Lahana Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne İşe Yarar?

Lahana Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne İşe Yarar? Tarifi

Lahana Suyu Faydaları ve Kullanımı

Şişkinlik Giderici Antioksidan

Lahana suyu, kış mevsiminde şifaları ile dikkat çeken lahanadan elde edilmektedir. Çok kolay bir işlemden geçen lahanalar, suyu ile sağlık için oldukça faydalı olacaktır. Lahananın faydalarını hatırlatacak olursak öncelikle diyet yapanların ve sağlıklı beslenenlerin dikkatini çekeceğini ifade edebiliriz. Lifli yapısından dolayı bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlayan lahana, bu yazımızda lahana suyu olarak yer alıyor. Soğuk günlerin şifa deposu lahana suyunun sahip olduğu faydalara ve zayıflamaya olan etkisine göz atmak istediğinizde yazımız sizler için burada olacak.

İşte lahana suyu faydaları ve merak edilen bilgiler!

lahana suyunun faydaları

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Mevsiminde alınan taze lahanadan harika bir içecek elde edebilirsiniz. İçeceğiniz lahana suyunun vücudunuzda oluşturduğu değişimler ise şöyle olacaktır:

  • Lahana suyunda yer alan antioksidan maddeler sayesinde, bağırsaklarınızda oluşan zararlı maddelerin atımı kolay olacaktır. Yani ödem ve şişlik gibi problemleri lahana suyu ile giderebilirsiniz.
  • Bağırsak sisteminin daha aktif çalışmasına destek olan lahana suyu sizi kolon kanserinden de koruyacaktır.
  • Lahanada bolca kükürt ve klor yer alır. Bu maddeler ise vücudunuzu arındırmaya yardım eder.
  • Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizleyecektir.
  • Eğer kan değerleriniz düşükse lahana suyu içebilirsiniz. Lahana suyu kansızlık problemi yaşayan kişilerin kan değerini yükseltecektir.
  • Lahana suyu kalp ve damar hastalıklarına karşı tüketilebilecek sağlıklı bir içecektir. Damar sertliği riskini en aza indirir.
  • Lahana suyu cilde faydaları ile de dikkat çekiyor. Antioksidan ve bol mineralli bir sebzeden elde edildiği için ciltte yağlanma ve sivilce oluşumunu önlemektedir. Lahana suyu içerek hem vücudunuzu hem de cildinizi toksinlerden arındırmış olursunuz.
  • Gün içinde yorulan bedeninizin ihtiyacı olan enerjiyi lahana suyundan alabilirsiniz. Lahana suyu içerek kendinizi daha dinç ve enerji dolu hissedebilirsiniz.
  • Solunumu da rahatlatıcı etkisi ile dikkat çeken lahana suyu, boğaz enfeksiyonunda doğal bir ilaç olarak tüketilebilir. Boğazı yumuşatarak rahatlatır ve daha rahat nefes almanızı sağlar. Bu etkisi ile bademciklerde oluşan iltihaplar da temizlenir.

lahana suyu zayıflatır mı

Lahana Suyu Zayıflatır Mı?

Fazla kilo problemi, pek çok kişiye stres yaratan bir durumdur. Lahana suyu mucizesi ile bu problem ortadan kalkıyor ve kiloyu stres yapan kişiler artık daha huzurlu oluyor. Çünkü lahana suyunda yer alan vitamin ve mineraller, metabolizmanızı harekete geçirme konusunda oldukça etkili. Lahana suyunda kükürt yer almaktadır. Kükürt bağırsak sağlığını koruyan bir maddedir. Tıpkı soğan ve sarımsak gibi hem vücut direncinizi korur hem de yağ yakımını hızlandırır. Lahana suyu da bu özelliğe sahiptir. Ayrıca zayıflamanız için gerekli olan diyet lifleri de lahana suyunda bulunuyor. Lahana suyu ile nasıl zayıflarım diyorsanız, gün içinde lahana suyu tüketmenizi tavsiye edeceğiz. Ödem problemini ortadan kaldırıp öncelikle ödemden kurtulabilirsiniz. Vücudunuzdaki ödem gidince de kilo vermek için herhangi bir engel kalmıyor.

Zayıflama sürecinde pek çok kişi lahana suyu diyeti daha verimli hale getirmesi için tüketmektedir. Sıvı alımı gerçekleştiğinde kilo vermek daha çabuk gerçekleşir. Zayıflama sürecinde de sıvı ihtiyacınızı lahana suyu ile tamamlayabilirsiniz. Lahana suyu bağırsakların daha kolay çalışmasını ve yemeklerin daha iyi sindirilmesini sağlayarak size kilo verdirebilir. Tabi bu sırada sadece lahana suyuna güvenmek olmaz! Sağlıklı beslenmek ve hareket etmek de size düşen görevlerden biri olacaktır.

lahana suyunun

Lahana Suyu Ne İşe Yarar?

Düzenli olarak tüketilen taze lahana suyunun vücudunuz için birçok etkisi olacaktır. Bu etkiler ise:

  • Bağışıklık güçlendirmek
  • Kilo vermeyi kolaylaştırmak
  • Enfeksiyonu iyileştirmek
  • İltihap sökmek
  • Solunumu rahatlatmak
  • Ağrıyı dindirmek
  • Selülite son vermek
  • Kalp ve damar sağlığını korumak
  • Ödem atmak
  • Sindirimi kolaylaştırmak olacaktır.

Peki, lahana suyu adet söktürür mü?

Lahana suyu kadınlarda östrojen hormonunun salgılanmasını sağlamaktadır. Bu etkisi düşünüldüğünde geç gelen regl dönemini düzenler ve regl söktürücü olarak dikkat çeker.

lahana suyu

Lahana Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

Faydalarını görmek için lahana suyu hazırlamak istediğinizde, bu bilgiler işinize çok yarayacak. Şimdi kalem kağıt alarak lahana suyu kürünü hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri not edebilirsiniz:

Malzemeler:

  • 4 veya 5 adet beyaz taze lahana yaprağı
  • 3.5 su bardağı içme suyu
  • 1 avuç taze maydanoz

Uygulama:

Lahana suyu detoksu uygulamak için öncelikle orta boy bir tencereye suyu ekleyin ve biraz kaynamaya bırakın. Taze ve parçalanmamış lahana yapraklarını kaynayan suyun içine bırakın kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde yaklaşık 8 dakika kaynatın. Daha sonra isterseniz maydanozu ekleyin. Maydanozu eklediğinizde kürün etkisi daha kuvvetli olacaktır. Malzemeler kaynadıktan sonra ocağın altını kapatarak demlemeye bırakın. Sıcağı geçen lahana suyunu bir süzgeç yardımı ile sürahi içine süzün ve bu suyu gün içinde tüketmeye çalışın.

Tarif için: Mucizevi Lahana Kürü ve Faydaları

Tarif: Mucizevi Lahana Kürü ve Faydaları

Lahana Suyu Nasıl İçilir?

Pek çok uzman tarafından etkileri dile getirilen lahana suyunu tüketmek için kendinize bir çizelge oluşturabilirsiniz. Bu çizelgeyi takip ederek daha düzenli ve kontrollü içmeniz tavsiye edilmektedir. Lahana suyu kürünü listedeki düzene göre tüketirseniz daha etkili sonuçlar alabilirsiniz:

  • İlk 5 gün sabah ve akşam olmak üzere 200 ml, yaklaşık 1 su bardağı
  • 2. haftaya geldiğinizde her gün 1 su bardağı ölçüde
  • 3. haftada her iki günde bir olacak şekilde 1 su bardağı
  • 4. haftada ise üç günde bir 200 ml içilmeli
  • 5. ve son haftadan sonra ise her hafta 1 bardak içilebilir.

Peki, lahana suyu aç karnına mı tok karnına mı içilir?

Listedeki düzene uymanız durumunda, metabolizmanız lahana suyuna alışacak ve herhangi bir yan etki görmeden faydalarını alacaktır. Yemek yemeden yaklaşık 1 saat önce tüketimi uygun olduğu gibi yemek yedikten 2 saat sonra da tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Tarif için: Zayıflatan ve Toksin Attıran Lahana Kürü

Tarif: Zayıflatan ve Toksin Attıran Lahana Kürü

Lahana Suyu Zararları ve Yan Etkileri

Şu güne kadar lahana suyunu içip de lahana suyu yan etkileri ile doktora başvuran bir hasta görülmemiştir. Lahana güçlü bir idrar söktürücü besindir. Lahana suyu tüketildiğinde kişide sık sık idrara çıkma görülmektedir. Bu durum ise sağlık açısından iyi bir şeydir. Çünkü her idrara çıkmada vücuttaki fazla sıvı atılmaktadır. Lavabodan sonra bol sıvı alınmaz ise kişide dehidrasyon yani sıvı kaybı görülebilir. Bu durumun sonucunda ise halsizlik ve yorgunluk hissedilir. Lahana suyu kürü uygulanan günlerde günlük su tüketimi de ihmal edilmemelidir.

Eğer lahana suyu tükettiğiniz günlerde ishal problemi ile başınız dertteyse lahana suyu kürünü uygulamaya bir süre ara vermelisiniz. İshalin ve lahana suyunun etkisi ile çok yoğun şekilde sıvı kaybı görülebilir. Ayrıca lahana suyunda kükürt bulunduğu için kişide gaz problemi yaşanabilir. Bu durum ise emziren anneleri yakından ilgilendirmektedir. Eğer emzirme döneminde iseniz lahana suyundan uzak durmanız tavsiye edilir. Süt yolu ile bebeğinize lahana suyunun etkisi geçebilir. Bu durumun sonucunda ise bebekte gaz sancısı oluşabilir.

Lahana suyunun guatr hastaları tarafından tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Bu engelin nedeni ise lahana suyunun kişide iyot miktarını düşürmesidir. Eğer devam eden bir ilacınız varsa lahana suyu kürünü uygulamadan önce doktora danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Tarif için: Lahana Suyu Kürü (İbrahim Saraçoğlu)

Tarif: Lahana Suyu Kürü (İbrahim Saraçoğlu)

Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır? Kaç Gün Yapılır? Diyet Listesi

Lahananın Faydaları Nelerdir?

Düşük Kalorili Antioksidan Beyaz Lahana ve Faydaları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri