Kumkapı’da Nerede Yemek Yenir? Lezzetiyle Meşhur En İyi 10 Restoran

Kumkapı’da Nerede Yemek Yenir? Lezzetiyle Meşhur En İyi 10 Restoran Tarifi

Tarih Sayfalarının Köklü Eğlence Merkezi

Kumkapı Meyhaneleri

Kumkapı, tarihi yarımadanın Marmara kıyısında bulunan ve geçmişi çok eskilere dayanan bir İstanbul semtidir. Bizans surları olarak da bilinen surların içerisinde yer alan Kumkapı; Yenikapı ile Çatladıkapı arasında bulunur.

Bizans döneminde de oldukça önemli olan Kumkapı’nın o dönemdeki adı; Küçük Liman anlamına gelen Kontoskalion’dur. Geçmişten günümüze balıkçılık ile öne çıkan Kumkapı; Kumkapı meyhaneleri ve balıkçılarıyla kendine has bir kültür yaratmayı başarmıştır.

Kumkapı Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Kumkapı için İstanbul’un ve limanların tarihine her adımda şahit olabileceğiniz küçük bir Marmara semti demek doğru olacaktır.
  • Eskiden liman olan kısımlarda şimdilerde balık pazarı ve meyhanelerin yer aldığı ve hayatın bir şekilde akmaya devam ettiği bir buluşma yeri haline gelmiş durumdadır.
  • Limanın çevresinde, özellikle Yenikapı istikametine doğru yürüdüğünüzde, restore edilmiş eski yapıları görmek, tarihi yarımadanın en eski limanlarından birisinin tüm dokusunu içinize çekmek, o gününüzün iyi geçmesi için bir sebeptir.

Kumkapı’ya ulaşım, İstanbul’un neredeyse en merkezi yerlerinden biri olduğu için oldukça kolay ve bol alternatiflidir:

  • Özel aracınızla Kumkapı’ya ulaşabilmek için her iki istikamette sahil yolunda Kennedy caddesinde ilerlemeniz yeterli olacaktır.
  • Beyoğlu semtinden Kumkapı’ya ulaşmak için 70KY numaralı İETT hattına binebilirsiniz.
  • Tramvay ile ulaşmayı tercih ederseniz de Beyazıt – Kapalıçarşı durağında tramvaydan inerek Kumkapı sahiline doğru tarih kokan bir yürüyüş yapmanız yeterli olacaktır.

Kumkapı Meyhaneleri – Enfes Menüsüyle Meşhur 10 Restoran

1) Neyzen Restaurant

Kumkapı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan birisi şüphesiz ki Neyzen’dir. Kumkapı Neyzen rakı balık kültürünün mezeler ile bütünleştiği, tadı damaklarda kalan köftesiyle meşhur bir Kumkapı meyhanesidir. Dilerseniz önceden rezervasyon yaptırarak kalabalık gruplar halinde de gidebileceğiniz Neyzen’de; kırmızı et, balık ve beyaz et dışında oldukça meşhur mezeler ve kızartmalar da zengin mutfağın birer parçasıdır.

Adres: Şehsuvarbey Mah. Çapariz Sk No:10 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 517 22 93

kumkapı neyzen

2) Kumkapı Tiryakii

Kumkapı’nın en güzel ve tarih kokulu sokaklarından biri olan Üstad sokakta yer alan Kumkapı Tiryakii semtin en güzel meyhanelerinden birisi olarak kabul edilir. Neredeyse 300 yıllık tarihi bir yapıya kurulu olan Tiryakii, hem açık hem de kapalı alanı bulunan nostaljik bir mekandır. Dostlarınızla iki lafın belini kırmak, hem tarihe hem de sıcaklığa birinci elden şahit olmak isterseniz, Kumkapı Tiryakii tam size göre bir buluşma noktası, mutlaka keşfetmeniz gereken bir güzelliktir.

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Üstad Sk. 3-7 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 458 22 00

kumkapı tiryakii

3) Patara Restaurant

Kumkapı Patara tarihi semtin en büyük mekanlarından birisidir. Beş katlı Patara, her katında canlı müzik olan ve dilerseniz iş yemekleri, toplantılar gibi toplu davetler de verebileceğiniz özel bölümlere de sahiptir. Patara, kumkapı meyhaneleri arasında belki de en eğlenceli mekandır. Balık ve diğer deniz ürünleriyle birlikte hem rakı hem de diğer içkileri özenle ikram eden Patara’ya yolunuz düşerse meşhur mezelerinin dışında mutlaka lüfer kebabı da yemelisiniz.

Adres: Muhsine Hatun Mah. Samsa Sk. No:7 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 517 99 19

kumkapı patara

4) Kör Agop

Kör Agop, Kumkapı’nın en eski meyhanelerinden birisidir. Kumkapı meydanına yakın, tarih ve rakı kokan kumkapı kör agop 1938 yılında Agop İnciyan tarafından açılmıştır ve günümüzde de torunları tarafından işletilmektedir. Birçok film ve dizide ünlü isimlerin rakı içtiği, dertlenip müzikle beraber uzaklara dalıp gittiği meyhane çok fazla adres değiştirmiş olsa da son ve daimi yerinde de oldukça popüler ve nostalji yaşamak isteyenlerin uğrak mekanıdır. Çevresindeki şatafatlı mekanların aksine mütevazı ve kendine has bir duruşu olan Kör Agop meyhanesine giderseniz mutlaka topik ve beyaz pilaki yemelisiniz.

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Ördekli Bakkal Sk. No:7 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 517 23 35

kumkapı kör agop

5) Kumkapı Köşem

Kumkapı’da eğlenceli, lezzetli ve samimi bir ortam arayışındaysanız; Kumkapı Köşem tam size göre. Güler yüzlü çalışanları, uygun fiyatları, kendilerine has menüleri ve en önemlisi müzikleriyle Kumkapı Köşem rakı balık kültürünün Kumkapı’daki en çok tercih edilen mekanlarından bir tanesidir. Patara’nın hemen yanında, Samsa sokağının köşesinde konumlanan Kumkapı Köşem, fasıl dolu bir gece geçirmek istiyorsanız çok doğru adres!

Adres: Muhsine Hatun Mah. Samsa Sok. No:2 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 458 97 51

kumkapı köşem restaurant

6) Sütliman Meyhane Kumkapı

Sütliman, müdavimleri olan ve eğlencesi, menüsü ve çalışanlarının güler yüzlü hizmetiyle ön plana çıkan bir meyhane. Eskiden Taksim’de yer alan Sütliman; Kumkapı’da hizmet vermeye ve müdavimlerini ağırlamaya devam etmektedir. Tonoz Restaurant’ın içinde bir mekan olarak hizmet veren Sütliman; alışıldık Sütliman çizgisinden hiçbir zaman uzaklaşmadan kendine has bir mekan olmaya devam eder. Kumkapı Sütliman eğlencesiyle ve sunumuyla mutlaka görmeniz gereken kumkapı meyhaneleri arasındadır.

Adres: Şehsuvar Bey Mah Çakmaktaşı Sok. No:13 Fatih/İstanbul

İletişim: 0532 581 89 50

kumkapı sütliman
www.sutlimankumkapi.com

7) Kalamar Restaurant

Kalamar restaurant, Kumkapı’nın en seçkin restoranlarından birisidir. Tuzda balık ve Kalamar’a özgü meşhur krepini tatlısı ile hoş sohbetlerinizi ve eğlencelerinizi daha unutulmaz hale getirebilir, sevdiklerinizle doyasıya zaman geçirebilirsiniz. Kumkapı’nın tarih kokan sokaklarında biraz yürüdükten sonra Kalamar’a girdiğinizde, seçkin hizmetin ve lezzetli menülerin sizi karşılamasıyla iyice rahatlayabilir, kendinizi mekanın ambiyansına ve güzel müziklerin ezgilerine kolayca bırakabilirsiniz. Bir meyhaneden daha çok bir eğlence mekanı konseptindeki Kalamar’da dilerseniz arkadaş grubunuzla eğlenebilir, yaş günü partileri düzenleyebilir, dilerseniz de sakince rakı balık meze üçlüsüyle zaman geçirebilirsiniz.

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Çapariz Sok. No:21-27 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 517 18 49

kumkapı kalamar

8) Afrodit Restaurant

Rakı, balık, mezeler ve fasıl. İşte Kumkapı’da bulunan Afrodit’in size vadettiği güzelliklerden sadece dört tanesi! Afrodit; Kumkapı’nın tarihini, yaşanmışlığını ve lezzetlerini tek bir çatı altında toplamayı başarmış bir balık restoranıdır. Balık menüsünün dışında klasik Türk yemeklerini de tadabileceğiniz mekanda mutlaka denemeniz gereken ve belki de başka bir yerde bulamayacağınız bir lezzet olan balık pastırması da menüde yer alır. Eğer hem tarih hem de lezzet birlikte olsun, fasıl ve güler yüzlü hizmet eksik olmasın diyorsanız Kumkapı’daki Afrodit Restaurant tam size göre bir Kumkapı meyhanesidir.

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Çapari Sk. No:55 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 517 22 61

kumkapı afrodit

9) Kırmızı Karides Balık Restaurant

Kırmızı Karides Restaurant Kumkapı’nın en ferah ve geniş mekanlarından birisidir. Tarihi Kumkapı çarşısında yer alan mekan, yerli ve yabancı birçok kişinin müdavimi olduğu bir yerdir. Kumkapı’nın gelenekselleşmiş güler yüzlü hizmeti, buram buram balık ve anason kokan sofraları ve tabii ki eşsiz müzikleriyle Kırmızı Karides, meyhane kültürünü yeni bir konseptte yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftandır. Kırmızı Karides’e giderseniz, ziyafetinize soslu hamsi ile başlangıç yapmalısınız.

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Çap Ariz Sk. No:29 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 638 88 68

kumkapı mekanları

10) Olimpiyat 2 Minas Restaurant

Kör Agop tarafından 1967 yılında kurulan Olimpiyat 2 Minas, Agop’un yeğeni ve ailesi tarafından işletilir. Osmanlı konseptli mekanda; Osmanlı mezeleri ve Ermeni yemekleri birlikte servis edilir. Mekandaki hoş ambiyans, özel fasıl müzikleri ve hiçbir zaman sıcaklığını kaybetmeyen çalışanlar sizi adeta içine hapseder ve uzun bir yolculuğa çıkarır. Olimpiyat 2 Minas’a gittiğinizde mutlaka Ermeni pilakisi ve ciğer yahnisi yemelisiniz. Bu iki lezzetin dışında hoş sohbetlerinize ve fasıl eğlencelerinize eşlik edecek zeytinyağlı mezeler ve balık çeşitleri de mekanın en çok tercih edilen ve lezzeti yıllardır aynı kalabilen çeşitleri arasındadır.

Adres: Muhsine Hatun Mah. Samsa Sok. No:5 Fatih/İstanbul

İletişim: 0212 517 22 40

kumkapı restoranları

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Büyükada’da Ne Yenir? Ada’nın En Meşhur 10 Nostaljik Lezzet Durağı

Kireçburnu Balık Restoranları – Gidebileceğiniz En İyi 10 Nezih Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri