Niğde’de Ne Yenir? Lezzetiyle Tanınan 11 Restoran

Niğde’de Ne Yenir? Lezzetiyle Tanınan 11 Restoran Tarifi

Niğde’nin Meşhur Lezzet Durakları

Yeni yerler görmeyi ve gezmeyi sevenlere yepyeni bir yazıyla geldik. Bu sayfada Türkiye’nin değerli topraklarından Niğde’yi sizlere tanıtıyoruz. Diyar diyar gezenlere İç Anadolu Bölgesi’nin sevilen yerlerinden biri olan Niğde yemekleri ve gezilesi yerleriyle ilginizi çekecek. Yakın zamanda tatil programı yapacaksanız, Antik dönemlerden kalma toprakları ve doğal güzellikleriyle ilginizi çekecek Niğde’ye doğru yol alabilirsiniz.

Antik zamanda Nakita veya Nahita adıyla bilinen Niğde, günümüzde üniversitesi ve şehir özellikleriyle pek çok kişinin ziyaret ettiği bir şehir olmuştur. Çevresinde bulunan Konya, Nevşehir ve Kayseri illeriyle de birçok gezi rotasına dahil olan Niğde, bu sene de gezmek isteyenleri memnun edecek.

Yolunuz bir tatil veya iş nedeniyle Niğde’ye düştüğünde, Niğde’de nerede yemek yenir diye düşünmeyin istedik ve sizlere birbirinden lezzetli Niğde kahvaltı yemek mekanlarını öneren bu yazımızı hazırladık. Niğde’de nerede ne yenir diyenler için nokta atışında bulunacak önerilerimizle bir an önce tanışmalısınız. Niğde meşhur yemekleri en güzel haliyle bu mekanlarda masanızda olacak!

niğde'de ne yenir

Niğde’de Ne Yenir? Lezzetiyla Tanınan 11 Restoran

1) Ihlamur Kahvaltı

Niğde’de dolu dolu bir kahvaltıyla güne başlamak için Ihlamur Kahvaltı’yı tercih edebilirsiniz. Yeşil ile iç içe bir mekanda, serpme kahvaltının tadını alabileceğiniz Ihlamur Kahvaltı, ekonomik menüsüyle de herkese hitap etmektedir. Çocukların özgürce hareket edebileceği doğal ortam, ailelerin huzurla oturabileceği bir mekan sizler için Ihlamur Kahvaltı’da hazırlandı. Kahve molasına, bitmek bilmeyen kahvaltı sofralarına Ihlamur Kahvaltı’da zaman ayırabilirsiniz!

Adres: Aşağı Kayabaşı Mahallesi, Ahmetpınarı Mevki Titreyen Sokak No: 16 (İsmet Sayın Caddesi) Niğde

İletişim: 0535 858 59 01

ıhlamur kahvaltı niğde

2) Mor Salkım Yemek Evi

Niğde’de yemek nerede yenir sorusunun lezzetli yanıtlarından biri Mor Salkım Yemek Evi oluyor. Her sabah yenilenen günün menüsü ile nefis yemekleri tatma imkanı veren Mor Salkım Yemek Evi, samimi ortamıyla da kendinizi evinizde hissettirecek. Tatlıdan tuzluya kadar birçok yemeği gün içinde sıcacık sunan Mor Salkım Yemek Evi, Niğde’nin yöresel yemeklerini de hazırlamaktadır. Özel davetleriniz için de tam tadına bir sofra hazırlıyor. Deneyebilirsiniz!

Adres: Aşağı Kayabaşı, Niğde Merkez

İletişim: 0505 705 93 73

mor salkım yemek evi niğde

3) Gaziantep Ocakbaşı

Antep kebap lezzetini Niğde’ye taşıyan Gaziantep Ocakbaşı, birbirinden lezzetli ocakbaşı menülerini sofranıza konuk ediyor. İştah açan meze ve salataların yemeklerinize sipariş ettiği bu mekanda, aç kalmayacağınıza emin olabilirsiniz. Ocakbaşından yayılan nefis et kokuları ile mideniz şenlenecek ve iyi ki bu mekana geldim diyeceksiniz. Niğde’de pide, kebap ve lahmacunu tam tadına yemek istiyorsanız zaman kaybetmeden Gaziantep Ocakbaşı’na uğramalısınız!

Adres: Saruhan, Latif Sönmez Sokak, Niğde Merkez

İletişim: 0388 232 60 27

gaziantep ocakbaşı niğde

4) Çamlık Restaurant Fertek

Niğde’de açık havada dizayn edilmiş bir mekan olan Çamlık Restoran, en güzel öğünleriniz ve günleriniz için kapılarını açıyor. Sac kavurmasıyla adını duyuran Çamlık Restoran, çeşitli organizasyonlar için de tercih edilen bir durak oluyor. Yeşillikler içinde, ferah bir ortamda zaman geçirmek ve yemek yemek isteyenler Çamlık Restoran’da yerini ayırmayı unutmasın. Niğde’nin sakin mekanlarından Çamlık Restoran sizi de bekliyor!

Adres: Ali Rıza Tuncer Caddesi No: 49 Niğde

İletişim: 0553 242 22 28

çamlık restaurant niğde

5) Mucize Mutfak Atölyesi

Mucize Mutfak Atölyesi, Niğde’de zeytinyağlı yemekleri ile meşhur bir mekan. Günlük taze hazırlanan zeytinyağlı yemekleri ve günün menüsü ile mideleri şenlendiren Mucize Mutfak Atölyesi, renkli mekanıyla da beğenilmekte. Kendinizi tıpkı evinizde hissedeceğiniz, yemek yerken tadına doyamayacağınız, nefis tatlılar ile çay keyfi yapabileceğiniz Mucize Mutfak Atölyesi her açıdan sizi mutlu edecek. Niğde’de olanlar mutlaka buraya uğramalı!

Adres: Öğretmen Okulu 1. Sokak (Cumhuriyet Caddesi) Niğde

İletişim: 0388 212 18 19

mucize mutfak atölyesi

6) Beykoz Ocakbaşı

Et sevenlerin sık sık uğradığı Beykoz Ocakbaşı, Niğde’de kaliteli bir öğünde buluşmak isteyenlerin ortak durağı. Dolgun porsiyonlarla hazırlanan masanıza gelen mezeleri gördüğünüzde bunları nasıl yiyeceğim diye düşünebilirsiniz. Ocakbaşından gelen iştah açan kokular sayesinde tüm salata ve mezeleri bitirebilirsiniz. Kebap, tavuk şiş, etli ekmek ve tatlı seçenekleri ile her zevke hitap eden Beykoz Ocakbaşı Niğde’nin popüler yemek mekanları arasında!

Adres: Bor Yolu Üzeri Kemal Aydoğan İlkokulu Arkası, Niğde

İletişim: 0388 221 07 00

beykoz ocakbaşı niğde

7) Niğde Yörük Sofrası

Niğde’de dilediğiniz anda serpme kahvaltı yapmak isterseniz Niğde Yörük Sofrası’nda gidebilirsiniz. Yörük sofrasına yakışır şekilde hazırlanan bol çeşitli kahvaltı masanızda gözlemeden kızartmaya kadar birçok seçenek yer alıyor. Doğayla kucaklaşabileceğiniz Niğde Yörük Sofrası, çocuklu ailelerin de rahat edebileceği bir ortam sunuyor. Temiz hava ve leziz kahvaltı öğünleri için seçeneklerinizden biri Yörük Sofrası olabilir.

Adres: Efendibey, Yörük Sokak No: 16 Merkez, Niğde

İletişim: 0538 782 23 22

niğde yörük sofrası

8) Sofram Restoran

Sevdiklerinizde Niğde’de nezih ve doyurucu bir mekanda buluşmak isterseniz Sofram Restoran’da yerinizi ayırabilirsiniz. Sofram Restoran, etin en lezzetli sunulduğu mekanlardan biri olan sizleri bekliyor olacak. Şık sunumlar ve doyurucu tabaklar, lezzetli mezeler, çocukların rahatı için oyun alanları ve hızlı servis sizler için Sofram Restoran’da toplanmış durumda. Eğer et yemeklerini ve Türk mutfağının sevilen lezzetlerini Niğde’de tatmak istiyorsanız mutlaka uğramalısınız.

Adres: Aşağı Kayabaşı Atatürk Bulvarı Merkez, Niğde

İletişim: 0 388 221 05 24

sofram restoran niğde

9) Şehir Lokantası

Niğde’de iskender nerede yenir diyenler için Şehir Lokantası biz buradayız diyor. Birbirinden lezzetli yemekleri ve çorbalarıyla ünlenen Şehir Lokantası, ekonomik menüleriyle de pek çok kişiyi memnun ediyor. Esnaf lokantası havasında, samimi bir ortamda sevilen yemekleri hazırlayan Şehir Lokantası sulu yemek sevenlerin ve öğle yemekleri için mekan arayanların ortak noktasıdır. Niğde’de ev yemeklerini yemek için bir yer arıyorsanız siz de deneyebilirsiniz.

Adres: Sırali Mahallesi, Kuba Sokak Eski PTT Karşısı, Niğde

İletişim: 0388 213 28 72

şehir lokantası

10) Küçükoğlu Restaurant

Niğde’nin iştahları kabartan mekanlarından biri de Küçükoğlu Restoran oluyor. İskender ve kebap ziyafeti vermek isteyenlerin sık sık geldiği Küçükoğlu Restoran, Niğde halkı tarafından çok seviliyor. Uygun fiyatlar, hızlı ve sıcak servis, kaliteli lezzet ağzının tadını bilenler için Küçükoğlu Restoran’da! İkram meze ve salatalar ile renklenen masanızı, seçkin yemeklerle lezzetlendirdiğinizde Niğde’de aç kaldım demeyeceksiniz!

Adres: Aşağı Kayabaşı Mahallesi Öğretmen Okulu 4 Sokak Güzenge Apartmanı (Dr. Sami Yağız Caddesi) Niğde

İletişim: 0388 233 00 80

küçükoğlu restaurant

11) Adanalı İsmail Usta

Lahmacun, ciğer, kebap ve aklınıza gelen pek çok lezzeti Adanalı İsmail Usta’da bulabilirsiniz. Niğde’nin nefis duraklarından biri olan Adanalı İsmail Usta, ocakbaşı lezzetini yaşatan konuklarına leziz dakikalar sunan bir mekan. Çıtır lahmacunlarıyla da sevilen bu mekan, yemek yemeyi sevenlerin favori restoranlarından biridir. Ekonomik fiyatlarla doyurucu bir öğün yaşamak isterseniz Adanalı İsmail Usta’yı tercih edebilirsiniz.

Adres: Aşağı Kayabaşı Mahallesi Kapıcıoğlu Sokak Öner Apartmanı Altı No: 19/A, Merkez, Niğde

İletişim: 0505 020 51 51

adanalı ismail usta niğde

Yöresel Niğde Yemekleri – Neyi Meşhur?

Niğde, çevre illerin etkisiyle ve kendi özgün yemekleriyle özel bir yemek kültürüne sahiptir. Niğde’ye geldiğinizde tatmanızı önerdiğimiz Niğde yemekleri vardır. Bu yemeklerin isimleri ise listede sizi bekliyor.

  • Beyaz Kiraz Reçeli
  • Niğde Gazozu
  • Kaymak Tatlısı
  • Cevizli Erişte
  • Etli Bamya
  • Halveter Tatlısı
  • Pirinçli Elma Dolması
  • Ayva Boranası
  • Söğürme
  • Niğde Tava
  • Mazaklı Köftesi
  • Arabaşı Çorbası
  • Pazula
  • Burma Sarığı
  • Pancar Peziği
  • Orta Dolması
  • Ditme
  • Üzüm Boranası

Mazaklı (Niğde Yöresi)

Mazaklı (Niğde Yöresi)

Niğde Gezilecek Yerler Listesi – Aktivite Tavsiyeleri

İç Anadolu’nun nadide şehirlerinden biri olan Niğde, sizlere unutulmaz tatil anıları yaşatacak. Niğde’ye geldiğinizde görmeden dönmeyeceğiniz tarihi ve doğal miraslar listesi şöyledir:

  • Narlıgöl Kaplıcaları
  • Bolkar Kayak Merkezi
  • Çelebi Hüsamettin Cami
  • Niğde Müzesi
  • Niğde Kalesi
  • Köşk Höyük
  • Sokullu Mehmet Paşa Medresesi
  • Gümüşler Manastırı
  • Kemerhisar İçmesi

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Aksaray’da Ne Yenir? Lezzeti Meşhur 10 Mekan

Konya’da Ne Yenir? En Meşhur 11 Yöresel Lezzet Durağı

Kayseri’de Ne Yenir? Mantı ve Pastırma Diyarında 10 Enfes Mekan

Kapadokya’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak En İyi 10 Restoran

Adana’da Ne Yenir? Nereye Gidilir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri