Uşak’ta Ne Yenir? En Beğenilen 10 Mekan

Uşak’ta Ne Yenir? En Beğenilen 10 Mekan Tarifi

Uşak Rehberi: Yöresel Mutfağı ve Yemek Mekanları

Uşak tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kuruluşu Milattan Önce 4000’li yıllara kadar uzanır. Antik dönemde adının Temenothyrea olduğu bilinir. Hititliler, Frigyalılar, Lidyalılar ve Bizans İmparatorluğu bölgeye hüküm sürmüş uygarlıklar arasındadır. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde bu şehirden Aşıklar Şehri (Şehri Uşşak) olarak bahseder. Şehrin şu anki adının Arapça aşk anlamındaki ‘Uşşak’ kelimesinden geldiği bilinmektedir.

Uşak Ege bölgesinde Gördes – Uşak platosu üzerinde yer alır. Şehrin kuzey, doğu ve kuzeydoğu kısımları dağlarla kaplıdır. İlin kuzeyinde Kütahya, doğusunda Afyonkarahisar, güneyinde Denizli ve batısında Manisa illeri yer alır. Kuzey ve kuzeydoğusundaki doğal sınırını Ahır Dağı Murat Dağı ve Bulkaz Dağı oluşturur. Uşak aynı zamanda ilklerin şehridir: Uşak İlk şeker fabrikası kurulan, ilk kez elektirik kullanılan, ilk şayak fabrikası kurulan, ilk cirit ve voleybol müsabakası yapılan ve ilk çocuk kütüphanesi açılan şehirdir. El sanatlarıyla ünlü olan şehirde kilim ve halı dokumacılığı yaygındır.

Şehir muhteşem doğası ve ilgi çekici tarihi ile misafirlerini bekliyor. Yakın zamanda kültürel ve tarihi bir tatil yapmak gibi bir niyetiniz varsa Uşak’ı tercih edebilirsiniz. Uşak yemekleri de sizi oldukça şaşırtacak lezzetlere sahip. Deniz ürünleri ve Akdeniz mutfağının seçkin yemekleri ile tarihi ve kültürel şölenin içine çekilmek istiyorsanız vakit kaybetmeden Uşak’ı ziyaret etmelisiniz.

Uşak’ta Ne Yenir? En Beğenilen 10 Mekan

Uşak’ta nerede ne yenir sorusu şehre geleceklerin en çok sorduğu sorulardan biridir. Uşak’ta en çok sevilen ve ziyaret edilen mekanları listelediğimiz bu yazı ile siz de aklınızdaki soru işaretlerine bir son verebilirsiniz.

1) Asırlık Lokanta İlyas Usta

Uşak’taki esnaf lokantalarından. Köy ekmeği ve tarhana çorbası gerçekten iyi. Sebze yemekleri ve yeşil fasulyesi de oldukça beğeniliyor. Ev yemekleri için iyi bir yer arıyorsanız İlyas Usta Lokantasını tercih edebilirsiniz.

Adres: Islice Mah. Vidinli Sok. No:19/A Elmalıdere, Uşak Merkez

İletişim: 0276 215 18 15

ilyas usta lokantası uşak

2) Bolu’lu Şeff’in Yeri

Uşak’ta iştah açan mekanlardan biri de Bolu’lu Şeff’in Yeridir. Uşak – İzmir kara yolu üzerinde bulunan bu yer lezzet molası için ideal. Bolu’lu Şeff’in yerinde ister restoranın içinde isterseniz açık havada yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Buraya geldiğinizde en çok beğenilen sac kavurma, ciğer ve katmer tatlısını denemelisiniz. Siz de Uşak’a geldiğinizde Bolu’lu Şeff’in Yerini tercih edebilirsiniz.

Adres: İzmir Yolu 23.Km Güre Köyü Mevkii, Uşak 64100 Türkiye

İletişim: 0543 429 61 45

bolulu şeffin yeri uşak

3) Şişko Çöp Şiş Restaurant

Uşak’ta nerede yemek yenir sorusunun bir diğer cevabı ise Şişko Restoran. Buraya yemek yemeye geldiğinizde çok sevilen çöp şiş ve lokumu deneyebilirsiniz. Et ürünleri ile dikkat çeken mekanda işkembe çorbasını da mutlaka denemelisiniz.

Adres: Cumhuriyet Mh. Mehmet Topaç Bulvarı No: 180/A, Uşak 64200 Türkiye

İletişim: 0276 216 33 44

şişko çöp şiş restaurant

4) Yeldanlizade Tarhana Baba

Tarhana baba Uşak tarhanası ile meşhurdur. Ev tarhanasıyla aynı tada sahip olan tarhananın tadı çıkarmak için buraya gelebilirsiniz. Tarhana Baba’da farklı çorba tatlarını da tadabilirsiniz. Ayrıca bu mekanda çorbalarınızı tahta kaşık kullanarak içebilirsiniz.

Adres: Ataturk Bulvarı, No:43, Uşak Türkiye

İletişim: 0276 215 44 33

yeldanlizade tarhana baba

5) Güneş Pide Salonu

Uşak’taki en iyi pidecilerden biri de Güneş Pide Salonudur. Buranın pidesinin lezzeti oldukça meşhur. Fırından çıkan sıcacık pideler iştahınızı daha da açacak. Güneş Pide Salonunda pide dışında farklı tatlara sahip olan pide iskenderi, güveçte eti ve kiremitte köfteyi de deneyebilirsiniz.

Adres: Köme Mah. Yurt Sok. No: 16/A Elmalıdere, Uşak Merkez, Uşak, Türkiye

İletişim: 212 22 28

güneş pide salonu uşak

6) Antre Cafe Kitchen

Antre Cafe Kitchen güler yüzlü hizmet ve leziz yemekler ile Uşak’ta keyifli vakit geçirebileceğiniz güzel bir mekan. Mekanda arkadaşlarınızda güzel bir kahvaltı keyfi yapabilirsiniz ya da buranın en çok tercih edilen yemekler arasında yer alan köftesini ve pirzolasını deneyebilirsiniz.

Adres: Gazi Bulv. Demireren Plaza No:36/B Fevzi Çakmak Mahallesi, Uşak 64260 Türkiye

İletişim: 0276 222 00 22

antre cafe kitchen uşak

7) Uşak Konağı

Uşak konağı sadece yemekleriyle değil mekanın kendine has tarihi dokusuyla da dikkat çekiyor. Tarihi bir konakta güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz Uşak Konağı tam size göre. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği bu konakta mezelerin tadı oldukça iyi. Uşak Konağının ciğer ve sac kavurmasını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Köme Mahallesi 1. Çavdar Sk. No:9 | Şehir Merkezi, Uşak 64400, Türkiye

İletişim: 0276 223 99 55

uşak konağı

8) Harran Kebap

Harran uygun fiyatları ve hızlı servisi ile dikkat çekiyor. Özellikle lahmacunu oldukça seviliyor. Ezogelin çorbası ve künefe tatlısı da ziyaretçilerin en çok beğendiği yemekler arasında. Siz de eğer Kemalöz mahallesi veya yakınlarında iseniz buraya uğramanızı tavsiye ederiz.

Adres: Kemalöz Mahallesi 1. Pırlanta Sokak No: 15, Uşak 64100, Türkiye

İletişim: 0542 206 22 29

uşak harran kebap

9) Cafe Lal

Güzel bir kahvaltı yapmak için Uşak’taki ideal mekanlardan. Fiyatları da oldukça ekonomik. Kendine has dekorasyonu olan bu yerde pastane çeşitleri de oldukça popüler. Siz de Uşak’a geldiğinizde burayı tercih edebilirsiniz.

Adres: İslice mahallesi İsmetpaşa Cad. No:13/d, Uşak 64100, Türkiye

İletişim: 0276 224 05 79

cafe lal uşak

10) Halime Abla Döndürme Evi

Doğal yemekleri ile dikkat çeken Halime Abla Döndürme Evinde gerçekten muazzam döndürmeler yapılıyor. Çeşit çeşit döndürme alabileceğiniz bu yerin aynı zamanda bal kabaklı böreği de çok sevilenler arasında.

Adres: Cumhuriyet Mah 2. Emlak Sok. No: 2 D: 25, Uşak, Türkiye

İletişim: 0276 716 12 55

halime abla döndürme evi
Kaynak: www.usakguncel.com

Yöresel Uşak Yemekleri – Nesi Meşhur?

Uşak neyi meşhur diye merak mı ediyorsunuz? İşte yöreye ait meşhur geleneksel lezzetler:

  • Tarhana Çorbası
  • Köpük Helva
  • Tahin Helva
  • Yumurta Sızdırması
  • Ciğerli Bulgur
  • Arap aşı
  • Keşkek
  • Alacatene
  • Döndürme
  • Höşmerim

Haşhaşlı Peksimet (Uşak Usulü)

Haşhaşlı Peksimet (Uşak Usulü)

Uşak Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

Uşak hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir ilimizdir. Siz de Uşak’ı ziyaret ederek o dönemin izlerine tanıklık edebilirsiniz. İşte, Uşak’a geldiğinizde uğramadan dönmemeniz gereken başlıca turistik mekanlar:

  • Blaundus Antik Kenti: (Bknz: Görsel) Kent Roma İmparatorluğu döneminde en parlak zamanlarını yaşamıştır. Antik kentten bugüne kale, tapınak, kaya mezarlar ve stadyum kalmıştır.
  • Sebaste Antik Kenti: Uşak’ın Sivaslı ilçesinde yer alır. Milattan Önce 20’li yıllarda Roma İmparatorluğu döneminde kurulmuştur.
  • Akmonia Antik Kenti: Derelerle çevrili bir tepede bulunur. Kral yolu güzergahında kurulmuştur. Zamanında pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
  • Pepuza: Kuruluşu Roma dönemine dayan kenttir. Montanizm mezhebi mensupları burada yaşamışlardır. Kent Montanizmin merkezi olarak kabul edilir.
  • Clandıras Köprüsü: Lidyalılar döneminde inşa edilmiştir. Oldukça eski dönemlere ait olan ve mimari olarak göz alıcı özelliklere sahip olan bu köprüyü görmeden Uşak’tan ayrılmamalısınız.
  • Çataltepe Köprüsü: Osmanlı zamanında inşa edildiği bilinir. Köprü üç gözlü bir yapıya sahiptir. Gediz Nehri üzerinde kurulmuştur. İnşa edilmesinin üzerinden onca zaman geçmesine rağmen hala kullanılmaktadır.
  • Atatürk ve Etnografya Müzesi: Milli Mücadele yıllarında karargah olarak kullanılmıştır. Müzede Osmanlıya ait giysiler ve takılar; Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşyalar, önemli olayları içeren fotoğraflar gibi bini aşkın eser bulunur.
  • Uşak Arkeoloji Müzesi: Müzede birçok farklı uygarlığın eserleri bulunmaktadır. Karun hazineleri, sikkeler, Romalılar döneminden kalma mezar stelleri, adak stelleri, kaplar, takılar ve kefaret yazıtları müzede sergilenen eserler arasındadır.
uşak gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Denizli’de Ne Yenir? En Meşhur 10 Yöresel Restoran

Afyon’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak 10 Lezzet Durağı

Kütahya’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetler Sunan 10 Meşhur Restoran

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Manisa’da Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 9 Restoran – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri