Polenin Faydaları: Az Bilinen 13 Şifalı Özelliği

Polenin Faydaları: Az Bilinen 13 Şifalı Özelliği Tarifi

Arı Poleni: Mucizevi Çiçek Tozu!

Yeryüzünde bulunan dişi ve erkek canlılar, yaşam döngüsünün devam etmesinde aktif rol oynarlar. İnsanlar, bitkiler ve hayvanlarda oluşan bu cinsiyet ayrımı, her ne kadar farklı kategoride yer alsa da tek bir amaçta buluşurlar: Yaşamak ve hayatı devam ettirmek. Arılar da bu döngünün içinde bu amaçla yer alan birer canlıdır.

Polenin Faydaları Nelerdir?

  • Menopoz Dönemini Rahatlatır
  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
  • Yaraların İyileşmesine Yardım Eder
  • Kalp Sağlığını Korur
  • İltihapları İyileştirir
  • Kansere Karşı Vücudu Korur
  • Karaciğer Fonksiyonlarını Destekler
  • Vücuda Enerji Verir
  • Kas ve Kemik Gelişimini Destekler
  • Kan Değerlerini Korumaya Yardımcıdır
  • Zihinsel Gelişime Destek Olur
  • Bağırsak Faaliyetlerini Düzenler
  • Saçların Uzamasında Etkilidir
polen nedir

Arı neslinin bitmesi halinde, yaşamın da sonlanacağı bilim insanları tarafından ifade edilir. Bitkilerin döllenmesi ve büyümesi için arıların emeği ve işçiliği tartışılmaz bir konudur. İşte bu çalışkan arılar, insanlık için faydalı olmaya devam etmektedirler. Taşıdıkları polen ile pek çok soruna çare olurlar.

Bahar aylarında pek çok kişiye alerjili günler yaşatan polen, aslında insan sağlığı için oldukça faydalı bir tozdur. Şimdi sizlerle polen ve bitki arasındaki ilişkiyi inceleyip insanlar için polen faydaları konusuna değinelim istiyoruz. Polen tozu nedir? Polen faydası ve zararı nedir? Kullanırken nelere dikkat edilmeli? Tüm bu soruların yanıtını vermek için hazırız, siz hazır mısınız?

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

polen faydaları

Polen Nedir?

Polen çiçekli bitkilerin üreme organına verilen isimdir. Erkek üreme organı olarak bilinmektedir. Tek bir tipi yoktur. Değişik renklerde ve şekillerde görülebilir. Genellikle altın sarısı olarak üretilir. 6 veya 200 ml çapında olabilir. Protein ve mineral bakımından bir inceleme yapıldığında çok zengin bir madde olduğu görülmektedir.

Bal arıları polenleri toplar. Poleni taşımasındaki amaçları arı kovanına protein takviyesi yapmak ve yavru arıları beslemektir. Bal arıları tarafından toplanan polenler, daha sonra insan müdahalesi ile toplanır ve gıda alanında kullanılır. Aynı zamanda polen balı oluşturan bir maddedir.

Polen, çok eski zamanlarda besin desteği olarak kullanılmaktaydı. Kaynaklarda ifade edildiğinde göre Osmanlı mutfağında, bal ile beraber tüketilirdi. Polene rengini veren maddeler, çevredeki bitkiler olmaktadır. Bir polen bileşeni incelendiğinde, hangi civardan toplandığı tespit edilebilir. Çevredeki bitki florasının analizi kimi zamanlarda polenlerden yapılabilir.

Polenler mineraller açısından en zengin besindir. Yapılan araştırmalar sonucunda polende A, C, E ve B kompleks, K, CA, Mg, Na, S, P, Al, Cl, B, Cu, Fe, I, Mn, Si, Ti, Zn, Ni maddelerinin yer aldığı ifade edilmiştir. Bir kovana gün içinde ortalama 15 defa polen bırakılır. İşçi arılar, bu polenleri hem kovanı korumak hem de yavruları büyütmek için kullanır.

İlginizi çekebilir: Arı Ekmeği (Perga) Doğal Bağışıklık Güçlendirici

Polenin Faydaları Nelerdir?

1) Menopoz Dönemini Rahatlatır

Yapılan araştırmalara göre polen tüketen kadınların menopoz dönemi daha sağlıklı geçmekte. Bu dönemde meydana gelebilen ateşlenme, hormonal değişimler, duygu değişimleri ve kaygı polen sayesinde en aza indiriliyor. Gece uykusunun daha sağlıklı yaşanması, menopoz dönemi etkilerinin azalması için polen tüketiminin önemi sık sık gündeme gelmekte.

menopoz

2) Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Arı poleni vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım etmektedir. Kış hastalıklarından ve yaz salgınlarından korunmak adına polen tüketilebilir. Yılın her anında kendinizi daha iyi hissetmek için bağışıklık güçlendiren polenden faydalanabilirsiniz. Doktor onayı almakta fayda vardır.

bağışıklık sistemi

3) Yaraların İyileşmesine Yardım Eder

Polenin hücre yenileme ve doku onarma gücü vardır. Bu gücü sayesinde ciltte oluşan yaralar kısa sürede kapanabilir. Yaranın iz bırakmaması için hücreleri hızla yenileyen polen sayesinde yaz ve kış döneminde oluşan cilt lekelerinin de önüne geçebilirsiniz. Ciltte oluşan mikropları temizleyerek hasarlı dokuyu iyileştirmektedir.

yara

4) Kalp Sağlığını Korur

Günümüzde kalp hastalıkları gittikçe çoğalıyor. Bu durumun önüne geçmek için polen tüketimine önem verilmesi gerekiyor. Kalbe giden damarları temizleyen polen, kötü kolesterolü de düşürmektedir. Kalp sıkışması, kriz riski, damar tıkanıklığı gibi sorunları önlemek için polenin faydalarından yararlanmanız tavsiye edilmekte.

kalp sağlığı

5) İltihapları İyileştirir

Polen, anti-inflamatuar özelliği olan bir besin. Bu özelliği ile vücudunuzdaki iltihapların kısa sürede temizlenmesine yardım edebilirsiniz. Antioksidan etkisiyle bir araya geldiğinde vücudunuzdaki şişlik ve çeşitli iltihaplanma durumları iyileştirilebilir. Düzenli tüketim sonucunda iltihapların oluşma riski de önlenebilir.

iltihap

6) Kansere Karşı Vücudu Korur

Devam eden bilimsel çalışmalara göre; arı poleni kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını önlüyor. Kanserli hücreleri öldüren polen, sağlıklı bedene ve yaşama sahip olmanızda etken bir besin. Birçok kanser türüne karşı önlem almak adına polen tüketebilirsiniz.

kanser

7) Karaciğer Fonksiyonlarını Destekler

Karaciğerin temizlenmesinde etken olan polen, genel vücut sağlığını bu göreviyle korumaktadır. Karaciğer yağlanması gibi durumları önlemek ve iyileştirmek adına polen tüketilmelidir. Yaşa göre uygun ölçüde tüketilen polen sayesinde karaciğer daha iyi çalışmaya devam edebilir.

karaciğer

8) Vücuda Enerji Verir

Polenin vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu bilinen bir gerçek. Polen sayesinde çocukların ve yetişkinlerin daha dinamik olması sağlanabilir. Vücuda enerji veren bir besin olduğundan yorgunluğu önlemek için polen tüketilebilir. Özellikle de soğuk iklimlerde daha çok kişinin polen tüketmesi önerilir. Vücut ısısını dengelemektedir.

meditasyon

9) Kas ve Kemik Gelişimini Destekler

Polen vücuda kalsiyum desteği sağlar. Çocukların daha güçlü iskelet sistemine sahip olması için polen tüketmesi önerilir. İleri yaşlarda kemik erimesi yaşamamak için düzenli olarak polen tüketilebilir. Polen sayesinde kas ve kemik gelişimi desteklenir, hasarlar önlenebilir.

kas kemik sağlığı

10) Kan Değerlerini Korumaya Yardımcıdır

Kırmızı kan hücrelerinin sayısını yükseltmek için polen tüketebilirsiniz. Polen sayesinde düşük kan değerinizi doktorun istediği seviyeye getirmek çok kolay. Sağlıklı bir yaşam felsefesine günlük polen tüketimi eklediğinizde kan değerleriniz istenilen seviyeye ulaşabilir.

kan hücresi

11) Zihinsel Gelişime Destek Olur

Polen öğrencilerin ve çalışanların da büyük yardımcısı. Zihinsel gelişime destek olan polen, dikkat dağınıklığı gibi sorunları da iyileştirmektedir. Stres ve kaygıdan uzaklaşmak, daha dikkatli düşünmek ve odaklanma sorununu aşmak için düzenli olarak polen tüketilmesi önerilir.

zihin sağlığı

12) Bağırsak Faaliyetlerini Düzenler

Bağırsak sorunları ile başınız dertteyse; poleni düzenli olarak tüketebilirsiniz. Bağırsakların rahatlamasına yardım eder ve kabızlık gibi ciddi sorunları aşmanızı sağlar. Probiyotik özellik gösteren polen ile şişkinlik, sancı ve kramp gibi bağırsak sorunlarını önleyebilirsiniz.

bağırsak sağlığı

13) Saçların Uzamasında Etkilidir

Kadın ve erkeklerin saçlarını daha sağlıklı uzatmak için polen tüketilmesi tavsiye edilir. Vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için polen saçlara da canlılık kazandırabilir. Saç dökülmesi ve saç derisi yaralarına doğal çözüm için polen kullanabilirsiniz.

saç sağlığı

Polen Neye İyi Gelir?

Polen pek çok alanda iyileştirici ve besleyici özelliği ile dikkat çekmektedir. Polen faydaları incelendiğinde şu maddeler dikkat çekecektir.

Kullanım öncesi doktor onayı almanızda fayda vardır.

  • Polen antioksidan maddelerden meydana gelmektedir. Bu yönüyle karaciğerdeki zararlı maddelerin atılmasını destekler. Karaciğerin sağlığını korur.
  • Hepatit hastalıklarında vücut direncini destekleyici görevini üstlenir.
  • Polen tüketen kişilerin metabolizması korunur ve düzenli şekilde çalışır.
  • Kanser hastalarında veya risk taşıyanlarda bağışıklığı güçlendirir.
  • Çocuklarda büyüme gelişmeyi desteklediği için daha güçlü kas sistemine sahip olmasını sağlar.
  • Polen demir içermektedir. Bu yönüyle de kansız olan kişilerde çok faydalı olacaktır. Kandaki kırmızı hücrelerin artmasını sağlar..
  • Polen tüketenlerin dikkat dağınıklığı ortadan kalkar. Zihni açar.
  • Bağırsaklarda oluşan iltihaplanmaların önüne geçer. Bağırsak sağlığı için polen tüketilebilir.
  • Çok vitaminli bir besin olduğu için cilt güzelliğine de katkısı büyüktür.
  • Son yıllarda yapılan incelemeler sonucunda polenin prostat hastalığını iyileştirdiği de bilinmektedir.
  • Alerji tedavilerinde etkisi çoktur.
  • Spor yapanların ve hareketli yaşama sahip olanların vücut direncini korur, enerji verir.
  • Kabızlık problemi olanlar için polen etkili sonuçlar verecektir.
  • Stresi ve gerginliği ortadan kaldıran polen, zihin rahatlığı sağlar.
  • Soğuk algınlığından çabuk etkilenen kişiler için, antibiyotik özelliğinde olacaktır.
  • Polen beta karoten içerir. Böylece göz sağlığını destekler.
  • Sahip olduğu vitaminler sayesinde saç dökülmesini önler ve saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar.
polen faydaları

Polen Nasıl Kullanılır, Tüketilir?

Poleni gün içinde belirli bir ölçüde tüketmelisiniz. Faydalı olan polen, aşırı tüketimde zararlı hale gelebilir. Tüketim önerileri ise:

  • Yoğurt ile: Çok az miktardaki poleni yoğurt içinde ekleyerek gün içinde ara öğünlerde tüketebilirsiniz. 1 çay kaşığı kadar yeterli olacaktır.
  • Süt ile: Polen süt içine ekleyerek isterseniz sıcak halde isterseniz smoothie şeklinde tüketebilirsiniz. Diyet ara öğünler için etkili olacaktır.
  • İçecek ile: Poleni dilediğiniz bir içeceğin içine ilave ederek içebilirsiniz. Eğer yeni başlıyorsanız, bir süre 1 çay kaşığı kadar tüketmelisiniz.

Detaylı bilgi için: Arı Poleni Nasıl Kullanılır? Mutlaka Denemek İsteyeceğiniz 6 Tavsiye

polen faydaları

Polen Bozulur Mu? Nasıl Saklanır?

Taze polenlerin kurutulup saklanması gereklidir. Eğer kurutulmazsa ömrü çok kısa olacaktır. Oda sıcaklığında kalan taze polen, besin değerini yitirerek sağlık için faydalı olmaktan uzaklaşacaktır. Eğer derin dondurucunuz varsa, neredeyse 1 yıla kadar poleni muhafaza edebilirsiniz.

Kuru polen saklamak için oda sıcaklığında en fazla 1 ay bekletebilirsiniz. Eğer buzdolabına alırsanız ömrünü yaklaşık 1 yıla kadar uzatabilirsiniz. Saklama kabı da önemli bir detay olacaktır. Temiz ve cam kavanoz içinde saklamanızı tavsiye ederiz. Saklarken güneşten uzak tutmanızda fayda var. Serin ve karanlık yerler, polen için ideal konum olacaktır.

İlginizi çekebilir: Propolis Koronavirüse Karşı Bağışıklık Güçlendirir Mi?

polen neye iyi gelir

Polen Kilo Aldırır Mı?

Faydalı ve besleyici olan polen, bol vitamin içerir. Yani besin değeri yüksektir. Besin değerinin yüksek olması da gelişimi destekler. Genellikle yeme bozukluğu yaşayan kişilerin polen tüketimi sonrasında iştahının açıldığı görülür.

Polen tüketirken belirli bir ölçüde olmak gerekir. Metabolizmayı harekete geçirme etkisini de düşünürseniz; polenin kilo aldırma gibi bir etkisinin olmadığını fark edebilirsiniz.

Sporcular genel olarak protein tozu kullanır. Polen sporcular ve bitkisel beslenenler için protein kaynağı olacaktır. Polen vitamin ve protein deposu sayıldığından kas ve kemik gelişimini destekler. Sağlığı tehdit eden kilo alımına neden olmaz.

polen nedir

Polen Yan Etkileri ve Zararları, Polen Alerjisi

Polenin zararından çok faydaları vardır. Tek bir zararı hassas kişilerde oluşturduğu alerjidir. Çiçek tozundan elde edildiği için, çiçeklere karşı hassas olan bünyelerde geçici rahatsızlık verebilir. Ölçülü tüketildiği takdirde herhangi bir mide veya bağırsak sorunu oluşturmaz.

Kolesterol hastalarının polen kullanmadan önce doktora danışması ve onay alması gerekir. Yüksek protein içerdiği için bilinçli bir şekilde adım atmak, sağlık açısından daha doğru olacaktır.

polen faydaları

Polen Fiyatları Ne Kadar? Nerede Satılır?

Polen satın almak istediğinizde organik ürünler satan dükkanlara göz atmanızı öneririz. Doğadan gelen şifaların satıldığı organik ürünler mağazalarında taze polen bulabilirsiniz. Ayrıca bazı aktarlarda da polen satışı yapılmaktadır. Bu nedenle bulunduğunuz şehirdeki aktarlara uğrayabilirsiniz.

Hiçbir yerde bulamadıysanız, bir iki tıklama ile kolayca internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Piyasada çeşitli markalar tarafından üretilen polenli gıda takviyeleri de yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu gıda takviyeleri şurup ve macun olarak reyonlarda yerini almıştır.

polen faydaları

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Propolis Nasıl Kullanılır?

Arı Sütünün Faydaları: Takviye Edici 7 Özelliği

Propolis Faydaları: Mideye, Saça ve Kansere Faydaları

Petek Bal Nasıl Süzülür? Nasıl Saklanır? Faydaları Nelerdir?

Balın Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, İyisi Nasıl Anlaşılır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Polenta Tarifi

Polenta

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Profiterol (Az Malzeme 13 Adet) Tarifi

Profiterol (Az Malzeme 13 Adet)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Şifalı Çay Tarifi

Şifalı Çay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Şifalı Kurabiye Tarifi

Şifalı Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Şifalı Mercimek Tarifi

Şifalı Mercimek

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
+13 Bebeğimin Yoğurdu Tarifi

+13 Bebeğimin Yoğurdu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Balkabaklı Şifalı Börek Tarifi

Balkabaklı Şifalı Börek

6-8 kişilik, 2 saat Hazırlık, 50dk Pişirme
Şifalı Tavuk Çorbası Tarifi

Şifalı Tavuk Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri