Votkanın Yanında Ne Gider? En İyi 10 Meze

Votkanın Yanında Ne Gider? En İyi 10 Meze Tarifi

Votka Yanında Ne Yenir, Ne ile İçilir?

Tahminen 14. yüzyılda Polonya’da üretilmeye başlanan votka, bir Rus içkisi olarak bilinmektedir. Renksiz ve aromasız olan bu içkinin tadı içenler tarafından -sert- şeklinde tanımlanır. Boğazdan geçtiği ilk anda hafif yanma ve sıcaklık hissi veren votka, alkollü bir içecektir.

Alkol tüketimi sağlığa zararlıdır. Alkol dostunuz değildir…

Votkanın Yanında Ne Gider?

  • Taze Meyve
  • Kuru Yemiş
  • Meyve Suyu
  • Enerji İçeceği
  • Atıştırmalık Sıcak Tabak
  • Tadımlık Deniz Ürünleri
  • Turşu Dilimleri
  • Cips ve Tuzlu Kraker
  • Çikolata
  • Midye
votkanın yanına ne gider

Votkanın ana malzemelerini merak edenler, araştırmaları sonucunda çavdar ve buğday olduğunu görecektir. Çavdar ve buğdayın pişirme işleminden geçmesiyle devam eden votka üretimi, malt ile şekerlenmesiyle ilerler. Son işlemde votka süzülür ve içerdiği alkol oranı %40’a kadar düşürülür.

Votka Doğu Avrupa ve Slav ülkelerinde sade şekilde içilmesi ile ünlü olan bir içecektir. Ülkemizde ise çeşitli aromalar ile lezzetlenmektedir. Eğer siz de votkayı seviyorsanız, votkanın yanında meze arayanlardan olabilirsiniz. Votka tadını yumuşatan lezzetleri merak ettiğinizde ise; votkanın yanında ne yenir yazımızı hatırlayacaksınız. Şimdi votkanın yanında ne gider, votka mezeleri nelerdir sorusunun yanıtlarına değinelim!

vodka yanına ne yenir

Votkanın Yanında Ne Gider? En İyi 10 Meze

1) Taze Meyve

Alkollü içeceklerin olduğu masalarda mevsimine göre seçilen taze meyveler de bulunur. Votkanın yanında ne yenir sorusunun cevapları arasında da tabii ki meyveler de vardır. Bugün içki menünüzde votka varsa mutlaka taze meyveler de yerini alır.

Eğer bir votka masası hazırlamak istiyorsanız, en sevdiğiniz meyveleri minik parçalar halinde doğrayıp votka ile beraber tüketebilirsiniz. Meyvedeki tatlı aroma, votka ile birleştiğinde mideyi rahatsız etmeyecektir.

Peki, votkanın yanında iyi giden şeyler arasında hangi meyveler sayılabilir? Dilerseniz votka bardağına birkaç dilim meyve ekleyerek votkanın aromasını tatlandırabilirsiniz. Kararsız biriyseniz şu bilgi işinize yarabilir: Votka yanında meyve tercihleri arasında en çok elma, mandalina, erik, portakal, üzüm, muz, kivi, çilek, kavun ve karpuz tüketilmektedir.

meyve

2) Kuru Yemiş

Votkanın yanında ne gider diye düşününce hemen hemen her soğuk içeceğin tamamlayıcısı, güzel bir kuru yemiş tabağı akıllara gelir! Alkollü içeceklere uyum sağlayan kuru yemiş, votkayı da yalnız bırakmıyor.

Hoş sohbetlere eşlik edecek votkanın yanında kuru yemiş tabağı hazırlayabilirsiniz. Eğer kuru yemişleri çiğ halde tüketirseniz, mideyi bir nebze korumuş olursunuz. En güzel votka mezeleri arasında genellikle fındık, fıstık, badem, kaju ve ceviz votka ile tercih edilmektedir.

kuru yemiş

3) Meyve Suyu

Votka ile ne içilir diyorsanız farklı meyve sularını deneyebilirsiniz. Votkanın yanında ne içilir sorusu aslında votka ne ile karıştırılıp içilirse güzel olur sorusuyla değiştirilmelidir. Votkanın tadını yumuşatmak ve lezzet katmak isteyenler en sevdiği meyve suyu ile kokteyl yapabilir.

Votka ve vişne, portakal, elma suyu ve hatta domates suyu ile iyi bir uyum sağlayacak. Damak zevkinize göre bardağın bir kısmını meyve suyu, kalanı da votka ile doldurabilirsiniz. Hafifletmek için votkanın içine su konur mu diye merak etmiş olabilirsiniz su yerine meyve suyu kullanılması tavsiye edilir.

meyve suyu

4) Enerji İçeceği

Enerji içeceği, alkollü içeceklerin kokteyl olarak hazırlanmasında kullanılır. Votka enerji ikilisi de en sevilen ikililer arasında! Alkol oranını düşüren enerji içecekleri aynı zamanda sert içkilerin tadını da yumuşatır. Votkaya henüz alışamadıysanız ve votka neyle içilir merak ediyorsanız bardağın yarısına enerji içeceği ekleyebilirsiniz. Votkanın yanında içecek olarak enerji içeceği öneriliyor olsa da bu konuda yapılan uyarıları da dikkate almalı, aşırıya kaçmamalısınız.

enerji içeceği

5) Atıştırmalık Sıcak Tabak

Votkanın yanında giden meze nedir sorusunun cevabı da çıtır çıtır atıştırmalık tabağıdır! Kızartma tabağı en eğlenceli anlarda yemek yapmak istemediğinizde açlığınızı yatıştıran bir öneridir. Votkanın yanında sıcak ve doyurucu bir atıştırmalık istediğinizde evinizde kolayca kızartma tabağı hazırlayabilirsiniz.

Patates kızartması, minik börek, soğan halkaları ve sosis kızartması iyi birer seçenektir. Kalabalık davet düzenleyecekseniz kızartma ürünlerini hazır alıp evinizde dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz.

kızartma tabağı

6) Tadımlık Deniz Ürünleri

Votkanın yanında ne güzel gider sorusunun cevabı deniz ürünlerinde saklı! Votkanın yanında yemek olarak deniz ürünleri tabağı hazırlayabilirsiniz. Deniz ürünleri uzun sürecek dost, aile, eğlence davetlerinizde ortama çeşitlilik katacak atıştırmalıklar olarak tercih edilebilir.

Kalamar ve karides, votkanın olduğu anlarda iyi bir lezzet olmaktadır. Hoş sohbetle, bol ziyafetle geçmesini istediğiniz anları kalamar ve karides gibi deniz ürünleri ile lezzetlendirebilirsiniz.

karides

7) Turşu Dilimleri

Votkanın yanında iyi giden şeyler arasında ekşi tatlar öne çıkar. Ruslar votkanın yanında ne yer sorusunun cevaplarından biri turşudur hatta turşu votka mezesi olarak da bilinir. Rusların alışkanlık haline getirdiği bir alkol kültürü de turşu ile votka içmektir. Bir yudum votka, bir dilim turşu bu anı leziz kılan detaylardan biri olabilir.

turşu

8) Cips & Tuzlu Kraker

Özellikle votka masası evde kuruluyorsa cips ve tuzlu kraker olmazsa olmazlar arasındadır. Cips, sohbetlerin ve keyifli anların aranılan atıştırmalığıdır. Votkanın olduğu ortamlarda da gözler cipsi arar. Hangi türü seviyorsanız, votka ile beraber tüketebilirsiniz. Eğer atıştırmalık lezzetler ile votka içmek isterseniz; cips iyi bir fikir olacak! Votkanın yanında cips seçerken votkayı sek mi yoksa bir karışım olarak mı içeceğinize göre tercih yapabilirsiniz.

cips

9) Çikolata

Votkanın yanında ne yenilir sorusuna tatlı bir cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz! Şarabın yanında hep önerilir de votkanın yanında çikolata neden olmasın? Çikolata tatlı krizlerini bastıran, damağı tatlandıran bir yiyecektir, mutluluk verici bu atıştırmalığı bir de votka ile birlikte deneyebilirsiniz.

Bitter, fıstıklı, çikolatalı ve meyveli çikolatalar votkanın tadını yumuşatan ağız tatlandıran bir öneri oluyor. Votkanın yanında ne iyi gider denince özellikle vişneli çikolatanın iyi bir seçenek olacağını söyleyebiliriz.

çikolata

10) Midye

Cips, kuru yemiş değil de daha farklı bir tat arıyorsanız ve votkanın yanında ne yenir diyorsanız midye bol limonla iyi bir tercih olabilir. Votkanın yanında ne ikram edilir diye düşünüyorsanız farklı bir alternatif olarak midyeyi tercih edebilirsiniz. Midyeli salata, midye tava ya da midye dolması votkanın yanında aranılan bir lezzet!

midye

Midye Nedir? Nasıl Yapılır, Yenir?

Evde Enerji İçeceği: 10 Sağlıklı Çeşit

Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Kuruyemiş Çeşitleri ve Faydaları, Hangi Kuruyemiş Neye İyi Gelir?

Çilingir Sofrası Ne Demek? Bu Sofranın Olmazsa Olmazı 15 Başrol Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda yanında ne yenir, yanına ne pişirilir sorularınıza yanıt verebilecek menü fikirlerini kapsayan listeler genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çorbalar, farklı sebze ve et yemekleri, pilav - makarna - mantı çeşitleri için yanında servis edebileceğiniz tamamı denenmiş, birebir ölçülü ve lezzet garantili tarifler yer almaktadır. Damak zevkinize veya mevcut malzemelerinize göre, sunmuş olduğumuz tarif önerileri arasından dilediğinizi seçip uygulayabilirsiniz. Aklınızdaki yemeğin yanına ne yakışacağını düşünmekle vakit kaybetmeden resimli ve videolu tarif seçenekleri sayesinde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Ülkenin en zengin yemek arşivinde birbirinden lezzetli, güvenilir tarifler çorbasından salatasına, ana yemeğinden tatlısına menünüzü taçlandırmak için sizleri bekliyor!

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lahana Turşusu (Kısır Yanında Güzel Gider) Tarifi

Lahana Turşusu (Kısır Yanında Güzel Gider)

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yeşil Soğanlı Yumurta (Kahvaltıda İyi Gider) Tarifi

Yeşil Soğanlı Yumurta (Kahvaltıda İyi Gider)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Her Yemeğin Yanına Efsane Meze Tarifi

Her Yemeğin Yanına Efsane Meze

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
En Renkli Tarator Meze Tarifi

En Renkli Tarator Meze

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Izgaranın Yanına Harika Bir Meze Tarifi

Izgaranın Yanına Harika Bir Meze

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri