7 günü, her sabah 8’te açılıyor ve gece yarısı kapanıyor. Zengin bir kahvaltı menüsüne sahip olan Manzara Cafe, bu menüde ev yapımı birçok lezzete yer veriyor. Şöyle güzel bir kahvaltı için mekan arayışı içindeyseniz Manzara Cafe’ye bir şans vermenizi öneririz.

Adres: Tablakaya, Yeni Cami Sk. No: 10, 38280 Talas, Kayseri

İletişim: 0533 510 29 40

manzara cafe

7) Saray Çiftliği Kahvaltı ve Yemek Evi

Saray Çiftliği Kahvaltı ve Yemek Evi, kahvaltıyla mutluluk arasında bir bağ kuruyor ve misafirlerini mutlu edecek ayrıntılara odaklanıyor. Pazar günleri kapalı olan bu mekan, hafta içi 08.00-18.00, cumartesi günleri ise 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yolunuz Melikgazi tarafına düşerse keyifli bir kahvaltı için hiç tereddüt etmeden Saray Çiftliği Kahvaltı ve Yemek Evi’ni tercih edebilirsiniz.

Adres: Sultanhamam Caddesi, No:6B Cumhuriyet, Melikgazi, Kayseri

İletişim: 0352 222 33 85

saray çiftliği kahvaltı ve yemek evi
Kaynak: evyemegim.net

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Aksaray’da Ne Yenir? Lezzeti Meşhur 10 Mekan

Nevşehir’de Ne Yenir? Çok Beğenilen 12 Mekan

Niğde’de Ne Yenir? Lezzetiyle Tanınan 11 Restoran

Konya’da Ne Yenir? En Meşhur 11 Yöresel Lezzet Durağı

Kapadokya’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak En İyi 10 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
7 Ay Bebek Kahvaltı Tarifi

7 Ay Bebek Kahvaltı

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebişlerimize Özel Kahvaltı (7 +) Tarifi

Bebişlerimize Özel Kahvaltı (7 +)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En Kolay Kayseri Yağlaması Tarifi

En Kolay Kayseri Yağlaması

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri