Strazburg’da Ne Yenir? Yöresel Mutfağa Özgü 8 Muhteşem Lezzet

Strazburg’da Ne Yenir? Yöresel Mutfağa Özgü 8 Muhteşem Lezzet Tarifi

Strazburg Geleneksel Yeme & İçme Rehberi

Strazburg, kendisine “Noel’in Başkenti” sıfatı verilmiş, büyüleyici ahşap evleri ve özellikle de mutfağı ile ünlü bir Batı Avrupa şehri. Strazburg nerede diye soracak olursanız, Fransa’nın Almanya sınırında yer almakta ve aynı zamanda Strazburg Fransa Alsace (Alsas) bölgesinin de başkenti. Birçok büyük Avrupa şehri gibi Strazburg da dünyaca ünlü tarihi miras alanlarına ev sahipliği yapmakta.

Şehrin tarihi merkezinde bir ada olan Grande Île (Büyük Ada), UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Bunun haricinde gotik mimarinin en güzel eserlerinden biri olarak kabul edilen Strazburg Notre Dame Katedrali de tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini bekliyor. Avrupa Parlamentosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi gibi önemli kuruluşlara da ev sahipliği yapmasından ötürü Strazburg kafanızda çok ciddi bir şehir gibi canlanabilir; ancak aslında oldukça canlı ve dinamik bir şehir.

Paris’ten sonra Fransa’nın en popüler ikinci turizm şehri olan Strazburg’da, arkeolojiden modern ve çağdaş sanata kadar çeşitli müzeler, operalar, festivaller, kısacası aradığınız her şey elinizin altında!

Strasbourg’a Nasıl Gidilir?

  • Strazburg’a Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor; fakat konumu itibariyle hem Almanya hem Fransa hem de İsviçre’den şehre ulaşabilmeniz mümkün.
  • Türkiye’den Strazburg’a en kolay ulaşım yöntemi ise, Basel – Mulhouse -Freiburg Havaalanı’na inerek, trene veya otobüse binmektir.
  • Tren ile 1 saat 20 dakika, otobüs ile 2 saat 20 dakikada Strazburg’da olacaksınız.
Strasbourg'a Nasıl Gidilir?

Strazburg’da Ne Yenir? Lezzetine Karşı Koyamayacağınız 8 Yemek

Strazburg eşsiz konumuyla, hem Alman hem Fransız havasını yemek kültürüne yansıtmış, iki ayrı dünyanın en iyi karışımlarını sunan bir şehir. Diğer bir deyişle, iki mutfağın da en güzel örneklerini kolayca bulabileceğiniz Alsas mutfağı birbirinden leziz yiyeceklerle midenizi şenlendirmek için tam size göre!

1) Tarte Flambée – Flammekueche

Tarte Flambée, diğer bir adıyla Flammekueche, Strazburg’da ne yenileceği düşünüldüğünde her zaman listenin başında gelen lezzetlerden. Avrupalıların ince pizza olarak nitelendirdiği bu yemek bizce bildiğimiz lahmacun. Tabii üzerinde kullanılan malzemelerle bizim lahmacundan biraz ayrılıyor. Orijinalinde, taze krema anlamına gelen, Fransız mutfağının olmazsa olmazlarından crème fraîche, dilimlenmiş soğan ve domuz eti kullanılsa da tarte flambée’nizin üzerine mantardan somona kadar farklı malzemeler seçmeniz de mümkün.

Tarte Flambée lezzetini deneyebileceğiniz bazı mekan önerilerimiz:

  • Le Thomasien (12 Rue des Dentelles, 67000 Strasbourg)
  • Cap’tain Flam (9Bis Rue des Frères, 67000 Strasbourg)
  • Argentoratum (14 Rue du Bain aux Plantes, 67000 Strasbourg)

2) Spaetzle – Spätzle

Makarna sevenler doğru adreste! Çeşitli soslarla servis edilen lezzetli mi lezzetli bir çeşit makarna: Spätzle. Bize erişteyi andırdığını söylesek yerinde olur. İtalyan makarnasına kıyasla Spätzle’nin hamuru daha nemli ve yumuşaktır; bu nedenle de açılamaz. Bunun yerine hamuru kesmek için farklı yöntemler uygulanır. Mantarlısından peynirlisine, soğanlısından pastırmalısına çeşitli soslarla lezzetlendirilen Spatzle’yi Strazburg’da birçok restoranda bulabilmeniz mümkün. Turistler tarafından da oldukça ilgi gören bu lezzeti siz de mutlaka denemelisiniz!

Spätzle denemeniz için restoran önerilerimiz:

  • La Corde à Linge (2 Place Benjamin Zix, 67000 Strasbourg)
  • Au Vieux Strasbourg (5 Rue du Maroquin, 67000 Strasbourg)
Spaetzle - Spätzle

3) Baeckeoffe

Alsas mutfağının en popüler lezzetlerinden biri de Alsas lehçesinde “fırıncının fırını” anlamına gelen, patates, soğan ve 3 çeşit etin karışımı olan bir tür güveç: Baeckeoffe. Eski zamanlarda kadınlar, ertesi gün gidip almak üzere, tüm malzemeyi büyük bir çömleğe koyarak fırıncıya bırakırlarmış bu yemeği. Gece boyunca beyaz Alsas şarabında marine edilen yemek, çömleğin üzeri ekmek hamuruyla kapatılarak pişirilirmiş. Pırasa, kekik, maydanoz, sarımsak ve havuç yemeğe lezzet ve renk katmak için yaygın olarak kullanılan diğer malzemelerden. Alsaslıların Noel gibi özel günlerde mutlaka pişirdikleri bu yemek, etseverleri çok mutlu edecek desek yerinde olacaktır.

Baeckehoffe tatmanız için Strazburg’un en ünlü mekanı:

  • Le Baeckeoffe d’Alsace (14 Rue des Moulins, 67000 Strasbourg)
Baeckeoffe

4) Choucroute

Strazburg’da çok tüketilen bir diğer Alsas mutfağı vazgeçilmezi, bir nevi lahana turşusu: Choucroute. Alman Sauerkraut’unun Fransız versiyonu. Strazburg mutfağındaki diğer yemeklerde olduğu gibi Choucroute lezzetinde de Alman etkisi görülmekte. Yanında sosis, diğer et çeşitleri ve sıklıkla patates ile servis edilmekte. Alsaslıların çok sevdiği ve çok da doyurucu olan bu lezzeti Strazburg’da birçok restoranda bulabilirsiniz.

  • Le Clou (3 Rue du Chaudron, 67000 Strasbourg)
  • Le Tire-Bouchon (5 Rue des Tailleurs de Pierre, 67000 Strasbourg)
Choucroute

5) Tarte à l’oignon

Bu ağızda eriyen, kremsi leziz tart, başlangıç ya da ana yemek olarak sunulmakta. Karamelize edilmiş soğan katmanlarından oluşan tuzlu bir tart “soğanlı tart” anlamına geliyor. Onion tart, Alsaslılar için temel yiyeceklerden biri. Sırrı, tartı fırına vermeden önce soğanları yumuşayıncaya kadar yavaşça pişirmekmiş. Eskiden Alsas’da üzüm bağlarındaki şarap hasadı sırasında sıklıkla yenirmiş ve hatta işçiler yanlarında götürürmüş çoğu zaman, taşıması kolay, leziz ve buzdolabında saklanmasına ihtiyacı olmadığı için. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Fransız Soğanlı Tart’ını denemeniz için bir mekan önerisi:

  • L’Oignon (4 Rue des Moulins, A Coté Du Pont Du Faisan, 67000 Strasbourg)
Tarte à l'oignon

6) Coq au Riesling

Fransızların olmazsa olmazı, diğer ülkelerde de oldukça meşhur olan, kırmızı şarapla hazırlanan Coq au Vin’in, geleneksel olarak elde edilen ve daha hafif bir tat veren beyaz şarapla hazırlanmış versiyonu. Kısaca; mantar ve krema ile beyaz şarapta pişirilmiş tavuk. Hafta içi akşamları için kolay ve pratik bir yemek, ama aynı zamanda tatil akşamları ya da davetler için hazırlanacak kadar süslü ve leziz.

Coq au Riesling lezzetini deneyebileceğiniz restoranlar:

  • Restaurant Chez Yvonne (10 Rue du Sanglier, 67000 Strasbourg)
  • Gurtlerhoft (13 Place de la Cathedrale, 67000 Strasbourg)
Coq au Riesling

7) Fleischnackas

Kelime anlamı tam olarak “et salyangozları”. Ama merak etmeyin, hiçbiri salyangoz içermiyor! İnce bir şekilde açılan makarna hamurunun üzerine kıyma eklendikten sonra rulo yapılıyor ve dilimleniyor. Aslında bizim bu şekilde hazırladığımız rulo börekleri andırdığını söyleyebiliriz. Sadece yufka yerine makarna hamuru kullanılıyor. Geleneksel olarak yanında küçük bir yeşil salata ile servis ediliyor değişik lezzetler şehri Strazburg’da.

Fleischnackas denemeniz için bizim restoran önerimiz:

  • Le Saint-Sepulcre (15 rue des Orfevres, 67000, Strasbourg)
Fleischnackas

8) Kougelhopf

Bu kadar yemekten bahsetmişken lezzet rehberimizde gelelim tatlı köşesine! Alsas bölgesinin önde gelen sembollerinden biri de bu kendine özgü şeklini veren kek kalıbında pişirilen, mayalı, ekmeğimsi kektir. Eskiden, Alsas’ta düğün zamanı, gelinin annesinin birkaç Kougelhopf yapması ve onları görevli rahip ya da papaza ve düğündeki diğer önemli kişilere vermesi bir gelenekmiş. Günümüzde kahvaltı ya da brunch için sıklıkla servis edilen bu kekte genellikle kuru üzüm kullanılıyor, bademle de lezzetlendirildiği oluyor ve üzerine de pudra şekeri serpiliyor. Şu an kullandığımız kek kalıpları bu kekin kalıbından türemiş: Her ne kadar tatlıyla sonlandıralım desek de kekin tuzlu versiyonunun da mevcut olduğunu söylemeden geçemeyiz; evet evet, bu keki tuzlu olarak da tercih edebiliyorsunuz! Hatta içerisinde pastırma parçaları ile ceviz bulunduranları bile mevcut.

Kougelhopf lezzetini tadabileceğiniz restoran önerimiz:

  • La Maison du Kougelhopf – Pâtisserie Buhler (11 Rue du Dôme, 67000 Strasbourg)
Fleischnackas

Strazburg Gezilecek Yerler Listesi

  • Notre Dame Katedrali
  • Rohan Sarayı
  • La Petite France (Küçük Fransa)
  • Ren Nehri Turu
  • Orangerie Parkı
  • Strazburg Noel Pazarları
  • Grande Île (Büyük Ada)
  • Ponts Couverts (Kapalı Köprüler)
  • Maison Kammerzell (Kammerzell Evi)

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Budapeşte’de Ne Yenir? Çorbasından Tatlısına En Bilinen 7 Farklı Lezzet

Barselona’da Ne Yenir? İspanyol Mutfağından En Meşhur 6 Lezzet

Prag’da Ne Yenir? Çek Mutfağının Temsilcisi 8 Harika Lezzet

Phuket’te Ne Yenir? Adaya Özgü 10 Muhteşem Lezzet – Gezilecek Yerler

Cenova’da Ne Yenir? İtalyan Mutfağından 7 Efsane Akdeniz Lezzeti

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yöresel Lezzet Göbü Tarifi

Yöresel Lezzet Göbü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yöresel Lezzet Velibah Tarifi

Yöresel Lezzet Velibah

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Dönderme (Yöresel Lezzet) Tarifi

Dönderme (Yöresel Lezzet)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yöresel Lezzet Halışka Tarifi

Yöresel Lezzet Halışka

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kırlona (Yöresel Lezzetler) Tarifi

Kırlona (Yöresel Lezzetler)

12-14 kişilik, 25dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi

Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri