Kilis’te Ne Yenir? 8 Meşhur Lezzet Durağı

Kilis’te Ne Yenir? 8 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Yöresel Kilis Mutfağı ve En İyi Yemek Mekanları

Türkiye’nin her bir şehri kendine has yemeklerle donatılan geleneksel mutfaklara sahiptir. Bu şehirler kendi iklimlerinde yetişen sebze ve meyvelerden hazırladıkları yiyecekler ile adından söz ettirir. Et, sebze ve meyveler; özenle açılan hamur işleri derken her ile özgü lezzetli sofralar oluşur. Bu sofralardan biri de Kilis sofrasıdır. Kilis mutfağı iştah açan yemeklerle dolu olan bir yemek kültürüne sahiptir.

Akdeniz ve Güneydoğu arasında önemli bir geçiş noktasında bulunan Kilis, M.Ö 1700 yıllarında önemli bir Hitit kenti olarak bilinirdi. Hem tarihi açıdan hem de manevi açıdan önemli olan bu şehir, neredeyse 3000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Pek çok türbe ve camiye de sahip olan Kilis hem görülmesi gereken yerleri ile hem de etli yemekleri ile dillerdedir. Tatlı konusunda da Kilis pek çok ilin mutfağı ile yarışır hale gelmiştir.

Yerli ve yabancı turistler tarafından her yıl ziyaret edilen Kilis, gelen misafirlerine birbirinden lezzetli Kilis yemekleri seçeneklerini de sunuyor. Günün her saatinde damak zevkine hitap edecek pek çok restoran sizi Kilis’in tarihi sokaklarında bekliyor olacak. Kilis kahvaltı ve ana yemekler konusunda sizi hayran bırakacak yemekler sunmaktadır. Eğer bu şehri henüz görmediyseniz ülke turunuza Kilis’i de ekleyerek Kilis meşhur yemekleri ile tanışabilirsiniz.

Şimdi sizlere Kilis’in en sevilen yemek mekanlarını tanıtalım!

Kilis’te Ne Yenir? 8 Meşhur Lezzet Durağı

1) Aygün Kebap ve Döner Salonu

Kilis’te acıktığınız anları en güzel şekilde değerlendirmek için Aygün Kebap ve Döner Salonu’na uğrayabilirsiniz. Bu mekanda sizi kaliteli etlerle hazırlanmış lezzetli yemek seçenekleri bekliyor olacak. Makul fiyatlarla, bol mezelerle, nefis et menüleriyle bir sofra görmek isterseniz Kilis’te gideceğiniz mekanlardan biri Aygün Kebap ve Döner Salonu olabilir. Sevdiklerinizle ve ailenizle doyurucu bir yemek buluşması için deneyebilirsiniz!

Adres: Kanuni Sultan Süleyman Mahallesi, Şörhabil Caddesi No: 103, Kilis Merkez

İletişim: 0532 132 81 44

aygün kebap ve döner salonu kilis

2) Yaren

Kilis neyi meşhur dediğinizde size sunulan Kilis kebabı, Yaren’de en güzel sunumla servis edilmektedir. kilis’in yıllardır pişirilen yemeği olan Kilis kebabı, et yemeyi sevenlerin midesini şenlendiren bir yemektir. Yaren’e gelerek bu geleneksel lezzeti tam da yerinde deneyebilirsiniz. Kahvaltı ve diğer öğünler için de alternatif menülere sahip olan Yaren, Kilis’in en sevilen mekanları arasında yerini alıyor. Yerli ve yabancı turistler Yaren’den ayrılırken karnı tok şekilde veda ediyor!

Adres: Meşetlik, Odun Pazarı Caddesi No: 116, Kilis Merkez

İletişim: 0348 822 22 79

yaren kilis

3) Şirinler Köy Evi

Kilis’te sıcacık el yapımı gözlemelerle dolu bir kahvaltı yapmak ister misiniz? Küçük ve sevimli bir mekana sahip olan Şirinler Köy Evi, birbirinden lezzetli gözlemeler hazırlayan bir lezzet durağı. Ayrıca günlük taze mantı da pişiren bu mekanda günün her saatinde anne eli değmiş lezzetleri bulabilirsiniz. Karnınız acıktığı anda ya da vaktiniz çok az ise hızlı servis sunan Şirinler Köy Evi’ni deneyebilirsiniz. Oldukça ekonomik rakamlarla hazırlanan masanızda sizi iştah açan yemekler bekliyor!

Adres: Ekrem Çetin Merkez, Kilis

İletişim: 0551 103 12 93

şirinler köy evi

4) Kalender Kebap ve Çorba

Kilis çorbaları ve et yemekleri gelen misafirler için Kalender Kebap ve Çorba’da lezzetle hazırlanıyor.Ciğer ve kebap ziyafeti yaşamak isteyenler bu mekanı tercih ederek kendilerini evlerinde hissedebilirler. Samimi ve salaş bir mekanda, tam kıvamında et yemek için Kalender Kebap ve Çorba tercihiniz olabilir. Kilis’te ekonomik rakamlarla güler yüzlü bir ortamda karnınızı doyurmak istediğinizde mutlaka deneyebilirsiniz!

Adres: Murtaza Caddesi, 51 Yedi Aralık, Kilis Merkez

kalender kebap çorba

5) Eski Hammam Restoran

Kilis’te tadı damağınızda kalacak bir Kilis kebabı yemek isterseniz sizleri Eski Hammam Restoran’a davet ediyoruz. Burada mezeler ve ana yemekler hafızalardan silinmeyecek türden. İçli köfteden kebaba, serpme kahvaltıdan menengiç kahvesine kadar pek çok lezzeti bir arada görebilirsiniz. Nezih ve kendine has bir tarzda dekore edilmiş Eski Hammam Restoran Kilis’in meşhur lezzet duraklarından biridir. Yöresel Kilis yemekleri ve ötesi için mutlaka uğramalısınız!

Adres: Meşetlik Mahallesi Odun Pazarı No: 122 Merkez, Kilis

İletişim: 0507 895 79 79

eski hammam restoran kilis

6) Katmerci Bekanlar

Kilis söz konusu olduğunda akıllara sadece Kilis yemeği gelmemelidir. Kilis tatlı konusunda da oldukça lezzetli tatlara imza atar. Katmerci Bekanlar da bu tatlara ulaşacağınız bir durak. Kilis’in meşhur katmer tatlısını en taze ve leziz haliyle yemek için Katmerci Bekanlar’a uğrayabilirsiniz. Sıcak günlerde katmeri dondurma ile istemenizi tavsiye ediyoruz. Kilis’in sıcaklarında katmer tatlısının tadını ev yapımı dondurmalar ile daha iyi alabilirsiniz!

Adres: Cumhuriyet Caddesi No: 114/B Merkez, Kilis

İletişim: 0348 813 56 03

katmerci bekanlar kilis

7) Tavacı İzzet Usta

Yolunuz Kilis’e düştüğünde Kilis tavasını denemek için Tavacı İzzet Usta’ya uğramanızı tavsiye ediyoruz. Burada Kilis yöresel lezzetlerinden tava hazırlanıyor. Fırından çıktığı gibi masanızda yerini alan tava yemeğini bir çırpıda bitirmek isteyebilirsiniz. Hem kasap hem de pişirim noktası olan Tavacı İzzet Usta, yıllardır Kilis tava konusunda adından söz ettiren bir mekandır. Yöresel yemekleri tam kıvamında ve yerinde yemek için siz de Tavacı İzzet Usta’ya uğrayabilirsiniz!

Adres: Aşıt Mahallesi Abidin Ağa Caddesi No: 10/B Merkez, Kilis

İletişim: 0348 814 16 22

tavacı izzet usta

8) İkinci Bahar Kebab Serdar Usta

Kilis’te yıllardır faaliyet gösteren İkinci Bahar Kebab Serdar Usta, etin sanata dönüştüğü yerlerden biridir. Izgara etler, kebap türleri, şiş etler ve meşhur Kilis tava için bu mekana gelebilirsiniz. Konforlu ve samimi bir ortama sahip olan İkinci Bahar Kebab Serdar Usta, ikram salata ve mezeleriyle de masanızın lezzetini ikiye katlayacak. Kilis’te doya doya yemek yemek için uğramanızı önereceğimiz bir mekan olarak aklınızda İkinci Bahar Kebab Serdar Usta kalabilir!

Adres: Üniversite Karşısı Nisa Sokak Merkez, Kilis

İletişim: 0542 442 79 00

ikinci bahar kebap kilis

Yöresel Kilis Yemekleri – Neyi Meşhur?

Kilis et ağırlıklı yemekler üzerine kurulmuş bir mutfağa sahiptir. Genellikle fırın yemeklerinin hazırlandığı Kilis mutfağında birbirinden nefis tatlara sahip olan pek çok yemek bulunur. Bu yemekleri merak edenler için yöresel Kilis yemeklerini listeledik. Kilis’in neyi meşhur diyenler için iştah açan liste karşınızda:

  • Ekşili Malhıta
  • Lebeniye
  • Kübbülmüşviyye
  • Öcce
  • Kilis Tavası
  • Kölük Aşı
  • Mıkla
  • Kilis Tava
  • Oruk
  • Şıhılmahşe
  • Firik Pilavı
  • Silkme
  • Teşrübe
  • Keşkek
  • Bulamaç
  • Gerebiç
  • Züngül
  • Katmer
  • Cennet Çamuru
  • Haytayla
  • Gün Pekmezi
  • Sucuk Hapısası
  • Peynirli İrmik Helvası
  • Anasonlu Kahke
  • Şıllık Tatlısı
  • Kilis Burma Tatlısı

Meşhur Kilis Tava

Meşhur Kilis Tava

Kilis Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

İş tatil ya da ansızın gezi planlarınız için yolunuz Kilis’e düşerse vakit bulduğunuzda görmenizi önerdiğimiz duraklar olacak. Tarihi ve doğal güzellikleri gördükten sonra Kilis’in önemini daha da anlayabilirsiniz. Kilis’in meşhur yemeklerini yedikten sonra Kilis’te görülmesi gereken yerleri mutlaka görmelisiniz!

  • Ulu Cami (Bknz: Görsel)
  • Ravanda Kalesi
  • Şeyh Mansur Türbesi
  • Hisar Çamlığı Tabiat Parkı
  • Salih Efendi Sokağı
  • Pirlioğlu Camii
  • Oylum Höyük
  • Mevlevihane
  • Ruhizade Konağı
kilis gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Kahramanmaraş’ta Ne Yenir? 8 Meşhur Lezzet

Osmaniye’de Ne Yenir? Lezzetiyle Ünlü 11 Mekan

Hatay’da Ne Yenir? Gitmeniz Gereken 11 Meşhur Lezzet Durağı

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
  • nurlu eller

    Kiliimizin nefis lezzetlerinden ekmek aşını ve iç katmasınıda sayalım

  • nurlu eller

    👏 güzel bir yazı olmuş sayın Nyt bende Şeyh Muhammed Bedevi türbesi cüneyne camii en önemlisi Şurahbil bin Hasene Hz lerini nın bulunduğu camii-kendisi ünlü bir sahabedir- ekleyeyim. Zaten Kilis’te türbe camii gezicek olsanız bitiremezsiz çünkü küçücük ilde her adımda her sokakta bir makam bir türbe veya camii ye denk gelirsiniz. Hatta burda geçen yaren taş mekanların bulunduğu odun pazarı caddesinde yürüyen büyüklerimiz yemenilerini çıkarıp yalın ayak yürürlermiş. Aman burada sahabeler yatıyor derlermiş.Hakikaten de orada yaklaşık 50 ve 10metre arayla 3 mezar görürsüz sadece birinin üzerinde Hz Said e ait oldu ve 18. yy da yapıldığı yazar diğerlerinde kitâbe veya herhangi bir açıklama yoktur. Kilis e bu yüzden sahabeler şehri de denir

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Meşhur Kilis Tava (Parmaklara Dikkat) Tarifi

Meşhur Kilis Tava (Parmaklara Dikkat)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Meşhur Kilis Tava (Az Malzeme Bereketli Yemek) Tarifi

Meşhur Kilis Tava (Az Malzeme Bereketli Yemek)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri